Şimdi Ara

Optik giristen DTS HD gelir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
4.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yeni bir sistem aldim ve bugun biri bana DTS HD den ses almak istiyorsan ps3 unu optik ten degil HDMI dan baglaman lazim dedi.
    Baska biride yok Optik ten baglarsan daha iyi DTS HD den ses alirsin dedi.

Cevaplarsaniz sevinirim amfi den DTS HD ses almak icin optik kullansak olurmu yoksa HDMI kablo mu cekmek gerekir

Tesekkurler

----------------------------------------------

Sistem:
    onkyo 308 AV Receiver
    Jamo S 426 HCS 3 Hoparlor
    Jamo Sub200 Subwoofer
    PS3
    Samsung 46B7000 Led TV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi online1 -- 27 Ağustos 2010; 19:32:27 >

• Gelmez. HDMI bağlaman gerek.
  • optik kablo bağlantısı ile DTS HD ses alamazsınız ses size sadece DTS olarak gelir..

DTS HD ses almak için hdmi bağlantı gereklidir.Ayrıca hdmiden bağladım hemen DTS HD sesi aldım diyemezsiniz gerekli yerlerden sesi aktarma şeklini bitstream olarak değiştirmeniz gerekir.ve bunu çözecek anfiye sahip olmanız gerekir.
  • Mevcut sistem ile ara bağlantılarınızı hdmi ile yaptığınızda ve HD ses içeren kayıt oynattığınızda bu sesleri herhangi bir işlem yapmadan (AVR mevcut)alabilirsiniz.
    PS3 fat kasa hd sesleri içerisinde çözüp avr ye çözülmüş şekilde iletir ki bu durumda AVR ekranında HD ibaresi göremezsiniz.Bunu PS3 OSD ekranından görebilirsiniz.Slim kasa ise hem çözüp,hem çözmeden avr ye iletebiliyor.Bu durumda siz avr üzerinde HD ibaresini görebiliyorsunuz.
    PS3 üzerinden audio settings ile bu ayarlamaları yapabilirsiniz.Kayıt oynadığı esnada OSD ekrana geçip sol üst köşede hangi formatta ses aldığınızı görebilir yine osd ekranındaki audio sekmesinden bunu değiştirebilirsiniz.
  • Bugun satici optik kablodan DTS HD alirsin demisti, bende gittim optik kablo aldim ama paketini acmadan size sorayim dedim iyide yapmisim.
    O zaman
    Soyle yapsak nasi olur?

PS3 u HDMI dan receiver a baglayim.
    TV HDMI ile reveiver a baglayim.

peki oyun oynarken yada film izlerken araya receiver soktugumuz icin goruntu kalitesinde bir dusus olur mu?
    Tesekkurler
  • Onlar öyle.HD ready leri 1080 p input özelliği var diye insanların full hd izleyebileceklerini söylerler ve o kişiler 1080p izlediğini düşünürdü.Aynı hataya ilk lcdler çıktığında bende düşüyordum ama spec.lardan mantık yürüterek durumu anlamıştım.Buda onun gibi bir durum.DTS HD formatında kayıt çaldığında sesi iletir anlamında evet ama sizin alacağınız ses DTS olacaktır yada 2ch lpcm.Ancak HDMI arakablo ile hd sesler alınabilmekte.

Aynen dediğiniz gibi ps3 ü ve tv nu farklı 2 hdmi kablo ile avr a bağladığınızda tüm kayıtlı sesleri almanız mümkün.Görüntü konusunda teknik anlamda bir kayıp yaşanacak ancak bu kalite farkı kıyaslama yapılmadıkça algılanamaz boyutda olacaktır ekipmanlarınız itibari ile.
    Ben tv me güvendiğimden hd dvd playerımı görüntü için direk tv,ses için optic ile avr yi tercih ediyorum.Ama ps3,BD ve 1080p panelinz olduğundan oluşacak fark anlaşılmayacaktır.

• optik kablonun teknik altyapisi TREU-HD ve DTS-MA formatli sesleri aktramaya musait degildir.

gunumuz kosullarinda HD AUDIO dinleyebilmenin tek yolu (codec cozulmus aktarilmis yada cozulmek icin aktarilacak olsun) HDMI kablodur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O zaman mantik olarak soyle diyebilirmiyiz;

PS3 (bendeki slim ama fat te olur) zaten DTS HD formatini kendi icinde cozebilme kapasitesine sahip ve AVR'a cozerek gonderebiliyor. Bu yuzden PS3 sahipleri olarak DTS HD destekleyen receiver a ihtiyacimizin pekte olmadigimidir? Yani PS3 e baglanmis bir AVR in DTS HD si olsada olur olmasada olur ayni kalitede sesi her iki kosuldada alabiliriz....mi?

