Şimdi Ara

Samsung Galaxy Tab 2'ye ait olduğu iddia edilen yeni video yayınlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • Motorola'nın önümüzdeki ay içerisinde lanse edebileceği konuşulan Android 3.0 işletim sistemli yeni tableti Xoom ve yaklaşan iPad 2 lansmanı, Samsung'un yeni tablet için beklentileri arttırmış durumda. Galaxy Tab ile satış rakamları açısından şu ana kadarki en iyi Android tablete imza atan Samsung, Galaxy Tab 2 için son hazırlıklarını yapıyor.


    Hummingbird kod adını taşıyan 1GHz hızındaki işlemcisi, 7-inç ekranı ve aynı zamanda telefon olarak kullanılabilen güçlü özellikleriyle dikkat çeken Android 2.2 işletim sistemli Galaxy Tab'in devamı olarak hazırlanan ikinci modele ait olduğu iddia edilen kısa bir video ve cihazın olası teknik özelliklerine dair bazı yeni bilgiler yayınlandı.


    Samsung Galaxy Tab 2 için iddia edilen en dikkat çekici özellik, sahip olduğu yüksek çözünürlüklü ekranı. 7-inç boyutunda ve 2048x1200 çözünürlüğünde Super AMOLED Plus ekrana sahip olacağı söylenen tablet bilgisayarın, Android 2.3 işletim sistemiyle geleceği ve ardından tabletler için hazırlanan Android 3.0 (Honeycomb) güncellemesi alacak.


    Android 3.0 güncellemesiyle birlikte kullanıcılarına 3D görüntüleme teknolojisinin avantajlarını sunacağı da söylenen Galaxy Tab 2'nin, işlemci olarak Nvidia Tegra 2 ile geleceği öne sürülüyor. Bu ilginç bir detay zira Samsung'un kendisi de işlemciler hazırlıyor ve geliştirdiği işlemciler Apple da dahil olmak üzere pek çok firma tarafından kullanılıyor.


    Ancak burada atlanılmaması gereken asıl nokta şu, Samsung'un Orion kod adlı çift çekirdekli Cortex-A9 çözümü hacimli üretime hazır mı ? Kimi endüstri kaynakları, Samsung'un yeni çözümü hazır olmadığı için tercihin Tegra 2'den yana kullanıldığını öne sürüyor ancak bu sefer de Apple'ın stratejisi konuyu bilinmeze sürüklüyor.


    A4 ile birlikte kendi işlemcilerini tasarlamaya başlayan Apple'ın, A5 (A8 olarak ta isimlendirebilir) işlemcisinde Cortex-A9 tasarımını baz alacağı ve çift çekirdekli olan işlemcinin Samsung tarafından üretileceği belirtiliyor. Bu noktada Apple'ın çift çekirdekli çözümü hazırken, Samsung'un hazır olmaması ihtimali çok güçlü bir seçenek olarak görünmüyor.


    Samsung Galaxy Tab 2'nin iddia edilen diğer özelliklerine dönersek, 1GB RAM ile geleceği ve üzerinde yer alan 8MP çözünürlüğündeki kamera ile 1080p video kaydı yapabileceği belirtiliyolr. Görüntülü görüşme için 3MP çözünürlüğünde ön kamerası da olacak cihazın, 64GB yerleşik depolama kapasitesi sunması da bekleniyor.


    Akselometre, jireskop, pusula ve barometre gibi sensörlerle donatıldığı iddia edilen cihaz, kablosuz iletişim için 802.11n WiFi, Bluetooth 3.0 ve 3G teknolojilerine destek sunacak. 14 Şubat'ta başlayacak Mobil Dünya Kongresi'nde lanse edilmesi beklenen tablet hakkında konuşmaktan kaçınan Samsung'un yakında resmi açıklama yapması bekleniyor.


    Kaynak: http://news.softpedia.com/news/Samsung-Galaxy-Tab-2-Leaks-Possible-Specs-Available-179985.shtml















  • eger boyle ozelliklerle gelirse motorola xoomdan daha iyi cozunurlugu de tabletler arasinda en iyisi 3d gorunum sunmasida super



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan azeri -- 24 Ocak 2011; 11:49:38 >
  • Ben bu haberin, videonun asılsız olduğunu düşünüyorum. İnsanlar "istediklerini" bir potada eritip "yeni bilmem ne" diye piyasaya sunuyorlar. 2048x1200 nedir ya! Yok böyle bir şey..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vbalikci

    Ben bu haberin, videonun asılsız olduğunu düşünüyorum. İnsanlar "istediklerini" bir potada eritip "yeni bilmem ne" diye piyasaya sunuyorlar. 2048x1200 nedir ya! Yok böyle bir şey..

    samsung 13-14 subatda barselona etkinliginde cift cekirdekli telefon ve tablet tanitacagina soz verdi muhtemelen bu o
  • bu özelliklerle gelirse en az 999 dolardan satılır
  • ne garip ilk resimde resmi çekilen çift gerçekte el ele tutuşuyor ama tablette omuzuna atmış görünüyor :D
  • yalnız o özellikler youtubeda bir üyenin videonun altına yazdığı söylenen özellikler.. bu haber 2 gün öncesine ait ve ne kadar güvenilir youtubeda birinin videonun altına yazdığı özelliklere.. olmayacak şeyler değil ama yinede referans alınacak bir tarafı yok bence..!!
  • İpad 2 yi bekliyorum bakalım ne çıkacak ipad 2 nin içinden yada adı her ne olursa? Daha yüksek çözünürlüklü retina ekranı ipad e uyarlarsa, çift çekirdekli işlemci ile gelirse, dahili kamera gibi özellikler eklenirse bence ios hala android ten ilerde, hala apple dokunmatiğine çok yaklaşsalarda hala bir adım önde ipad 2 tercih edilebilir bence...
    Apple, şu özellik saklama işinden biraz vazgeçse çok güzel olacak sanırsam, cihaza bluetooth koyup kullandırmamak gibi, görüntü görüşmeyi sadece iphone lar arası sınırlamak gibi, aksi çok mümkün olduğu halde....
  • bu özellklerin biraz salla pati olduğunu düşünüyorum :D adamlar daha lcd ve plzamlara 2048x1200 gibi çöznünürlük koymuolar bu göt kadar ekramnamı koycaklar:D
  • tegra 2 nini max çözünürlüğü 1680 1050 buda bu çözünürlükte gelirse tegra 2 olmayacağını gösterir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.