Şimdi Ara

Samsung C750 serisi 3D LCD TV; #ANA KONU# (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.668
Cevap
10
Favori
209.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: franko

Cevaplar için teşekkürler. Sn. yenifoça, conax modül dediğin igib temiz iş; ama kutu olmadan modülden kayıt yapılamadığı daha önce yazıldı. Üstelik kayıt kendi formatında yapılıyor. DVD disklere çekebilmek için kutu+recorder cihazı şart diye biliyorum.

Sn. mimleon, siz daha önce bir ucu scart olup diğer ucu komponent olan kablo ile (komponent olan tv'ye girecek) daha iyi sonuç alınacağını yazdınız diye hatırlıyorum. Doğru mudur?

Bir de; anlattığınız bağlama şeklini anladım. Ama bir noktada kafam karıştı. HDMI bağlantı ile HD kutudan gelen HD yayınları izliyorsunuz. Ok. Ama kumandadan SD'ye geçmek nedir, orayı çözemedim. (Herhalde tv'de HD -SD diye seçenek olsa gerek). Yani ben recorder'ımla HD görüntüyü olduğu gibi yine HD olarak kayıt edemeyecek miyim? Scart bağlantı ile HD kalitedeki görüntüyü SD'ye düşürerek mi kayıt edebileceğim? Orasını biraz açar mısınız?

Bu arada; Tv'yi alınca sizi büronuzda rahatsız edebilirim. Elimde harici hdd ile sizdeki 3D filmleri almak üzere gelebilirim. Müsade var mı?

* hd ve sd den kastım, HD hdmi bağlantısı olan giriş ve SD scart bağlı olan "harici1" veya 2 girişi , tv nin uzaktan kumandası ile seçersiniz.
    * component-scartdan kabloda görüntü scart kalitesinde olur, öyle yazdığımı sanmıyorum, component iyi olur demişimdir.
    * elbette, dvd recordera yaptığınız kayıt sd olacak, çünkü recorder HD değilki,
    * sd kayıt yaparken (av girişi) , siz hdmi girişten HD seyedeceksiniz, başka yolu yok.

yada bir dm800 alacaksınız, hd kayıt yapıp, ts uzantılı olarak pc de izleyeceksiniz.
    eğer dvd ye kaydetmek isterseniz, mkv ye çevireceksinzi (uzun iş)

conax modül ile bağladığınız kablotv den HD usb kayıt yapmanız gerek,
    kablo tv yok evde, bu yüzden hiç uğraşmadım,
    ancak okduğum kadarı ile mümkün.

sanırım daha açık yazılamaz.

iyi seyirler.

not: hd filmler için severek yardımcı olurum, ancak bu ara değil,
    hem iş hem sağlık yönünden yoğunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 7 Ocak 2011; 0:47:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCreeD

bukonu ile ilgili bende aynı sorunla karşılaşmıştım... ancak ben TV yi bilgisayara direk bağlı olarak kullandığımdan dolayı iso formatlı filmleri önce demon tools dan bddisc olarak tanıtıp sonra power dvd 10 programı ile izliyorum.... bazı dilmler nedense bilmiyorum power dvd de izleyemiyorum. Bende iso dosyasını zip olarak açıp içindeki arkadaşların dediği gibi en büyük uzantılı m2ts dosyasın bsplayer ileizlemeye çalışıyorum... ancak sorun şurda başlıyor iso formatlı filmleri mp4 yapıp hddyi tvye bağlasakta sbs olmuyor ve tvnin 2d 3d sini kullanmak zorunda kalıyosun gene sonuç cok iyi olmuyor...... yoksa ben yanlışmıyım????? iso formatını açıp mp4 yapsanızda sbs mi oluyor film anlayamadım.... yada bir prg ile sbs mi yapıyor izleyen arkadaşlar???

saygılar...

Birde arkadaşlar sizden çok önemli bir ricam.... ( 3dblurayiso sitesinden bolt 3d SBS indirdim hotfile olarak. meğr 166. part eksikmiş sizde varmıdır.... forumu takip ediyorum yaklaşık 1 hafta oldu cevapta yazmıyorlar...)

İso dosyaları:
    Yöntem: sanal sürücüde isoyu aç, içindeki m2ts uzantılı dosyayı başka bir yere kaydet, uzantısını değiştir:
    İso içindeki m2ts uzantılı dosyayı uzantısını değiştirip izlersen yine sbs olarak kalır. Usb veya eternet üzerinden Tv'de direk olarak 3D izlersin. Power dvdye gerek yok.

