Şimdi Ara

Dünyada DACİA 2010 SATIŞ rakamları...(Türkiye ilk 5'te)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2. Germany 40 500
    3. Italy 21 930
    4. Span 21 753
    5. Turkey 19 167
    6. Algeria 18 578
    7. Belgium 11 403
    8. Austria 6 068
    9. Poland 6 018
    10. Netherlands 5 557

İLK 5 deyiz

özellikle sandero ve duster cok büyük ivme kazandırdı satışlara

pazarada markaya olan ilgi ve merak büyüyerek devam ediyor.

• Dacia adına güzel, ama Türk halkı adına pek de parlak olmayan bir gelişme aslında, alım gücümüzün düşüklüğünü gösteriyor bu farkındaysanız..İlk 4 ülkenin de kendine ait araç markaları var, Seat, Fiat, Mercedes, Renault gibi azımsanamayacak isimler üstelik..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slammer

Dacia adına güzel, ama Türk halkı adına pek de parlak olmayan bir gelişme aslında, alım gücümüzün düşüklüğünü gösteriyor bu farkındaysanız..İlk 4 ülkenin de kendine ait araç markaları var, Seat, Fiat, Mercedes, Renault gibi azımsanamayacak isimler üstelik..

evet ço dogru bizim neden kendı markamız olmazki
    konu dışı bölümüne açmıştım ama malesef kilitlemiş admin
    burada bile tahanmül edilemıyorki
    http://forum.donanimhaber.com/m_46121122/mpage_1/f_/key_//tm.htm#46121122

• Araştırma ve Paylaşım için teşekkürler..
    Bu duruma çok sevindim açıkçası. Türkiyede loganin yeni görünümü sandero ve duster ile dacia çıtasını yükseltiyor. Yıllar geçtikce de gelişeceğine inanıyorum.. Bence bu Türkiye'deki alım gücünün zayıflığından değil, dacianin Türkiye şartlarına çok uygun bi araç olmasındandir. Bir logana bakin sandero ya da duster, yüksek ve sağlam arabalar. Daga da çıkar, şehirde de gezer. Altı yüksek araçlardir fakat tutuştan ödün vermez. Çevremde gördüğüm loganlar başta olmak üzere sandero ve dusterlar artıyor. Geniş servis ağı , yakıt tüketimi, düşük vergi, ve satın değerinin düşük oluşu milleti daciaya yöneltiyor. Arkasıfa renault olması da yağ sürüyor ekmeklere. Ülke çok zengin alım gücü düşük falan değil arkadaş, ama bi o kadar da ekmek parası peşinde koşan vatandaş var. Onların ekmekleri yağsız mi kalsın sonuçta dacialar var:)
    Ii forumlar

• satışlar beni şaşırtmadı
    ama almanya şaşırttı beni almanyada bukadar sattıgına şaşırdım
    izmirde artık heryerde sandero ve duster göruyorum
    logan zaten heryerde vardı
    piyasada dacia bu boşluğu iyi doldurdu
    renault un politikası başarılı olmuş görünüyor
  • dacia nın bu satış rakamları yıllarca ülkemizde ultra dandik arabaları (kuş serisi) pahalıya iteleyen, papaz artık pilav yemekten sıkılınca yerli üretimi durdurup fiat modellerinin montajına tam gaz devam eden yerli görünümlü yabancı sermayemiz K.O.Ç. a ders olsun. Gerçek bir Türkiye sevdalısı olsalar bu kadar bilgi ve tecrübe birikimiyle bugüne kadar yerli bir araç ortaya çıkarabilirlerdi. her ne kadar renault desteğiyle de olsa dacia bilinen bir marka oldu ve belkide gelecekte tek başına yürüyecek konuma gelecek. gıpta ediyorum.
  • Bir arkadaşımız Almanlar'ın Dacia'ya olan ilgisine şaşırmış. Doğrudur aslında, Türkiye'de Dacia'ya olan önyargıları bozmak atomu parçalamaktan zor. Aslında Almanlar Dacia memnuniyetinden o kadar memnunlar ki memnuniyet olarak Mercedesten sonra BMW ve Dacia ikinciliği paylaşmaktadır. Şaka gibi ama gerçek.

Almanya'da J.D. Power and Associates ve AUTO TEST tarafından 1000 puan üzerinden yapılan bu ankette Mercedes 838 Puan aldı, BMW ve Dacia ise 836 puan aldı.

Mercedes-Benz
    838
    BMW
    836
    Dacia
    836

Mazda
    831

Nissan
    831

Audi
    827

Suzuki
    826

Volvo
    826

Kaynak:http://businesscenter.jdpower.com/news/pressrelease.aspx?ID=2010085

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • almanların daciaya bu kadar ilgisi şaşıırtıcı dogrusu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slammer

Dacia adına güzel, ama Türk halkı adına pek de parlak olmayan bir gelişme aslında, alım gücümüzün düşüklüğünü gösteriyor bu farkındaysanız..İlk 4 ülkenin de kendine ait araç markaları var, Seat, Fiat, Mercedes, Renault gibi azımsanamayacak isimler üstelik..

bence alım gücü değil marka takıntısı bu hocam.
  • Acaba oraya giden araçlar ile donanım farkı nedir ?

Çünkü çok iyi donanımlı kendi araçlarının fiyatlarıda pek yüksek değil diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: droll

Acaba oraya giden araçlar ile donanım farkı nedir ?

Çünkü çok iyi donanımlı kendi araçlarının fiyatlarıda pek yüksek değil diye biliyorum.

