Şimdi Ara

su an revactaki birkac telefonun incelemesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cok uzun ugraslar, afakanlar ve hem yerli hem yabancı butun dokumanları taradıktan sonra bı arkadasıma Samsung S8500 siparisi verdim. arastırdıgım model leri ve ozellıklerını amme yararına, ben de sızlerden faydalandıgım ıcın, herkesle paylasmaya karar verdım.

oncelıkle ınceledıgım telefonlar sunlardı:

google nexus one
    htc hero
    htc desire
    samsung galaxy i9000
    samsung s8500
    nokia n9
    iphone 4

benm standartları sunlardı:

telefonda video izlemek icin kalite ekran
    uzun sarj dayanıklılıgı
    pdf, xls, doc, ppt gibi dokumnalrı rahatca okuyabılecegım ortam
    gece gunduzkaliteli cekım
    navigasyon ve gps
    telefonda kolay kullanbılabılen ınternet
    ve tabiki fiyat

*htc hero benim ihtiyaçlarımı karsılamayacagı ıcın bılgılerını kaydetmedım ama gene de butcesı kısıtlı olanlar ıcın dusunebılecek bı tel.

***guncelleme yapmayı sevmem.aldıgım telefonun sadece benm bu isteklerimi yerine getrmesini beklerim.

gelelim sonuclara!!!!!!!!

EKRAN
    yanyana bakma olanağı da buldum.
    1.galaxy en buyuk ekrana sahip.ve bence ekran acısından en guzel goruntuyu verıyor.:4.0 Inches, Super AMOLED 480X800 pixels
    2.nokia n9:Super AMOLED nokia n9 un ekranı da kaliteli, galaxy ye hemen hemen eşdeğer
    3.iphone4:3.5 Inches, TFT ,640X960 pixels. bana goruntu kalıtesı bekledıgımden ıı geldı.
    4.google nexus one:3.7-inch AMOLED,800X480 pixels. ekran buyuklugunden dolayı 4. sırayı hakettigini dusunuyorum.
    5.5.s8500:3.3 Inches, Super AMOLED 480X800 pixels
    6.htc desire:3.7 Inches AMOLED 480X800 pixels

-ancak telefon yatay kullanıldığı vakit samsung wave s8500 bence 2. sıraya cıkar.birtek galaxy ve n9 ondan buyuk oluyor o zman, ki zaten goruntu netligi acısından listedeki samsung telefonlar eşsiz.
    -
    İŞLETİM SİSTEMİ
    -galaxy : android
    -iphone4:ios4
    -google nexus one:android
    -nokia n9: meego
    -s8500:BADA
    -htc desire:android

bu başlıkta sıralama vermeyeceğim.
    -geliştirilme ortamı bakımından, yani gelecekte alabileceği güncellmeler açısında android eşsiz. yalnız samsung un telefonlarına yazılım desteği bakımından pek te ii olmadığı dair birçok yazı okudum.BADA tamamen samsung a calısıyor.bu yuzden samsung un BADA ya sahip cıkabılecegıne dair dusuncelerim var. ve bu sistemler arasında en hızlı ve sorunsuz calısan BADA.bir cok test i izledim. genelde BADA nın galibiyeti ile sonuclandı.tabi burda telefon islemcisi ve ram inin de buyuk etkisi var ama zaten bu telefonların hemen hepsi yakın islemci ve RAM kullanıyor.
    -google nexus one ise biliyorsunuz google ın telefon pazarondan çekilmesiyle son buldu. her ne kadar google telefonları uygulama desteğini surdurecegi taahudunde bulunmus olsa da, bu bence cok ta beklentiye girilmemesi gerektigini gosterir.sonucta piyasadan cekildiler.
    -iphone4 telefonlarına uygulama yapma, ve sahip çıkmasıyla unlu. bı yabancı forumda ilk cıkan iphone lara bile hala uygulama destegi verdigini okudum apple ın.yani bu konu da app le da ii.

**bu arada samsung wave s8500 alacaklara anti parantez sunu soylım: sadece pdf acıyor. ve buyuk boyutlu pdf leri acıyor. office dosyalarını acmak icin 10 tl lik bır uygulama yuklmeelisiniz. ustunde sınırlı degısıklıkler yapmanıza olanak veren bır uygulamadır bu.

