Şimdi Ara

### Dell İnspirion 5010 G46H45 İnceleme-Kullanıcılar isimleri bana bildirsin ###

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
0
Favori
15.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benden başka kullananlar varsa isimlerini bana bildirirlerse sevinirim

DELL İNSPRİON 5010 G46H43

Özellikleri:

Marka Dell
    Model Inspirion 5010 i5-460 4GB 500GB 15.6" HD5650 1GB W7HB Gümüş
    Ürün Kodu 5010 G46H45
    İşlemci Markası Intel
    İşlemci Tipi Core� i5-460M
    İşlemci Hızı 2.53 GHz
    İşlemci Cache 3MB
    İşlemci FSB (Veri Yolu) -
    Ekran Boyutu 15.6"
    Ekran Tipi HD WLED
    Ekran Çözünürlüğü 1366X768
    Ekran Kartı Ati Mobility Radeon
    Ekran Kartı Hafızası 1 GB Paylaşımsız Grafik Belleği
    Grafik İşlemcisi HD 5650

HDMI Var
    Sistem Belleği 4 GB (2* 2048 MB)
    Bellek Tipi DDR3 1333 MHZ
    Max Bellek 8 GB
    Disk Kapasitesi 500 GB
    Disk Hızı 5400 RPM
    Disk Arabirimi SATA
    Optik Sürücü 8X DVD+/-RW
    Modem -
    Ethernet 10/100 Ethernet Lan
    Wireless Dell Wireless 1501(802.11g/n)
    Bluetooth Dell Europe Bluetooth 365 Card
    FireWire Yok
    E-Sata 1*USB 2.0/ESATA COMBO
    Seri Port Yok
    Usb Portu 2*USB 2.0
    Express Kart -
    Video Portu 15 pinli VGA video konnektörü
    Klavye Numerik TR Q Klayve
    Hoparlör Dahili stereo Hoparlör
    Kart Okuyucu 7 in 1 card reader
    Kamera 1.3 MP
    Parmak İzi Okuyucu Yok
    Yüz Tanıma Yok
    Touchpad Var
    Uzaktan Kumanda Yok
    3G Yok
    Diğer Özellikler -
    İşletim Sistemi (Yazılım) Windows 7 Home Basic (64 BIT)
    Paket İçeriği Driver Cd - Kitapçıklar - Pil - Şarj aleti
    Çanta Yok
    Boyut Genişlik 376 mm,Derinlik 262 mm,Yükseklik 32 mm
    Pil Teknolojisi 6-Cell 48W/HR Li-ion
    Pil Ömrü -
    Ağırlık 2.7 kg
    Garanti Süresi 2 Yıl Yerinde Servis

Ürün hakkındaki görüşlerim:

Kutuyu ilk açtığımda laptopun görüntüsü çok hosuma gitti hos bir tasarımı var :). Ekranın kapağı dandik olmuş biraz hani yanlışlıkla ayağınızla üstüne bassanız falan kırılacak gibi sanki . Ama forumda yazılanların aksine klavye kısmı gayet güzel.Ayrıca f1-f2-f3 'ün yerine özel tuşlar konulmuş. f1'e falan fn tuşuna basarak erişiyoruz.Sesi orta düzeyde çok abartılacak bir sesi yok. Ekran kalitesi hosuma gitti.Kapanması sadece 2 saniye sürüyor çok hızlı. Ama bence Basic yükleyerek yazık etmişler..

Oyun Performansı

Fifa 2011 High ayarlarda 60 fps
    Metro 2033 medium ayarlarda 30
    Grid high ayarlarda 45
    Mafia2 high ayarlarda 35
    Batman high ayarlarda 35
    Medal Of Honor high ayarlarda 30
    COD7 de high ayarlarda 30 fps
    Nfs Hot pursuit high ayarlarda 45 fps vermektedir.

+'ları ve -'leri
    +'ları;
    Oyunlarda çok başarılı ısınma orta düzeyde fazla bir ısınma yok. evet şimdi editliyorum alalı 1.5 yıl oldu soğutucusuz kullanamıyorum oyunlarda yoksa pat diye kapanıyor ısınmadan. dell'i aramama rağmen gelmediler.ama hala ısınma haricinde bir problemi yok ama bu problem fazlasıyla yetiyor soğutucuya yapışık kullanıyorum
    Hoparlörlerinin tasarımı iyi ve ses kaliteside iyi
    Mouse'u çok iyi hp'lerde ki gibi takoz değil çok yumuşak.
    f1-f2-f3 gibi tuşlar yerine multimedia tuşları konulmuş ve f1e falan fn tuşu ile ulaşıyorsunuz (beğenmezseniz bios'tan değiştirebilirsiniz)
    yeni laptopların nerdeyse hepsinde olduğu gibi batarya dolduğunda sarjı kapatma özelliği var ve boş yere bataryanın ömrü gitmez.
    Fan sesi de çok az.
    Ve sen olarak tabi bu bence iyi birşey hdd'nin western digital olması. Seagate'ler çok dandik

