Şimdi Ara

Gürcistan'dan araba alıp Tr de kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
23
Favori
242.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Işi gereği Karadenize çok sık giderim. Etrafta pek çok Gurcustan plakali araç var. Demek ki bahsedilen şey doğru.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: msahin55

    Oradaki fiyatlara baktım da, BMW 7 serisi 30 bin lira falan. Cidden şaka gibi...

    Bence asıl bizdeki fiyatlar şaka gibi...
  • hiç heves etmesin türkiyenin sınırlarına komşu birsürü cumhuriyete oranla illerimiz mevcut
    birçok sınır illerde oturan kişiler türkiyeden araç almak yerine kolay olsa bu yola başvururdu
    ayrıca kaza durumunda korkacak birşey yok yalnız çevirmede polisin tersine denk gelipte araç sahibi yerine birbaşka kişi kullanıyor ve sahibide araç içinde değilse adamı nezarethanede bir gece bile yatırır.
    eğer iki araç alma imkanınız varsa denebilir ama sonuçta gittiğiniz yerde ve birçok işlemde gurbetçi muhamelesi göreceksiniz.
  • http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=60258.240 şu konuyu güzelce okuyun arkadaşlar şahsi olarak gidip gelen bir arkadaş anlattı olayıda kısaca özetliyim ülkemizde 3. kişilerin vekaletle araç sürmesi yasak eğer şikayet edilirseniz yakalandığınızda araç elinizden gider taşisde satılır bilginize
  • Türk insaninin en kotu ozelligi duydugu herseyi biliyormus veya uzmanmis gibi anlatiyor arkadaslar biraz olsun cenemize sahip olsak ve eger bilmiyorsak bilmiyorum diyebilsek.

    Arkadaslar gurcistandan araba aldim size izah edeyim isteyen bu yontemler ile alabilir.

    2 gun once geldim kendi arabam ile ve sukurler olsun yol parami da bedava getirdim.

    Arkadaslar oncelikle ilk yapmaniz gerek gurcistan vatandasi veya turk olup orda gurcistanli birisi ile evlenerek vatandaslik almis olmasi yeterli.

    Guvenilir olmasi hem sizin ona guvenmeniz hemde onun size guvenmesi gerekiyor neden mi?

    Arac onun uzerine olacak ve o size vekalet vericek vekalet turkiye de kullanmaniz icin gerekiyor. Turkiye yasada bosluk var bu yuzden henuz yasal duzenleme yapilmadigi icin araci turkiye de kullanmanizda bir sakinca yok. Ileride kaldirirlar mi bilemem insaallah boyle bisey olmaz.

    Arar sahibi sarp sinir kapisindan cikartiyor ve size teslim ediyor 6 ay boyunca arac size ait 6 ay sonra gelmek isterseniz arac sahibi sarp sinir kapisindan iceri sokmak zorunda ve baska birisi uzerine satis yapmaniz gerekiyor yoksa arac 6 ay orda kalmasi gerekir.

    Arkadaslar her gurcistan vatandasinin 1 tane arac turkiye ye sokma hakki var ve soktugu arac en fazla 6 ay kala iliyor eger 9 ay kalmak isterseniz 440 tl civar (biraz eksik veya fazla olabilir) cezasi var.

    Bu bahsettiklerimin hepsi yasal ve kendim uyguluyorum su anda arabam var 9 bin tl aldim burdaki fiyati 30 bin tl civari ve o kadar cok bilgi kirliligivar ki bu yuzden ucuz bir araba ile denedim sonraki arabam x6 olucak deger 35 bin $ iste fark bu.

    Yasal olmayan yontemlere sakin basvurmayin dolandirici cok fazla 1500$ 2 yil boyunca kendi adiniza cikartiyorlar ama her 6 ayda bir bu parayi odeneniz gerekiyor;))) elini kaptiran kolunu kurtaramiyor yani.

