Şimdi Ara

Fiat Marea nasıl bir araçtır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
12.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir kaç gündür 20 bin liraya kadar araba bakıyorum bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine marealara bakmaya başladım 2004-2005 1.6 Exclusive donanımına bakıyorum 15-16 bin lira istenmiş aracın donanımı bana gayet yeterli geldi isteklerimi karşılıyor bildiğim kadarıyla marea C sınıfında ( yanlışım varsa düzeltin lütfen) bu aracın fiyatının bu kadar uygun olmasının nedeni nedir kronik bir sorunu mu var yoksa 2.elinin olmamasından dolayı mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer Yiğit -- 20 Ekim 2010; 22:32:37 >

• Evet fiyatı ucuzdur bunun nedeni fiyat olmasıdır ama gayet iyibir arabadır 13-15 bine alınacak arabalardan biridir lpg ile tadından yenmez kolay gelsin

Güney Kore Sinema Sever
  • Birkaç ay önce bir yakınım için iyiden iyiye incelediğim bir araçtı. Kesinlikle fiyatına göre, donanım açısından dopdolu iyi arabalar. Araca dair bulabildiğim tek ama bence önemli bir eksisi NCAP testinin olmaması. Ancak benzer bir platformu paylaşan brava 2 yıldızda kalmış.

Buna rağmen piyasanın alıp başını uçtuğu bu dönemde, 15-16 bin liraya alınabilecek en iyi seçenek olduğunu düşünüyorum. Özellikle Brezilya'da 2 litrelik motoru olanlar çok rağbet görüyormuş.
  • sevgili arkadaşım arbayı kullanmayan bir çok kişi sana kulaktan dolma duyduklarıyla mesaj yazacaklardır. ancak ben bir marea kullanıcısı olarak yazıyorum bu mesajı . arabam 2004 model liberty üzerinde zavolli lpg kiti mevcut ben mayıs ayında 13.500 e aldım.yalnız aldığım kişi biraz sıkışıktı bana biraz hesaplı geldi. marea yı bende c sınıfı sanıyordum. ancak bi sitede teknik özelliklerini araştırırken d segmenti olarak yazılmış. ben de hayretle karşıladım. yanlışsa bilen arkadaşlar düzeltiversim.
    kardeşim bundan önce vw gurubu bi araca biniyordum. ancak arabam 99 model 80,000 de çok düzgün bi araçtı. onuda 13,500 e almıştım. polo classic . fakat başıma öle bişi geldi ki arabayı 20 günde zor çalıştırdılar. şu anki gibi havalar yağışlı gidiyordu. arabamda garaj olmadığı için yağmurda birçok araba gibi dışarda kaldı. ve arabanın beynine su girmiş. adamlar öle biyere beyin koymuşlar ki resmen arıza yapması için. silgeç motorunun olduğu yere suyun çamurun içine beyin koymuşlar. ve bu tür olaylar kaçınılmaz hale gelmiş. yeni beyin 2,500 tl çıkması 1,000-1,500 tl. çalışır çalışmaz sattım arabayı. ve marea aldım.
    şimdi gelelim bu kadar olayı neden anlattım. vw grubu genelde kaliteli araç kategorisinde anlatılır ve fiyatları genelde yüksektir. bunun gibi birçok marka sayabiliriz. fiat markasıda genelde insanlarda takıntı olmuştur. etrafa bakıldığında bir sürü fiat kullanan insan var.bence bu takıntılara gerek yok. fiat markası dacia dan, chevrolet ten, chery den hyundaı dan...... vs. vs. çok mu kötü. ben kullanan birisi olarak hayır diyorum. size şunu söyliyeyim o paralara alabileceğiniz o donanımda, o modelde başka bir araç alabiliyorsanız hiç kaçırmayın. fiat marea piyasada hakettiği değeri bulamamış araçlardan biri. ama olsun bize bu fiyata; bu modele ,bu donanıma, bu konfora bi araca bindiren piyasaya şükürler olsun. bu araç 1,6 103 bg.doch motor. tutulmamasının tek sebebi var oda yakıtı. ancak onuda lpg ile aşabiliyorsunuz. lpg ile diğer araçlardan hiçbir farkı yok.
    eğer takıntılı biri değilseniz hiç düşünmenize gerek yok temiz bitane bulursanız hiç kaçırmayın derim ben .
    arbamın yakıt değerleri: 33 lt lpg ile uzun yolda 120-130 ile 400 km.
    33 lt lpg ile şehir içi 300-330 km.
    başka sorularınız olursa her türlü yardımcı olurum.

• buda bizimki işte

1975 Opel Record 1.9 -1986 Mıtsubıshı Lancer 1.6 diesel -1992 Citroen BX TZD Turbo -2011 DFM Succe -2013 Mıtsubıshı L200 4x2 -2006 Fiat İdea-2000 kia pride- 1996 rover 620 si. 2006 Tata telcoline 4x2 - 2000 scudo 1,9 el. 2013 peugeot patner 1.6 -2013 WW CC 2,0 177 BG - 1993 ford p100 ben seçmedim onlar beni buldu
  • Tutmamasının ve temelde fiyatının düşük olmasının 5 ana sebebi var..

