Şimdi Ara

===> SAMSUNG GALAXY S ANA KONU <=== (1780. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39.793
Cevap
44
Favori
1.977.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17781779178017811782
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Build17 ile yaklaşık 1aydır çok iyi anlaşıyoruz :) Devil 1.1.6b VC BLN + Nexus s modemi ile gayet güzel gidiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brabus

Merhaba,
    Bir Tecrübemi paylaşayım. AOKP b28'e 9 gündür kullanıyordum. Temiz kurulum yaparak kurdum, 30 kadar da uygulama yükleyip 9 gün boyunca kullandım.
    Performans, pil tüketimi, ciddi sorun yaşamamam nedeniyle tatmin etti. Artık ICS kullanacağım.

C.tesi gecesi şarjı çok azken Recovery'ye girmek istedim (b28'de Recovery'de başlat desek de normal yeniden başlattığından 3 tuşla girmeye çalıştım. Başladı boot loop'a. Recovery'ye girmedi. Pili çııkartsam bekletsem de değişmedi. Pil şarj olurken pil durumunu gösteren pil de çıkmıyordu.
    Sabah Download mode'a aldım.
    Notebook'a taktım Windows 7 tanımadı, driverları düzgün diye Windows XP masaüstümde denedim tanıdı. Odin'le JVU sonra CF-Root ve AOKP b28'i yeniden kurdum.Siz de bu şekilde beta rom'larda bunları yaşayabilirsiniz o yüzden her zaman yedekli gitmekte fayda var.

Sonra ICS'yi daha sevdiğim için tüm ayarlara girdim. Bildirim çubuğunda bazı anahtarlar çalışmıyordu, uygun bir düzenle onları seçtim. İngilizce olarak kullandığımda sorun olmadığını gördüm, Dil ayarlarlarında da türkçe yaptığımda klavye girişlerinde, maillerde, telefon numaralarında hiçbir sorun yaşamadım. ICS'nin en büyük artısı benim için iphone gibi wireless üzerinden proxy'yi otomatik alabilmesiydi. Bu yüzden ofiste 1.5 senedir Wireless'i kullanamıyordum. Sadece Browser'a proxy girerek sadece browser'da kullanabiliyordum o da bir işime yaramıyor. Şimdi çok rahatım.

2 Ekran görüntüsü paylaşayım
    Masaüstü
    Durum Çubuğu

Hocam AOKP build 28 romunu kullandım bende bir hafta, sarj oldu cihaz diye recovery e girmem gerekti meğersem şarjım yokmuş bende kızıp darky e donmüştüm çok güzel rom jw4 yükledim dün gece semaphore kernel yok bu jw4 romuna galiba. Cf root var ondada vodoo plus çalışmadı.

Edit= yanlış kernel yüklemişim sanırım, xda dan indirdim başka bi kernel vodoo ve ext yoluna girdi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realistic34 -- 2 Nisan 2012; 23:23:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

Build17 ile yaklaşık 1aydır çok iyi anlaşıyoruz :) Devil 1.1.6b VC BLN + Nexus s modemi ile gayet güzel gidiyor

App drawerda uygulamna düzenlenmiyomu acaba klasör yapmayı geçtim yerini bile değiştiremedim
  • Arkadaşlar s2 ıcs de boşta 400mb ram yiyor.Galaxy s i9000 in ram değeri ise 360mb nasıl oluyor bu iş
  • low memeory killer diye arastirirsan neden oldugunu anlarsin.

ics iyi hos da /datadata bolumunun sorunlu olmasi yetiyor da artiyor. cm7'den beri duzelmedi bu. titanium backup kullaninca bozulmasi, kullanmayinca da surekli force close vermesi hep bu yuzden. bi yere gidecegi yok simdilik.
    jw4 icin adam gibi kernel cikana kadar jvu iyi simdilik.
  • Nexus s radyoları,hurafe mi,gerçek mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conqueror42

quote:

Build17 ile yaklaşık 1aydır çok iyi anlaşıyoruz :) Devil 1.1.6b VC BLN + Nexus s modemi ile gayet güzel gidiyor

App drawerda uygulamna düzenlenmiyomu acaba klasör yapmayı geçtim yerini bile değiştiremedim

Ana uygulama menüsünde alfabetik olarak sıralanıyor uygulamalar.