    Insaallah daha ayrintili ileride bilgilendiririm.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: stuff2

    quote:

    Orijinalden alıntı: Pc_Commander

    quote:

    Orijinalden alıntı: stuff2

    quote:

    Orijinalden alıntı: Pc_Commander

    quote:

    Orijinalden alıntı: cloudy_tr

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kabatay

    quote:

    Orijinalden alıntı: Pc_Commander

    Benim takıldığım nokta benim okuduğum kanun maddelerinde derki : Eğer yurt dışından bir araç yurda sokulacaksa en az orada 6 ay kalınması gerekiyorki araçla yurda giriş yapabilesiniz. Araç değil şahsımın bizzat 6 ay orda kalması gerekiyor. Bu şekilde devlet beni gurbetçi vasfına sokuyor ve aracı yurda sokmama izin veriyor. Herşey halledilebilir belki ama anlamadığım tek nokta devlet beni gurbetçi vasfına sokmadan ben nasıl gümrükten aracı içeriye sokacağım. Araç benim üzerime olsa bile gümrükten geçerken ben gurbetçi vasfı taşımadığım için aracı sokmama nasıl izin verecekler.

    Benim cebimde bir kanun maddesi olmalıki ben polisi ikna edebileyim. Yoksa istanbuldaki polis ne bilecek kanun maddelerini bağlar aracı geçer. Acaba Tr ile gürcistan arasında özel bir anlaşmamı var. Benim görmediğim yada bilmediğim.

    Bende bu sorunun cevabını dört gözle bekliyorum...

    aracı üzerinize almıyorsunuz, orada ikamet eden vatandaşın biri size kullanma vekaleti veriyor dolayısı ile ülkeye gurbetçi vasfı ile sokmamış oluyorsunuz

    Maalesef yanlış biliyorsun.. Vekaletname diye birşey yok. Araç direk senin üzerine kayıtlı oluyor. Ruhsat senin adına çıkıyor.

    peki gürcü devleti neye veriyor bu ruhsatı sana diyelim aldın arabayı bişey yaptın nerde buluyor seni :D

    Yaaa arkadaşım şakamısın anlamadımki.
    Gürcü devleti beni bulup ne yapacak. Zaten araç ülkesine girerken vergilerini almış. Bunun haricindede hiçbir vergi vs. yok.
    Sen şimdi tr'de arabayı aldın devlet sana soruyormu arabayı ne yaptın diye. Bir araç aldın ve garaja koydun 50 yıl hiç çıkarmadın devlet bu araba nerde diye soruyormu?
    Sadece her yıl vergilerini hesabına yazıyor. Vergilerini ödüyorsan kim ne diyor? Hatta vergilerini ödemesen bile yaptığı birşey yok. Ama satacağın zaman gell bu vergileri ödemezsen arabayı satamazsın diyor.
    Sen sadece vergilerden kurtulmak için arabanın sahipliğini üzerinden atmak istiyorsun.
    Kaldıki gürcistanda hiçbir vergi yok. Sadece araç alım satımında bir vergisi var onun harici hiçbirşey yok.
    Sorun tr'de gümrükten soktuğun aracı dışarı çıkarmak zorundasın. Çünkü devlet bu araçtan nemalanamadığı için yurtta kalmasına izin vermiyor.

    anlamadığın nokta benim bu araçla gurci devletine çıkarıcağım maddi zararı nereden tazmin edicek adli bir vakada nerden sorup bulucak seni yoksa zaten kimsenin umrunda olmazsın orası nette.eğer vergi borçlarını falanda aramıyorsa herkes gurcistandan alsın turkiye sadece değil 2 yıla batar o ülke

