Şimdi Ara

Gigabyte'ın AMD Fusion tabanlı Mini-ITX anakartı ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Oyuncular için hazırladığı X58 çipsetli yeni anakartlarını Tüketici Elektroniği Fuarı'nda lanse etmeye hazırlanan Gigabyte, AMD'nin Fusion platformunu kullanan Mini-ITX anakartını gösterdi. Brazos kod adlı yeni Fusion platformunu temel alan GA-E350V-USB3 isimli anakart, kompakt boyutlarıyla dikkat çekmeyi başarıyor. Gigabyte'ın diğer anakartlarında olduğu gibi Mavi renkli baskılı devre üzerine Ultra Durable III serisi yüksek kaliteli komponentlerle donatılan anakart, AMD'nin Hudson M1 çipsetini kullanıyor.


    Bobcat kod adlı yeni nesil mikroişlemci mimarisini temel alan çift çekirdekli Fusion E-350 işlemcisinin (1.6GHz) güç verdiği anakart, ekran kartı olaraksa işlemciye entegre Radeon HD 6310 GPU'sunu kullanıyor. 80 paralel işlem birimine sahip grafik çekirdeğiyle (500MHz'de çalışıyor) birlikte Fusion E-350 işlemcisi, 18 Watt ısıl tasarım gücüne sahip. Üzerinde iki adet bellek slotu bulunan ve 1800MHz+ seviyesinde çift kanal DDR3 bellek kullanımına olanak tanıyan anakart, dört adet SATA-III konnektörüne, harici ekran kartı kullanımı için bir adet PCIex 16 slotuna, USB 3.0 portuna ve görüntü aktarımı için D-Sub ile DVI konnektörlerine sahip.


    Nettop sistemlerde, hepsi bir arada bilgisayarlarda ve ofislere özel düşük güç tüketimli bilgisayarlarda kullanılması gereken Gigabyte GA-E350V-USB3, AMD'nin Fusion platformunu kullanan ilk anakartlardan birisi olacak gibi görünüyor. Gigabyte tarafından Ocak ayında satışa sunulması beklenen yeni anakartın fiyatı hakkındaysa henüz net bir bilgi bulunmuyor.








  • işlemci üzerindeki soğutucu eski pentium3lerdeki soğutucu ile birebir aynı. hatta fan bile!! bir tane bende var oradan biliyorum ama işin kötü tarafı elektrik süpürgesi gibi ses çıkarıyor olması.. böylesi düşük profilli bir cihazın elektrik süpürgesi gibi çalışmasını kimse istemez.. pasif soğutucuyu biraz daha geniş ve yassı tutarak üzerinede daha geniş ve düşük devirde dönen bir fan tasarımı yapılabilirmiş resme bakıldığında.. ama sanırım adamlar işi bu noktaya kadar getirdiklerinde gerisi pek önemli olmuyor.. o kadar yaptık birde onla mı uğraşcaz koy mini bir fan vızır vızır çalışsın kimsenin umurunda değil mantığı gibi duruyor... :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuist -- 8 Aralık 2010; 18:54:05 >
  • sadece bakır soğutma koyulabilir hiç fansız..

    ve fusion bence masaüstüne gtmez minibooklarda kullanılması lazım bence..
  • devrim gibi
  • arkadaşlar benim bi ödevim var hoca dediki 3 tne sevdiğiniz filmden video kesip nlarını birleştrin ve arkasına müzik ekleyin dedi önereceğiniz bi progrram varmı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emincanekici

    arkadaşlar benim bi ödevim var hoca dediki 3 tne sevdiğiniz filmden video kesip nlarını birleştrin ve arkasına müzik ekleyin dedi önereceğiniz bi progrram varmı


    format at.
  • Fanın sorun olacağını düşünmüyorum. Çünkü kullanılan fan 3 kablolu olduğu için devir ayarı yapması mümkün görünüyor.Sıcaklık durumuna göre fanı tamamen kapatıyor bile olabilir.
  • harici ekran kartı kullanımı için bir adet PCIex 16 slotuna sahip gibi gözükmüyor.

    8x görüyorum resme göre
  • 16x le 8x nasil ayriliyor görünüşle birbirinden 4x ve 1x in boy farki var ama 8x nasil ayriliyor
  • şimdik bu AM3+ (+ dikkat) anakart mı????
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emincanekici

    arkadaşlar benim bi ödevim var hoca dediki 3 tne sevdiğiniz filmden video kesip nlarını birleştrin ve arkasına müzik ekleyin dedi önereceğiniz bi progrram varmı

    burası hiç yeri değil bu sorunun ama yinede söyliyim.. sony vegas programını indir.. hangisini indirsen işini görür.. çok kolay bir programdır..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr_burak

    16x le 8x nasil ayriliyor görünüşle birbirinden 4x ve 1x in boy farki var ama 8x nasil ayriliyor


    resimdeki pcı-e hattına dikkat edersen pinler yarısına kadar dolu diğer yarısı boş buda 8x olduğunu gösterir
  • Yuuh ona mı dikkat ettiniz valla pes. Harbiden söylemesen görmeyeceğim. Bravo. Çok iyi dikkat varmış arkadaşım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BarGoS

    devrim gibi


    Gözlerim yollarda kalmıştı, nihayet çıkmaya başladı...

    Çok fena olmuş ağzımın suyu aktı valla
  • Piyasaya çıkmak üzere olarak görüntülenen ilk kart sanırım, Fusionda gecikme olmayacak demektir. Intel bile bayaa etkilenmiş aslında, ortak platform olabilir deniliyor.
  • soğol şimdi dikkat ettim bu şekilde ayrildiğini bilmiyodum
    quote:

    Orijinalden alıntı: BaRReT81


    quote:

    Orijinalden alıntı: dr_burak

    16x le 8x nasil ayriliyor görünüşle birbirinden 4x ve 1x in boy farki var ama 8x nasil ayriliyor


    resimdeki pcı-e hattına dikkat edersen pinler yarısına kadar dolu diğer yarısı boş buda 8x olduğunu gösterir
  • vallahi benim evim için beklediğim Cpu+Gpu ( AMD değişiyle Apu'su ) ben nasıl olsa bu anakartın üstüne 120'lik fan koyar öyle soğuturum ama tabii ki fabrika çıkışlı öyle gelse şamda kayısı olur. Full HD 1920*1080p çözünürlükte mkv divx xvid uzantılı filimlerimi seyredeğim ve onları internetten çekeyim benim için yeter birazda oyun oynatır kafa dağıtmak için bire bir sistem olur ve azda yakar
  • Bellek mhz seviyeleri hariç, Epia'nın yeni gelecek olan VN1000 çipsetli ve Via Nano DC işlemcili modelinden zayıf kalmış. Yine de tercihen alınabilir sistem, Via sık sürücü güncellemediğinden bu karttaki Radeon HD 6310, güncel sürücü açısından artı değer katmış. Yine de fiyatları görmeden son kararı vermemek lazım.
  • çift AMD işlemci barındıran anakart yokmu hiç ...Evga'nın x58 anakartları çift işlemcili olanı var mesela ...AMD için çift işlemcili anakartlar ne zaman çıkar bilgisi olan varmı.
  • hayırlısı :) kim derdi mini itx buralara kadar gelebilirdi ? :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.