Almanya'daki Dacia neyse Türkiye'deki de aynı. Fark yok
  • Romanya ilk 10 da bile yok. Ayrıca Dacia almanya da mercedes ten sonra BMW ile aynı satıyormuş. Acaba Audi, ford ve opel'i hiç saymamışlar mı ?
  • dacia Romanya'da üretiliyor. hadi bize yakın tamam bursa'da vs. sürü ile var.
    benim anlamadığım ikinci kalite reno olan bu dacia fransa'da niye birinci sırada be arkadaş.
    gerçi fransa'daki reno satışlarını da bilmek lazım ama..

yukarıda gördüm de, almanya'da memnuniyet puan hesaplaması yapılmış. bence, dacia'nın müşteri kitlesinin beklenti düzeyi ile diğer markaların müşterilerinin beklenti düzeyini karşılaştırmak doğru sonuca ulaştırmaz.

örneğin audi a3'e verilen para ile bir beklenenti düzeyi var, bir de dacia sandero'ya verilen para ile beklenilen bir beklenti düzeyi var. diye düşünüyorum..

ve sonuç olarak bence, abs, hava yastığı vs gibi standart özellikleri dahi opsiyonel olarak sunmak ve bunları dahi alamamak bence ülkemizin bir otomobil fakiri olduğunun göstergesidir..

düzelmesini temenni ediyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: Hamdi0555

dacia Romanya'da üretiliyor. hadi bize yakın tamam bursa'da vs. sürü ile var.
    benim anlamadığım ikinci kalite reno olan bu dacia fransa'da niye birinci sırada be arkadaş.
    gerçi fransa'daki reno satışlarını da bilmek lazım ama..

yukarıda gördüm de, almanya'da memnuniyet puan hesaplaması yapılmış. bence, dacia'nın müşteri kitlesinin beklenti düzeyi ile diğer markaların müşterilerinin beklenti düzeyini karşılaştırmak doğru sonuca ulaştırmaz.

örneğin audi a3'e verilen para ile bir beklenenti düzeyi var, bir de dacia sandero'ya verilen para ile beklenilen bir beklenti düzeyi var. diye düşünüyorum..

ve sonuç olarak bence, abs, hava yastığı vs gibi standart özellikleri dahi opsiyonel olarak sunmak ve bunları dahi alamamak bence ülkemizin bir otomobil fakiri olduğunun göstergesidir..

düzelmesini temenni ediyorum...

Beklenti düzeyi ile alakalı bir durum olsaydı 2. sırada Dacia değilde başka marka veya markalar olurdu. Tartışılması gereken soru Dacia neden 2. sırada da orta sıralarda veya sonda değil ? Sitede puanlama kullanılan değerlendirme kriterleri yazıyor okuyabilirsiniz. Ayrıca Dacia'nın en düşük modeli olan ambiance modellerinde hava yastıkları standarttır sadece ABS standart değildir. Avrupada spor araçlar bile ABS ve Klima bile koyulmadan satılırken gelip Dacia'nın opsiyon listesine ABS'yi eklemesini tartışmak çok komik bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umiterkan -- 25 Ocak 2011; 21:18:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pog

Romanya ilk 10 da bile yok. Ayrıca Dacia almanya da mercedes ten sonra BMW ile aynı satıyormuş. Acaba Audi, ford ve opel'i hiç saymamışlar mı ?

olmaz olur mu
    Mercedes-Benz
    838

BMW
    836

Dacia
    836

Mazda
    831

Nissan
    831

Audi
    827

Suzuki
    826

Volvo
    826

Mitsubishi
    823

Honda
    821

Toyota
    818

Škoda
    814

Industry average
    813

Volkswagen
    812

Kia
    811

MINI
    811

Hyundai
    810

Peugeot
    808

Seat
    797

Citroen
    796

Opel
    794

Renault
    794

smart
    794

Ford
    790

Chevrolet
    766

Fiat
    757

• quote:

Orijinalden alıntı: umiterkan

quote:

Orijinalden alıntı: pog

Romanya ilk 10 da bile yok. Ayrıca Dacia almanya da mercedes ten sonra BMW ile aynı satıyormuş. Acaba Audi, ford ve opel'i hiç saymamışlar mı ?

olmaz olur mu
    Mercedes-Benz
    838

BMW
    836

Dacia
    836

Mazda
    831

Nissan
    831

Audi
    827

Suzuki
    826

Volvo
    826

Mitsubishi
    823

Honda
    821

Toyota
    818

Škoda
    814

Industry average
    813

Volkswagen
    812

Kia
    811

MINI
    811

Hyundai
    810

Peugeot
    808

Seat
    797

Citroen
    796

Opel
    794

Renault
    794

smart
    794

Ford
    790

Chevrolet
    766

Fiat
    757

varmış yani

• Almanyada yapılmış bir karşılaştırma.
    Sonunda "Alacak olsam bu sınıfta Daciayı tercih ederdim" diyor. Bu arada aracın güven hissi vermediğini yine de euro ncapde 3 yıldız alabildiğini belirtiyor.

http://www.youtube.com/watch?v=VIT8opIFX-0&feature=related
  • Konuyla pek alakali degil ama Brezilya;da Renault markasi altinda satiliyordu Dacia'lar.
    Selamlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sicakyuz
    Konuyla pek alakali degil ama Brezilya;da Renault markasi altinda satiliyordu Dacia'lar.
    Selamlar...

merhaba, dacia sahibi misiniz ? Evet doğrudur renault sandero şeklinde. Ve fiyati çok daha yüksek,..
    Kalitenin bi kanıtı işte
  • Hayır, Dacia sahibi değilim.
    Sıklıkla yurtdışına çıkan bir denizciyim.
    Brezilya'da görmüştüm Logan'ları, Renault markası altında.
    Kore'de de Renault'lar Samsung Motors diye satılmakta.
    Şu Renault'ya bakın hele, dünyayı ele mi geçirecek nedir :)

Sevgiler...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.