Bolt:
    Bolt dosyası aynı sitenin torrent kısmında var. Bolt Torrent dosyasını u torrente yükle. Sana indireceğin dosyaları soracaktır. Elinde olan dosyaları yeniden indirme, sadece eksik olan dosyalar işaretli olsun. Onları indir.eksik parçalar. 107, 109, 117, 119, 149, 166

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenifoca -- 7 Ocak 2011; 10:06:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erdos113

arkadaşlar daha öncede yazdık ama tekrar hatırlatalım,iso dosyaları genelde orjınal bluray boyutunda olup sbs formatlı değildir,yani gerçek 3d formatında,hani ps3 taktığında veya 3d bluray oynatıcıda oynayan ve tv bunu otamatik 3d gören format.siz bu formatdakı dosyanın uzantısını değiştirsenizde bişey değişmez,yani usb yoluyla hdd den 3d görüntü almanız mümkün değil.hdd den sadece side by side olan 3d filimler çalışır.en azından ben böyle biliyorum arkadaşlar,siz başka bir yöntem bulduysanız bilmem.

iso dosyasının uzantısını değiştirmiyoruz erdost, yanlış anlıyorsun. İso dosyasını sanal sürücüde açıp içine bakacaksın, stream alt klasörünün içinde bulunan dosyalardan m2ts uzantılı en büyük dosyayı bulacaksın ve hardiskine kopyalayıp, uzantısını m2ts den mp4 e (veya mkv ye) çevireceksin. İso uzantısını direk değiştirirsen olmaz.

Peki streem klasörü içinde bir tane büyük dosya değilde birkaç tane büyük dosya varsa ne yapılacak dersen: o zaman önce o dosyaları birleştirip tek dosya haline getirecek, sonra uzantıyı değiştereceksin.

Onları nasıl birleştireceğini ise yazmıştık daha önce. Yine yazayım ilgili başlığa.

Edit: Resimli guide için
    http://forum.donanimhaber.com/m_41020782/mpage_2/f_/key_//tm.htm#msglink_45791402

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenifoca -- 7 Ocak 2011; 14:47:21 >

• 2D:
    Mode: Movie
    Backlight: 4
    Contrast: 90
    Brightness: 44
    Sharpness: 0
    Colour: 50
    Tint: 50/50

ADVANCED:
    Off
    Off
    Shadow 0
    Gamma +1
    Colour Space: Custom
    10p WB: On
    Flesh Tone: 0
    EE: Off

Colour Space:
    Red: 54 0 0
    Green: 21 20 0
    Blue: 6 14 57
    Yellow: 50 39 0
    Cyan: 24 33 53
    Magenta: 55 12 55

White Balance:
    26 24 25
    15 28 17

10p WB (will probably be no use for other units):
    1: 1 -1 -5
    2: 0 0 0
    3: 0 1 1
    4: 0 -1 2
    5: -1 -1 2
    6: 2 -3 0
    7: 0 0 -1
    8: 0 0 0
    9: 0 -3 8
    10: -1 -1 1

Picture Options:
    Colour Tone: Warm2
    Size: Screen Fit
    DN Filter :Off
    MPEG filter: off
    Motion PLus: Custom (10/0)

3D Mode:
    Backlight 20
    Contrast 90
    Brightness 42
    Sharpness 0
    Colour 44
    Tint 50/50

Advanced:
    Black Tone, Dynamic Contrast: Off
    Gamma: +2
    Colour Space: Auto
    White Balance: (top to bottom): 25 25 22 28 23 39
    Picture Options:
    Warm2
    Motion Plus: CLEAR (NOT custom

Arkadaşlar bu ayarları 3005 de denedim ortaya rezalet bir sonuç çıktı bilginize

• selam,

46c750 switch ten gelen ethernet kablo ile internete bağlı. google dailymotion vs seyredebiliyorum.
    Sorum şöyle; Aynı switch e bağlı bilgisayarımdaki filimleri ethernet üzerinden TV de seyredebilirmiyim ? cevap evet ise nasıl yapacağımı anlatabilirseniz çok sevinirim.