1- Markası fiat..
    2-Bu araçlar tipo,tempra kardeşlerden sonra geldi onlara göre bir hayli karışık motor yapıları ve elektirik sistemleri vardı...Sanayi ustaları pek bu arabalardan anlamadılar hoş halada çok ustası yoktur...
    3-98'li yıllarda sıralı sistem hiç yoktu..Bu araçların çoğuna ya düz sistem lpg takıldı ya takılmadı yakıtı dert oldu....9 litre yakar 10 litre yakar diye insanlar uzak durdu..Koştu gitti megane aldı opel aldı onlardan ne daha fazla ne daha az yakıyor halbuki...İlerleyen yıllarda lpg sorunu çözüldü ancak bu saydığım faktörler en önemli nedeni oldu..
    4-Aracın piyasası çok ucuz olduğundan şahin doğandan inen herkes 2-3 koydu bu arabalara geçti...Bu arabaları tofaş arabaları gibi kullandılar bakın ikinci elde pek eli yüzü düzgün marea yoktur..Olanında fiyatı iyidir...Bende daha yeni sattım 2001 model elx 14.500 ama bir günde..Piyasası olmasada araba temizse mareada bir günde gider...
    5-Mareaların çok temiz olanlarını sahipleri kolay kolay pek satmadığından ikinci elde tonla dökük marea var..bir çoğu son sahibini bekliyor...Hal böyleyken o arabanın zaten az olan ikinci eli dahada sorunlu olabiliyor

bunlar dışında ne konfor ne donanım ne sağlımlık hiç bir şeyi diğer marka modelelrden eksik değildir...

Ford Focus TDCİ/11

• bence yaklaşık bir sene kullandım bu arabayı.yakıt biraz fazla ama kesinlikle o paralara alınası bi araç.

Orijinalden alıntı: eggys

sağ ön kapı iç plastiği 400 lira bozulmuştu bugün gittik sorduk 400 lira

plastik nasıl bozuluyor?? düzgün ifade etsen ??

Orijinalden alıntı: samet

quote:

parçalanmıştı

quote:

quote:

parçalanmıştı

o tür az satılan malzemeler her markada pahalıdır...mareanınki pahalı demeden önce diğerlerini araştırsanız daha güzel olur...arabanın motorla ilgili parçalarından farı aynası çamurluğu vs yani heran gerekebilecek malzemelerden pahalı varsa anlarım ama böyle bir durum yok...insanları yanıltmayalım

• quote:

quote:

quote:

quote:

parçalanmıştı

o tür az satılan malzemeler her markada pahalıdır...mareanınki pahalı demeden önce diğerlerini araştırsanız daha güzel olur...arabanın motorla ilgili parçalarından farı aynası çamurluğu vs yani heran gerekebilecek malzemelerden pahalı varsa anlarım ama böyle bir durum yok...insanları yanıltmayalım

marea nın parçaları uygun yani..

rot başlarıda 400 lira (ikisi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyota SUPRA -- 22 Ekim 2010; 18:54:33 >

• ön tasarımı özellikle küçücük farları çok hoşuma gidiyor, çok şık bence, xenon'lu gördüm far küçük olunca çok da göz almıyor

ama tempra'dan dolayı mıdır nedir bilmem hiç güven vermiyor
    Otomobil: 2020 Peugeot 3008 1.5 BlueHDi EAT6 Allure Selection | 2020 Renault Megane 1.5 DCi EDC Touch | Bebek Koltuğu: Britax Römer Advansafix IV R
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

parçalanmıştı

yok artık daha neler nerden verdiler sana o fiyatı sağlam itelemişler...o paraya salıncaklar dahil komple ön takımı yapılıyor mareanın...iyi öğren fiyatları...

• quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

ön tasarımı özellikle küçücük farları çok hoşuma gidiyor, çok şık bence, xenon'lu gördüm far küçük olunca çok da göz almıyor

ama tempra'dan dolayı mıdır nedir bilmem hiç güven vermiyor

bazı modellerde mercekli far var xenonla çok güzel oluyor göz falan zaten almıyor mercekli olduğu için güvenlik meselesine gelince hala kuş serisi akla geliyor fiat denince tek suçu bu...

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

parçalanmıştı

yok artık daha neler nerden verdiler sana o fiyatı sağlam itelemişler...o paraya salıncaklar dahil komple ön takımı yapılıyor mareanın...iyi öğren fiyatları...

arkadas haklı iyi itelemişler. Araçta kronik bir sorun yok gerçekten.o paraya o genişlikte öyle rahat araç ve dolusu zor. Biraz yakıt problemi var 10 şehir içi dışı da 8 yakıyor. ama seri araç.Bence alınası araç 15 binde bir sanayiye götürürsün gönül rahatlığıyla binersin.

• Biri marea'mı dedi. Piyasada az sayıda olduğu için temizini bulmak zor olabilir ama temizini bulunca tadından yenmez. Marealara laf söyleyipte sonradan kullanıp hayran olan bi sürü kişi tanıyorum. Nisan ayında 2003 model Marea exclusive almıştım. Bi de tüp attım. Canavar gibi oldu. O fiyata o donanım imkansız bulamazsınız. İthal araç olduğu için bazı parçaları pahalı olabilir ama yine de temizini bulursanız kaçırmayın alın derim. Şu anda piyasada 12-16 bin bandında olan araçlardan hangisinde aşağıdaki donanım var...

Elektrikli 4 cam
    Elektrikli aynalar
    ABS
    EBD
    4 Hava Yastığı
    Elektrikli Yükseklik Ayarlı Şöfor Koltuğu
    Şöfor Koltuğu Bel Destek Ayarı
    Otomatik klima
    Isıtmalı Aynalar
    Park Sensörü
    Arka ve Ön Sis Farları
    Dış Sıcaklık Göstergesi
    Far Yükseklik Ayarı
    Mercekli Ön Farlar
    Yüksekliği ayarlanabilir hidrolik direksiyon
    Direksiyondan kumandalı radyo-teyp
    Immobilizer

12 bin 500 liraya aldığım Marea Exclusive'in donanımı yukardadır. Bu fiyata bu donanımda başka marka araç bulana benim marişi hediye edecem.

Lütfen bilip bilmeden marealara çamur atmayalım...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.