    Güzel kardeşim;
    Gürcü devletine nasıl maddi zarar verecek? Bilakis ben burdan dolarları götürüp gürcü devletinde bırakacağım. Eee sen şimdi dersinki geri götürüp satınca paranı alacaksın. Ama yinede alışla satış arasındaki fark gürcü devletinde kalacak. Adli bir vaka orda neden olsun sen zaten aracı alıp tr'ye gelmişsin. Adli vaka olursa burda olur.Eee gelmeden orda birşey yaparsanda uçarak gelmiyorsun herhalde gürcü gümrük kapısında yakalarlar. Kaldıki suç işlendiği ülkede kalır. Başka bir ülkeden adam almak zor iş.. Hani feriye Erdalı alabildilermi ki bizimkiler koca bir hayır. Eğer adli bir suç işledin çaktırmadan buraya geçebiliyorsan paçayı yırtmışsın demektir. Batan ülke hangisi orayı anlayamadım özür. Eğer gürcistan batacaksa neden? Eğer tr batacaksa neden? Batma sebeplerini ve hangi ülke için konuşuyorsan söylede ona göre yazayım. Ama sonuç olarak batan bir ülke yok. Her ülkenin vergilendirme sistemi farklı farklı Gürcistanda araçlardan yıllık bazda vergi almayan bir ülke... Yani bizdeki gibi 1,6 motorlu bir araca %80 ötv alıp birde aldığı verginin kdv'sini isteyen bir üke değil.Daha doğrusu vergiden vergi alan başka bir ülke yok herhalde....




  • soyle oluyor bu durum
    alıyorsunuz gürcistan plakası ile turkiye de dolaşabiliyorsunuz
    6 ay sonra gürcistanda aracı satıp yeni araç alıyorsunuz yada plakasını değiştiriyorsunuz
    onu da tekrar 6 ay kullanıyorsunuz
    3000 dolara çok çok iyi araçlar alınabiliyor
    sigorta konusunda emin değilim ama uluslararası sigorta yapılabiliyor diye biliyorum
  • Herkes kendince bir şey söylemiş ama bakalım mevzuat ne der ?


    Turistik kolaylıklar kapsamı taşıtların süreleri
    MADDE 6 – (1) Türkiye Gümrük Bölgesi dışında yerleşik kişilerin getirdikleri taşıtlarına, 365 (üçyüzaltmışbeş) günlük dönem içerisinde 180 (yüzseksen) gün süre verilir.
    (2) Türkiye Gümrük Bölgesi dışında yerleşik kişilerden, malulen emekli olanlar ile ön emeklilik hakkı kazananlar dâhil yurtdışından emekli olanların, emeklilik belgesini ibraz etmeleri hâlinde, taşıtlarına 360 (üçyüzaltmış) gün süre verilir.
    (3) Bu maddenin (1) ve (2) nci fıkralarında belirtilen sürelerin tamamının kullanılmasından sonra, yeniden Türkiye’ye taşıt getirilebilmesi için kişi ve taşıtın, çıkış tarihinden itibaren en az 185 (yüzseksenbeş) gün süreyle fiilen yurtdışında bulunmaları gerekir.
    (4) Taşıt getirmek istedikleri tarih itibariyle son 185 (yüzseksenbeş) gününü kesintisiz olarak Türkiye Gümrük Bölgesi dışında geçirmediği anlaşılan kişilere, bu maddenin (1) ve (2) nci fıkraları kapsamında durumlarına uyan sürelerden taşıtın ve kişinin Türkiye’de kaldıkları süre düşüldükten sonra arta kalan süre verilir.
    (5) Taşıta verilecek süre hesaplanırken, taşıt ve kişi için süreler ayrı ayrı hesaplanır ve kısa olan süre verilir. 1 No.lu Taşıt Takip Programı kişilerin Türkiye’de taşıtsız olarak bulundukları sürelere ilişkin bir bilgi vermediğinden, kişinin Türkiye’de taşıtsız olarak bulunduğu süreler göz önünde bulundurulur.
    (6) Geçici ithal edilmek istenilen taşıta ilişkin mülkiyet değişikliği yapılmış olması halinde, taşıtın daha önce Türkiye’de bulunduğu süreler göz önünde bulundurulmaz.
    (7) Herhangi bir nedenle iç gümrük idarelerince teslim alınan ve yurtta kalma süresi bulunmayan taşıtların yurtdışı edilmek üzere sınır gümrük idarelerine sevk işlemleri, 1 No.lu Taşıt Takip Programına kayden en çok 7 (yedi) gün süre verilerek gerçekleştirilir.
    (8) Taşıtlar için gümrüklerden geçiş karnesi ibraz edilmiş ise yukarıda belirtilen süreler de dikkate alınarak, karnede belirtilen süreler dâhilinde işlem yapılır.