Selamlarımla
    Peugeot 5008 Premium Pack Auto6R 2011 / Samsung Galaxy A51 / Samsung 46C750 LCD 3D / Lenovo G510 i5 U4200 / Next 5035 VR+ 5.0'' Navigasyon Cihazı ( müze de )
  • Sn auzdil ethernet kablo ve herhangi bir dlna programıyla (samsung pc share manager ve sair) bilgisayarınızdaki içerikleri izleyebilir ve dinleyebilirsiniz.Bunla ilgili forumda birçok açıklama mevcut arama yaparsanız bulursunuz.
    İntel i5 6600K@(4700), Asus z170 Pro Gaming,Samsung evo 850 500gb 2xST500dm 500 Gb (16mb 8*2 Kinston KHX2666 cas 15 @ 3009 ram,Viewsonic VX7370 ,Samsung 971p 19",silverstone ar1 Argon ,MSi r390 4 Asus 1616Bl Dvd-Rw,Pc Power
  • arkadaslar merak ettiğim bir özelliği soracaktım. 40c750 deki
    hani bu tv leri mağazalarda izlerken altta bir tanıtım menüsü çalışıyor ya onu nasıl acıyorlar.
    hani altta cıkıyor işte fullhd, 400 hz.... vb gibi menüyü nereden acıyorlar cok merak ediyorum
    birde lidtv vb kanallarda maç bakarken saha daki cimleri ayrıntılı izleyemiyorum sanki internette mac izlerken nasıl saha buzluymus gibi yeşiller mat oluyorya aynı o sekilde oluyor bunun sebebi nedir sizlerde buna dikkat ettinizmi
    dijital uydum var scart kablo ile bağladım
    yardımcı olursanız sevinirim.
    Mağaza demo menüsünü açmak için Tv yi restlemeniz lazım (uzaktan kumandanın exit tuşuna 10-15 saniye basılı tutarak) tv ilk çalışmasındaki haline döner,burda ev kullanımı-mağaza modu seçimi çıktığında mağaza modunu seçebilirsiniz.(Ancak yapmış olduğunuz bütün ayarlar gider)
    Maç izlerken sahanın buzlu olması gibi bir durum benim tv de yok,siz scart ile bağladığınıza göre sd kanalları izliyorsunuz,sd kanallarda çözünürlük itibarıyla çimlerin uzak çekimlerde detay görülmemesi çok normal,bu tv ile alakalı değil (Bunun yanında izlediğiniz uydu kanalının bitrate de önemli).Netliği bir ölçüde ayarlardan keskinliği arttırarak ,kenar geliştirmesini kapatarak ve motion plus ayarlarından düzleştir seçeneğini seçerek arttırmanız mümkün.(Bu arada scart kablonuzun RGB yi destekliyor ve uydu alıcınızda çıkış olarak RGB seçmenizde görüntü kalitesini etkileyen faktörler.
    İntel i5 6600K@(4700), Asus z170 Pro Gaming,Samsung evo 850 500gb 2xST500dm 500 Gb (16mb 8*2 Kinston KHX2666 cas 15 @ 3009 ram,Viewsonic VX7370 ,Samsung 971p 19",silverstone ar1 Argon ,MSi r390 4 Asus 1616Bl Dvd-Rw,Pc Power

• quote:

Orijinalden alıntı: corsahaa

arkadaslar merak ettiğim bir özelliği soracaktım. 40c750 deki
    hani bu tv leri mağazalarda izlerken altta bir tanıtım menüsü çalışıyor ya onu nasıl acıyorlar.
    hani altta cıkıyor işte fullhd, 400 hz.... vb gibi menüyü nereden acıyorlar cok merak ediyorum
    birde lidtv vb kanallarda maç bakarken saha daki cimleri ayrıntılı izleyemiyorum sanki internette mac izlerken nasıl saha buzluymus gibi yeşiller mat oluyorya aynı o sekilde oluyor bunun sebebi nedir sizlerde buna dikkat ettinizmi
    dijital uydum var scart kablo ile bağladım
    yardımcı olursanız sevinirim.

zannedersem makinaya reset atınca dükkan formatı ev formatı gibi bir seçenek çıkması lazım,öyle hatırlıyorum,dediğin şey ordan yapılıyor galiba..
  • bluray player olarak lg bd560 ps3 de amerikadan ntsc almamamdan dolayı 3d orjinal bluraylerinde türkiye bölgesinden olması nedeniyle mecburi istikamet bilgisayarımın ( vaiof gt330 ekran kartı hdmi bağlantısı ile ) hdmi ile tv ye bağladım. 3d iso'yu clone driver yerleştrdim ve makine bluray filmi gördü ( samsung 3d demo ) fakat ne yaptıysam 3d uyumlu cyberlink softwarede tvden 3 d görüntü alamadım ne yaptıysam hala bunun bir yolu yokmudur. Ayrıca marantz 6004 ile bağlayınca otomatik olarak program tv yi anaglif gözlük uyumlu direk bağlayınca nvidia 3d vision uyumlu olarak görüyor
  • bu arada olayı kendim çözdüm verildimi bilmiyorum ama şu şekilde televiyoa bağlıyken 3d vision aç dedim ayarları otomatik yaptı sonra cyberlink ile oynatınca monster vs aliens filmnde sektirilen top ekrandan çıktı ve kafama GELDİ BU KADAR GERÇEKÇİLİK sadece demo yapılan elektronik marketlerde oluyo sanıyordum dedimki verdiğim paraya helal olsun zaten görüntüsünden çok memnunum bunuda görünce hayret ettim. 3d bluray player almam bundan sonra laptopun blurayi yada isolar yeterince iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balkanli -- 8 Ocak 2011; 21:51:02 >
  • Ben yazılımları samsung .co.uk den indiriyorum.Yazılılm değişmiş.İngilizce bilenler için yazlımdaki değişiklikler de şunlar ;
    1. Title
    2010 Model Firmware for self-upgrade
    2. Applicable Model
    LE**C6, 7, 8 Series
    3. Description
    * T-VALDEUC-3005.1