KAMERA

-galaxy : 5mp.bence galaxynin kaybettigi yer burası. zira flash ı yok. yoksa gun ısıgında cekımı cok ıyı.hem foto hem vıdeo.
    -iphone4: 5mp.2 kamerası var. gun ısıgında cekımı ıı ama gece cekımı s8500 un yanına yaklasamaz.
    -google nexus one: 5mp.iyi fotograf cekıyor ancak videosunda bazı karatılar gordum.
    -nokia n9: 12mp. 12 mp dıyor ama cekımı s8500 kadar ıı deıl. fotograf cekımı ıı. un sııgında bazı lekelnemeler var. uzun vıdeolarda duraksama var.
    -s8500:5mp.uzak ara en ii foto ve video cekımı. korkunc b flashı var. resmen kalıtelı bı fotograf mak ıle cekım yapıyormussunuz gıbı bır hıs verıyor.

geri kalanını ilerde yazacagım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ammocihe -- 16 Kasım 2010; 23:53:42 >

• anlamadığım nokta iphone 4 ün ekranı şuan telefon piyasasındaki en iyi ekrandır. kesinlikle 1. sıradaır. 600.000 pixeli çekiyor ekranı .. işletim sistemi olarak da ios4 kesinlikle 1. sıradadır.
  • nedir bu iphone düşmanlığı ? Utanmasan son sıraya koyacaksın
  • Zevk meselesi adam beğenmemiş olabilir. Herkez beğenmek zorunda mı iphone'u?
  • ortada kabak gibi duran bir gerçek var sorun milletin bu gerçeği görmemezlikten gelmesi
  • Sonuçta incelediği telefonlar arasında bir çok model var bir tek iphone yok. Diğerlerinide tercih etmemiş demekki hoşuna gitmemiş. Ben burda bir iphone düşmanlığı göremiyorum. Ama siz yeni telefon alcakların sadece iphone'u tercih etmesi gerektiğini düşünüyorsanız onu bilemem.
  • Samsung Wave Kesinlikle iPhone 4 İle Kiyaslanamaz Bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sensorler hakkinda bir kac soru?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • genc arkadaslarım,sevgili arkadaslar;
    ben burda bazılarının "begendım" ya da "begenmedım" veyahut "nedir bu cifte standart" gibi anlam ifade etmeyen sozleri icin acmadım baslıgı. konunun acılma sebebı; burada bilgilerini paylaşan insanlara bir minnet borcunun geri odemesidir. herkes bildiğini paylaşıyor ve bu benım de hosuma gıttı. o yuzden fazla uzatmayın bu konuyu. bir fayda-maliyet analizi yaptım; benm kriterlerime gore samsung wave 1. sırayı kaptı. ve ben de siparisimi verdim.simdi de bu fayda-maliyet analizini yaparken topladıgım verileri bu telefonları almayı dusunen ınsanlar ıcın paylasıyorum ki, herkes amerikayı tekrar kesfetmeye ugraşmasın.
    teşekkürler
  • ****başlangıc mesajım da s8500 un buyuk boyutlu pdf dosyalarını acmakta zorlandıgını belirtmek ıstemıstım. duzeltıyorum.
    **bir eleştiri gelmişti iphone un ekran cozunurlugu ve işletim sistemi hakkında. daha once de belirttigim gibi IOS4 su anda rüştünü ispatlamıştır.yapılan hız testlerinde BADA cogu testte daha iidir.ancak BADA nın geleceği mechul.samsung ne kadar destek verir bilinmez.benm icin guncellemelerin onemi %20 yi gecmez. yanı o guncellemeler de cok hayati guncellemeler olur. mesela office programları.... ki samsung wave in 1 baska +sı hafızasında bedava navigasyon sunmasıdır!!
    Ekran konusuna gelince.iphone 4 unde ekranı harikulade. ben yanyana koyup baktım.film izlemeyi seven bi insan oldugumdan iphone un DivX calıstırmadıgını dusunursek, ki samsung wave calıstırıyor, film ve oyun ekran kalitesi benim gozumde iphone 4 ten daha iyi.ancak samsung un yazılımdan gelen +ları var.

