Şimdi Ara

128 KB simkart testi (Turkcell/Avea/Vodafone)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
2
Favori
16.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıktan da anlaşılacağı gibi üçoperatörümüzün de simkartlarını test ettim, test cihazım Nokia E72 idi, normal şartlarda (bilenler bilir) bataryası sağlam bir cihazdır.

Turkcell Bekleme Modunda Yani Hiç Görüşme,SMS veya Data Trafiği olmadan 2,5 GÜN sonunda batarya zayıf sinyali aldım
    Avea Bekleme Modunda Yani Hiç Görüşme,SMS veya Data Trafiği olmadan 4 GÜN sonunda batarya zayıf sinyali aldım
    Vodafone Bekleme Modunda Yani Hiç Görüşme,SMS veya Data Trafiği olmadan 1,5 GÜN sonunda batarya zayıf sinyali aldım

Turkcell ve Avea hatlarımı önceki hafta test etmiştim, Vodafone hattımı ise 19 Temmuzda aldım daha sonra test imkanım oldu, sizlerde durum nasıldır bilemiyorum ancak simkartların bataryayı bu kadar etkileyeceğini tahmin etmezdim.

• bulunduğun yerde cihazın değiştirdiği ve kullandığı baz istasyonu sayısına bağlı bu biraz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fusem
    bulunduğun yerde cihazın değiştirdiği ve kullandığı baz istasyonu sayısına bağlı bu biraz..

Mutlaka, ama üçünü de aynı mekanda test ettim aynı koşullarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DSGNRY

quote:

bulunduğun yerde cihazın değiştirdiği ve kullandığı baz istasyonu sayısına bağlı bu biraz..

3 operatörün baz istasyonu bulunduğun yerden aynı uzaklıkta mı?
  • quote:

quote:

quote:

3 operatörün baz istasyonu bulunduğun yerden aynı uzaklıkta mı?

Hepsi de tek direğin üzerinde ve uzaklığı aynı doğal olarak, hepsini de Edge ile test ettim 3G bataryayı daha hızlı tüketiyor malum

• gerçi gsm 900 ve gsm1800(avea) yı karşılaştırmak ne derece doğru, tam bilmiyorum teknik detayı..
  • quote:

gerçi gsm 900 ve gsm1800(avea) yı karşılaştırmak ne derece doğru, tam bilmiyorum teknik detayı..

O beni de aşar ama sinyali en oynak operatör olduğunu düşünürsek en iyi performansı da o verdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vodafone e-sim
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim test şansım olmadı...Fakat tavsiyem sayesinde vodafone ön ödemeli hat alıp aylık cepnet paketine abone olan arkadaşımda iki gün sonunda vodafonenun turkcelle göre daha fazla güç harcadığını söyledi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rapator
    Benim test şansım olmadı...Fakat tavsiyem sayesinde vodafone ön ödemeli hat alıp aylık cepnet paketine abone olan arkadaşımda iki gün sonunda vodafonenun turkcelle göre daha fazla güç harcadığını söyledi...

Belki veri alışverişi yüzünden olmuş olabilir ancak ben tüm ayarları iptal ettim telefon yalnızca açıktı o kadar, birkaç sitede daha gördüm bizim forumda durumlar nedir diye actım başlığı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rapator
    Benim test şansım olmadı...Fakat tavsiyem sayesinde vodafone ön ödemeli hat alıp aylık cepnet paketine abone olan arkadaşımda iki gün sonunda vodafonenun turkcelle göre daha fazla güç harcadığını söyledi...

Belki veri alışverişi yüzünden olmuş olabilir ancak ben tüm ayarları iptal ettim telefon yalnızca açıktı o kadar, birkaç sitede daha gördüm bizim forumda durumlar nedir diye actım başlığı

yok, zaten en fazla 30 dakika msn kullandı telefon ile ondan sonra sadece ben ile 5 dakika görüştü...bunlar dışında telefonda ile hiçbir trafik olmadı...

• vay bee en uzun AVEA'da olmuş, yaaa bir kerecik de olsa AVEA'nın bir artısını gördüm yaa, artık yıllarca anlatırım ben bunu

"AVEA şarjı az yiyor"
  • quote:

Orijinalden alıntı: syruse
    vay bee en uzun AVEA'da olmuş, yaaa bir kerecik de olsa AVEA'nın bir artısını gördüm yaa, artık yıllarca anlatırım ben bunu

"AVEA şarjı az yiyor"

Avea'nın sempatikliği yeter aslında ama altyapı Zayif
  • Boğaziçi Köprsünden - İncirliye kadar yol üzerinde akıcı tarfikte 90km/s hızda AveA 3G modunda SAMSUNG L700 telefonumla şebeke sinayli;

1-MECİDİYEKÖY
    2-HALICIOĞLU
    3-MERTER -İNCİRLİ ARASI

FULL çekti ancak diğer yerleşim yelerinden geçerken çoğu kez sıfıra indi ama FENERCELL yazısı hiç düşmedi..
    Bu nasıl iş anlamadım .?
    Ama evimde FULL+FULL tüm odalarda oysaki 3G baz istasyonu 2km uzakta kalıyor arada siteler olmasına rağmen..
  • Araştırma ve bilgilendirmeniz için teşekkürler...