. Power On error when CAM is inserted
    (especially, Samsung CAM, T-REX CAM, Orecrypt CAM, Boxer CAM)
    . Audio is cut off when playing recorded TV with specific stream in Poland
    . Add ''Nordic'' region in PnP step with T2 Tuner
    . Add Yahoo widget(Internet @TV)
    . ''Digital text'' menu is not showed when selecting ''Estonia'' as country. (Estonia)
    . Latch up sometimes when entering ''3D Optimisation'' with 3D ''on''
    . [PDP TV] Judder with 3D ''smooth'' mode (24Hz => 60Hz)
    . Recorded TV is stopped if TF1 widget is played on TF1 channel.
    . When watching and turning off/on several times, network setting is failed.
    (Mac address error)

• C750 nin sayfası açılmıyor, güncelleme olabilir. Ama diğer modellerin sayfaları açılıyor.
    Güncelleme dosyasını arıyorsan diğer modellerle aynı idi onlardan da indirebilirsin T-VALDEUC-3005.1:

http://org.downloadcenter.samsung.com/downloadfile/ContentsFile.aspx?CDSite=TR&CttFileID=2900284&CDCttType=FM&ModelType=N&ModelName=LE46C650L1W&VPath=FM/201012/20101215174620853/T-VALDEUC_3005.1.exe

Yeni bir update çıkaracaklar galiba biraz bekle öyle indir, bu sürümden çoğu arkadaş memnun değil idi. Belki de indirme merkezi bu sürüm için ondan kapandı

• İngiltere ve Türkiye sayfasında da başka samsung modellerine ait sayfalar sağlıklı şekilde açılmıyor. Sanırım D serisinin giriş yapması sebebiyle site altyapılarında bir güncelleme durumu var.
    Ben tv konusunda uzman değilim , bu yüzden "hangi model tvyi almalıyım?" şeklindeki sorularınıza cevap veremediğim için lütfen alınmayın. Yine de soracağınız birşey olursa lütfen sadece PM ile sorun , lütfen mail atmayın, çünkü forumdan gelen mailler hotmailde spam olarak işaretleniyor.
    Tv konusu , ticari bir konu olduğu için forumda ve internette bilgi vermekten ziyade çoğu yerde yönlendirme ve ticari kandırmaca yapanlar kişiler ve websiteleri var. Sadece kullanıcı yorumlara bakarak tv seçin ve dikkatli olun.

Bir kişinin mesaj sayısının yüksek olması, o kişinin çok bilgili olduğunun ve hep doğru şeyleri yazdığının değil , sadece foruma çok mesaj attığının göstergesidir.
  • arkadaşlar merhaba. bu tvyi almayı düşünüyorum . ve tvler konusunda açıkcası size nazaaran hi,ç bilgim yok diyebilirim . bu konudaki baya bir şeyi okudum fakat teorik çok şey var ve bunların anlamlarını bilmediğim için pek kafamda canlandıramadım.?_

sadece cok basit 1-2 sorum var

sd yayın için idealmidir ?

bu tvi yi aldığımda wifi ile int e bağlanmak için ekstra alacağım bir aparat var snaırım bu nekadara maal olur._?

tv ile ps3 lerde sorun yaşadınızmı donma grafik çözünürlülük sorunu vb. _?

3 d olmayan bir filmi sanırım 3d olarak oynatabiliyor bu doğrumu ..

