Bildirim
Corsa 1.4 Twinport mu 1.3 CDTi mı daha performanslıdır?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
tabi ki dizel -
bnde 1,3 cdti var dedıklerın bende fazlasıyla mevcut 0-100 14 sn den asagıya dusmuyor bayırda bayılmada var..benzınlıyı bılmıyorum -
quote:
Orijinalden alıntı: reko
bnde 1,3 cdti var dedıklerın bende fazlasıyla mevcut 0-100 14 sn den asagıya dusmuyor bayırda bayılmada var..benzınlıyı bılmıyorum
Dostum bayır dediğin dik bir rampa mı yoksa hafif eğimli bir yol mu? -
Kıyaslama biraz yanlış birincisi motorun biri dizel ve turbolu diğeri benzinli ve atmosferik.Rampada dizel daha atak olur. 0-100 km hızlanmada benzinli önde gider -
quote:
Orijinalden alıntı: taner11
Kıyaslama biraz yanlış birincisi motorun biri dizel ve turbolu diğeri benzinli ve atmosferik.Rampada dizel daha atak olur. 0-100 km hızlanmada benzinli önde gider
+ Ara hızlanmalarda da dizel öndedir. -
Rampalardaki performansı nasıldır arkadaşlar? 4 kişi %10 eğimli bir rampaya 100km ile girdiğimde, rampanın tepesinde hızım ne olur? O tarz bir kıyaslama istiyorum aslında... -
Dizeller rampalarda benzinliler gibi bayılmaz. Şimdiye kadar araba devrindeyeken benim de gaza bastığım durumda vites küçültmek zorunda kaldığımı hatırlamıyorum 1.3 dizelle. Rampada 1.6 astraları çok rahat geçip gidiyorum hatta geçenlerde 132 beygirlik 1.6 benzinli Toyota Auris'i zorlamasına rağmen geçtim. 1.4 100 bg ile sen karşılaştır artık. -
vay be toyota adam akıllı bastı mı ????
quote:
Orijinalden alıntı: ___Murat___
Dizeller rampalarda benzinliler gibi bayılmaz. Şimdiye kadar araba devrindeyeken benim de gaza bastığım durumda vites küçültmek zorunda kaldığımı hatırlamıyorum 1.3 dizelle. Rampada 1.6 astraları çok rahat geçip gidiyorum hatta geçenlerde 132 beygirlik 1.6 benzinli Toyota Auris'i zorlamasına rağmen geçtim. 1.4 100 bg ile sen karşılaştır artık.
-
quote:
Dizeller rampalarda benzinliler gibi bayılmaz. Şimdiye kadar araba devrindeyeken benim de gaza bastığım durumda vites küçültmek zorunda kaldığımı hatırlamıyorum 1.3 dizelle. Rampada 1.6 astraları çok rahat geçip gidiyorum hatta geçenlerde 132 beygirlik 1.6 benzinli Toyota Auris'i zorlamasına rağmen geçtim. 1.4 100 bg ile sen karşılaştır artık.
Dostum aracın yeni corsalardan mı? -
@ugur_yavuz
hayır eski kasa (corsa c)
@aemred
Ben bastığını düşünüyorum çünkü o normal giderken ben sollamak isteyince hızlanmaya başladı, şöyle söyleyeyim 70-80lerde gidiyordu geçerken rampada hız sanırım 100ü geçmişti. Buna benzer bir kez de 1.6 astrayla olmuştu. Rampa çıkarken arkadan geldi ve habire sellektör yapıyor. Ben de çok fazla yakmamak için 90 civarında çıkıyorum rampayı. Çok devam edince gaza yüklendim ve sağa geçtim ama fark açılmaya başladı. Tabi 140'dan sonra benzinlilerle düzlükte rekabet edemez çünkü 165 maksimum hız ve düzlükte bu hızı geçemiyor. 140'dan sonra da hızlanma isteği bayağı azalıyor.
edit:imla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ___Murat___ -- 16 Ağustos 2010; 22:33:15 > -
quote:
vay be şaşırttı beni hafiflik ve torku yüksek olması artısı ama bu kadarını beklemiyordum.güzel
@aemred
Ben bastığını düşünüyorum çünkü o normal giderken ben sollamak isteyince hızlanmaya başladı, şöyle söyleyeyim 70-80lerde gidiyordu geçerken rampada hız sanırım 100ü geçmişti. Buna benzer bir kez de 1.6 astrayla olmuştu. Rampa çıkarken arkadan geldi ve habire sellektör yapıyor. Ben de çok fazla yakmamak için 90 civarında çıkıyorum rampayı. Çok devam edince gaza yüklendim ve sağa geçtim ama fark açılmaya başladı. Tabi 140'dan sonra benzinlilerle düzlükte rekabet edemez çünkü 165 maksimum hız ve düzlükte bu hızı geçemiyor. 140'dan sonra da hızlanma isteği bayağı azalıyor.
-
Motor devrini ve vitesi iyi ayarlarsan hızın hiç düşmez.
quote:
Orijinalden alıntı: ugur_yavuz
Rampalardaki performansı nasıldır arkadaşlar? 4 kişi %10 eğimli bir rampaya 100km ile girdiğimde, rampanın tepesinde hızım ne olur? O tarz bir kıyaslama istiyorum aslında...
-
tabikide 1.4
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X