ŞARJ

Konusma (2g)----stand by (saat cinsinden)

1.s8500: 16--650
    2.galaxy : 13,5--750
    3.iphone4: 14--300
    4.google nexus one:10--290
    5.htc desire:7--340
    6.nokia n9: ?

fazla soze gerke yok. samsung wave batarya omru konusunda en onde.

BUYUKLUK VE AGIRLIK

iphone4 digerlerınden daha ağır. bu hususta galaxy de, s8500 de daha ii. galaxy wave den de, iphone 4 ten de daha buyuk.en kucukleri s8500.
    bu hususta da samsung wave bu 3 telefon arasında onde.

1.s8500: 118 g118 X 56 X 10.9 mm
    2.galaxy : 118 g 122.4 X 64.2 X 9.9 mm
    3.iphone4: 137 g 115.2 X 58.6 X 9.3 mm
    4.google nexus one:130 g 119 X 59.8 X 11.5 mm
    5.htc desire:135 g 119 X 60 X 11.9 mm
    6.nokia n9: ?

HAFIZA

Iphoe4 un en buyuk ozellıgı yuksek hafıza.ama bu aynı zamanda bı handıcap. cunku hafızası yukseltılemıyor. ote ydanda galaxy de 16gb dahılı, ve bır de kart ytuvası; su ankı teknolojıde hafızası 48 gb ye kadar yukseltılebılır. samsung wave de ise dahılı2 gb hafıza, ve kart yuvası var. yanı 34 gb ye kadar yukselebılır.

Listedeki tum tel ler 32 gb ye kadar yukseltilebilir, iphone 4 ve galaxy haric. iphone un dahılı hafızası 32 gb ve yukseltılemez.galaxy 48 gb ye kadar yukseltilebilir.

EXTRA OZELLİKLER

-.s8500:
    Smart unlock
    Vibration
    Digital compass
    Google Maps 3.0
    Organizer
    Voice memo
    T9
    yalancı arama uygulaması

-.galaxy :
    otomatik kapatma icin yakınlıksensoru
    Swype text input
    Digital compass
    Document viewer (Word
    Excel
    PowerPoint
    PDF)
    Voice memo

-.iphone4:
    dahili mikrofon aktif gurulutu onleyıcı
    Digital compass
    Google Maps
    ses komutları/arama
    TV-cıkısı

-.google nexus one:
    coklu dokunma gırısı (via firmware update)
    ivmelenen alıcılar
    dookunmaya duyarlı kontrol
    navigasyon
    titresme
    3G : HSDPA 7.2 Mbps; HSUPA
    2 Mbps
    v2.1
    CPU : Qualcomm Snapdragon QSD8250 1 GHz processor
    GPS : Yes
    with A-GPS support
    dahili mikrofon aktif gurulutu onleyıcı
    Digital compass
    arama tusu
    Google Search
    Maps
    Gmail
    YouTube
    Google Talk
    Picasa integration
    ses hafızası
    Audio encoders : AMR-NB

-.htc desire:135 g 119 X 60 X 11.9 mm
    coklu dokunma gırısı (via firmware update)
    ivmelenen alıcılar
    Optical trackball
    Android OS
    v2.1 (Eclair)
    Qualcomm Snapdragon QSD8250 1 GHz processor
    Digital compass
    arama tusu
    A-GPS support

-.nokia n9:
    cizilmez yuzey
    Dolby Digital Plus via HDMI
    Anodized aluminum casing
    Digital compass
    ses komutları/arama
    Document viewer (Word
    Excel
    PowerPoint
    PDF)
    Video/photo editor
    Flash Lite v4.0
    T9
    QWerty klavye

MÜZİK VE VİDEO

-.s8500: MP3 WMA WAV ,FM radyo var, radyo ses kaydı var,MP4, Xvid, DivX, WMV, H.263, H.264,

-.galaxy : MP3 WAV,Fm radyo var, MP4, DivX, WMV, H.264, H.263,

-.iphone4: MP3 AAC WAV, radyo yok,MPEG4, H.264, MOV,

-.google nexus one: MP3 WAVE,radyo yok,H.263, MPEG-4 SP, H.264 AVC

-.htc desire: MP3 AAC WAV,FM radyo var,MP4/H.263/H.264/WMV9/DivX

-.nokia n9: MP3 WMA WAV, FM radyo var,MP4, H.264, H.263, WMV, DivX, XviD

burda da benm acımdan samsung wave onde...