  • İyiymiş valla. Gözüm yükseklerde değil bir focus 2 titanium yeter
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lee-on!

    Horta ortak olayım... Şöyle ki, belki görenler olmuştur Harun Taştan almış şimdi bir gürcü plaka Supra. Plakası da hrn hatta. Buna ek olarak arkadaşlarım adana'da sarı bir supra gördüklerini söylediler gürcü plaka yine. Ve sonra aracın Paşam Tuning tayfasında olduğunu gördüm. Demek o ki alınabiliyormuş yani... Bu aralar sık denk gelmeye başladım.

    beyaz cabrio 350z'yide görmüşşsünüzdür o zaman konuyu bende merak ediyorum duruma göre bende almak isterim
  • Araba fiyatları şaka gibi düşünen olmasın, TR yi yöneten bize arabaları o fiyata layık görmeyen bir kişi var sadece yoksa dünyada araba fiyatları o zaten.
  • bu devletin kanunlarındaki kombinasyon ve açıkları bulma yollarını çok merak ediyorum hiç bir şekilde uçarı kaçarı yok türkiyedeki bi adamın oraya gidip almasının yani devlet diyorki sizi havada karada si**ceğiz uçarınız kaçarınız yok türkiyeden vergilerle araba alın demek istiyor geçmişte çok araştırmıştım almanyadan filan araba getirmeyi düşünüyordum onca araştırmadan sonra türkiyeye getirilebiliyor ama geldiğinde türkiyedeki arabadan daha pahalı oluyor ve evrak işleri gümrük işleriyle uğraşmak vs. vs. ölüm çile olduğu için vazgeçmiştim bu arada bu konuda anladığım kadarıyla 1 sorunun 10-15 farklı cevabı var şuanda güncel kanunlar hakkında bilgisi olan varsa söylesin ona göre adımımızı atalım bu arada benim anlamadığım diyelm oradan arabayı aldım türkiyeye getirip kullandım 6 ay sonra gittim arabayı bırakıp çıkış yapabiliyormuyum yoksa araba ile beraber 6 ay orada rehin bir biçimde kalmammı gerekli




  • Merhabalar..biz 1 yil once bir gurcu ile tanisdik.kirsehirde gayette samimi olduk.o kisi bize araba getirme sartlarini anlatti bizde 8 ay once kuzenle gitmeye karar verdik.vel hasil gittik.2000 model mercedes e 320 10.000 $ pazarlik ettik aldik.aldik ama o bahsettigim gurcu arkadasin uzerine aldik.ondanda tam vekalet aldik.siniri gectik araci bizeteslim etti geldik.arkadaslar araba getirmek istiyorsaniz.guvenilir biri olmasi gerekir..araba fiyatlari cidden cok ucuz.araci kendi uzerinize alirsaniz arac 6 ay turkiyede 6 ay gurcistanda kalmak zorunda.fakat vekaletle binerseniz..6 ayda bir giris cikis yapmak zorundasiniz.ilk getirirken gumrukde sigorta yaptiriyorsunuz.dedigim gibi orada guvenilir biri olmasi sart.dolandiricilara karsi dikkatli olunuz.isteyene sadece bilgi verilir..banada araba bul getir.parani vereyim die kimse aramasin ama cidden dusunen varsa sadece yol gosterilir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bkocer06

    S.a. kardes ben sana kardes tavsiyesi bu bahsettigin olay dogru ama yasal degil rusvet ile yapiliyor ve cok parani aliyorlar aman girme yukarda yazdiklarimi oku ve guvenilir bir gurcistan vatandasi bul insaallah 6 ayda bir gitmek zor degil ve birde cok karli isler var gelirken 2 tane iphone 6 alin turkiye de satip yolparadini bedava getirirsiniz.