Cevaplariniz icin tesekkurler.
  • Mantiken aynen dediginiz gibi, lakin bunu uygulayip teyit eden bir arkadasimizin cevabi daha gercekci olur.
  • Kusura bakmayin soru bombardimani oluyor fakat kafama takilan baska bir soru var.

HDMI 1.4 kablo bildiginiz gibi Audio Return Channel ozelligi var.
    http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_1_4/arc.aspx

Peki HDMI 1.3b yada 1.3c kablo yu TV nin arkasindan Receiver a bagladigim zaman extra bir kabloda audio icin takmam mi gerekecek ?

Linkteki sekle bakarsaniz ilk sekilde 2 kablo kullanmis, HDMI 1.4 kullandiginda tek kabloya gecmis.

HDMI 1.3 kullanan arkadaslar TV nin arkasindan 2 kablo ile receiver a gecis mi yapiyorlar.

Kafam karisti..
  • simdi iste oldugumdan cok detayli okumadim (+ o sekil kafa karistirici hazirlanmis) verdiginiz linki, anladigim kadarini aktarayim:

elimde Panasonic RP-CDHF15E-K HDMI v1.3a Free Angle Rotating Head (umarim versiyonu dogru yazmisimdir) kablo mevcut, bununla HD sesleri cozerek (PS3 slim gibi) yada cozucuye gondererek (AVR gibi) alabiliyorum. yani v1.3 ile tek kablo kullaniyorum.

eger elimde HD sesleri cozebilen bir cihaz olmasaydi, HD sesleri (en azindan dolby digital icin konusuyorum) optic ile iletirken HD goruntuyu HDMI kablo ile iletmem gerekecekti.

sizin sorununuzu v1.4 kablo cozemez diye dusunuyorum. eger donaniminizi yazarsaniz en uygun cozumu ben veya bir baska arkadasimiz onerebilir.

daha net olur.

http://forum.donanimhaber.com/m_42410652/tm.htm basliginda da konuyla ilgili faydali bilgiler bulunabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bravoecho -- 28 Ağustos 2010; 12:30:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: online1

O zaman mantik olarak soyle diyebilirmiyiz;

PS3 (bendeki slim ama fat te olur) zaten DTS HD formatini kendi icinde cozebilme kapasitesine sahip ve AVR'a cozerek gonderebiliyor. Bu yuzden PS3 sahipleri olarak DTS HD destekleyen receiver a ihtiyacimizin pekte olmadigimidir? Yani PS3 e baglanmis bir AVR in DTS HD si olsada olur olmasada olur ayni kalitede sesi her iki kosuldada alabiliriz....mi?

PS3 'de Bluray olduğu için ve Bluray'da son sistem sesleri desteklediği için tabii ki çözüyor.
    Fakat devamı doğru değil sizin ses sisteminiz DTS HD desteklemiyorsa sadece o sesi DTS olarak alırsınız. Burada Bluray (PS3) sadece o kodlu sesi dinlemenize izin vermiş olur. Ama sisteminizi haliyle upgrade edemez.

Eğer amacınız sadece ne olursa olsun DTS HD içeriği bir şekilde dinlemekse PS3 yeterli olur. Çünkü aksi taktirde hiç dinleyemezsiniz. Ama sesi de DTS HD duymak istiyorsanız DTS HD destekli AVR şart.

Daha detaylı bilgiyi aşağıdaki linkteki topikten inceleyebilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_42410652/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: futurist16

quote:

PS3 'de Bluray olduğu için ve Bluray'da son sistem sesleri desteklediği için tabii ki çözüyor.
    Fakat devamı doğru değil sizin ses sisteminiz DTS HD desteklemiyorsa sadece o sesi DTS olarak alırsınız. Burada Bluray (PS3) sadece o kodlu sesi dinlemenize izin vermiş olur. Ama sisteminizi haliyle upgrade edemez.

Eğer amacınız sadece ne olursa olsun DTS HD içeriği bir şekilde dinlemekse PS3 yeterli olur. Çünkü aksi taktirde hiç dinleyemezsiniz. Ama sesi de DTS HD duymak istiyorsanız DTS HD destekli AVR şart.

