Şimdi Ara

DVD Player'i Nasıl Tv ye bağlarız (TV'nin scart girişi yok)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
63.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • s.a arkadaşlar konuya direk giriyorum şimdiden de yardımlarınız için tşk ederim

    dün akşam tam bu saatlerde LG nin HT353SD model DVD Playerini aldım bugün denedim tv ye bağlayamadım tv de sadece normal anten girişi var başka scart gibi girecek yer yok tv için gittim bugünde bi alet aldım anteni scart olarak çeviriyo ama ne kadar aradıysam bulamadım (kanal aramada) uydudan geçer mi bilmiyorum ama uyduya dokunmadan da denedim olmadı şimdide pc ye taktım onda dinliyorum acaba ne yapmam gerekiyo bilen varmı acaba yardım ederseniz sevinirim arkadaşlar şimdiden ALLAH razı olsun kolay gelsin....

    LG HT353SD

     DVD Player'i Nasıl Tv ye bağlarız (TV'nin scart girişi yok)







  • TV'ye bağlantı çeşitleri olarak, en iyiden sıralama yaparsak şöyle,
    1. HDMI / HDMI Kablo ile ( ses + video )
    2. Y-YPb-YPbr ( Yeşil Mavi Kırmızı Kablo Kompenent ( Yalnız Video )
    3. Scart Kablo ile ( Ses ve Video )
    4. RCA kablo yalnızca video ( Tekli sarı uçlu jak )
  • Merhaba,
    Televizyonunuzun renkli olduğunu kabul ederek, dışarıdan bağlantı için tv da en azından sarı-kırmızı-beyaz RCA veya scart bağlantı olmalı.
    Bunlardan biri dahi yoksa televizyonunuzun marka ve modelini yazarmısınız?Enteresan bir durum.
  • Scartı normal anten girişine dönüştücü varmı bilmiyorum ama olduğunu sanmıyorum. Aynı sorun bendede var. Dvd oynatıcımı küçük tv ye bağlayamıyorum.
  • yani en mantıklısı yeni bi tv almak. bi, tek anten girişi olan bir tv den dvd izllense bile bu muhtemelen bombeli ekran en az 20 yıllık bi tv dir.
  • bencede yeni bir lcd tv alman lazım,sonuçta bir kere alıp 10 sene kullanıcaksın
  • TV nin markası eski bişey 20 yıllık var renkli tv ama iyi televizyon normal anten girişini scarta çeviren bi elektronik alet aldım fakat görmedi uydunun arkasından geçiş olabilirmi acaba onu bilmiyorum çift yönlü anten girişi olabilirse belki öyle olur vatan dan almıştım gittim sordum yetkilide aynısını söyledi çift yönlü anten girişi al dedi ben de öyle kullanıyorum dedi kafa bi milyon oldu ...
  •  DVD Player'i Nasıl Tv ye bağlarız (TV'nin scart girişi yok)


    Tv bunun aynısı renklidir

    55 Ekran Flat

    Model:RCY049
  • Piyasada akıllı kutu diye tabir edilen cihazlar var, 6-7 TL olması lazım. Bu cihaz scart'tan aldığı Ses ve görüntüyü (Audio-Video) UHF'ye çeviriyor.

    Yani dvd player'ı scart'la bu cihaza bağlayacaksınız, cihazın çıkışınıda tv'nin anten girişine bağlayacaksınız. Muhtemelen normal antende kullandığınız için T fiş kullanın.

    Sonra dvd player'ı açıp tv'den yeni kanal arar gibi arama yaptıracaksınız. Eğer bir sorun yoksa görüntüyü tv'den alabilirsiniz. YALNIZ T fiş kullanıyorsanız ve cihazın çıkış frekansında herhangi bir yayın varsa net görüntü alamazsınız. Önce sadece cihazı bağlayıp arama yaptırın.
  • Merhaba,
    Eklediğim linkteki RF Modülatörlerden size uygun olanını satın alabilirsiniz.
    Link >>> http://www.turuselektronik.com/home.php?cat=266
  • yardımlarınız için tşkler arkadaşlar yaptım sonun da hirbirşey e gerek duymadım sadece scart kablosunu kullandım ama Y-YPb-YPbr girişlerini dvd playerin arkasına taktım scart olan ucunuda uydunun tv/out bölümüne taktım aramadan direk uydunun aux tuşu oluyo ona basınca direk dvd ye geçti aldığım akıllı kutuyuda geri aldım yere verip parasını aldım arkadaş zaten bi işe yaramamıştı söylediğim gibi sadece scart ile iş halloldu o kadar uğraşmıştım tşkler arkadaşlar
  • Beyler merhaba konuyu hortlatacağım. Yeni aldığım UHD televizyon ile eski panasonic 5+1 ses sistemimi bağlamada sıkıntı yaşıyorum. Eski tüplü tv'nin dvd ile bağlantısı skart kablo ile oluyordu fakat bu yeni televizyona skart ile bağladığım zaman sadece cızırtılı ses geliyor hoparlörlerden. DVD playerın arkasında ayrıca kırmızı ve beyaz girişler var onu da tv'nin kulaklık çıkışına bağladığımda ise sadece tek bir hoparlörden ses geliyor. Alternatif çözümler tavsiye ederseniz çok sevinirim.
     DVD Player'i Nasıl Tv ye bağlarız (TV'nin scart girişi yok) DVD Player'i Nasıl Tv ye bağlarız (TV'nin scart girişi yok) DVD Player'i Nasıl Tv ye bağlarız (TV'nin scart girişi yok) DVD Player'i Nasıl Tv ye bağlarız (TV'nin scart girişi yok)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.