*********veee en önemlisi laptopumu bağlayıp ekranı kullanarak görüntü ile ilgili kayıp olmadan (renk çözünürlülük vs) iyi bir şekilde photoshop ta tasarım yapabilirmiyim ???????????

cvplar için teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi husock -- 9 Ocak 2011; 15:25:46 >

• Arkadaşlar merhaba

samsung 3 d şarjlı gözlüğümün sağ camı çatladı, çerçevede bir sorun yok...

servisde cam değişimi yapılabiliyor mu? yoksa çöp kutusuna mı gidecek tek camı çatlak gözlüğüm:(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 9 Ocak 2011; 17:44:59 >
    f/4 IS USM
  • Tvden cyberlink 2010 ile hdmi dan sr6004 ile film seyrederkennses aktarmiyor. Muzik dinlerken falan ses geliyor 3d iso film seyrederken malesef ses alamadim decode et dedim etme dedim her yolu denedim malesef yok . Tam ekran modundan cikinca dolby digital yaniyor anfide ve filmin sesi geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: franko

Arkadaşlar biraz yukarıda sordum ama, yine sormak istiyorum. DVD Recorder'dan Tv'ye component bağlantı ile çıkış yapma meselesi. İnternette epeyce bir gezdim. Komponent bağlantının kesinlikle diğer bağlantı türlerinden daha kaliteli görüntü aktardığı söyleniyor. Recorder'ın önce "Görüntü" ayarlarına sonra kitapçığına baktım. Görüntü ayarlarında konuyla ilgisi olabilecek tek seçenek şöyle:

AV-2: interlace
    progressive
    Cihaz "interlace"e ayarlı. Ama bunun saniyede oynatılan kareyle bir ilgisi olduğunu sanıyorum. Buna rağmen kullanım kılavuzunda "Progressive Çıkışla Skart Bağlantısı" adı altında bir resim var. Resmi scan edip aşağıya koydum.

Resme göre, Recorder'ın arkasından çıkan ikili ses kablosu Tv'nin arkasındaki "Audio in"e giriyor. Scart kablosu ise, Tv'nin arkasındaki "Video in" yazan yere giriyor. Bu girişler 40C750'nin arkasında da vardır mutlaka. Bu resme göre benim cihaz komponent bağlantıyı destekliyor gibi geldi bana. Doğru mudur? Vestel'ciler progresiv'den komponent'i mi anlamışlar acaba? Dolayısıyla bir ucu scart diğer ucu 5'li bir komponent kablo almam gerekiyor. 50-60 TL. verip 24K gold "scart to scart" alacağıma bunu alayım diyorum. Ne dersiniz?

Samsung C750 serisi 3D LCD TV; #ANA KONU#

yine başa DÖNDÜK.................................................

scart çıkışını component de bağlasanız,
    HD olmaz.

gelelim progresive konusuna.
    Progresive tarama;
    tv ye giden dataların (satırların) tüm olarak yollanmasıdır.
    yani 480p, 576p, 720p, 1080p gibi.
    hd progresive anlamı 720p ve 1080p dir.
    diğer 576p dvd kalitesidir
    480p ise en düşük sinyal taramadır.

interlace ise;
    tv ye giden satırların önce tek no lu satırların (1-3-5......101-103) yollanması,
    sonra çift nolu satırların (2-4-6....102-104 vs) yollanmasıdır.
    bunlarda 576i, 720i, 1080i diye gider.

buna göre (i) tarama yöntemi (p) lerin yarısı kadar kalite verebilir,
    daha doğrusu (i) taramalar yavaş, durağan video sinyallerinde kullanılır ve sorun olmaz,
    ancak çok hareketli, hızlı videolarda (i) tarama zayıf kalır, pixelleşme olur.
    1920x1080i genellikle hd uydularda kullanılır,
    ancak 1280x720p daha kalitellidir.
    1920x1080p ise şimdilik sadece bluray disk ve ps3 de vardır.
    normal kablotv, sd uydularda 576i kullanılır, yani vcd kalitesi.

bu sinyaller yollanırken bitrate değeride önemlidir,
    yani saniyede yollanan data miktarı,
    bu da kaliteyi belirler.

ör:
    1920x1080p, 30mbps bir bluray veya ps3 video üst limittir. (15mbps bence alt limit)
    1280x720p, 12mbps hd video çok kalitelidir (6mbps bence alt limit)
    720x576p, 1.1mbps iyi görüntü verir (0.9mbps bence alt limit)

işte bu 720x576p sizin recorderınızın değeridir.
    Bu DVD kalitesini component ile arttıramazsınız.
    Yapacağın kayıt scart ile bu değerde olur,
    artık bırak bu çabaları.

scarttan bağla vesteli, dvd kalitesi kaydını yap,
    biraz da yapılan önerileri dinle,
    aynı şeyleri defalarca sormaktan vazgeç

iyi seyirler.

• 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.