Şimdi Ara

Asus 23' MS238H LED Full HD Monitör kullanıcı incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
11.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba yaklaşık 10 gün önce almış olduğum monitörümün incelemesiyle karşınızdayım. Nette araştırdım maalesef Türkçe inceleme bulamadım o yüzden bu incelemeye karar verdim. Öncelikle Fraps programıyla aldığım oyun içi görüntülerini ve Sony cybershot fotoğraf makinesiyle çektiğim görüntüleri ekleyeyim. Oyunların hepsi 1920*1080 çözünürlükte ve tüm detaylar açık olarak oynanmıştır. Ancak dizi görüntüsü HD ya da Full HD değildir yalnızca fikriniz olsun diye koydum Ekran kartım Asus EnGTX460 1 GB 256 Bit'tir. İşte fotolar;
    Fotoları sonradan alta ekledim, screenshot almadan fotoğraf çekerek koyuyorum ekran görüntülerini (2. sayfada, toplam 6 foto)
    Evet screenshotlar böyle gelelim monitörün artı ve eksilerine:
    Artılar
    *1/10000000 kontrast oranı muhteşem netlik sağlıyor.
    *Çok ince ve hafif bir monitör, ben de 19" lcd vardı bundan 2 kat daha ağırdı.
    *Led olması
    *Hdmi girişinin olması
    *Kasa işçiliği çok iyi,piano black siyah kasası var
    *Dizayn olarak daha şık bir monitör bulmanız pek mümkün değil piyasada.
    *Full Hd çözünürlüğü olması
    *Dokunmatik tuş takımı çok şık ve kullanışlı
    *Fiyatının bir çok Led monitöre göre uygun olması
    *Asus kalitesi ve 3 yıl garanti
    *Çok fazla oyun oynayan biriyim ve oyun performansı tek kelimeyle mükemmel, 1920x1080 çözünürlüğün oyunlarda ne kadar fark ettirdiğini bu monitörle anladım.
    * Filmlerde de çok iyi görüntü, yalnız izlediğiniz film Hd kalitesinde değilse bozulmalar gözünüze batabiliyor.
    *Led olmasına rağmen çok ışıklı ortamlarda parlama yapmıyor ekran. Bu özellikle gündüz karanlık sahneleri izlerken ya da oynarken güzel bir şey.
    *5 adet hazır mode var, bunlar;Game, Night View, Scenery, Standart,Theater. Bazıları görünüyü daha parlak hala getirirken bazıları ise daha koyu yapıyor.
    Eksiler
    Bence monitörün tek eksisi duvara monte edilememesi. Tam dik durmaması benim için sorun değil ama bazı arkadaşlar için sorun olabilir. Dik durması için içinden plastik bir aparat çıkıyor ama o da tam dik tutmuyor. Dik durması için mutlaka alttan başka bir parçayla desteklemeniz gerek.
    Evet sormak istediğiniz başka bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __Tyler Durden__ -- 12 Ekim 2011; 23:19:54 >







  • hayırlı olsun muhteşem görünüyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matarama su ko

    hayırlı olsun muhteşem görünüyor

    Çok teşekkür ederim.
  • film görüntüsü pek güzel olmamış... filmdeki çözünürlük nedir acaba?
    ayrıca hayırlı olsun iyi günlerde kullanın
  • hayirli olsun ve emegine saglik faydali olmaya calismissin yoksa gosterdigin resimler kaliteliymis cokmus filan bir onemi yok benim icin.onemli olan bu renktir leddir mevzularina asina isen monitorde bir goruntu sorunu var mi yok mu onu yazman bile yeterli resme bile gerek yok.led alanlar yok mavi gosteriyor yok kalibrasyon ayar mayar boyle seyleri sikayet ediyorlar.bu aletin tek derdi tipi ise yani goruntude sorun yoksa o kadar kusur kabul edilebilir.bence aletin sorunu dik durmamasi degil herkes bir miktar yatirir bence sorun ayakta durmasini saglayan yuvarlak aparatin boyutu.dar yerler icin sorun olabilir.led bir monitorde goruntu sorunu yoksa mevzu budur fiyati da uygun.millet xl2370 pesinde kosuyor ustelik pahali ve bir arkadas aldi sikayet edip duruyor anlamiyorum yani nedir?asus monitorler samsung gibi isim yapmamis bence sorun bu.ben de 25.5 asus dusunuyorum newegg sitesinden 400 kusur tane 5 yildiz almis siteyi bilen bilir bu kadar cok yildizi az urunde gormuslerdir.asus guzel monitorler yapiyor 27 led de cikardi ama bilmiyorum ne zaman gelir?