BAĞLANTI ve TEKNOLOJİ
    ** sadece birbirlerinden ayrılan ozelliklerini yazıyorum

-.s8500: bluetooth 3.0,MicroUSB V2.0,,JAVA var,WAP var
    -.galaxy : edge hzıında 2., bluetooth 3.0,MicroUSB V2.0,3. parti JAVA var
    -.iphone4:bluetooth 2.1, USB 2.0,JAVA yok
    -.google nexus one:bluetooth 2.1, USB 2.0 ,JAVA var
    -.htc desire:bluetooth 2.1, USB 2.0 ,JAVA yok
    -.nokia n9: edge hızında 1.,bluetooth 3.0 USB 2.0 ,JAVA var,WAP var

FİYATTTTTTTTTTTTT (ORTALAMA EN UCUZ)

1.s8500: $390
    2.galaxy : $594
    3.iphone4 (16gb): $727
    (32gb) :$900
    4.google nexus one:$550
    5.htc desire:$500
    6.nokia n9: $850 den aşagı olmayacagı ınancındayım.

SON YORUM:

***benim ihtiyaclarım ısıgında Samsung s8500 wave inanılmaz fiyat-performans olanagı sunuyordu. ekran buyuklugu bıraz beklentımın altındaydı ama daha buyugununde cep telefonu olmaktan cıkacagı kanısına vardım.bu yuzden bu ekranı denemeye karar verdım. tek korktugum nokta office uygulamalarında bekledıgım verımı alamamak olur.
    butun bu fiyat avantajlarına karsın, eger samsung un galaxy nın flash ı olsaydı, $200 fazla verip yine de samsung galaxy alırdım.cunku banan daha uygun, cunku ben bu telefonu cep bilgisayarı gıı de kullanmayı planlıyorum.ama insallah samsung wave de isimi gorecektir.

***iphone 4 gelirsek, steve jobs sizi soguslemek istiyor arkadaslar. en azından samsung dan daha gaddar bu konuda.hıc bırseye degıl bellek kousunda yaptıgı şark kurnazlığı bıle yeter, oynadıkları oyunu gormenız acısından. bir 16 gb lık hafıza kartını piyasadan $ 20-25 a labilecekkken.iphone4 32 gb ile iphone 4 16 gb arasındaki fiyat farkı $173 dır.

**** gelelim nokia n9 a: fiyatına gore performansının alakasız olacagı garantısını vereblirim.eskıden fıyatı dusmez dıye alırdık nokia ları, ama pıyasa, akıllı cep telefonu pıyasasında nokia nın sozu gecmeyecegı ıcın, nokia alanlar buyuk fıyat dusuu ioklarına hazır olsunlar.

***google nexus one ı degıl ama htc desıre konusunda dıyeceklerım: htc bana daha uygun gorunuyor 2li bir kıyaslama yapıldıında.

BÜTÜN TEKNOLOJİ MERAKLILARINA HAYIRLI OLSUN!!!
    KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN!!

• bu telefonlarda fiyat cok onemli bir bilesendir. fiyat-performans debgesi gozetirseniz cuzdana da zarar vermemis olursunuz.
  • n9 bu listedeki telefonların en pahalısı yani doğru mu anladım?
  • n9 un fiyatı belli değil. n8 in su anki min. fiyatı: $550 dır. varın n8 piyasaya yeni çıkmışken, n9 un fiyatının ne kadar olacağını düşünün. benm tahminimce şuanki piyasa fiyatı $850 ın altında olmaz.
  • Android cihaz al, lisanslı office programları var onları incele karar ver, ip4 ile android cihazlar 2 adım öne çıkması lazım burada. bada,symbian bunlar popüler değil.
  • açıkçası benm tek korkum da bu işletim sisteminın office prgramları hususu. aldım bi risk.her isletim sıstemının kendıne gore rısklerı var aslında.samsung bence eger bu piyasada guvenılırlık sağlamak ıstıyorsa bada ya destek vermeli yoksa guvenını yıtırır. bi program var, office dosyalarının acılmasını saglayan, 10 tl imis.gelir gelmez samsung wave, o programı yuklicem. bi de bada da BEDAVA NAVIGASYON var.dunyada ılk.

symbian populer deil ama nokia kullanıyor. bir cok ihtiyacı da goruyor aslında. ama hız problemı var.

android gercekten cok yaygın.guven veriyor.