Sanırım alıntıdaki bold kısımlar yanlış. PS3 DTS HD'yi çözdükten sonra AVR'nin DTS HD'yi desteklemesi/çözmesi gerekmez. Zaten PS3'te çözülmüştür. Ancak, buradaki ince nokta; HD ses PS3'ten HDMI bağlantı ile aktarılabileceği için AVR'de HDMI giriş olması gerekir. HDMI giriş yoksa PS3 bağlantısında HD ses mümkün değil.(Piyasada HD sesleri çözemeyen HDMI AVR'ler var.)

Kaldı ki HDMI girişi olmayan AVR'ler vasıtasıyla da HD sesler dinlenebilir. Bunun için gerekli şart; HD ses çözebilen oynatıcıda(örneğin BD Player) analog çok kanallı çıkış, AVR'de de aynı şekilde analog çok kanallı giriş olması gerekir.
    Sonuç olarak HD ses iki bağlantı şekliyle aktarılır: HDMI vaya çok kanallı analog bağlantı.

• başa dönersek; optik kablonun veri aktarım hızı yeterli olmadığı için en fazla DTS sesi bu kablo ile aktarabilirsiniz.
    True HD veya DTS HD sesi aktarabilmek için veri aktarım hızı bunlara uygun olan HDMI kablo şart.
    PS3 her ne kadar bu yeni nesil sesleri çözsede optik kablo ile bunları aktarma şansı yok,HDMI kablo ve tabiiki en azından
    PS3 ten çözülmüş halde gelecek sesi olduğu gibi aktaracak bir avr lazım size.yeni nesil tüm avr lerde ve tüm markaların
    giriş seviyelerinde dahi artık bu formatlar mevcut olduğu için ben size yeni bir avr yi daha çok tavsiye ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bravoecho

simdi iste oldugumdan cok detayli okumadim (+ o sekil kafa karistirici hazirlanmis) verdiginiz linki, anladigim kadarini aktarayim:

elimde Panasonic RP-CDHF15E-K HDMI v1.3a Free Angle Rotating Head (umarim versiyonu dogru yazmisimdir) kablo mevcut, bununla HD sesleri cozerek (PS3 slim gibi) yada cozucuye gondererek (AVR gibi) alabiliyorum. yani v1.3 ile tek kablo kullaniyorum.

eger elimde HD sesleri cozebilen bir cihaz olmasaydi, HD sesleri (en azindan dolby digital icin konusuyorum) optic ile iletirken HD goruntuyu HDMI kablo ile iletmem gerekecekti.

sizin sorununuzu v1.4 kablo cozemez diye dusunuyorum. eger donaniminizi yazarsaniz en uygun cozumu ben veya bir baska arkadasimiz onerebilir.

daha net olur.

http://forum.donanimhaber.com/m_42410652/tm.htm basliginda da konuyla ilgili faydali bilgiler bulunabilir.

Merhaba
    inkteki 1. sekle bakarsaniz
    http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_1_4/arc.aspx

Burda TV - AVR arasi 2 kablo kullanmis. 1 HDMI kablo + 1 ses kablosu

Bu konfigurasyon tam anlamiyla ne ise yaradigini anlamadim.
    Yani 1.3 HDMI kablo + 1 Ses kablosu yada tek 1.4 HDMI kabloyla yapilan audio return channel la yapilmak istenen nedir? ne getirisi vardir?

benim anladigim kadariyla burda PS3 vs gibi bir cihazdan direk olarak TV nin hoparlorlerinden ses alinmasi icin yapilmis bir islem gibi geldi... bilmem dogrumudur?!

Saygilarimla

• PS3 yada farklı bir BD player tüm HD sesleri doğası gereği çözer.Son 3 sene içerisinde çıkan tüm avr larda (öncesindede tek tük olabilir)HD ses codec olsun olmasın BD playerın çözdüğü HD sesi size iletir ve sizde bunu DTS HD yada DD True HD olarak alabilirsiniz.Yani HDMI üzerinden hem ses hem görüntü aktaran avr modelleri çözülmüş HD sesleri HDMI yolu ile size aktarabilir.

HDMI üzerinden görüntü ve ses pass trough yapabilen tüm AVR lar,BD playerınız var ise size HD sesleri alabilmeniz için yeterlidir.Ama daha güncel modellerin artık giriş seviyesi cihazlarında bile HD ses codec yer almakta.BD playerınız var ise,AVR tercihinde HD ses özelliği yerine asıl amacı olan SES karakteri ve gücüne bakmanız daha doğru olacaktır.