Nexus s modemleriyle fark oluyor...

• quote:

AOKP Build 28 i yüklüyorum herkes önerdiği için arkadaşlar beğenmessem JW4 yükleyeceğim. AOKP için iyi bir kernel varmı öneriniz hem root olmak hemde vodoo gibi uygualmaları kullanmak için (ilk defa custom rom yükklüyorum)

bu tarz custom romlarda kernelın root desteği oluyor. Voodoo için bir şey diyemeceğim kullandığım bir özellik değil ama AOKP'yi yüklersen. Root ve BLN olur :)
    ben de ext4'e bakacaktık, soruyu okuyunca aklıma geldi umarım kernel değiştirmeden ext4 desteği vardır
  • Dostlar merhaba.
    aslında yeri burası değil biliyorum ama uzun zamandır galaxy s konusunu takip ettiğim ve güncel topiklerden birisi olduğu için buraya yazıyorum.
    Emektar galaxy s'imi satıyorum ve arabistan diyarlarından bir telefon gelecek. Seçim için size soruyorum.

Galaxy s 2
    Galaxy s 2 HD LTE
    Galaxy Nexus.

tüm ürünlerin tüm detaylarını videolarını inceledim. Onun için lütfen detaylarına netten bakın demeyiniz. G2 ve Nexus'u zaten biliyoruz ama HD LTE ülkemizde olmayan bir model. 3 aşağı 5 yukarı fiyatları da yakın birbirine. Epey uygun satan bir yer bulmuşlar, alacak olan kişi düz iphone 4'ü 600 TL'ye almış.( sim free )

Ne yapsam bilemedim dostlar. İçimdeki ses HD LTE diyor ama bilemiyorum.
  • Telefonu aldığımdan bu yana AOKP build 23 kullanıyorum çok memnunum. Birkaç gün önce marketten ücretsiz Go Task Manager ve Easy Battery Saver programlarını yükledim batarya süremde inanılmaz bir artış oldu, şu an 2 tam gün gidiyor şarjım, birkaç arkadaşıma daha önderdim onlarda denedi programları şarj süresinde ciddi artış oldu.

Denemenizi tavsiye ederim.
  • cm7.2 de guzel olmus. uzerine miui ciksa keske.
  • quote:

quote:

quote:

Nexus s modemini yuklesem appdrawerda degisiklik yapabiliyomuyum klasor felan anlamadim dediginizi tam

• quote:

quote:

quote:

quote:

Nexus s modemini yuklesem appdrawerda degisiklik yapabiliyomuyum klasor felan anlamadim dediginizi tam

Modem dosyası hat ve wifi gibi kablosuz bağlantılar içindir. Klasör AppDrawer ve uygulamaları etkilemez. Hat çekim gücü, WiFi bağlantı gücünde artma oluyor. Kimi zaman da buna bağlı olarak bazı pil konusunsa olumsuzluk olma ihtimali de var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: realistic34

quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

quote:

Orijinalden alıntı: mach2

quote:

Orijinalden alıntı: positroN

cf-root-ext4 diye app var. onun uzerinden...

Hocam romu baya değiştirmediğimden nasıl yapılıyor unutmuşum kusura bakma lütfen CF-Root ile rootladıktan sonra tam olarak napacağım anlatırsan çok sevinirim

ext4 uygulamasını yükledikten sonra açtğınızda şöyle bir ekran gelecek.

Tabi ben ext4 yaptığım için partisyonlar şu an ext4 olarak görülüyor ve Convert to ext4 yerine Convert to RFS aktif durumda. Sizde partisyonlar RFS görünecek ve Convert to ext4 aktif olacak. Buna tıkladığınızda telefon kendisini CWM Recovery'de açacak ve Lagfix'i yapmaya başlayacak.

