Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (619. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
15 Misafir (4 Mobil) - 11 Masaüstü4 Mobil
5 sn
12.378
Cevap
199
Favori
1.899.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 615616617618619
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ben de 3 yıldır bu hastalıkla baş etmeye çalışıyorum. Her şey lise 2 de bir matematik quizinde başladı. Bir anda karnımdan gürültülü sesler ve ağrılar gelmeye başladı sanki tuvaletim varmış gibi. O kadar acıtıyordu ki sınavı çözememeye başlamıştım. O yüzden tuvalet izni alıp çıkmıştım. Bunda o kadar kafaya takılacak bir şey yoktu olabilir yani insanlık hali ama artık okula her sabah geldiğimde sancılar çekmeye başlamıştım hani aslında o kadar takan biri değildim ama bilmiyorum işte . Neredeyse tüm derslerde lise 2nin 2. Dönemi benim için çöp gibiydi. Çok asosyalleşmiştim ve ders başarım da düşmüştü lise 3 ve 4 de aynı sorun devam etti. Sadece biraz deneyim kazanmıştım. Okula giderken biraz daha erken kalkıp rahatlamak için kendinize o süreyi tanıyın. Ve çok sıkıntı çıkmadıkça sadece düşüncelerinizi rahatlatmak için tuvalete gitmeyin kendinizi alıştırın. Özellikle o gün deneme sınavınız varsa önceki gün gaz yapıcı şeylerden uzak durun. Ben de çok sağlıklı beslenen biriydim gazlı içecek alkol sigara yok hatta paketli ürün bile azdı. Neyse başka bir tavsiyem ise bol su içmeniz ve ayrıca gazdan muzdaripseniz bir kaç pozisyon yaparak çıkmasını sağlayabilirsiniz bunlar internette var. Akşam yemek yemek konusunda çok geç kalmayın özellikle 8 den sonrası çok kötü oluyor. Ben bunlara biraz daha uyarak bu hastalığı biraz daha hafiflettiğimi artık arkadaşlarımla sosyalleşebildiğimi ve ders başarımında arttığını söyleyebilirim. Herkese sağlıklı günler diliyorum çünkü en önemlisi bu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tekrar merhaba. ağrılarım azaldı biraz ancak tamamen geçmedi. bütün ilaçları bıraktım. kullandığım zamanla şuan arasında bir fark yok. bir doktor bactobliss diye bir probiyotik önerdi. ağızda kolonileşip sonra boğaz, mide bağırsaklara gidiyormuş ama almadım. Bu sırada Böbrek taşım olduğunu öğrendim. geçen cumartesi yüksek ateş sırt bel ağrısı sikayeti ile acile gittim. kan, idrar, ultrason, abdomen tomografi cekildi. Taş falan görülmedi. üroloji doktorum sonuclara bakıp sorun olmadığını söyledi ve magnezyum sitrat kullanmamı önerdi böbrekler ve kaslar için . Ancak Kabızlık baskın ibs de magnezyum sitrarın etkili olduğu yazıyor nette. benim ki yumusak dışkılama ve gaz ağrısı bende ne gibi etki yapar bilemiyorum. Son gittigim gastro profosörü psikiyatriste git dedi. Şikayetlerimi unutmayayım diye kağıda yazıp götürdüm ondan mı bilmiyorum. Ama ciddi anlamda psikiyatriye gitmeyi düşünüyorum.


    ayrıca bu gün gaita da helicobakteri ve hazım testi bakıldı. Sonuçlar normal sadece gaita Ph =6 çıktı (Referans Değer= pH : 6.9 - 7.2) bunun hakkında bilgisi olan var mı ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khaza -- 31 Ocak 2024; 15:15:52 >




  • Khaza K kullanıcısına yanıt

    Psikiyatriste gidin direkt. Diğer şeyleri kafanızdan çıkarın. 1-2 ay sonra ne demek istediğimi iyi anlayacak ve bugünlere güleceksiniz. Tabi psikolojik olduğunu kabullenirseniz...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Khaza K kullanıcısına yanıt
    Hocam sizle hemen hemen aynı zamanda belirti göstermeye başladık. Ben Ankara’da ün yapmış gastrologlardan birine gittim.

    Bana cipralex 10mg verdi. 2 hafta 5mg sonra 10mg kullan dedi.

    Şu anda 30 tablet yeni bitti. Yemin ediyorum 4 ay boşa çile çekmişim.

    IBS = anksiyete

    Anksiyete çözüldüğü an ibs de çözülüyor.

    Kendim için konuşuyorum onu yeme bunu yeme falan boş iş. Şu an herşeyi yiyorum. Zaten fodmap vb diyetleri denedim değişen hiçbişey olmadı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sabah kalktığımda ishal ara ara gelen Yemekten sonra ani tuvalet ihtiyacı hatta tuvalete girdikten sonra tekrar tuvalet ihtiyacı oluyor ve genel olarak ishal durumu mevcut bazen normal oluyorum bu bahsettiklerimden sadece sabahları genel olarak bağırsaklarim hareketli oluyor onun harici diğer durumlar sürekli olmuyor. Benzer durumu yaşayan var mı ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • portakal1 P kullanıcısına yanıt
    Aynı durumlar var

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bu konuyu görünce çok sevindim. 2 aydır karın ağrısı çekiyorum. Süreci sizlerle kısaca paylaşmak istedim. Annemi kaybettikten 1 hafta kadar sonra başladı ağrı. Önce çok önemsemedim ama geçmeyince doktora gittim. Gastrit vs dedi, midemde yanma yok, inandırıcı gelmedi.