-'leri
    Ekran kapağının üstüne bastırdığınızda içine çöküyor dandik olmuş.
    Numlock tuşları kırılacak gibi duruyor
    Dvd biraz dandik
    Ve ekrandaki karıncalanma sorunu
    Sarj
    Laptop sarjı ortalama 1 saat 50 dakika gitmektedir. Not:İnternette falan takılırken

Fan sesi

İlk aldığımda hiç ses yoktu nerdeyse.Şuanda 1.5 ay falan oldu hafif ses çıkartmakta oyunlarda falan.Orta derecede fan sesi.3-4 saat oyun oynarsanız orta dereceyi geçmektedir.

Sıcaklık

Boşta sıcaklık değerleri böyledir. ama biraz fazla nedense normalde bu kadar değildi

### Dell İnspirion 5010 G46H45 İnceleme-Kullanıcılar isimleri bana bildirsin ###

Not:everest ile bakılmıştır

Edit: Karıncalanmadan bahsetmiştim.Ama bu karıncalanma sadece dell'e özel değil tüm led'lerde var galiba.

windows değerlendirmesi;

Hdd değiştirmek isteyen arkadaşlar için;

### Dell İnspirion 5010 G46H45 İnceleme-Kullanıcılar isimleri bana bildirsin ###  ### Dell İnspirion 5010 G46H45 İnceleme-Kullanıcılar isimleri bana bildirsin ### ### Dell İnspirion 5010 G46H45 İnceleme-Kullanıcılar isimleri bana bildirsin ###  ### Dell İnspirion 5010 G46H45 İnceleme-Kullanıcılar isimleri bana bildirsin ###
     ### Dell İnspirion 5010 G46H45 İnceleme-Kullanıcılar isimleri bana bildirsin ###  ### Dell İnspirion 5010 G46H45 İnceleme-Kullanıcılar isimleri bana bildirsin ###
     ### Dell İnspirion 5010 G46H45 İnceleme-Kullanıcılar isimleri bana bildirsin ###  ### Dell İnspirion 5010 G46H45 İnceleme-Kullanıcılar isimleri bana bildirsin ###

Video dıştan görüntü için

Kullanıcılar
    1- Berkayboys
    2-FOX-BytkN
    3-Ribonucleic Acid
    4-verrucomicrobia
    5-PiraMit61
    6-Cyber78

Yeni imzamız

[link=http://forum.donanimhaber.com/m_45704465/mpage_1//tm.htm#47277401] [center][image]https://store.donanimhaber.com/82/87/99/828799467ff4964753040438cd62a96d.png[/image][/center] [center][size=1][b][color=#000033]Dell İnspiron G46H45[/color][/b][/size][/center][color=red][center][size=1] İntel Core i5 460m 2.53 ghz (Turbo Boost:2.83 ghz) [b]|[/b] 4GB DDR3 RAM [b]|[/b] 500GB SATA HDD [b]|[/b]Dell Wireless 1501(802.11g/n) And Dell Europe Bluetooth 365 Card[b]|[/b] ATI GDDR3 1GB HD5650 Ekran Kartı [b]|[/b] 7/1 Card Reader [b]|[/b] 1.3MP Web Kamerası [b]|[/b] 3 USB, 1 e-sata, 1 HDMI ve 1 VGA bağlantısı [b]|[/b] 15.6" 1366X768 16:9 Ekran [b]|[/b] 6 Hücreli Lityum İyon pil [b]|[/b][/size][/center][/link][/color]

Bu kodu kopyalayıp imzanıza yapıştıdığınızda göreceksiniz*

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkayboys -- 26 Nisan 2012; 14:56:12 >

• Güle güle kullan dostum pc ni güzel bilgisayar incelemeyi ilerde dahada ayrıntılandırırsınResimleri düzenle yanlız
  • saol hacım resimler yenilenmiştir upupup
  • Hayırlı olsun,sorunsuz kullanman dileğiyle
  • teşekkürler dostum
  • bende del 5010'un i7lisini sipariş ettim. Şimdi ben ilk defa laptop kullanacağım hep masaüstü kullandım ve windows olarak da xp. İlk başta yapmamız gerekenler neler? Ayrıca bilgisayarında hayırlı olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Targutay -- 4 Ocak 2011; 23:27:06 >
  • teşekkürler. yapmamız gereken derken?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dell G515 SE [Ana Konu]
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • örneğin recovery disk falan onları hiç bilmiyorum :) Benim bilgisayar windows yüklü gelecek bios güncelleştirmesi driver falan onları yapacağız mı?
  • Öncelikle hayırlı olsun.
    Anlamadığım nokta Dell kasalarda revizyona mı gitmiş ? Daha önce tasarım çok daha farklıydı.