Önemli not: Yeni Rom'larda System partisyonunda çok az yer kalıyor. Bu yüzden yani yeterli alan olmadığından ext4'e çevirme işlemi başarısız oluyor. Burada ben system\media\audio içindeki gereksiz dosyaları Root Explorer ile önce "Zip this folder seçeneği ile zip yaparak yedeğini alıp siliyorum. Burada ui klasörü önemli. Diğer klasörlerde 1-2 tane en küçük boyutlu dosya bırakıp ui klasöründe olaylar haricindeki dosyaları siliyorum. Mesela click sesleri, Unlock-lock sesleri, Keypress sesleri, TW sesleri v.s. gibi sesleri silmiyorum. Biraz karışık gibi gelebilir ama uzattıkça karmaşık bir hal alıyor. Siz yedeklerinizi aldıktan sonra sorun olmaz gerekirse bu yedekleri kullanarak yeniden yerine koyarsınız.

hocam ben ext yaptıktan sonra üstteki satırda current kernel kısmında: unknown yazıyor yanlış bi şeymi yaptım acaba..

Kernel uyşmazlığı gibi görünüyor. Kernel'in başka mı? Bende CF-Root JW4 var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muhendis78

quote:

Orijinalden alıntı: blank42

Arkadaşlar bu ics'ye navigasyon nasıl yüklüyebilirim içinde yok

Dosya yöneticiside bulamadım apk yüklüyemiyorum

Market varsa marketten astro file explorer kurabilirsiniz. Sonra da istediğiniz apk'yle devam..
    Market de yoksa o vakit browserdan girip bir file explorer apk'sını netten browser ile indirebilirsiniz. Sonra da o apk ile kurulum yapıp devam...
    Hiçbiri olmadı o vakit astro file explorer apk dosyasını pc'nize indirin, sonra kendinize email atıp emaili telefondan açıp tıklayın..

Tabi apk çalıştırabilmek için settings içinden "diğerkaynaklardan apk kurmaya izin ver" gibi bir seçeneği aktif etmiş olmanız gerekiyor onu biliyorsunuzdur sanırım..

Navigasyon için de favorim IGO'dur.

mühendis arkadaşımız yazmış ama markette file manager bulamama gibi durum söz konusu olamaz. Yüzlerce var. OI File Manager, Astro File Manager, ES File Manager v.s. Herhangi birini indirdikten sonra her telefonda mutlaka olması gereken Root Explorer'ın apk'sını da internetten bulup yükleyin.

Navigasyon olarak sıralamam şu şekildedir:

IGO>Sysgic Aura>Ndrive>Navigon

Uzun zamandır Ndrive ve Navigon'u kullanmıyorum. Navigon'da sanırım ICS ile uyum sorunu vardı.
  • İcs kullanan arkadsslar yeni cikan 2.0 devil kerneli oneririm ram miktarinda isterseniz 32 isterseniz xl paketi ile 52 mb artma oluyor ve telefon cok rahatliyor duyrulur. Ben normal olani yukledim 377 mb ram var 150 mb civari da bos hep su anda o da telefonu cok rahatlatti helede oyunlarda cok belli oldu
  • iGO'yu bende severim fln da nokta atış yer bulma ve sesli yol tarifi konusunda Sygic'ten gerideydi en son denediğimde. 100. metre. sonra. 3. çıkıştan. devam edin. Şeklinde söylüyordu iGO, sygic ise 100metre sonra 3. çıkışı kullanın. diyordu. Ve nokta atış yer bulma konusunda daha başarılı bana kalırsa :) ama iGO'nun Kabartma(3D modelli yani binalar fln dümdüz kağıt gibi olmasın) haritalı yeni sürümü varsa pm'den link alabilir miyim? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Arkadaşlar romumu güncellemek istiyorum, titanium backup ile uygulama yedeklerimi aldım. Peki bu cihazı nasıl ilk günkü gibi sd kartı formatlayabilirim? hafıza abuk subuk dosya klasörlerle dolu ben ilk günki gibi tertemiz yapıp uygulama yedeğimi yükleyip müzik video ne varsa yeniden atmak istiyorum. Çöplükten farkı kalmamış hafızanın.