    Gastroentoloji uzmanına gitmeden önce kan tahlilleri, gaita tahlili vs her şey temiz çıkıyor. Uzmana gittim o da net konuşamadı. Endoskopi kolonoskopiye gerek duymuyorum şu aşamada dedi.


    Neyse tavsiye üzerine bir Gastroentoloji profesörüne gittim. Hoca hikayeyi dinledi, sende ibs var dedi. Duspatalin ve paxera verdi.


    Antidepresan önce yarım sonra tam kullanmaya başladım. Aslında işe yaradığını da düşünmüştüm ama 2 gün önce aynı şiddette hissetmeye başladım.


    Hocayı aradım antidepresan dozunu arttırdı, şimdi kullanmaya devam edeceğim.


    Aklımda hala oturmayan şeyler var. Kötü durumlar olmasından da endişe ediyorum. Aklıma takılanlar şu şekilde; bilgili veya deneyimli arkadaşlardan yanıtı dört gözle bekleyeceğim:


    1. bulantı, kusma, kabızlık ve ishal durumu bende yok
    2. karnımda bir ağırlık hissi var ve tam göbek deliğimin üst tarafına ellerimle bastırdığımda ağrı çok şiddetleniyor
    3. mide yanmam, reflü vs gibi sıkıntılarım yok


    Benimle aynı durumda olan oldu mu acaba? bu gerçekten ibs mi yoksa bende başka bir sorun mu var?





  • Gelişmeleri iletirseniz sevinirim arkadaşlar bazılarınız 10 yıl önce yazmış 8 aydır bende gaz ve ishal semptomlarıyla uğraşıyorum ne yapmamız lzm


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silopili.7300 S kullanıcısına yanıt
    Sibo gibi seçeneklerde eklenmeli.

    Özellikle gaz çıkartımı çok ise.

    Peki sibo nedir?

    https://sozluk.solargezi.com/sibo-tam-olarak-nedir-bagirsakta-asiri-bakteri-cogalmasi/

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tkar kullanıcısına yanıt

    nasıl oldun kardesım bu ilaçları kullanıp da

  • Arkadaşlar merhabalar. Dün kolonoskopi ve endoskopi yapıldı. 2 gündür kan geliyor büyük abdestte. Normal bir durum mu bu? Kolonoskopi yaptıran arkadaşlarda oldu mu aynı durum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimyagERdem kullanıcısına yanıt

    Merhaba;


    Geçmiş olsun. Bende olmamıştı. Muhakkak sorun doktorunuza.

  • Arkadaşlar, bu hastalık vitamin emilimine engel teşkil ediyor mu? B12 ve D vitamini içeren gıdalar tüketsem fayda etmez mi?

    Bir de, az da yesem, çok da yesem hep aynı kilodayım.(İşime geliyor gerçi ama sağlıklı bir şey değil sanırım.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bendede sibo var tedavi olmak için uğraşmıyorum saldım gitti


    gastroloji asistanı sibo ne diyor benimle dalgamı geçiyon diyor sibopmu demek istiyorsun diyor


    daha hastalığın adını bilmiyor doktor olmaya kalkıyor


    şehir hastanesine gidip nefes testi vermek istiyorum diyorum devlet karşılamıyor diyor edevletten yazdım karşılıyor diye cevap yazdılar dedim elimizde kit yok diyor


    devlet hastanesinde gene gastrolojiye gittim aneztezili endoskopi olmak istiyorum dedim biz yapmıyoruz dedi 1 ay sonra kontrolde asistanı başkasıyla görüşürken aneztezili endoskopi ayarlarız dedi


    hasta olarak beni silkeleyen yok bende hayatı hastalığı silkelemiyom öyle saldım yaşamak için bile enerjim kalmadı

  • rocky_balbao kullanıcısına yanıt
    Doktorların çoğu bilgisiz yetersiz eksik. Candidayı bile tanımlamıyorlar. Sanırım tıpta bağırsak es geçilen bir konu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rocky_balbao kullanıcısına yanıt
    Özel hastanelerde fiyatlar o kadar pahalı değil bence. Aralık’ta Medicana Ankara’da kolonoskopi oldum. 6000₺ ödedim. Tam anestezi ile yapıldı. Tabii durumunuzu bilemem ama bence o kadar pahalı değildi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • https://sozluk.solargezi.com/asiri-siskinlikten-nasil-kurtulabiliriz/

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu hastalık için bu forumda böyle bir konu olduğunu yeni gördüm... Bunca zamandır forumdayım. Yazılanları bir okuyayım.


    Okumadan önce şunu söyleyeyim, ergenliğimden beridir fiziksel bir iş yaparken stres altına girersem, örneğim bisikletin frenlerini tamir ederken küçükken gücüm yetmez zorlanır takamaz ve stres yapardım, hemen karnım ağrırdı, benzeri hala aynı, fiziksel zorlanmada stres altına girince karnıma ağrı giriyor ancak buradaki stres fiziksel baskı değil o an işin zor olmasıyla alakalı. Misal spor salonunda onca ağırlık kaldırıyorum bi halt olmuyor mesela. Bunun haricinde soğuk havalarda karnım burar, anında ishal olur tuvalete girerim geçer.


    Yılar yıllar sonra bunun için profun birine gittim, durumu anlattım ilk defa orada ismini duydum. Sonra şunu farkettim, ne kadar doğru ne kadar yanlış, tıpta hala bağırsaktaki spesifik hastalıklarda bilinmeyen birşey olunca hemen topu bu hastalığa atıyorlar sanki. Yani doktorların günah keçisi gibi olmuş. Benim gördüğüm bu, yanlışta olabilir.


    Neyse yorumlara bakayım bakalım epey zamana alacak onca sayfayı okumak.





  • 
Sayfa: önceki 615616617618619
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.