    Yasal ne demek bilir misin? Hakkınla alıp kullanmaktır. Hakkın nedir bilir misin? 6 ay gürcistanda bir fiil yaşamış olmandır.
    Şuan seni polise şikayet etsem legal mi illagal mi anlatırlar sana. Yaptıgın suç ve kapıda cezasını ödetecekler. Sonra hatırlarsın beni.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stuff2

    bu işi direk yapan köylüm ile konuştum evet tamamen ordan bir vatandaş ile yapılıyor yanlız 2.defa arabayı sokamazsınız şaseye kadar herşeyine bakıyorlar ancak araba 6 ay orda kalıcak ayrıca artık diyelim sahibi verdi 6 ay sonra gelip alıcak arabayı çıkarken gumrukte bakıyorlar adam 2 gün araç 6 ay burda kalmış basıyorlar cezayı durup dururken birde onu ödüyorsunuz araba almak için tiflise gitmeniz gerek sınır kapısından 300 km 6 saat suruyo yollar berbatmış bunların hepsini göze almak gerek

    Ucakla direk tiflise de gidebilirsin;)) Eger ucak biletini erken alirsan 84 tl neredeyse otobusle ayni paraya denk gelir ordan da mazot ucuz aldigin arabaya fuller gelirsin;))

    Arkadaslar beni uzen bizden ekonomi olarak daha geri bir ulkede araba daha ucuz bizde ise neredeyse 5 kati fiyata denk geliyor Bmw X6 fiyatina baktim en pahalisi 55 bin $ turkiyede ise 400 bin Tl fiyat farki sadece turkiyenin haksiz yere aldigi gumruk vergileri Otv, kdv vs.vs.

    Gurcistanda bir karadenizli ile karsilastim orda lokanta acmis genelde ordaki turk lokantalari mutlaka bir karadenizliye ait istisnalar olabilir, vatandaslik almis neden turkiyede yasamiyorsun dedim ve verdigi cevap cok icler acisi bir durum.

    Cinden araba siparis vermis gemi ile batuma getirmis araba 2014 model caravella tarzi bilindik marka hatirlayamadim icerisini ozel VIP yaptirmiz araci 4000$ almis 750$ da gemiye nakliye parasi vermis gumrukte 300$ mi 500$ gibi komik bir rakam vermis ve arac benzilli. Bunlari Turkiye de yapmaniz munkun degil. Ya Koç u zengin edeceksiniz yada devlete hak etmedigi vergileri odeyeceksiniz.

    Yasal meraklilari arkadaslarim bir kisi bana Turkiyenin aldigi bu vergilerin hak oldugunu soyleyebilir mi?

    "Allah katinda haramlar ve helaller bellidir. Kim bundan sonra Allahin helaline haram veya haramina helal derse o kafirlerden olmustur."

