Şimdi Ara

4.0.2 Versiyondan (cydia ile shsh kaydı alınmış olanlar için) 4.0.1 Versiyona Dönüş İşlemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
0
Favori
7.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

SHSH kaydı olmayıpta 4.0.2 versiyona yükseltme yapanlar aşağıdaki anlatacaklarımla 4.0.1 versiyona döndükten sonra jailbreakme.us adresinden cihazlarını jailbreak yapabilirler.

1- En güncel İtunes programını indiriyoruz. BURADAN

2- 4.0.1 versiyonu indiriyoruz. BURADAN (3GS)

3- C:\Windows\System32\drivers\etc konumundaki 'hosts' isimli dosyayı sağ tıklayıp not defteriyle birlikte açarak en alt satırınına ' 74.208.105.171 gs.apple.com ' ekliyoruz ve kaydederek kapatıyoruz. (Tırnak İşaretleri alınmayacaktır.)

4- İtunes dan Shift tuşuna basılı tutarak Restore ye tıklıyoruz ve indirmiş olduğunuz 4.0.1 sürümünü seçiyoruz ve ardaından telefona 4.0.1 numaralı sürüm yüklenmeye başlıyor.

5- 4.0.1 numaralı sürüm yüklendikten sonra telefonumuzun tarayıcısı Safariden jailbreakme.us sitesine giriyoruz ve işlemi tamamlıyoruz.

HOSTS DOSYASI BURADA

Not: İşlem Windows 7 64 bit işletim sisteminde 3GS modelinde denenmiştir, hiçbir hata alınmadan 4.0.1 e dönüş ve jailbreak işlemi gerçekleşmiştir. Yöntem X bir siteden alınmış olup anlatımı şahsıma aittir.

Kolay gelsin.

4.0.2 Versiyondan (cydia ile shsh kaydı alınmış olanlar için) 4.0.1 Versiyona Dönüş İşlemi

Edit: Resimler eklenmiştir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Bu konu daha once cok tartisilmisti ve shsh kaydi olmadan bir alt versiyona geri donulemeyecegi sonucuna varilmisti diye hatirliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coupe96

Bu konu daha once cok tartisilmisti ve shsh kaydi olmadan bir alt versiyona geri donulemeyecegi sonucuna varilmisti diye hatirliyorum.

İşlem tarafımdan 1 saat önce gerçekleştirilmiştir.
  • @B-veritas

Dostum ABD'den alınan 4.0.2 simlock cihaza da aynı işlem uygulanip jb ve unlock işlemi yapilabilir mı?

Tesekkurler.
  • Kutudan 4.0.2 cikan iPhone 4 ile de deneyip basarili olan var mi acaba ?

Eger basarili ise cok sevinirim. Cunku karsilikli bakisiyoruz kendisi ile...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluerdem

@B-veritas

Dostum ABD'den alınan 4.0.2 simlock cihaza da aynı işlem uygulanip jb ve unlock işlemi yapilabilir mı?

Tesekkurler.

Elimde yurtdışı 4.0.2 li cihaz bulunmadığından deneme şansım bulunmamakta, fakat 4.0.1 sürümüne dönüldüğünde simlock ve jailbreak işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Bu işlem 3G ve 3GS için geçerli...

İphone 4'de işe yaramıyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reason

Bu işlem 3G ve 3GS için geçerli...

İşlemi 3GS ile gerçekleştirdim, elimde İp4 olmadığından deneme şansı bulamadım maalesef, ama tahminimce Hosts ayarlarını değiştirerek Saurik serverla bağlantı kurulduğundan İP4 ile aynı işlemin gerçekleştirileceği düşüncesindeyim. Heyacanı ve adrenalini seven İP4 lü bir arkadaşımız bize yardımcı olabilirse seviniriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-veritas -- 30 Ağustos 2010; 21:41:54 >
  • Bu şekilde 4.0.1'den 3.1.3' e geri dönülebilir mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: B-veritas

quote:

Orijinalden alıntı: Reason

Bu işlem 3G ve 3GS için geçerli...

İşlemi 3GS ile gerçekleştirdim, elimde İp4 olmadığından deneme şansı bulamadım maalesef, ama tahminimce Hosts ayarlarını değiştirerek Saurik serverla bağlantı kurulduğundan İP4 ile aynı işlemin gerçekleştirileceği düşüncesindeyim. Heyacanı ve adrenalini seven İP4 lü bir arkadaşımız bize yardımcı olabilirse seviniriz

Peki deniyorum o zaman

Haberleri bekleyin...

• Ben demiştim lafını hiç sevmem ama.........

Ben demiştim...

• Üzgünüm ama dönüş için SHSH kaydı şart. Host değişimi için verdiğiniz ip bile Saurik server'ına ait. Yani bir şekilde JB yapılmış telefonlarda SHSH kaydı Saurik server'nda yedekleniyor. Aksi taktirde şimdilik yapacak birşey malesef yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAICO -- 30 Ağustos 2010; 22:03:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigmucit34

Üzgünüm ama dönüş için SHSH kaydı şart. Host değişimi için verdiğiniz ip bile Saurik server'ına ait. Yani bir şekilde JB yapılmış telefonlarda SHSH kaydı Saurik server'nda yedekleniyor. Aksi taktirde şimdilik yapacak birşey malesef yok.

Dostum SHSH kaydı olmayan 3GS ile geri dönüş işlemini gerçekleştirdim, yukarıda da arkadaş İP4 ile denedi sonuç başarısız. 3GS ile yapamayan olursan seve seve yardımcı olabilrim.
  • quote:

quote:

Üzgünüm ama dönüş için SHSH kaydı şart. Host değişimi için verdiğiniz ip bile Saurik server'ına ait. Yani bir şekilde JB yapılmış telefonlarda SHSH kaydı Saurik server'nda yedekleniyor. Aksi taktirde şimdilik yapacak birşey malesef yok.

Dostum SHSH kaydı olmayan 3GS ile geri dönüş işlemini gerçekleştirdim, yukarıda da arkadaş İP4 ile denedi sonuç başarısız. 3GS ile yapamayan olursan seve seve yardımcı olabilrim.

Verdiğin ipsw iphone3gs için olduğundan uyumsuz mesajı vermiş..

iphone 4 için olanı denediğimde de 1394 error'muydu neydi o hatayı veriyor..

Şimdi bir başka metod deniyorum...

• Shsh kaydi olmadan olmaz kim cikariyo bunlari! :D varsa yapan yazsin buraya
  • quote:

quote:

4.0.1 sürümünü kullandığınız sırada iphone'unuz Jailbreak'li miydi?
  • quote:

quote:

quote:

4.0.1 sürümünü kullandığınız sırada iphone'unuz Jailbreak'li miydi?

3GS de yukarıda anlattığım yöntem tarafımdan denenmiştir ve başarılı olunmuştur, 4.0.1 verisonuna dönme işlemini gerçekleştirdiğim 3GS e daha önce jailbreak işlemi yapılmamıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Razorback

orjinali burada arkadaşlar...

http://www.jailbreaknews.com/guides/downgrade-iphone-4-3gs-from-4-0-2-to-4-0-1-shsh-blobs-not-required/

Biraz önce açtığım konuya bakabilirsiniz, türkçe olarak çevirip anlattım.

http://forum.donanimhaber.com/m_42589053/tm.htm

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.