*2767*CUST# yani *2767*2878# ile custom reset, *2767*FULL# yani *2767*3855# ile de full reset atabilirsiniz. Ben yukardaki custom'ı hiç kullanmadım. Neleri kapsıyor bilmiyorum. Ancak Full Reset'te data partisyonlarını ve diğer kullanıcı bölümleri ile birlikte telefon belleğini de formatlıyor. Yani sdcard dediğimiz bölümü. Harici kartı formatlıyormu denemedim. Ben bu işlemleri yaparken her seferinde harici kartımı çıkarttım. Dolayısıyla eğer harici kartı formatlamak istemiyorsanız dikkatli olup önce kartınızı çıkartın. Ne olur ne olmaz.

Bu arada kodu girdiğiniz an herhangi bir uyarı vermeden işleme başlıyor. Deneme amaçlı kod girilmesin.

Bu yöntem en pratik yöntem olmakla birlikte, elbette ayarlar kısmında sdcard bölümünden, güvenlik bölümündeki factory reset bölümünden sdcard'ı da seçerek, bilgisayara bağlayıp aynı usb bellekmiş gibi format diyerek yada CWM Recovery içerisinde Mount and storage bölümünden de format işlemlerini yapabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Arkadaşlar romumu güncellemek istiyorum, titanium backup ile uygulama yedeklerimi aldım. Peki bu cihazı nasıl ilk günkü gibi sd kartı formatlayabilirim? hafıza abuk subuk dosya klasörlerle dolu ben ilk günki gibi tertemiz yapıp uygulama yedeğimi yükleyip müzik video ne varsa yeniden atmak istiyorum. Çöplükten farkı kalmamış hafızanın.

*2767*CUST# yani *2767*2878# ile custom reset, *2767*FULL# yani *2767*3855# ile de full reset atabilirsiniz. Ben yukardaki custom'ı hiç kullanmadım. Neleri kapsıyor bilmiyorum. Ancak Full Reset'te data partisyonlarını ve diğer kullanıcı bölümleri ile birlikte telefon belleğini de formatlıyor. Yani sdcard dediğimiz bölümü. Harici kartı formatlıyormu denemedim. Ben bu işlemleri yaparken her seferinde harici kartımı çıkarttım. Dolayısıyla eğer harici kartı formatlamak istemiyorsanız dikkatli olup önce kartınızı çıkartın. Ne olur ne olmaz.

Bu arada kodu girdiğiniz an herhangi bir uyarı vermeden işleme başlıyor. Deneme amaçlı kod girilmesin.

Bu yöntem en pratik yöntem olmakla birlikte, elbette ayarlar kısmında sdcard bölümünden, güvenlik bölümündeki factory reset bölümünden sdcard'ı da seçerek, bilgisayara bağlayıp aynı usb bellekmiş gibi format diyerek yada CWM Recovery içerisinde Mount and storage bölümünden de format işlemlerini yapabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim
  • Build 28 kullanıyorum 2 gündür. En büyük eksikliği benim için appdrawer ın tamamen sabit olması hiç bir değişiklik yapılmıyor. Zaten benim en gıcık oldugum şey appdrawerda klasör acılmaması. ICS romlarda var diye biliyordum bu ama yokmuş. Bunun dışnda notification bar daki wireless vs dügmelerinin yanına en basitinden otomatik döndürmeyi ekleyemiyorum eklememe rağmen gözükmüyor. Görev yöneticisi gibi birşey göremedim ama home tusuna basılı tutunca baya şey acık gözüküyor. Dosyalarım , Müzikler , Videolar gibi uygulamalar yok marketten edinmek gerekiyo. Galaxy SII tarzı hava durumu widgetı hosuma gidiyordu stock rom daki gibi kurmaya calıstıgımda oda kurulmadı. GPS bendemi sadece böyle anlamadım GPS i açtım GPS Status programını actım 1 tane bile uydu görmedi. Şimdilik farkettiğim eksiklikler bunlar. Birde unutmadan stok roma göre şarjı çok yiyor gibi sabah doldurdum şuan bitti tamamen nerdeyse.

Kalas gibi telefon döndürmeden kurtamrası çeşitli animasyonlar , ICS nimetleri , tarayacısı sevdiğim özellikleri. Ama dediğim gibi baya eksiği var gibi geldi bana JW4'e geçmeyi düşünüyorum. Birde JW4'te ext e dönüştürmenin çok faydası oluyormu acaba?
  • 
Sayfa: önceki 17781779178017811782
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.