Şimdi Ara

İpad mi macbook mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
12.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Öğrenciyim, tosbağa toshibamı yeni apple cihazıyla değiştirmek fikrindeyim ama ve lakin kafam çok karışık yardım ederseniz çok makbule geçer.
    Öncelikle cihazda office programları kullanıyorum, hep dosya indiriyorum, film ve dizi izliyorum, internet surf yapıyorum bu kadar. Eğer ipad alırsam Pdf/epub dosyalarımı ereadere aktarma ve hdd kullanmada sorun yaşayacakmışım gibi me geliyor. Fiyat farkını da nazara alırsak ve az önce dediğim probleme çözüm bulursak ipad alma yönünde fikrim. Sizce ne yapmalıyım mac mi ipad mi? Eğer macsa hangi mac ve ya ipadse hangi ipad. Cevaplar için şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • iPad ile bilgisayarda yaptığınız işleri yapmayı düşünmeyin. İşkenceden öteye gidemiyor. iPad'i bir tablet olarak tavsiye ederim, iPad Pro 10.5" kullanıyorum. Ancak bir bilgisayar yerine geçebilecek bir cihaz değil. O yüzden bilgisayar diyorum.
  • Kesinlikle Macbook alın hem iPad gibi kullanabilir hemde bilgisayar işlerinizi halledersiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Macbook ile ipad arasında çok fiyat farkı var

    Ama bişiler indirmek diyorsanız asla ipad almayın macbook alın



    Samsung tabletler bu anlamda çok mantıklı olur .. Kuzenimde var torrent bile indiriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tablet istiyorsan iPad.Bilgisayar istiyorsan Macbook.Eğer herşeyi birinde yapabilseydin iki variant olmazdı.Tam olarak ne yapacaklarını tekrar düşünüp ona göre karar ver derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önemli olan tablet deneyimi ise eğer galaxy book da bakabilirsin. Hem Windows hem de tablet ve yanında klavyeli kılıfı da var, laptop gibi kullanırsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada samsung tavsiye edilmiş açık sistem olmasından dolayı ancak gerçekten de tablet işinde ipad den başka cihazı tavsiye etmiyorum. Sebebi samsungun yazılım desteği vermemesi, performansının ipadlerin çok gerisinde olması ve uygulama optimizasyonunun olmaması. Eğer torrent gibi içerikler indirmek yada internetten bir şeyler indirmek istiyorsanız jailbreak kullanabilirsiniz. Örnek de vereyim yazımı destekler nitelikte olsun 2012 yılında ben ve kardeşime tablet olarak kendime samsung, kardeşime ipad aldık. Şu an iPad 2 cihazı hala kasmadan (restore dahi etmedim aldığım günden beri) kullanılabiliyor ancak note 10.1 cihazı şu an açılırken bile kasa kasa açılıyor, hiç bir oyunu doğru düzgün oynatamıyor.



    Not: artık apple cihazlar da o kadar uzun ömürlü değil ancak samsunglara göre yinede daha uzun ömürlü oluyorlar hem uygulama, hem sistem yazılımı olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben senin yerinde olsaydım ipad alırdım, ipadin rahatşığı macbooka göre daha iyi. O dediğim indirme işleri ise app storedan indireceğin browserlarla halledebilirsin bence jailbreakla bu mesele için uğraşmaya değmez. Ha torrent kullanırım dersen jailbreak beklemen gerek. Macbook daha çok profesyonel kullanım için photoshop, video düzenleme gibi. Zaten oyun da oynamadığına göre(pc oyunlarından bahsediyorum) ipad daha doğru bir tercih bence. Bu arada ekran klavyesiyle yazı yazmak bence biraz sıkıcı bunu da göz önünde bulundur. Yanında klavye de alabilirsin ofis programları kullanacaksan. Neyi tercih edersen et hayırlısı olur inşallah, sonuçta çok para harcayacaksın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de ipad 6. Nesil 128 GB ve macbook air arasında kalmıştım. Genelde office programları kullanıyorum, film dizi izleyip İnternette takılıyorum. Benim önceliğim hafiflik, taşınabilirlikti. İpad ı office için klavyesiz kullanmak imkansız. Klavyeyle birleşince de yaklaşık 1 kg ye ulaşılıyor macbookla arasında ağırlık açısından pek bir şey kalmıyor. Bunun yerine iki kat fiyat çıkıp (maalesef) daha işlevsel olan macbook air aldım üç hafta önce. Çok memnunum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nesligun -- 28 Ağustos 2018; 13:32:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam dostum umarım mesajım seni satın alma tercihini yapmadan evvel bulur :) ipad pro kullanıcısıyım.

    İhtiyaç olan ürün bilgisayar ise macbooktan vazgecme derim. Sebepleri;

    Ipad ile birşeyler indirmen cok zor. Torrent falan filan jailbreaksiz imkansız gibi birşey. Youtubeden indirme yapabilmen için bazı yöntemler var. Film olarak netflix kullanıyorsan onda elbette sorun olmuyor indire basman yeterli oluyor ancak hem ülkemizdeki internet kotaları hemde içeriklerdeki yetersizlik nedeniyle henuz netflix cogu kisının tercihi haline gelemedi.

    Korsan icerik tüketmeyen biri olarak benim için ise en önemli neden mouse ihtiyacı... klavyede alsan kalemde alsan asla mouse kullanıyormuş gibi rahat calısamıyorsun. Office programları grafik programları falan hepsinde elin mouse arıyor.

    İpad güclü bir cihaz fakat yazılımsal yetenekleri gereği hala iphone ile macbook arasında bir cihaz olarak kalıyor. Elinde zaten bir macbook varsa ve paranda coksa alıp ıkısını farklı senaryolarda keyifle kullanabılırsın ama bilgisayar yerine alırsan acık soyluyorum pısman olur hevesını alıp satarsın




  • aralarındaki fark kıtalararası neredeyse

    tabii ki macbook

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle macbook almanı tavsiye ederim. ipad ile yazı yazmak işkence olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.