@online 1,

Verdiğiniz linkten mantık ile anladığım şu; ilk resimde HDMI ın çıkış yönü TV yani görüntü için.Audio kablo ise TV deki sesi sisteme aktarmak için.2.resimde ise tek bir HDMI ile çift yönlü veri alış-verişi yapılabildiği anlamına geliyor.Tecrübe etmedim ama 1.4 girişlerin aynı zamanda çıkış olarak kullanılabileceği anlamını çıkarıyorum.Yanılıyor olabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: solestar

quote:

quote:

Sanırım alıntıdaki bold kısımlar yanlış. PS3 DTS HD'yi çözdükten sonra AVR'nin DTS HD'yi desteklemesi/çözmesi gerekmez. Zaten PS3'te çözülmüştür. Ancak, buradaki ince nokta; HD ses PS3'ten HDMI bağlantı ile aktarılabileceği için AVR'de HDMI giriş olması gerekir. HDMI giriş yoksa PS3 bağlantısında HD ses mümkün değil.(Piyasada HD sesleri çözemeyen HDMI AVR'ler var.)

Kaldı ki HDMI girişi olmayan AVR'ler vasıtasıyla da HD sesler dinlenebilir. Bunun için gerekli şart; HD ses çözebilen oynatıcıda(örneğin BD Player) analog çok kanallı çıkış, AVR'de de aynı şekilde analog çok kanallı giriş olması gerekir.
    Sonuç olarak HD ses iki bağlantı şekliyle aktarılır: HDMI vaya çok kanallı analog bağlantı.

Haklısınız , Sadece ben "Optik kablo" özne olduğu için(topik konusu) ona göre cevap vermiştim ve o şekilde bold kısımlarda doğru . Fakat genel olarak optik yerine HDMI veya analog bağlantı olacaksa sizin dedikleriniz geçerli oluyor.

Tekrar düzelterek verirsek;
    Eğer aktarım optik kablo ile aktarım yapılacaksa yorumum doğru ; DTS HD ses sadece DTS veya DD olarak dinlenebilir.

AVRde HD özelliği olmasa da dinleme için iki yol mevcut
    1- Bluray oynatıcı da çok kanallı analog çıkış AVR'de çok kanallı analog giriş varsa mümkün olabilir. Fakat bildiğim kadarı ile hiçbir Bluray oynatıcı da artık bırakılmakta olan eski teknoloji "çok kanallı analog çıkış" yok. Yani dolayısı ile bu çözüm imkansıza yakın.
    2- HDMI IN portu olan "bazı" AVR'ler ile. (Bazı AVR'lerin bu portu olduğu halde desteklemiyor. Yani HDMI In portu sadece DTS yada DD ses almakta kullanılıyor;"sanırım" HDMI portunun versiyonuyla alakalı) Zaten Bluray oynatıcıda HDMI Out olacağı için bu şekilde DTS HD ses alınabilir.

Edit: İmlâ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi futurist16 -- 28 Ağustos 2010; 18:38:02 >

• bugun linkte gonderdigim sekle aldanarak gittim 1.4 HDMI kablo aldim ve TV den AVR ye bagladim fakat TV den hoparlorlere ses alamadim.
    Anladigim kadariyla Samsung B serisi LED TV lerin HDMI cikislari sadece IN destekli yada HDMI 1.4 degil.
    Her ne kadar samsung servisini aradigimda onlar beni saatlerce telefonda beklettikten sonra "HDMI 1.4 desktekliyor" deselerde.. degilmis...

Bende gidip TV den AVR ye optik kablo cektim artik TV dende ses aliyorum.

Su anda sistemde

PS3 <-> HDMI <->AVR
    TV <->HDMI + Optik <-> AVR

seklinde baglanti yaptim. Umarrim dogrudur ve problem cikmaz.

Yardimlar icin tesekkur ederim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: solestar

quote:

quote:

Haklısınız , Sadece ben "Optik kablo" özne olduğu için(topik konusu) ona göre cevap vermiştim ve o şekilde bold kısımlarda doğru . Fakat genel olarak optik yerine HDMI veya analog bağlantı olacaksa sizin dedikleriniz geçerli oluyor.

Tekrar düzelterek verirsek;
    Eğer aktarım optik kablo ile aktarım yapılacaksa yorumum doğru ; DTS HD ses sadece DTS veya DD olarak dinlenebilir.