IOS ta yaygın deil ama apple , IOS a destegini ilk gunden beri kesmedi.

bu arada nokia symbian dan bıktı, bircok kullanıcısının sesini duydu. nokia n9 un ısletım sıstemi meego. gene bir muamma :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ammocihe -- 16 Kasım 2010; 17:04:37 >
  • puanlama yaparken kullandıgım sıra:
    samsung galaxy i9000
    samsung s8500
    nokia n9
    iphone 4

puan olarak:

kamera
    1 4 2,5 3,5

BUYUKLUK VE AGIRLIK
    3,5 2,5 3 2

malzame kalitesi
    1,5 1,5 4 3

ekran
    3 3 2,5 3,5

işlemci ve ram in telefondaki karşılaştırmalı hızları

3,5 4 1,5 3

hafıza
    4 3 4 2

uygulama
    4 1,5 2,5 3,5

fiyat
    3 4 2 2

batarya dayanıklılıgı
    4 4 3 3

MÜZİK VE VİDEO
    3 4 4 2

baglantı ve teknoloji
    3,5 4 4 2,5

extra ozellikler konusunda objektif degerlendirme kisinin ihtıyaclarına gore degısecegınden sıralmaya katmadım.

toplam puan: SONUÇ
    1.Samsung wave s8500=35,5 puan
    2.Nokia N9=35 puan
    3.Samsung Galaxy i9000=32,5 paun
    4.Iphone 4=29,5 puan

Yinede bu puan kriterleri kisiden kisye degisir. herkesin begendigi ozelliklere gore farklı puan vermesi beklenir.
    verdigim puanlarla ilgili acıklamalar yukarıdadır.
    hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ammocihe -- 17 Kasım 2010; 13:30:16 >

• teşekkürler vermiş olduğun bilgiler için

fakat hiçbir puanınıza sıralamanıza katılmadığımı belirtmek isterim.
  • aslında "fiyat" değişkenini bu konuda ayrı bir başlık altında incelemk gerekir. puan olarak incelenmesi yanlıştır. cunku fiyattaki kucuk degisimler urunu alım kararına fevkalade etkiler yapabilir. fiyatsız toplam puan ve su anki en dusuk ortalam fiyatlar asagıdaki gibidir:

toplam puan: fiyatlar dikkate alınmadanki hal!!!!
    1.Nokia N9=33 puan
    2.Samsung wave s8500=31,5 puan
    3.Samsung Galaxy i9000=29,5 paun
    4.Iphone 4=27,5 puan

en düşük ortalam fiyat tablosu:
    1.s8500: $390
    2.galaxy : $594
    3.iphone4 (16gb): $727
    (32gb) :$900
    4.nokia n9: $850 (tahmini)
  • eline saglik inceleme icin amma bence resmi olmayan n9 daha incelemeseydin iyi olurdu ve buyukluk ve agirlikda esas olarak telin inceligi kabul edilir sonra agirligi en ince akilli tel iphone 4 orada o birinci olmaliydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan azeri -- 17 Kasım 2010; 13:46:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ammocihe
    açıkçası benm tek korkum da bu işletim sisteminın office prgramları hususu. aldım bi risk.her isletim sıstemının kendıne gore rısklerı var aslında.samsung bence eger bu piyasada guvenılırlık sağlamak ıstıyorsa bada ya destek vermeli yoksa guvenını yıtırır. bi program var, office dosyalarının acılmasını saglayan, 10 tl imis.gelir gelmez samsung wave, o programı yuklicem. bi de bada da BEDAVA NAVIGASYON var.dunyada ılk.