  • SSC Aero ilk film görüntüsü Merlin adlı diziden onun çözünürlük fena değildi, diğeri ise blood and bone adlı filmden o filmin çözünürlüğü baya düşüktü. Zaten yukarda da belirttim ikisi de HD ya da Full HD değil elime Full HD film geçince eklerim görüntülerini. Ayrıca teşekkür ederim.
    .45 ACP hocam söylediklerine aynen katılıyorum, yalnız dediğin gibi bazı Ledler de gerçekten renklerde solukluk ve Lg'nin bazı modellerinde mavi ağırlıklı tonlar olabiliyor ama bunlar masa üstü görüntülerinde anlaşılıyor, yoksa film izlerken ya da oyun oynarken böyle şeyler söylemek çok zor. Asus'a gelirsek ben gerçekten çok memnunum verdiğim parayı sonuna kadar haketti.Söylediğimiz renk problemlerinin hiç biri yok. Zaten bilgisayar parçalarıma bakarsanız Asus'u ne kadar sevdiğimi anlarsınız Anakartım ve ekran kartımda Asus ve onlardan da çok memnunum. Dik durma konusuna gelirsek arkasındaki dik durmasını sağlayan aparat çok fazla yer kaplamıyor ama dediğin gibi küçük alanlarda sorun olabilir, sonuçta Led monitörler ince oldukları içinde tercih ediliyor. Benim masam oldukça geniş olduğu için sıkıntı yaşamıyorum ama küçük bir yerde sorun çıkaracaktır bunu ekleyelim. Senin de güzel dileklerin için teşekkür ederim. Kesinlikle Asus al derim gerçekten bu konuda iyi bir firma. Bilmeyenler için ekleyeyim Asus Tayvan menşeili bir firma.




  • Bu eğik durması benimde aklıma takılan kısım!!! Tam dik konuma hiçbir türlü gelmiyor mu kardeş ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Baldas

    Bu eğik durması benimde aklıma takılan kısım!!! Tam dik konuma hiçbir türlü gelmiyor mu kardeş ?

    Tam dik durmuyor hiç bir şekilde. 10 ya da 20 derecelik açıyla kullanmak gerekiyor.
  • Evet bunlar da Avatar'ın Full Hd(1080P)lik filminin ekran görüntüleri. Lakin Fraps programıyla aldım ekran görüntülerini, yalnız dosyalar çok büyük olduğu için paint'le jpeg formatına çevirdim o yüzden görüntü kaybı oluştu biraz, yoksa muhteşem oluyor tek kelimeyle.
     Asus 23' MS238H LED Full HD Monitör kullanıcı incelemesi

     Asus 23' MS238H LED Full HD Monitör kullanıcı incelemesi

     Asus 23' MS238H LED Full HD Monitör kullanıcı incelemesi

     Asus 23' MS238H LED Full HD Monitör kullanıcı incelemesi

     Asus 23' MS238H LED Full HD Monitör kullanıcı incelemesi




  • Hayırlı olsun güle güle kullan. Bende sonunda vazgeçecem lcd tv alıp monitör olarak kullanmaktan. Alıcam bunun gibi bi monitör bakıcam keyfime ya. İyice sıkıldım tv araştırmaktan. Nasıl olsa sürekli pcye bağlı kullanacağım, olmadı alayım bu monitörüde bitsin şu tv sıkıntım.

    Pcye bağlı olarak adam akıllı görüntü verecek 32 inch lcd tvler en az 1500 TL den başıyor ki şu monitördeki görüntüyü hiçbir LCD veremez heralde. Eee bu monitörde 500 TL. civarı, eee madem bende pc monitörü olarak kullanmak için alacaksam, heralde monitör almam daha doğru olacak. Hem 1500 L nere 500 TL nere.
  • Arkasındaki ayaklığın yayı hiç çıktımı? Bende 2 3 kez o yay tek taraflı attı. Bende içindeki yayın ucunu iyice eğdim. Şimdi çıkmıyor.
  • Bende biraz önce aldım. Hala açmadım kutusunda uyuyor PS3 ü bağlayacağım kullandıktan sonra izlenimlerimi yazarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LanetolasiBerk -- 21 Kasım 2010; 20:34:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SonKatip

    Hayırlı olsun güle güle kullan. Bende sonunda vazgeçecem lcd tv alıp monitör olarak kullanmaktan. Alıcam bunun gibi bi monitör bakıcam keyfime ya. İyice sıkıldım tv araştırmaktan. Nasıl olsa sürekli pcye bağlı kullanacağım, olmadı alayım bu monitörüde bitsin şu tv sıkıntım.

