Şimdi Ara

...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 14 Mart 2012; 3:38:34 >



  • Emeğine sağlık hocam.Güzel bir konuya değinmişsin.Hoş ne kadar da ülkemizde kullanılamayacaksa insanların bilmesinde fayda var.

    Lâkin bunu okuyunca aklıma da belki sen de duymuşsundur;nette dolaşan bir hikaye vardı.Türkiye'de bir yerde Mercedes'in içinde kalanlar böyle bir sistem sayesinde ulaşmışlar yetkili birime;onlar da anahtarsız filan uydudan mı ne arabayı çalıştırmışlar.Doğru/yanlış bilmiyorum ama sistemin özelliklerini okuyunca o hikaye aklıma geldi..
  • ulkemizde kullanilamamasi kotu olmus. Ancak yakinda onu da saglarla. Cunku turkiye yabana atilacak bir pazar degil
  • Bende bir filmde görmüştüm.Park halindeki bmw nin hava yastıklarını patlatıyorlardı, sonra arayıp ''aracın anahtarını kaybetti siz uydudan çalıştırır mısınız?'' diyorlardı.


    O değilde benim araba şunların 50 sene gerisinden geliyor, moralim bozuldu sabah sabah
  • Turkiye'de aslinda bu sistem kurulabilir fakat sistemlerin calismasi icin cok saglam bir altyapiya ihtiyac var...
  • Eline sağlık hocam.
  • Bizimkiler birimleri sürekli arayıp sapıklık yapmaya başlarlar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akhilleus

    O değilde benim araba şunların 50 sene gerisinden geliyor, moralim bozuldu sabah sabah

    En iyisi hoca.Kara düzen..
  • Türkiyede telefonla onlarca kez arıyosun o ambulans yine gelmiyo. Bizim ülkede uygulanması için en az 10 senesi var..

    Bide hırsızlar bu sistemi hack'leyip arcı kaçırılar falan burası türkiye herşey mümkün burda.
  • TechZone hocam sizin yazıları okuyup da BMW hayranı olmamak elde değil. Her ne kadar rezervasyon filan çok önemli olmasa da kaza da otomatik çağırma filan hayat kurtaran şeyler. Türkiye'de altyapı ve acil servis sistemleri yeterince gelişmeden BMW bu sistemin itibarını tehlikeye atıp Türkiye'de devreye sokmaz bence.
  • geceleri arayıp, asistanla dertleşecek adam bile çıkar.

    " seviyorum asistan neclayı seviyorum uleen " diye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akhilleus

    Bende bir filmde görmüştüm.Park halindeki bmw nin hava yastıklarını patlatıyorlardı, sonra arayıp ''aracın anahtarını kaybetti siz uydudan çalıştırır mısınız?'' diyorlardı.


    O değilde benim araba şunların 50 sene gerisinden geliyor, moralim bozuldu sabah sabah



    "Terminator 3" filminde arabanın ön tamponuna yangın söndürücü ile vurarak hava yastıklarını patlatmakla beraber kapılarını açıyorlardı. Daha sonra bmw5 konuşmaya başlıyor "Günaydın bay james" gibi birşeyler söylüyor arabaya giren terminator ve yanındaki genç onada aynı şekilde cevap veriyordu. daha sonra araba onların yabancı olduğunu anlayınca onları arabaya kilitleyip polisi aramaya karar vermiştiki tam o sırada çocuk arabayı kandırdı.kaza yaptık ve babam ağır yaralı hemen arabayı çalıştırmazsan babam ölecek demişti. o sırada araba hem ambulansı otomatik arıyordu hemde marşa basıyordu.aradan 4 yıl geçmesine rağmen kendi gözümle o kadar akıllı bir bmw görmedim.




  • Tek kelime ile harika bir sistem. Konu için teşekkürler.
  • konu için tşk. emeğine sağlık

    gayette güzel acıklayıcı keyifli bir yazı olmuş

    istendikten sonra yapılır herşey yakın zamanda türkiye de görebiliriz

    navigasyon içinde cok yazıldı çizildi şimdi bir cok aracda standart

    bir cok markanın bu arac ve kullanıcı güvenini destekleyen sistemi var özellikle alman markaların bildiğim kadarıyla..
  • Geçen sene bi filimde seyretmiştim.Hırsız bmw 540i çalıcak arabaya giriyor tavandaki dügmeyle merkezi arayıp arabayı çalıştırtıyordu basıp gidiyordu.
  • Bahsetmiş olduğunuz teknoloji , Bruce Willis'in '' ZOR ÖLÜM 4 '' adlı filminde kullanılmıştı. Senaryo gereği teröristler , ülkenin tüm ulaşım sistemini ele geçirmişlerdi. Bu sistemin , bu durumda çalışmasıda ayrı bir mantık hatası...

     ...
  • Techzone yazi icin cok emek vermissin. Eline saglik. Umarim yakin zamanda bizlerde bu hizmetten yararlanma imkani buluruz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bucakli

    Emeğine sağlık hocam.Güzel bir konuya değinmişsin.Hoş ne kadar da ülkemizde kullanılamayacaksa insanların bilmesinde fayda var.