symbian populer deil ama nokia kullanıyor. bir cok ihtiyacı da goruyor aslında. ama hız problemı var.

bu arada nokia symbian dan bıktı, bircok kullanıcısının sesini duydu. nokia n9 un ısletım sıstemi meego. gene bir muamma :D

Hocam birkaç defa bedava navigasyon var yazmışsın wave de o navigasyon 1 ay bedavadir yanlış olmasın bende de wave var. Bir aydan sonra 30 Euro ömür boyu Route 66, alternatif Ndrive 30Tl dir. Smart Office yeni güncelleme yaptı oldukça opsiyonlu oldu fiyatı 15Tl oldu. Pdf lerde hiç sorun yaşamadım ama bende öyle 50-100mb lik pdf ler yok belki ondandır

Yanlış anlaşılmasın Wave müthiş bir telefon aldığıma bir gün bile pisman olmadım. Bada devamlı gelişiyor Bada 1.2 ye koydukları T9 Trace mesaj ve mail yazmada Swype nin çok daha ötesinde işler yapıyor.

Telefon alırken önemli olan ihtiyaçlar ve beklentilerdir. Bunlar iyi belirlenirse sonradan hem pişmanlık duyulmaz hem de telefon seçimi çok kolaylaşır. En pahallı telefonu almanın bir mantığı yok işininizi göreni seçmek en doğru yaklaşım.

Kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: aydink_1903

quote:

Orijinalden alıntı: ammocihe
    açıkçası benm tek korkum da bu işletim sisteminın office prgramları hususu. aldım bi risk.her isletim sıstemının kendıne gore rısklerı var aslında.samsung bence eger bu piyasada guvenılırlık sağlamak ıstıyorsa bada ya destek vermeli yoksa guvenını yıtırır. bi program var, office dosyalarının acılmasını saglayan, 10 tl imis.gelir gelmez samsung wave, o programı yuklicem. bi de bada da BEDAVA NAVIGASYON var.dunyada ılk.

Hocam birkaç defa bedava navigasyon var yazmışsın wave de o navigasyon 1 ay bedavadir yanlış olmasın bende de wave var. Bir aydan sonra 30 Euro ömür boyu Route 66, alternatif Ndrive 30Tl dir. Smart Office yeni güncelleme yaptı oldukça opsiyonlu oldu fiyatı 15Tl oldu. Pdf lerde hiç sorun yaşamadım ama bende öyle 50-100mb lik pdf ler yok belki ondandır

Yanlış anlaşılmasın Wave müthiş bir telefon aldığıma bir gün bile pisman olmadım. Bada devamlı gelişiyor Bada 1.2 ye koydukları T9 Trace mesaj ve mail yazmada Swype nin çok daha ötesinde işler yapıyor.

Telefon alırken önemli olan ihtiyaçlar ve beklentilerdir. Bunlar iyi belirlenirse sonradan hem pişmanlık duyulmaz hem de telefon seçimi çok kolaylaşır. En pahallı telefonu almanın bir mantığı yok işininizi göreni seçmek en doğru yaklaşım.

Kolay gelsin

oncelikle office programları hsuusnda verdiğin bilgi beni mutlu etti. ama dediğim gibi buyuk boyutlu pdf lerde sıkıntı yasayan kullanıcılar oldugunu okudum.hatta bazen pdf deki kucuk resimleri de gosteremeybiliyormuş. inş sıkıntı yaşamayız bu konuda.

hocam navigasyon ve gps 2lisi hakkında aşağıdaki link işinize yarayabilir.
    http://www.cepking.com/forum/samsung-wave-gps-ve-navigasyon-t336.0.html

bir de bu navigasyon yazılımlarını kullandıktan sonra performansları hakkında buraya ekleme yaparsanız severim. ingilitere de navigasyonla alakalı sıkıntı yarttıgını okudum s8500 un.

gene smartoffice un performansı hakkında buraya bikac cumle eklerseniz, sevinirim.

email den bahsetmişsiniz. e-mail eşlemesi yaparken sıkıntı taşadınız mı? telefondan yaptıgınız işlemler ,aynen pc de de gozkuyor mu?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.