Şimdi Ara

ASRock, Intel'in yeni nesil Sandy Bridge işlemcileri için Mini-ITX anakart hazırladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • 5 Ocak'ta yapılacak Sandy Bridge lansmanı öncesinde anakart üreticileri, yeni modellerini sergilemeye başladı. Intel'in soket değişikliğine giderek LGA1155 formunda sunacağı yeni işlemci ailesi, kendi pazarını yaratacağı için anakart üreticileri, iddialı modellerle pazarda daha fazla sayıda kullanıcıya ulaşmanın hedeflerini yapıyorlar. 32nm üretim teknolojisi ve geliştirilen enerji verimliliğine ek olarak performansı arttırılan entegre grafik birimi sayesinde Sandy Bridge işlemci ailesinin medya bilgisayarlarında değerlendirileceğini düşünen ASRock, Mini-ITX anakart hazırladı. Intel'in H67 çipsetini kullanan kompakt boyutlu yeni anakart, LGA1155 işlemci modellerinin tamamına destek sunuyor.


    Siyah renkli baskılı devre tasarımı üzerine kurulan ve katı kapasitörlerle donatılan anakart, iki adet DIMM slotu üzerinden çift kanal DDR3 bellek desteği sunuyor. Harici ekran kartı kullanmak isteyenler için üzerinde bir adet PCIe x16 slotu bulunan anakart, boyutları itibariyle genişleme için ikinci bir slota sahip değil. İşlemciye entegre grafik birimi için DVI, D-Sub ve HDMI konnektörleriyle donatılan H67M-ITX/HT, medya bilgisayarların olmazsa olmazları arasında yer alan kablosuz internet erişimi için entegre WiFi desteğine de sahip. Çipset üzerinden kontrol edilen iki adet SATA-III ve iki adette SATA-II portuna sahip anakart 8 kanal yüksek tanımlı ses ve Gigabit Ethernet özelliklerine de sahip.


    ASRock tarafından Ocak ayı içerisinde satışa sunulması beklenen Mini-ITX formundaki H67M-ITX/HT modelinin fiyatı ise açıklanmadı.








  • Intelin 6 serisi Chipsetleri çok güzel tasarıma sahne oalcak gibi...
    Gigabyte 'ın geçenki haberinden bulunan anakart tabuları yıkıyordu resmen
  • -1 pin,başka bir halt yok...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WinteR

    -1 pin,başka bir halt yok...


    boyutları itibariyle genişleme için ikinci bir slota sahip değil. İşlemciye entegre grafik birimi için DVI, D-Sub ve HDMI konnektörleriyle donatılan H67M-ITX/HT, medya bilgisayarların olmazsa olmazları arasında yer alan kablosuz internet erişimi için entegre WiFi desteğine de sahip. Çipset üzerinden kontrol edilen iki adet SATA-III ve iki adette SATA-II portuna sahip anakart 8 kanal yüksek tanımlı ses ve Gigabit Ethernet özelliklerine de sahip.

    mini-ITX yapıda bulunan bir boarddan ne bekliyorsun bunlardan başka
  • bununla hem güçlü hemde oldukça kompakt boyutlarda bir HTPC hazırlanabilir.. birde buna işletim sistemi için ssd kullandın mı gerçekten oturma odası için güzel birşey ortaya çıkarılabilir...
  • Ben bu minileri çok tutuyorum. Ne kadar ufalsa o kadar iyi.
  • Mini itx'lerin çoğu bu dediklerinizi yapabiliyor, yeni birşey değil. Zaten platform olarak değerlendiriyorum, 1156 işlemcilerine mutlaka destek vermesi lazımdı intelin.
  • Pek takip edemedim Sandy Bridge işlemcilerin tam olarak farkı nedir, LGA1155 soket olmasımı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WinteR

    Mini itx'lerin çoğu bu dediklerinizi yapabiliyor, yeni birşey değil. Zaten platform olarak değerlendiriyorum, 1156 işlemcilerine mutlaka destek vermesi lazımdı intelin.


    ben intelin 1156 dan elini ayagını çekecegine inanmıyorum açıkçası ama yeni olarak gelen işlemciler 45 nm üretim sürecinde devam edecektir aynı lga 775 de oldugu gibi i5 770 i5 780 gibi....1155 te ise i7 II olarak lanse ediyor zaten sandy bridgeleri,ve açıklamalar acayip iddalı,eğerki iddaa ettikleri gibi i7 2600K i7 980x ten performanslı yada en az onun kadar iyi olursa pin değiştirme işini anlarım yinede en azından sandy bridgeler mevcut 1156 pin anakrtlarda çalışmasa bile 1156 olarak çıkıp,mevcut işlemcilerin sand bridge anakrtlarda çalışmasını beklerdim...
  • bu asrockkkk a birtürlü kanım ısınmadı adi dandik bir mal gibi kendini tanıttı..
  • Anakart'ta adım atacak yer yok şuraya bak.

    Ama açıkçası özellikleri ile güçlü bir anakart olmuş. Sata III olması 4 harddisk takılabilmesi falan da çok iyi.

    USB header'ların renklerine bakılırsa 2 tane USB2.0, 2 tane de USB3.0 header üzerinde toplam 4 USB 2 ile 4 USB 3 cihaz kullanılabiliyor. Bence gayet iyiymiş.

    Ses çıkışı adam gibi, katı kapasitörler güven veriyor. Herşey iyi de şu ATX12V 4 pin bağlantısının yeri biraz saçma olmuş. Onun haricinde çok iyi görünüyor. Tabi bir ITX anakarta göre.
  • Türkiyede satılması planlanmayan ürünler ile ağzımızın suyu akıyor o kadar.....
  • şu auri ta-5 denen tabletinki kadar bir anakart çok kral olurdu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.