    Bundan sonrasi size kalmis kendisine musluman diyen arkadaslar eger iddianizda samimi iseniz durup bir dusunun ve tekrar gozden gecirin hayatinizi insaallah ilk önce kendime sonra da size nasihatimdir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: interpol61

    5 seneden beri girip çıkıyorum 2. memleketim orası 1.5 saatlik yok bilmeyen anlamayan kurda kuşa yem olur :)

    Gürcü polisleri çok tehlikeli dikkatli ol
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxagasa94

    Selam alokum arkadaslar ben gurcusdan azerisiyim 6senedi turkuyedem yasiyom gurcusdandan arac alip getirmek isdiyen varsa her turlu yardim ederim cunku ben cok gedim arayim beni 05369677010 gurcu nomaram +995597974172

    hele bi anlat bakalım nasıl olacak... kaça olacak..??? hangi formülle olacak ..

    trafik polisin ellememe sebebi yabancı şube işlem yaptığından uğraşmak istemiyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: panthera52

    quote:

    Orijinalden alıntı: SeFfAh-1903

    Gürcistan üzerinde araçların koşullarını sizlerin yazdığı yazılar üzerinden fikir beyan sahibi oldum

    Bulgaristan ve yunanistan üzerinden araba getirmek sonrasında satmak o kadarda zor değil açıkcası

    Ha gürcistandan son model araçlar alıyorsanız ona diyebileceğim birşey yok tabi , ama bulgaristan yunanistan üzerinden araç alımları çok daha kolay

    Son çıkan 2 yıllık getirme koşullarından sonra bu ülkelerden araç getirmelerde aşırı derecede talep olucaktır , yasayla ilgili tam olarak koşullarıda öğrenmek gerekiyor tabi

    Son çıkan 2 yıllık getirme koşulu maalesef gerçek değil.

    O emekliler için getirilmiş bir hak, zaten 1 seneydi, 2 seneye çıkmış oldu o kadar.

    'Emekli'

    ibaresini ben internet ortamında hiç bir haberde görmedim

    neye dayanarak sadece emekliler için olduğunu belirtiyorsunuz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Paprika55


    quote:

    Orijinalden alıntı: panthera52

    quote:

    Orijinalden alıntı: Paprika55

    Gürcistanda arabalar neden ucuz?

    Gürcistan'da arabalar, Türkiye'ye göre ucuz, ama dünya standartlarına göre biraz pahalı.
    A.B.D, Almanya ve Japonya'ya göre pahalı sayılır. Bulgaristan'da araçlar daha ucuz.

    Tek sebebi, ülkemizdeki ÖTV sistemi, araçlar sıfır satılırken çok fazla vergi kesiliyor ve 2. el değeri düşmüyor. 10 yaşında BMW 5 serisi ülkemizde halen 60-70 bin TL iken, orada yaklaşık 20-25 bin TL kadar.

    Örnek veriyorum
    318i ötv ve kdvsiz fiyatı 25 bin euro ötv ve kdv ile 43 bin euro yani ülkemiz neredeyse 1 araç kadar para kazanıyor 18 bin euro devletin

    Daha yeni mi fark ettin? Yıllardır böyle. Motor hacmi yükseldikçe bu olay daha da dramatik bir hal alıyor. Bir araç kendine alıyorsun 2 araç devlete alıyorsun. 3 araba parası verip 1 adet alıyorsun kısaca. Bahsettiğim durum şu: (Ham fiyat + %145 ÖTV) + %18 KDV
    Burada dikkat edilmesi gereken bir yer var. İlk önce ÖTV'yi ödüyoruz, ardından ortaya çıkan toplam fiyat üzerinden KDV'yi ödüyoruz. Yani otomobile ödediğimiz vergi yetmiyor ÖTV'yi satın alıp onun da vergisini ödüyoruz.

    Yıllık 21.516TL'ye varan motorlu taşıtlar vergisi ise dünyada tek olsa gerek.

    Bir de işin yakıt tarafı var. Akaryakıtta %65-70 arasında değişen vergi mevcut. Yani kendine 10 litre benzin alırsan devlete de en az 20 litre hediye ediyorsun.

    Nereye dokunsan çarpıklığın olduğu bir vergi sistemiyle yaşıyoruz. Daha farklı ürünlerden de örnek verilebilir ama konuyu dağıtmayalım.



    Gürcistan mevzusu sayesinde Bmw 2 Cabrio'yu alırsın belki




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.