Şimdi Ara

LÜTFEN: Scart'tan TV'ye bağlantı yardımı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, benim şöyle bir sorunum var.

Philips 32pfl7675H LED TV aldım. Arkasında 2 adet scart girişi bulunmakta. Yalnız 1 adet scart girişi duvara asma aparatı takılınca (demir tam scart'ın üzerinden geçmekte) iptal oldu. Öyle dandik bir tasarım yapmışlar bağlantı yerleri ile ilgili. Demir tam scart'ın üzerinden geçiyor(!).

Şimdi gelelim olaya. Tek scart girişine Goldmaster D-Smart uydu bağladım. (Arkasında 2. scart girişi olmayan modeli.) Kompozit girişinde de wii bağlı. 2. aleti nasıl bağlayacağım???

2. (HDD kayıtlı) bir uydum daha var. Onun çıkışları scart, s-video (TV'de s-video yok) ve normal anten çıkışı. Scart To HDMI kablosu diye birşey var mıdır? Çevirici 100 TL'den fazla olduğu ve görüntüye ne kadar katkısı olduğu tartışılır olduğundan tercih etmeyeceğim bir seçenek.

Tak çıkarlarla uğraşmak istemiyorum açıkçası (yani şunu çıkar, yerine bunu tak, diğerini kullanmak istersen de bunu çıkar vs. gibisinden).

Var mı bir çözüm yolu? Bir bilen bana yardımcı olursa çok sevinirim.

• Böyle birşey kullanabilirsiniz, aynı anda yalnız bir video kaynağının açık olması lazım, eski tüplü tv'imde kullandım ama desen sorunu yaşamıştım, belki siz yaşamazsınız

edit ekleme : adı scart çoklayıcı, fiyatıda 5-10 TL arasında olması lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreatWhite -- 3 Kasım 2010; 17:50:52 >

• Teşekkür ederim ilginiz için. Böyle bir çoklayıcı bildiğim bir cihaz. Fakat işimi tam görmeyecek.
    Şöyle ki, uydunun birini kayıt için kullanıyorum. Geceleri 12'de işten döndüğüm için sevdiğim 1-2 diziyi kaydediyorum. Kayıt esnasında kanal değiştirme mümkün olmadığından D-Smart'tan başka kanallar seyredilebilmesini istiyorum (diğer türlü eşim o "sevmediği" diziye bağlı kalmış olacak). Dolayısıyla 2 alet de açık olacak şekilde bir çözüm yolu gerekiyor bana. Philips'in scart girişini böyle bir yere koymuş olmasını aklım almıyor. Bütün aletlerim HD değil ki hepsini HDMI ile bağlayayım (4 adet HDMI girişi var).
  • Şöyle birşey var ama fiyatı 78$ (shipping dahil)
    Bildiğim kadarıyla başka alternatifinizde yok

http://www.lunashops.com/goods.php?id=931

• Tekrar teşekkürler. (Sizden başka bu konularda bilgisi olan yok galiba bu forumda.) En son ihtimal böyle birşey alacağım zaten. Ama fiyatı açıkçası tuzlu geliyor. Daha uygun fiyatlı bir çözüm bulabilirim belki diye bu konuyu açmıştım, ama herhalde umutsuz vakayım.
  • Anten çıkışınıda deneyin ondan sonra masraf yapın o zaman, Uydunun menüsünden hangi kanaldan çıkış yaptığını öğrenin eğer o kanalda yayın (belediye yayını diyeyim ) varsa başka bir kanal girin mesela ch35-40 gibi, onuda tv'de arattırın 2. uydunun görüntüsünü tv'den alırsınız.
    Bunda önemli olan kayıt kalitesi olacağı için tv'ye kötü görüntü verse bile önemli olmaz, yeterki lnb'den aldığı sinyal kaliteli olsun, sizde tv'den o an için hangi kanal açık onu görmüş olursunuz

quote:

Orijinalden alıntı: unsal07
    ........2. (HDD kayıtlı) bir uydum daha var. Onun çıkışları scart, s-video (TV'de s-video yok) ve normal anten çıkışı. Scart To HDMI kablosu diye birşey var mıdır? Çevirici 100 TL'den fazla olduğu ve görüntüye ne kadar katkısı olduğu tartışılır olduğundan tercih etmeyeceğim bir seçenek.
    .......

• quote:

Orijinalden alıntı: GreatWhite

Anten çıkışınıda deneyin ondan sonra masraf yapın o zaman, Uydunun menüsünden hangi kanaldan çıkış yaptığını öğrenin eğer o kanalda yayın (belediye yayını diyeyim ) varsa başka bir kanal girin mesela ch35-40 gibi, onuda tv'de arattırın 2. uydunun görüntüsünü tv'den alırsınız.
    Bunda önemli olan kayıt kalitesi olacağı için tv'ye kötü görüntü verse bile önemli olmaz, yeterki lnb'den aldığı sinyal kaliteli olsun, sizde tv'den o an için hangi kanal açık onu görmüş olursunuz

quote:

........2. (HDD kayıtlı) bir uydum daha var. Onun çıkışları scart, s-video (TV'de s-video yok) ve normal anten çıkışı. Scart To HDMI kablosu diye birşey var mıdır? Çevirici 100 TL'den fazla olduğu ve görüntüye ne kadar katkısı olduğu tartışılır olduğundan tercih etmeyeceğim bir seçenek.
    .......

Dün onu da denedim, görüntü alamadım TV'den. RF in ve out yerleri var uyduda. Out'a anten kablosu bağlayıp denedim, olmadı. Neyse, umudum da kalmadı artık, herhalde paraya kıyıp o bahsettiğiniz aletten alacağım.

• Uydunun RF out'unu direk TV'nin anten girişine taktınız değilmi, olması lazım. Belkide cihazın çıkışında sorun vardır, garantisi varsa servise verin derim.

Eski uydu cihazımda scart çıkışını tv'ye, rf out'unuda bilgisayarın tv kartına bağlayıp kayıt yapmıştım. Hatta uydunun çıkış frekansında yayın olduğu için üstüste görüntü binmesi olmuştu receiver'ın menüsünden çıkış frekansını değiştirmiştim.
  • Evet, normalde görüntü vermesi gerekiyor. Belki uydunun çıkışında veya anten kablosunda bir sorun olabilir.
  • quote:

Tekrar teşekkürler. (Sizden başka bu konularda bilgisi olan yok galiba bu forumda.) En son ihtimal böyle birşey alacağım zaten. Ama fiyatı açıkçası tuzlu geliyor. Daha uygun fiyatlı bir çözüm bulabilirim belki diye bu konuyu açmıştım, ama herhalde umutsuz vakayım.

arkadaşımız topu almış gidiyor,karşılıklı götürüyorsunuz araya girmenin anlamı yokki
    yoksa DH de neler var neler eli öpülesiler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.