Şimdi Ara

Arkadaşlar monitörümün rengi tamamen değişti ScreanShot aldım bi bakarmısınız...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • renkler düne kadar düzgündü dün akşam neolduysa oldu bi ara düzeldi dahada gelmedi monitör kablolarını kontrol ettim ama sonuç yok buyrun resimler.

[simage]
    http: / / img137 .ima ge shack . us/i/14411557.jpg/[/simage]

Arkadaşlar monitörümün rengi tamamen değişti ScreanShot aldım bi bakarmısınız...

• afedersin ama dalga mı geçiyorsun renklerde veya masaüstünde hiç bir sorun yok
  • yanasıl yok resimlere baktınızmı ??
  • http://img821.imageshack.us/f/21432375.jpg/ birde bu linkten bakabilrimsiniz
  • Birden fazla konu açmak yasaktır.

http://forum.donanimhaber.com/m_46249285/tm.htm

Sorununuza gelecek olursak, SS' de çiziklerin ( bozuklukların ) gözükmemesi çok normaldir. Monitörler harici bileşenler sınıfına girer. Monitörde oluşmuş bir sorun SS'ye yansımayacaktır. OSD menüsü üzerinden de kontrol edebilirsiniz.

-Kablo değişikliğine ilk aşamada gitmenizi öneririm. Farklı bir kablo ile denemek sorununuzun çözümü olabilir. Eğer ki devam ederse:

Günümüzde üretilmekte olan TFT ( Thin Film Technology ) monitörler ''Aktif Matris'' adı altındaki teknoloji ile üretilmektedirler. Görüntü panelinin ön yüzeyinde iki adet polarize ( ışığı geçiren ) cam tabaka arasında sıvı kristalleri yer almaktadır. Bu sıvı kristaller bir transistör grubu tarafından kontrol edilmektedir. Bir trasistöre gerilim ( V ) uygulandığında mevcut, transistör grubuna bağlı olan sıvı kristali(leri) ( R.G.B 'dir, Red, Green, Blue ) Kırmızı, Yeşil, Mavi eğilir ve arkadaki ışık kaynağından gelen ışığı pikselden geçirir. Transistör grubunda zamana bağlı olarak bozulmalar gerçekleşebilir, bu durum zamanla kör nokta veya parlak piksel denilen hatalar ekranı kaplayabilir. Dönüştürücüde ( İnverter ) oluşmuş problemler de bu sorunlara sebebiyet verebilmektedir. Açıkçası birçok neden den dolayı bu sorunlar oluşabilmektedir. Bunu buradan bilmemiz mümkün değildir. Ancak olası sorunların kaynakları genellikle yukarıda bahsettiğim gibi ''İnverter'' veya zamanla oluşan Transistör gruplarındaki sorunların sebebiyet verdiği ''Ölü Piksel'' lerdir.

Passmark, Displaymate vb. yazılımları indirin, monitörünüzü bu yazılımlar aracılığı ile test edebilirsiniz.
    Eğer ki ekranınız CRT monitör tipinde ise durum tamamen farklı bir hâl alacaktır. CRT monitörlerin yapısı farklıdır. CRT monitörlerde ''Ölü Piksel'' adı altındaki transistör gruplarının oluşturduğu problemler oluşamaz.

Görüntü, Elektron tabancası ( Electron Gun ) adı altındaki yapı sayesinde oluşur. Bu monitörün arkasındaki tüp şeklindeki yapının içerisinde yer almaktadır. Elektron tabancasından gönderilen elektronlar ( R.G.B )ekranın ön yüzeyinde bulunan fosfor tabakasına çarparak görüntü oluşumunu sağlarlar. ''Raster Lines'' ızgara çizgileri şeklinde elektron grubu ekranın sol üst köşesinden başlayarak zig zag çizerek ekranın sonuna kadar ( sağ alt köşesine ) kadar gider. Yapı bu şekilde çalışmaktadır. Genellikle dalgalanma sorunlarıda CRT monitörler de bu ''Raster Lines'' denilen yapı sebebiyle oluşmaktadır. Manyetik alandan etkilenebilmektedir. Monitörünüzün TFT LCD monitör olduğunu varsayarsak tamir ettirmek hiç de ucuz değildir. Ve tekrarlanma durumu ( olasılığı ) bir hayli yüksektir. Kimi zaman yeni bir monitör almak çok daha mantıklıdır. Siz bir sordurun, öncelikli olarak problem neymiş onu bir öğrenin, İnverter veya ''Giriş/Çıkış Panel devresi sorunları aşılabilmektedir. Örn; İnverter bir kart yapıdadır ve değiştirilebilir niteliktedir. Maliyeti ve montajı size yaklaşık olarak 40 - 60 Tl arasındadır. Monitörün kalitesine göre değişebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 26 Ocak 2011; 13:42:55 >

• resimlerde bir sorun görünmüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: siqorta

renkler düne kadar düzgündü dün akşam neolduysa oldu bi ara düzeldi dahada gelmedi monitör kablolarını kontrol ettim ama sonuç yok buyrun resimler.

[simage]
    http: / / img137 .ima ge shack . us/i/14411557.jpg/[/simage]

Hiç değilse cep telefonuyla fotoğrafını çekin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fotoğraf makinesi, kamera vb. bir aygıtla resim çekip eklemek, hiçbir şeyi değiştirmez. Sorunun ne olduğunu resme bakarak tayin edemeyiz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.