AVRde HD özelliği olmasa da dinleme için iki yol mevcut
    1- Bluray oynatıcı da çok kanallı analog çıkış AVR'de çok kanallı analog giriş varsa mümkün olabilir. Fakat bildiğim kadarı ile hiçbir Bluray oynatıcı da artık bırakılmakta olan eski teknoloji "çok kanallı analog çıkış" yok. Yani dolayısı ile bu çözüm imkansıza yakın.
    2- HDMI IN portu olan "bazı" AVR'ler ile. (Bazı AVR'lerin bu portu olduğu halde desteklemiyor. Yani HDMI In portu sadece DTS yada DD ses almakta kullanılıyor;"sanırım" HDMI portunun versiyonuyla alakalı) Zaten Bluray oynatıcıda HDMI Out olacağı için bu şekilde DTS HD ses alınabilir.

Edit: İmlâ

Zaten optik kablo kullanılacaksa AVR'nin HD sesleri destekleyip desteklememesinin bir önemi yok ki. Optik kablo ile hiçbir şartta HD ses olmaz, bu konuda hemfikiriz. Ama artık Blu Ray oynatıcılarda çok kanallı analog çıkış olmadığı/kullanılmadığı/tercih edilmediği çok fazla iddialı bir ifade olmuş bence. Pek çok Blu Ray oynatıcıda analog çıkış var, yaygın bir durum yani. Blu Ray oynatıcılarda analog çıkış olmasaydı(bazılarında yok tabi, veya 7.1 değil) HDMI girişi olmayan çok kaliteli , üst düzey amfi sahiplerinin sırf HD ses duymak için amfilerini değiştirmeleri gerekirdi.

• Zaten optik kablo kullanılacaksa AVR'nin HD sesleri destekleyip desteklememesinin bir önemi yok ki. Optik kablo ile hiçbir şartta HD ses olmaz, bu konuda hemfikiriz. Ama artık Blu Ray oynatıcılarda çok kanallı analog çıkış olmadığı/kullanılmadığı/tercih edilmediği çok fazla iddialı bir ifade olmuş bence. Pek çok Blu Ray oynatıcıda analog çıkış var, yaygın bir durum yani. Blu Ray oynatıcılarda analog çıkış olmasaydı(bazılarında yok tabi, veya 7.1 değil) HDMI girişi olmayan çok kaliteli , üst düzey amfi sahiplerinin sırf HD ses duymak için amfilerini değiştirmeleri gerekirdi.

Topiğin başlığı olan soruya (OPTİK KABLO ile AVR'den HD ses alınabilir mi?) cevap verildiğinden ZATEN diye başlayan ilk cümle/açıklama çok gereksiz olmuş...

Çok fazla iddialı olmuş dediğiniz cümlede de diyorumki """Fakat bildiğim kadarı ile hiçbir Bluray oynatıcı da artık bırakılmakta olan eski teknoloji "çok kanallı analog çıkış" yok."""" Devamı da bu cümleye dayandırılarak yapılan bir tespit.
    Yani iddia olmadığı gibi emin olamama var...
    Daha önce entry level BDPLere bakmıştım çok kanallı analog çıkış onlarda yoktu aslında geçen hafta da yurt dışında uygun fiyatlı alabilme ihtimali olduğu için aşağıdaki Bluray oynatıcıları incelemiştim. Hiç aklıma gelmediği ve asla ihtiyacım olmayacağı için 7.1 analog çıkışlarının olduğunu farketmemişim. Sony haricindeki hepsinde (inceldiklerim) varmış.Tabii ki PS3'te de yok.
    Sony BDP S360
    Panasonic DMP- BD55
    Denon 2500BT
    Pioneer BDP-LX71 Blu-ray Player
    True HD desteklemeyen AVR'de 7.1/5.1 analog "GİRİŞ" varsa ve Blu-Ray player'ında da multi channel analog çıkış varsa (mesela en alttaki son 3 Blu-Ray playerden biri varsa )işe yarayacaktır. Ender rastlanacakta olsa doğrudur sonuçta olabilecek birşey.

Benim merak ettiğim şu. Bildiğim kadarı ile (mantıklı olanı da) çözme işini BLu ray playerda yapmak mantıklı tabiiki ama AVR True HD destekliyorsa sesi Blu-Ray playerda çözmek ya da AVR'de çözmek seçimsel midir? Ya da bağlantı ile mi ayarlanabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi futurist16 -- 29 Ağustos 2010; 1:07:28 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.