Şimdi Ara

Foxconn çalışanı yatakhaneden düşerek hayatını kaybetti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
4.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Dünyanın en büyük elektronik üreticilerinden Foxconn yeni bir ölüm haberiyle bir kez daha gündemde. Hatırlanacağı üzere daha önce 10'dan fazla Foxconn çalışanı intihar etmiş ve firmadaki çalışma koşulları tartışma konusu olmuştu. Başta Apple olmak üzere Dell ve Nokia gibi dünya devi isimler adına hacimli üretim gerçekleştiren Foxconn, hızla artan intihar olaylarından sonra çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik tedbirler alacağını açıklamıştı. BBC'nin bugün yayınladığı yeni bir habere göre, Foxconn'un iştiraklerinden Chimei Innolux firmasının, Foshan şehrindeki tesislerinde, yaz dönemi için çalışan 18 yaşındaki bir stajyer, yatakhaneden aşağı düşerek hayatını kaybetti. Xinhua haber ajansına göre, ismi açıklanmayan stajyerin bir kaza sonucu mu yoksa intihar nedeniyle mi öldüğü henüz bilinmiyor.


    Yaşanan bu üzücü olayın intihar olup olmadığı henüz kesinleşmemekle birlikte, çalışanları "yalnız" hissediyoruz diyen Foxconn, şartların iyileştirilmesi yönünde nasıl adımlar atacak, ne gibi düzenlemeler yapacak sorularının cevabını ise zaman gösterecek.








  • İleri teknoloji ve ilkel ölümler.Dünya gelişiyor mu yoksa geriliyor mu?
  • Şimdi bu haberin burada yayınlanmasının tek sebebi yataktan düşen kişinin foxconnda çalışmasımı. Hafta sonu izni için eve gidip evindeki yataktan düşseydi gene bu haberi okuyacakmıydık.
  • @elektro_gadget
    bu foxconn ilk kez olan birşey değil. daha önce de birden fazla intihar vakası gerçekleşmişti. aralarında hp, apple ve dell in de bulunduğu birçok teknoloji devi üretimmlerini faxconn a yaptırıyor ve daha önce çıkan haberlerden sonra gelen tekiler yüzünden foxconn a üretim şartlarını düzeltmesi yönünde uyarıda bulunmulardı. tabi olayın sözlü uyarıdan ileri gitmediği açık.
  • ölen kişi tam benim gibi stajyer yaz için bide
  • bu nedir ya foxconn cinnet fabrikasımı? ipini koparan kendini ıhdırıyor.
  • Çok ilginç. Bu firma lanetlimi ne
  • Bu derece detay ötesi bir haberin donanım haberde ne işi var anlamıyorum. Donanım Haberi takip edip de Foxconn da çalışan birinin hayatını kaybedip kaybetmediğiyle ilgilenen var mıdır acaba??
  • @pysicopath
    Bir insanın hayatını kaybetmesi seni pek ilgilendirmiyor anlaşılan. Bu insanların bizim ağzımızın suyu akarak baktığımız o elektronik aletleri çok ağır şartlarda çalışarak ürettikleri için,bunalıma girip öldüğünü anlayamıyorsun sanırım.
  • @pysicopath

    Tabiki de ilgilenen vardır. Mesela ben ilgileniyorum. İleride bir gün muadilleri arasında seçme şansımın olduğu bir ürün olduğu zaman foxconn ürünlerini tercih etmeyeceğim. Günde 18 saat çalışan işçiler varmış. Günde 18 saat çalışmak ne demek bir düşün istersen.
  • Ne yazık....O işçilerin ölümüne ,stresten amnezi hastalığına yakalanmasına , kalp krizi geçirmelerine bel fıtığı , boyun fıtığı olmalarına ,ayaklarında taban çökmesi oluşmasına , genç yaşta kel kalmalarına , hayattan umudunu kesmelerine neden olan işverenler , onlara ses çıkarmayan uluslar ve onların hükümetleri , bizim yöneticilerimiz mi ? daha suçlu , yoksa dünyanın en değerli varlığı olan kainatın bile o nun hizmetine sunulduğu varlığın İNSAN'ın öldürülmesinin , haberinin burada ne işi olduğunu soran , kör zihniyet , tüketici toplumu mu?O fabrikalardan maalesef yurdumuzda da fazlasıyla var ve bizleri yavaş yavaş öldürüyorlar.Maalesef çok inanarak meclise taşıdığımız sayın büyüklerimiz de bizleri çoktan unutmuş görünüyorlar.Duble yollarda duble araçlarını son surat kullanadursunlar .Bizler her geçen gün birer birer ölüyoruz , ölmeden de eziyetin her türlü çeşidini yaşıyoruz.Vatan sağolsun! üretmeye devam ediyoruz.Sizlerde bol bol tüketip , bir an bile düşünmeden yaşamaya devam edin sayın fildişi kulesi sakinleri.Saygılar;




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pysicopath

    Bu derece detay ötesi bir haberin donanım haberde ne işi var anlamıyorum. Donanım Haberi takip edip de Foxconn da çalışan birinin hayatını kaybedip kaybetmediğiyle ilgilenen var mıdır acaba??


    Vardır merak etme. Herkes senin kadar sığ düşünüp "altı üstü detay, ölüm işte" diye geçiştiremiyor. Bu haberin öncesi de var. Son olmayacağına da kestirmek zor olmasa gerek. Televizyonda Karayip Korsanları müzikleri eşliğinde her akşam ana haber bülteni adı altında verilen saçma sapan görüntülerden "n" kat daha fazla haber değeri taşıyor.

    Gerçi ben buradaki ölümden çok insanlarımızın ne kadar vurdumduymaz olabildiklerini gördüğüme üzüldüm.
  • Foxconn tuzla tersanesine donusmez inşallah
  • insanlar iyice köleleşiyor , burcuva ceşitli cemiyetlerde hava için yarın hangi arabasını garajından cıkaracağına karar verirken hangi evinde parti vereceğini parayı nereye sacacağını düşünürken onları bu kadar zengin eden işcilerinin durumları içler acısı...
  • bence bu bir ranza dan düşme ölümü deil yatakdan düşerek hangimiz öldük

    ben 4 katlı ranzadan düştüm kol gitti sadece.

    arkadaşlar kimse yalan dan ölmez ama

    adam gibi öldürülünce ölür
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RougeDown
    Foxconn tuzla tersanesine donusmez inşallah

    tuzla tersanesindeki ölümlerin sorumlusu firmalar değil ,işçiler oluyor genellikle.
  • ranzalar kaç katlı ya. bende ranzanın 2.katından düştüm.hiç bişey olmadı.bu foxconn un malları ahlı maldır.ben almam şahsen.baksana ölen ölene..
  • @DavutGENC



    Olay ranzadan düşmek değil zaten, başlıkta yazıyor "yatakhane"den düşmek. Yani işçilerin kaldığı yurt gibi birşey.
  • Yatakhane denmiş, binadan düşmüş olmasın
  • @Holy One

    O kadar ölümü işçi sebepli olamaz.

    İşçinin güvenliğini çalışan üstlenir.

    Çoğu güvenlik eksikliği sebepli ölümler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.