Şimdi Ara

4K TV'ye ext diskten 7.1 ses desteğini amfi'ye hdmi'dan verme SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mrblar.. bir problemim var.. doğru yer degilse kusuruma bakmayın..


    PROBLEM: ext harddisk teki filmlerin 7.1 ses desteklerini hdmi ile amfiye verebilmek..

    4K lg tv var.. (eArc'i var ama kullanamiyorum) çünkü (eski sayılır amfi 1080p) amfi'de eArc veya arc yok.. amfi 7.1 kanalli.. hdmi var (zido'yu hdmi'dan bagladigimda OK sesi amfiye hdmi'dan alabiliyorum ancak bu seferde görüntüyü TV'ye 1080p veriyor.. : ((() yeni velasil Sesi hdmi'dan 7.1 alamiyorum.. çünkü TV'de DTS-HD veya TRUE-HD ses desteği olmamasından mütevellit midir nedir amfi'ye aktarmıyor.. (yani passthrough yada bybass etmiyor..) optikten oluyor ama hdmi'dan yapmak istiyorum çünkü hdmi 7.1 ses desteginin daha üstün olacağını düşünüyorum ve optik'in hdmi'in yerini doldurabilecegini düşünmüyorum.. ? (yanlış mı düşünüyorum?)


    4k hdmi audio extractor aparatı ile bu sorunun çözülebilecegini okudum yabanci forumlarda ve hatta yerli forumlarda.. ama tam emin de olamadim.. çünkü aynnen bu şekilde bir sorunu olmuş ve çözmüş birisini bulamadım.. tam bu donanıma sahip ve bu sorunu çözmüş birisinin utup vidyosuna da rastlamadım. bu sıkıntıyı bu yöntemle yada başka bir yöntemle bizzat çözmüş birisinin ta kendisini ariyorum.. "evet bende de bu sorun vardı ve şu cihazla bu sorunu çözdüm" diyen biri var mı.. ?

    media oynatıcı olarak ext harddisk'i direk tv'ye yada zidoo var, zidoo ya bagliyip o sekilde izliyorum.. çok teşekkür ederim..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdh -- 6 Aralık 2022; 22:33:29 >







  • Ses sisteminiz 7.1 mi ?

  • yalionur kullanıcısına yanıt

    evet hocam.. kusura bakmayın... sürekli forum kullanıcısı olmadığım için ve artık ümidimi kestiğim için geri dönüp bakmamışım.. ancak bugün z10 pro'nun güncel fiyatını görüp şok olup çok kızdığım için foruma girip bir çığırmak istedim ve bugün gördüm sorunuzu.. özür..


    evet sistem 7.1 ve.. 7.1 olayını çözdüm fakat bu seferde AVR (receiver) eski olduğu için HDR'yi ve 4k'yi TV'ye aktaramadığı için klasik audio extractor arayışı içine girdim..


    bu arada.. z10 pro fiyatı olayı şu; ocak 2023'te not almışım.. pc'ye html olarak kaydetmişim.. ebay'de 151 $'mış.. bugün ise tam hatirlamiyorum.. 350 $ 390 $ hatta 450 $ satan bile gördüm.. şaka gibi..  

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.