Şimdi Ara

SHSH kaydı olmayanlar için 4.0.2'den 4.0.1'e dönüş ÇIKTI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle baştan söyleyeyim yöntemi denemedim, ancak yurtdışı sitelerinden okuduğum kadarıyla deneyip olumlu sonuç alanlar var. Türkçeye çevrilmiş şekilde anlatacağım.

1- Cihazınıza uygun 4.0.1 firmware'i indirin.

2- İndirdiğiniz dosyanın uzantısı .ipsw olacaktır. Onu .zip olacak şekilde değiştireceksiniz. Uzantı değiştirmeyi internetten araştırabilirsiniz. Eğer indirdiğiniz dosya .zip uzantılıysa bu işlemi yapmanıza gerek yoktur.

Oluşturduğunuz zip dosyasını Winzip veya Winrar vb. programlarla klasöre çıkarın. İçerisindeki buildmanifest.plist isimli dosyayı not defteri ile açın. Not defterinde açılan dosyanın içerisindeki tüm 8A306 leri 8A400 olarak değiştirin ve kaydedin. Aynı işlemi restore.plist dosyası için de yapın.

3- Cihazınıza uygun 4.0.2 firmware'ini indirin ve Winzip/Winrar vb. programla AÇIN. Sadece açacaksınız dışarı çıkarma yapmayacaksınız.

4- 4.0.1 den oluşan tüm dosyaları bu 4.0.2 arşivinin içerisine sürükleyip bırakın.

5- Sonlarında 002 bulunan tüm dmg dosyalarını silin, sadece 001 olanları bırakın.

6- Arşivi kaydedin ve eğer değilse uzantısını .ipsw yapın.

7- hosts dosyanıza 74.208.10.249 gs.apple.com satırını ekleyin.

8- Cihazı DFU moduna alarak shift+restore komutuyla oluşturduğunuz ipsw dosyasını göstererek yükleyin.

Kolay gelsin

KAYNAK:http://www.funkyspacemonkey.com/downgrade-ios-402-ios-401-shsh-file-partially-confirm-method

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilecerme -- 30 Ağustos 2010; 21:21:55 >

• Bu yöntem 3GS lerde oluyor diyorlar. Ben kendim iphone 4 de denedim bugün olmuyor bu yöntemle geri dönüş bilginize...
  • Evet bu yöntem de işe yaramıyor iPhone 4 için...
  • "4.0.1 den oluşan tüm dosyaları bu 4.0.2 arşivinin içerisine sürükleyip bırakın" demişsiniz ya.

orada anlatım hatası var sanırım.

hepsini sürükleyip bırakırsak, buildmanifest.plist ve restore.plist dosyaları da değişecek o zaman onların içinde değişiklik yapmanın bir anlamı da kalmayacak değil mi?
  • Arkadaşlar bende türkiyeden alınma sonradan update yapılarak 4.0.2 olmuş 3gs var ben bunu arkadaşın dediği gibi yapsam 4.0.1 cevirsem aktivasyon vs. nasıl olacak soruyormu ben pek anlamıyorumda
  • iphone 4 icin factory cikisli 4.0.2 de bu olmuyor mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.