Mesela şu video :http://www.youtube.com/watch?v=BW-oesUMi4k

Ayrıca 2 ay önce ve 3 gün önce Vatan Bilgisayar'a gittiğimde benzer modellerde videodaki kasalar kullanılmıştı.
    Tüm seriler aynı Dell Inspiron 5010 (15R) olarak geçiyor ama kasaları bambaşka.
  • @ Dr. Yamtar

Güncelleştirme varsa kendisi otomatik yapıyor zaten..Ayrıca bilgisayarı ilk açtığında bi program geliyor recovery programı onun ile recovery yapabilirsin

@ xfell

dstm evet kapak deseninde falan değişim oldu. Yenileri daha güzel :) Yani benim aldığım g46h43 modeli diğer modeller farklı olabilir 5010'un baska modelleri?
  • http://www.pcdepo.com/asp/product/77636/DELL-INSPIRON-5010-G46H45-i5-460-4GB-500GB-15-6-Gumus-Renkli
    bu laptop.u almaya karar verdim sayılır. aklıma takılan bi kaç soru var.

- bu laptopa korsan windows7 ultimate kurabiliyor muyuz? yani driver sıkıntı oluyor mu?

- korsan W7 kurunca garanti şartlarını ihlal etmiş oluyor muyuz?

- laptopda ısınma sorunu var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: scylla_40

http://www.pcdepo.com/asp/product/77636/DELL-INSPIRON-5010-G46H45-i5-460-4GB-500GB-15-6-Gumus-Renkli

- bu laptopa korsan windows7 ultimate kurabiliyor muyuz? yani driver sıkıntı oluyor mu?

Bende i7 işlemcili modeli var. Freedos aldım, kendim Windows 7 Ultimate 32bit yükledim. Driverlarda hiçbir sıkıntı yok. Garanti işletim sistemine karışmaz heleki freedos satıyorsa öle bişey düşünülemez. Isınma sorunu yok benim i7, i7 ye göre gayet iyi sen i5 alcakmışsın benim aldığım sıcaklık değerlerinden daha az olur seninki.

• quote:

Orijinalden alıntı: scylla_40

http://www.pcdepo.com/asp/product/77636/DELL-INSPIRON-5010-G46H45-i5-460-4GB-500GB-15-6-Gumus-Renkli

@35turka nında dediği gibi
    ultimate yüklenir.driverlar sıkıntı çıkarmaz.. Ayrıca garanti işletim sistemine karışamaz.Ve ısınma sorunu falan da yok çok nadir gördüm ısındığını o da uzun süre oyun oynama sonucu 6-7 saat

• Arkadaşım acaba başka oyunlarda denedinmi denediysen hangi ayarlarda? birde ne kadara ve nerden aldın?
  • hocam hayırlı olsun şu 5010 modellerinde yok çınlama vs sorunları var diyorlar bu yeni çıkmış modelmi yani kronik sorunları warmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: agaofcu

Arkadaşım acaba başka oyunlarda denedinmi denediysen hangi ayarlarda? birde ne kadara ve nerden aldın?

pcdepo'dan 1600e aldm. fifa,grid,cod7,batman ve mafia2 yi yüksek ayarlarda rahatlıkla oynaadım

@help21

o i7 li modelinde geçerli bundan öyle bir sorun yok
  • bunun ekra kartı düşük ola modelini gördüm begendim şuan hepsiburadada var kafamda ses kalitesi ve ısınması hakkında sorunlarım var bir ekran görüntü kalitesi hakkında acaba bunlarla ilgili bilgi verirmisiniz mesela sadece nette gezerken diz üsünde kullanınca ısınma çok oluyor mu ve ses kalitesi nasıl;)
  • Dediğim gibi ısınma yok :) sesi orta düzeyin az daha üstünde
  • kapağı açık kaparken hafif laşka hissi veriyormu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

kapağı açık kaparken hafif laşka hissi veriyormu

hocam laşka ne demek? ama sürtünme falan diyorsanız walla sadece biraz sert ama o da zaten ekran normalde sallanmasın diye bence gayet güzel
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.