Şimdi Ara

iPad 2, FaceTime uygulamasına ve Retina ekrana sahip olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • Apple'ın satış rekorları kıran ve teknoloji dünyasında tablet pazarında çok büyük bir paya sahip olan tableti iPad'in bir sonraki modeli (iPad 2?) hakkında bazı söylentiler ortaya çıktı.


    Apple'ın olası bir iPad 2 modelinde FaceTime uygulamasına ve Retina ekrana yer vermesi bekleniyor. iPad 2 için tahmin edilen yenilikler şu şekilde listenmiş;


    Retina ekran: iPhone 4 ile teknoloji severlerin beğenisine sunulan Retina ekranın iPad 2'de de yer alması kaçınılmaz görünüyor. Bir diğer ihtimal ise Gorilla Glass teknolojisi olarak belirtiliyor.


    3 eksenle jiroskop: Apple'ın iPhone 4'te yer verdiği 3 eksenli jiroskop iPad 2'de yer alması beklenen muhtemel yeniliklerden biri olarak vurgulanıyor.


    Daha gelişmiş mobilite: iPad 2'nin mobilite anlamında geliştirilebilmesi yolunda 3 alternatif var. Bunlardan ilki daha küçük boyutlarda yapılması, ikinci seçenek daha hafif olarak tasarlanması, son seçenek ise GSM/CDMA teknolojilerine yer verilmesi.


    USB bağlantı desteği: iPad kullanıcılarının en çok isteyeceği özelliklerden biri olan USB bağlantı desteğinin iPad 2'de yer alması bekleniyor.


    Apple'ın tableti iPad'in 2. nesil modeli iPad 2 ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz.








  • usb? asla sanmam.

    öne 2 arkaya 5 mpx kamera atar retina ekran jiroskop koyarlar biter.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Carnadormania

    usb? asla sanmam.

    öne 2 arkaya 5 mpx kamera atar retina ekran jiroskop koyarlar biter.

    Usb olmaz dönüştürücü aparat satar apple.

    2. nesil diyoruz O dediklerin anca 3. nesilde tamamlanır.
  • Olacak tabi. Bi FaceTime yaptılar, mac'e bile koydular.

    USB olsa bile iTunes bağımlı olacaktır yine, bir işe yaramayacaktır yani.
  • pazardaki payını arttırmak için, retina display, usb, jiroskop, facetime, önce 3, arkada 8mp veya 5 mp kamera, gorilla glass. a yer vermesi muhtemel. bunların yanı sıra işlemci ve ramde üstün özellik eklemesi.
    ve tahminim tasarımda da iphone 4e benzer tasarım kullanabilir. (anten sorunu düzeltilmiş bir biçimde)

    Çünkü apple pazardaki payını elbette yükseltmek bunun için diğer rakiplerine karşın on planda olmak zorunda. mesela diğer ürünlerde usb mevcut. tabi apple usb yi kısıtlayarak eklemesi ayrı bi konu.
  • 9,7" boyutlarındaki bir ekranın retina ekran olabilmesi için 2.660x1.772 piksel gibi abuk sabuk bir çözünürlükte olması gerekir ki bence bu çok saçma.
    Belki ekranı 7" e indirip çözünürlüğü 1920x1280 piksel yaparlarsa retina ekran elde edilmiş olur. Ancak Steve JOBS un 7" tabletler için küçük olduğunu dile getirmiş olması da bu ihtimali zayıflatıyor.

    Bu durumda en mantıklı çözüm 9,7" ekranda 2.048x1.536 piksel gibi bir çözünürlük değeri olabilir sanırım.
  • Sitiv Cobs canı pahasına bile olsa USB koymaz.