    Lâkin bunu okuyunca aklıma da belki sen de duymuşsundur;nette dolaşan bir hikaye vardı.Türkiye'de bir yerde Mercedes'in içinde kalanlar böyle bir sistem sayesinde ulaşmışlar yetkili birime;onlar da anahtarsız filan uydudan mı ne arabayı çalıştırmışlar.Doğru/yanlış bilmiyorum ama sistemin özelliklerini okuyunca o hikaye aklıma geldi..


    o hikayeyi biliyorum şimdi bi şey soracam kiminize komik yada uçuk gelebilir ama araba uydudan çalıştırılabiliyorsa stop da edeilebiyordur muhtemelen belki daha birçok işleminede müdahale edilebiliyordur aracın şimdi bir hacker yada terörist bu sisteme sızsa çok rahat suikast yapabilir 180 le giderken arabayı uydudan stop ettirse zaten yeter...... sonuçta aracın bilgisayarına girdikten sonra frene gazada müdahale edebilir hatta sisteme sızmaya bile gerek yok merkezdeki adamı ayarlasan yeter kaza yaptıktan sonra bunun izini bulmakta güç araç pert olmuş zaten ...... cep telefonumuzdan çok kolay ortam dinlemesi yapıldığını biliyoruz hatta telefon kapalı olsa bile ne farkı var şimdi




  • tanıdığım, tanımadığım, yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkürler.. mantık hatalarını bir kenara bırakmak sanırsam iyi olur..

    çünkü avrupa'da da, amerika'da da hırsızı var, hacker desen kralı var.. yapılmak istense o ülkelerde de yapılır.. ayrıca adamlar arabanın kiralık olduğunu bile biliyorlar.. sanırım kiralık araçlar için BMW Assist'e ona göre bildirim yapılıyor.. ya da aracın zaten bir otomobil kiralama şirketi üzerine olduğunu görüp bu sistemi kullandığınızda ona göre cevaplıyorlar.. kullandığım araçlarda kimle görüşürüyoruz diye soruya başlarken, araç sahiplerinde araç sahibinin adını görüp, iyi günler mr. & mrs. xxxxx diye lafa giriyorlar..

    ayrıca arabanız çalındığında yerinin bulunması mükemmel bir sistem.. böylelikle zaten hırsızlığın önüne geçmiş oluyorlar.. ingiltere'ye eğitim için gitmiştim, 2 yıl kaldım.. okulda tanıştığım arkadaşlarımın birinde 5.30i Touring vardı E60 kasa.. onunla bu sistemi çokça kullanmışlığımız vardı.. ben ise 2. yılın sonunda Türkiye'ye dönmeden 16 gün önce ingiltere'yi gezmek için Europcar'dan günlüğü 60€ gibi bir ücret karşılığı 3.16d kiraladım ve 2 haftalık bir yolculuğa çıkmıştım.. bu süre içerisinde tabiiki her yeri bilmediğimden 1 gün bir şehirde 2 gün bir şehirde kalacak şekilde dolaşırken BMW Connected Drive - BMW Online inanılmaz işime yaramıştı.. gece araba kullanmaktan yorulduğum zaman BMW Online ile en yakın oteli bulup gidip kaldığımı, karnım acıktığında en yakın restoran bilgisini almak için çok kullandım..

    ama işte sinir bozucu bir şekilde Türkiye'de yok ve sinir oluyorsunuz..




  • arkadaşlar bir kere aracın çalıştırılıp stop ettirme hizmeti yok.. sadece kapılarının açılması hizmeti var.. bunun dışında zaten BMW Assist tarafından yapılan tüm işler kayıt altına alınıyor.. çok uçuk ve olmayacak şeylerden bahsetmeyelim..

    ayrıca BMW Assist sistemi için arabayı alırken bir form dolduruyorsunuz.. bu formda;

    ad, soyad, ev - iş telefonları, mail adresiniz, adresiniz dışında 3 ayrı spesifik bilgi mevcut!! bu bilgiler;

    BMW müşteri numaranız, aracınızın şasi numarasının son 7 rakamı ve aracı teslim aldığınız tarih ve saat gibi sadece sizin bileceğiniz çok gizli bilgiler soruluyor.. bu sorulara kesin cevap vermeniz halinde kapılarınızı açıyorlar!!! fakat bununla bitmiyor ve aracınızı bir süre online takibe alıyorlar.. hatta size tekrar ulaşıp cep, ev ya da iş numaranızdan size yapılan işlemi onaylatıyorlar artı bilgilendirme maili alıyorsunuz diye biliyorum.. eğer kuşkulandıkları bir şey olursa aracı en yakın BMW yetkili servisine götürmenizi ve bilgi doğrulaması yapmanızı istiyorlar, eğer bunları yapmazsanız araç çalındı diyerek uydu verisiyle polise haber veriliyor... en azından arkadaşım David bana bu şekilde anlatmıştı..

    kısacası öyle kolay değil o işler o kdr.. bir anda arkanızda polisi görürsünüz.. bu kdr anlık çalışan bir sistemde yok terörmüş yok suikastmiş bilmem ne zor




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.