Bana Vodafone faturalı ve vodemde kullanmak için aldığım faturasız hattıma, bana hiç sormadan 32 KB sim kart verdiler, ben de üzerinde pek durmadım. 32 KB ya da 128 KB olmasının Rehber ve SMS kapasitesi dışında bir avantajı var mıdır?

Benim rehber kayıt sayım 250'nin çok çok altında ve gelen SMS'ler de SIM karta değil de telefon belleğine yazılıyor, yani Rehber ve SMS yönünden hiç bir sorunum yok.

128 KB SIM karta yükseltmemin bunlar dışında bir yararı olur mu? Yoksa yalnızca bataryamın daha çabuk tükenmesine mi neden olur?

Saygılar, sevgiler...
  • Teşekkürler DSGNRY..

Güzel çalışma..

Bende HTC TOCUH 2 ile biliyorum..

Aynı kullanımda %50 Avea çok daha iyi şarj gidiyor..

Vodafone ile her gece şarj ederken Avea ile diğer gün öğleden sonra

İkiside 64KB
  • arkadaşlar bu 128 kblık simcardı nerden veriyorlar bi de özel olarakmı veriyorlar.ben mesela daha yeni vodafone hattıma simcard aldım bana 32 kb verdiler.aria ilk çıktığında verilen simcarda baktım o da 32 kb.simcardların operatöre maliyeti falanmı varda daha yüksek kapasiteli vermiyorlar.

ayrıca bu yüksek kapasiteli kartların sms rehber kapasiteleri ne? benim pederin telefonda 500e yakın telefon var.arada bir telefon değiştiriyor yada telefonun bozulduğu oluyor.rehber yedeği aramayla eski numaraları geri getirmeyle uğraşıyoruz.hiç değilse bu kartlar daha fazla kapasiteliyse direk oraya aktarırım kafamız rahat olur.bu arada hat avea.

test sonucuna yorum yapmak gerekirse şaşırdım açıkçası.vodafone ile avea arasında bu kadar fark olması hayret verici.benim iphoneda avea ile vodafone arasında neredeyse hiç şarj farkı olmadı.çok kullanırsam bir gün az kullanırsam iki gün işte.iki hattada hiç farketmedi

• quote:

Orijinalden alıntı: realbrutal

arkadaşlar bu 128 kblık simcardı nerden veriyorlar bi de özel olarakmı veriyorlar.ben mesela daha yeni vodafone hattıma simcard aldım bana 32 kb verdiler.aria ilk çıktığında verilen simcarda baktım o da 32 kb.simcardların operatöre maliyeti falanmı varda daha yüksek kapasiteli vermiyorlar.

ayrıca bu yüksek kapasiteli kartların sms rehber kapasiteleri ne? benim pederin telefonda 500e yakın telefon var.arada bir telefon değiştiriyor yada telefonun bozulduğu oluyor.rehber yedeği aramayla eski numaraları geri getirmeyle uğraşıyoruz.hiç değilse bu kartlar daha fazla kapasiteliyse direk oraya aktarırım kafamız rahat olur.bu arada hat avea.

test sonucuna yorum yapmak gerekirse şaşırdım açıkçası.vodafone ile avea arasında bu kadar fark olması hayret verici.benim iphoneda avea ile vodafone arasında neredeyse hiç şarj farkı olmadı.çok kullanırsam bir gün az kullanırsam iki gün işte.iki hattada hiç farketmedi

vodafone bayilerinde faturalı hatlara ücretsiz, faturasızlara 5 liraya satılıyor.
    avea ve turkcell de mobil imza uygulamasından sonra piyasaya sürüldü.

• Ankara Ostim'de TURKCELL faturasız hattımı Vodafone'ye geçirdim.
    128 kb sim kart verdiler.

Bayilere göre de değişiyor mu acaba?
  • size rastgele 32 64 ya da 128 veriyorlar. (numara taşımada numaranızın başını soruyorlar ona göre veriyorlar. buradaki tam prosedürü tam bilmiyorum) ama eğer 128kb talep ederseniz ve ellerinde varsa veriyorlar. gideceğiniz cep merkezleri önceden arayıp ellerinde olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
  • Vodafone bayiine gitsem istesem sorun çıkarmadan direk yeni simkart verebilirler mi acaba bana?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.