Şimdi Ara

NVIDIA DRIVER 258.96 KURDUM. Kartım Gözümün Önünde Eriyip Gitti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün gece nereden aklıma geldiyse driver güncelleyeyim dedim.

Sistem : e6750 c2d - gigabyte p35 s3 - 2*1 gb - seagate 250 gb hdd vs..
    Ekran Kartı : Sparkle 8800 gts 320 mb (g80)

Driver sürümüm 257.xx li birşeydi. Neyse girdim nvidianın sitesine işletim sistemi win7 32 biti seçtim , ekran kartımı vs girdikten sonra 258.96 WHQL driverı indirdim.
    Yüklü olan driverı ekle kaldırdan kaldırdım güzelce res'imi attım. pc açılır açılmaz win7 kendi sürücüsünü kurdu. kurulum bitti res istedi. ( ne diye bana sormadan kuruyorsa anlamadım bu win7'yi de ) . neyse yine resledim pc açıldı. bende indirdiğim 258.96 whql sürücüyü kurdum. kurulum bitti res attım masaüstüne geldik.

1-mafia 2 ye girdim. oyun açıldı karakter dondu kaldı . 3-4 dakika bekledim görevi sonlandırdım . daha da girmedim oyuna yattım uyudum.
    2-bugün tekrar açtım mafia 2'yi loading ekranı dolarken renkler birbirine girdi hayırdır dedim oyunu kapadım. düzeldi renkler. tekrar girdim yine.
    3-pc ye res attım masaüstü geldi o da ne masaüstünde kırmızı nokta nokta ufak çizgiler dolu heryer. mouse yi oynattım pc dondu.
    4-tekrar res bu sefer win7 loading ekranından sonra masaüstü gelmeden bu renkler çıktı yine ve pc dondu kaldı.

5-kısacası 3 senedir gözüm gibi baktığım 1 kere bile overclocklu kullanmadığım daima oto fanda ve def.hızlarda kullandığım kartım gözlerimin önünde gitti.

Kart boşta 45C oyunlarda ise maksimum 70-72 yi görüyordu. Bu kart için gayet normal yani. Kasa içi havalandırmam da güzel.

Arkadaştan x1950 pro ekran kartı aldım taktım renk sorunu vs yok. yani sorunun ekran kartından olduğu kesinleşti.

Şimdi ne yapmamı önerirsiniz ??? kazal bilişim diye bir yer varmış galiba ekran kartlarını tamir ediyormuş. benim ekran kartım tamir olur mu? sizce sorunu ne ekran kartının durduk yere niye böyle sapıttı ?

kartı fırına sürsem düzelir mi ? ( plastik kısımları filan nasıl sökülüyor hiç bilmiyorum ama )

x1950 ile devam edeyim mi bir süre yoksa bu sisteme hangi ekran kartını önerirsiniz ?
    ÇOK KONUŞTUM BİLİYORUM MORALİM BOZULDU HERKESTEN ÖZÜR DİLİYORUM
    BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN.

edit : diğer konum. ss'li :
    http://forum.donanimhaber.com/m_42883080/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FightF0RFreedom -- 10 Eylül 2010; 1:05:15 >

• X1950 ile pc ye format at kartla beraber verilen cd deki sürücüyü yükle.Düzelir merak etme
  • quote:

Orijinalden alıntı: e.rar

X1950 ile pc ye format at kartla beraber verilen cd deki sürücüyü yükle.Düzelir merak etme

hiç sanmıyorum bunun bir çözüm olacağını ama teşekkürler

Orijinalden alıntı: balerefone

quote:

X1950 ile pc ye format at kartla beraber verilen cd deki sürücüyü yükle.Düzelir merak etme

Aynı olay benim başıma gelmişti .Tekrar eski sürücüyü yükleyince düzelmişti.
    PC Specs
    MSI Z690 Unify-X| Intel i9 14900KF SP104 Godbin |MSI Suprim Liquid X 4090 + Phanteks T30-12| 2x24GB Corsair Dominator Titanium 7800mhz | HAVN HS420 | MSI Ai1300P | Corsair MP600 PRO XT 1TB|Corsair Titan RX 360 |
    Gaming Gears Entertainment Setup
    LG 48 C5 OLED | Dualsense Midnight Black Controller | Ipad Pro 12.9 M2|Airpods Pro 2 |Apple Watch Series 8 45mm, iPhone 15 Pro Natural Titanium
    Creator of Antec 1200 SuSeSi 2009-2011 | StreaMRoLLeR AC Origins Theme | StreaMRoLLeR Nature Theme Setup2023 | Best Lego Adventurers Collection in Turkiye
  • quote:

Orijinalden alıntı: pckopatx

quote:

quote:

Aynı olay benim başıma gelmişti .Tekrar eski sürücüyü yükleyince düzelmişti.

format atmaya gerek var mı ki ?
    ayrıca bu win7 neden direk kendi sürücüsünü kuruyor ? net bağlı ise de internetten kendi güncel bir driver indirip kuruyor bana sormadan.

cclenear tarzı programlar ile tüm nvidia-ati driverlarını kaldırıp cd deki sürücüyü kursam düzelir mi dersiniz ?
    bana sanki kartta lehim sorunu varmış fırına atsam düzelecekmiş gibi geliyor ama cesaret edemiyorum fakat forumda 10lar kişi kartı fırınlayıp kullandı. acaba benim sorunum onlarla aynı mı :S yoksa hiç yoktan driversız çalışan kartı bozabilirim fırınlarsam ki bu konuda en ufak tecrübem yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