    Pcye bağlı olarak adam akıllı görüntü verecek 32 inch lcd tvler en az 1500 TL den başıyor ki şu monitördeki görüntüyü hiçbir LCD veremez heralde. Eee bu monitörde 500 TL. civarı, eee madem bende pc monitörü olarak kullanmak için alacaksam, heralde monitör almam daha doğru olacak. Hem 1500 L nere 500 TL nere.

    Kesinlikle pişman olmazsınız parasının hakkını sonuna kadar veriyor bence. Hele yüksek çözünürlüklü film izlemek ve oyun oynamak gerçekten büyük keyif.
    By Asphyxia yerinden oynatmadığım için hiç atmadı o yüzden bir şey diyemeyeceğim.
    Berkh0 hayırlı olsun, ben de bekliyorum izlenimlerinizi.




  • muhteşem. bunun 27 inç olanı yokmudur? sitelerde 27 inçler hep lcd. led olanını bulamadım birtürlü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tibitermo

    muhteşem. bunun 27 inç olanı yokmudur? sitelerde 27 inçler hep lcd. led olanını bulamadım birtürlü.

    Bu modelin 27" olanı yok.
  • güzel ürün güzel inceleme teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: güllaççı

    güzel ürün güzel inceleme teşekkürler

    Rica ederim
  • Güzel inceleme eline sağlık
    Bende yaklaşık 1 aydır, yurt odamdaki pcimde kullanıyorum. Oyun performansı beklediğimden çok iyi ama aynı şeyi filmler için söyleyemeyeceğim. Diğer eksisi de, beyazların, bakış açısına göre fazla yeşile dönmesi. Ama genel anlamda alınalabilir diyebilirim.
    Ayrıca, içinden çıkan şeffaf ayaklıkla biraz daha dikleştirmek mümkün (aparatı yuvasına oturtmadan, kendinize göre ayarlıyarak). Tam 90° lik açıyla kullanmasamda (düşme tehlikesi nedeniyle), 5-10° lik eğik şekilde rahatlıkla kullanılıyorum ki zaten eğik olmasınında görüntüye bir zararı yok, sadece alışkanlık
    Edit:  Asus 23' MS238H LED Full HD Monitör kullanıcı incelemesi
    Karanlıktaki görünüşü için çektim ama cep tel ile anca bu kadar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DijitalVisne -- 22 Kasım 2010; 18:27:43 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1³

    Güzel inceleme eline sağlık
    Bende yaklaşık 1 aydır, yurt odamdaki pcimde kullanıyorum. Oyun performansı beklediğimden çok iyi ama aynı şeyi filmler için söyleyemeyeceğim. Diğer eksisi de, beyazların, bakış açısına göre fazla yeşile dönmesi. Ama genel anlamda alınalabilir diyebilirim.
    Ayrıca, içinden çıkan şeffaf ayaklıkla biraz daha dikleştirmek mümkün (aparatı yuvasına oturtmadan, kendinize göre ayarlıyarak). Tam 90° lik açıyla kullanmasamda (düşme tehlikesi nedeniyle), 5-10° lik eğik şekilde rahatlıkla kullanılıyorum ki zaten eğik olmasınında görüntüye bir zararı yok, sadece alışkanlık


    Aynen katılıyorum eğik durması tamamen alışkanlıkla alakalı. Ben filmlerde bir sorun görmedim açıkcası, oyun performansı söylediğin gibi oldukça iyi.




  • Bunlar da Metro 2033 oyunun 1920*1080 çözünürlük tüm detaylar en yüksekte açık halde alınmış görüntüleri, bu oyun metro da geçtiği için sürekli karanlık ortam var, siyah renklerin durumu için yardımcı olabilir
     Asus 23' MS238H LED Full HD Monitör kullanıcı incelemesi
     Asus 23' MS238H LED Full HD Monitör kullanıcı incelemesi
     Asus 23' MS238H LED Full HD Monitör kullanıcı incelemesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __Tyler Durden__ -- 22 Kasım 2010; 21:28:43 >




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.