    Benden demesi :|
  • iPad 3 ünde gelecegını düşünürsek bence özellikleri kademe kademe koyuckalardır, belki bir kamera koyarlar diğer nesilde retina ekran usb felan filan...iphona da yaptıkları gibi
  • Retina ekran biraz uzak ihtimal. USB dediğiniz gibi iTunes e bağlı olur. Ekran boyutuda değişmez. Geriye hafiflik daha uzun batarya süresi kalıyor. İşlemci gelistirilebilir. Grafik gosterim performansı arttırılır. Bir de oled teknolojisi hala 9.7 için 500$ civarında bu durum 100 $ lara gerilediğinde mumkun olabilir.
  • retineya pek gerek yok. benim istedigim genis ekran olsun cozunurlugude ona gore ayarlansin yeter ama?
  • Eğer fotoğraf makinelerini direkt olarak bağlayabileceğimiz bir USB girişi koyarlarsa kaliteli ekranıyla fotoğrafla uğraşan kişiler tarafından çok tercih edilir. Bazen küçük fotoğraf makinesi ekranı yetmeyebiliyor ve o anda kontrol edilip hatta yollanması gereken fotoğraflar olabiliyor. Photoshop'un da resmi bir iOS programına sahip olduğu düşünülürse bence Apple bu alana oynarsa başarılı olur. USB girişi koyarsa ama eminim büyük kısıtlamalara sahip olacaktır müzik ve video dosyaları açısından.
  • Ekran boyutunun daha küçük olmayacağının kesin bir dille ifade eden steve jobs nedeniyle diğer iddialarında hiçbir önemi kalmamış oluyor ipad2 için. Belki sadece kamera, jiroskop ve ekran pikselinde birazcık iyileşme olabilir.
    Saygılar.
  • Adobe Flash desteği gelse keşke. Biliyorum tam bir hayal ama bu da benim hayalim işte...
  • usb güvenlik açığı demektir, güvenlik açığı da performans düşmesine ve de prestij düşmesine sebep olur doğal olarak. apple asla yapmaz öyle birşeyi. performans düşecek diye flash desteği vermiyor adam.
  • Aman IPS panel kullansınlarda yine.Ram artışı&kamera(Face time) ya kesin gözü ile bakıyorum.
  • Amoled ekran olma ihtimalini okumuştum ,USB bencede olmaz. İşlemci falanda aynı kalır. Facebook time ve foyo için one arkaya kamera ararlar ve jiroskop gelir
  • ekran çözünürlüğü arttığında eski ipad uygulamalarının durumu ne olacak peki.ip4deki gibi mi olucak.
  • 9.7'' büyüklüğünde bir ekranın arkasında kamera olması bana biraz saçma geliyor. kaldıki bu büyüklükte bir aletten video yada
    fotograf çekmek biraz absürt kaçar düşüncesindeyim. ön tarafta kamera olması şart tabikide bunu bende isterim örnek, facetime uygulaması vs....
    ekranın retina olması kaçınılmaz diger tablet lerle rekabet için,
    son olarak usb içinse gerçekçi olmak gerekirse stive amcanın buna yer verecegine ben pek ihtimal vermiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagdastyana

    9.7'' büyüklüğünde bir ekranın arkasında kamera olması bana biraz saçma geliyor. kaldıki bu büyüklükte bir aletten video yada
    fotograf çekmek biraz absürt kaçar düşüncesindeyim. ön tarafta kamera olması şart tabikide bunu bende isterim örnek, facetime uygulaması vs....
    ekranın retina olması kaçınılmaz diger tablet lerle rekabet için,
    son olarak usb içinse gerçekçi olmak gerekirse stive amcanın buna yer verecegine ben pek ihtimal vermiyorum

    Bence retina ekran bence olmaz yukarda arkadaşta yazmış zaten bu büyüklükte retina ekran olması için 2.660x1.772 gibi bir çözünürlük lazım bunuda yapmazlar gibime geliyor ancak ekranı biraz daha iyileştirirler işlemci ramle oynarlar öne arkaya kamera koyarlar yeniden sürerler piyasaya birde flash desteği verseler gider koşa koşa alırım cihazı




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.