Geçmiş olsun Safe Mod da Driver Sweeper ile bütn nvidia dosyalarını temizle sonra güzelcene eski driver ile yoluna devam et. 260. serisi gelin onu çekersin

197 serisi sürücü kurdum düzelmedi. ama güvenli modda driver sweeper programı ile dosyaları silmemiştim. umarım düzelir. x1950 pro ile oyun oynanmıyor yaf kartımın değerini şimdi anladım

Fırınlama olayını iyi düşün .Bazıları fırınlayıp max 6 ay kadar kullandı kimisi de 1 gün kullanabildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 9 Eylül 2010; 13:02:51 >
    MSI Z690 Unify-X| Intel i9 14900KF SP104 Godbin |MSI Suprim Liquid X 4090 + Phanteks T30-12| 2x24GB Corsair Dominator Titanium 7800mhz | HAVN HS420 | MSI Ai1300P | Corsair MP600 PRO XT 1TB|Corsair Titan RX 360 |
    Gaming Gears Entertainment Setup
    LG 48 C5 OLED | Dualsense Midnight Black Controller | Ipad Pro 12.9 M2|Airpods Pro 2 |Apple Watch Series 8 45mm, iPhone 15 Pro Natural Titanium
    Creator of Antec 1200 SuSeSi 2009-2011 | StreaMRoLLeR AC Origins Theme | StreaMRoLLeR Nature Theme Setup2023 | Best Lego Adventurers Collection in Turkiye
  • FIrInlama ne demek,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kudretx -- 9 Eylül 2010; 13:23:51 >

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

Fırınlama ile alakası yok software müdahala etmişsin karta ne o.c yapmişsin ne kernel mode vs vs sanki %99 fırınlama olayı çok riskli bişey..

ama driver değiştiğim halde düzelmiyor. anca driversız + güvenli kipte ekran sorunsuz. bence donanımsal birşey oldu karta. ram durduk yere yanar mı?

Orijinalden alıntı: amashe

bu fırınlamada yeni moda ha!
    rengi kaçan fırınlıyo.sonra öğreniyorki kartla birlikte kurulan ufacık bir program yada data'cık yüzündenmiş.
    ama iş işten geçmiş oluyor.

alakası yok biraz araştır istersen.

Bitti ise de NVidia ya mail at. Yabancı forumlara falan yaz. Yazılım yüzünden bir kart bozuluyor ise bu NVidia nın hatasıdır.

Ayrıca arkadaşların dediği gibi sen temiz bir formatı dene.

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

Kartın garantisi var mı bir kontrol et.

Bitti ise de NVidia ya mail at. Yabancı forumlara falan yaz. Yazılım yüzünden bir kart bozuluyor ise bu NVidia nın hatasıdır.

Ayrıca arkadaşların dediği gibi sen temiz bir formatı dene.

2007 de toplamıştım pc yi geçen sene bitti yani garanti.

en iyisi x1950 ile format atıp format sonrası 8800 gts ' i takıp cd den driverı kurayım. umarım düzelir. olmazsa çat pat ingilizcemle dediğiniz gibi nvidiaya mail atayım. gerçi geri döneceklerini hiç sanmıyorum nedense. ama %99 driver değişimi sırasında oldu. üstelik whql driver . çünkü bu kadar tesadüf olamaz. düne kadar çatır çatır çalışan kart 1 driver güncellemesi ile kafayı mı yermiş

ayrıca netten baktımda şu 2007 de çıkan ati hd2900 serisi ile nvidianın 8800 serisi paso bu senelerde bozulmuş. bunu bilerek mi yapıyorlar. garantisi biten kart ölüyor. ne bir oc yaptım ne karta elledim. üstelik kasamı hep temiz tuttum hava sürkilasyonunda sorun olmadı hiç bir zaman.

• Geçmiş olsun siz arkadaşların da dediği gibi temiz bi format atın Evet g80 ve g92 lerin bu aralar bozulması herkesin dikkatini çekmiştir

İkinci olarak fırınlama olayı mantıken doğru ama uygulama olarak fırın saçma iş tamamen şansa kalıyo çünkü hangi komponentte soğuk lehim olduğunu bile bilmiyosunuz ve bunu uygulayanların bilgisi de az zaten

Mesela belleklerde problem var gene kartı fırına atıyosunuz Sonra sağlam olan mesela vrm leri bozuyosunuz Dün bi arkadaş kartı fırınladıktan sonra boşta 80 derecelerde gezdiğini söyledi İş tamamen şansa kalıyo yani Siz şuanda bu seçeneği askıya alın

ayrıca netten baktımda şu 2007 de çıkan ati hd2900 serisi ile nvidianın 8800 serisi paso bu senelerde bozulmuş. bunu bilerek mi yapıyorlar. garantisi biten kart ölüyor. ne bir oc yaptım ne karta elledim. üstelik kasamı hep temiz tuttum hava sürkilasyonunda sorun olmadı hiç bir zaman.

zaten firmalar için hedeflenen bu olur, yoksa verdiğimiz paranın fazlasını almış oluruz.
  • Kartın gpusu yanmış. Benimde başıma gelmişti vakti zamanında 6600 gt vardı. Garantisi varsa gönder.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.