Şimdi Ara

-------

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
3
Favori
4.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fermess -- 28 Temmuz 2013; 2:17:05 >

• Okunmalı neden okunmasın.
  • napıcaksın. sende en iyisi tıp iş garantisi var maaşıda iyimi dicen :D. lisede sınıfın yarısı(14) tıp tıp diodu. sınıftan tıpa 8 kişi gitti kalanlarda dişçiliğe. tıpa giden 3ü pes etti daha 1.sınıfta. çok sıkıcı, bana göre diil, yapamıyorum gibi şeler yüzünden. geri kalanındanda aralarında 1 i heralde çok iyi bi işi olcak. mezun+tus boru gibi. yaparım ederim diosan bunu müh olarakta yaparsın zaten. karışık yazıyorum çnkü şuan baya yorgunum k.bkma :(. sonuç olarak demek istediğim şu; şuan bn en çok hoşlandıığım şeyleri yapabilceğim(robotik) müh. dalı okumaktayım. ve baya mutluyum. şuan yaz olmasına rağmen her gün okula gidip akşam son metroyla eve dönmekteyim, fakülteden iznim var 7/24 giriş iznm araştrma yapıyorum. devre elemanlarını, yazılm felan öğreniyorum. ve bunları mecburiyetten değil zevk aldığım için yapıyorum. yani sende neyden mtluluk duyacaksan onu yapmalısın

• Dostum hemen hemen ayni durumdayiz ortahalli bir uni ve gelecek kaygisi ama benim amacim su. Ortahalli bir uni bitirilecek bunun yaninda ing. Kurs work and travel gibi nanelerle iyi bir ingilizce edinilecek ardindan rusyada yuksek lisans ve iyi bir rusca. Ortalamada hep yuksek kalirsa kotu bir gelecek icin neden kalmiyor. Bana anlatilanlar ve okuduklarimdan anladigim bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark1n

http://forum.memurlar.net/konu/120415/?page=1
    alın mühendis adamların agzından yorumlar , adamlar özelde 1000 liraya it gibi calısacagıma bari devlet için ugrasayım 2000 lira alayımın derdinde.
    adamlar haklı ya , keske sayısal değil de tmden hazırlansaydık , tmciler zaten fazla mat - geo fazla yapamıyor , en azından hukuk kazanırdık.şimdi sayısaldan girdik ne halt yicez , ilgimi 2-3 mühendislik çekiyor onlarda da para yok , gerçi internetten arastırdıgım kadarıyla hiç bir mühendislikte para yok (ilk 15.000de olup iyi ünilere gidenler hariç) , napalım şimdi. bi yanım diyor ki ögretmen ol rahat rahat calıs , yılda 3 ay tatil + haftasonları + 15 tatil + ekstra tatiller..alacagın para 2.000.etüt metüt özel ders verebilirsen daha da fazla.
    mühendisliği düşünüyorum orta kalite bi ünide makina , inşaat , kimya ya da elektrik elektronik okuduk mezun olduk.girişte alacagım para 1000-1300 olsun , 5 sene sonra ne olacak 2500 olacak mı acaba hayvan gibi calısmanın karsılıgı olarak ? yok bu ülkede mühendislik cidden okunmaz ama geç kaldım bunu anlamak için heralde.keske sene basından biraz arastırsaydım sıkı calısır doktorluk için ya da iyi ünilerde mühendislik için calısırdım.ciddi ciddi kafam karıstı acaba 1 sene daha calıssak mı sonradan bu 1 yıl için 20 yıl lanet etmeyelim.internette nerde arastırdıysam mezun olup iş arayanlar lanet ediyor , henüz ünide mühendislik okumakta olanlar da mezun olunca cok rahat iyi iş bulurumun hayalindeler.
    sizce mühendislik okunmalı bu ülkede ?

adam 100 bininci olsun kötü bi üniversiteye gitsin sonra okudum işşisizim desin ne güzel. para kazanmak o kadar kolay olsaydı millet neden odtü itü boğaziçi için çalışırdı ki?

o kadar saçmaki düşüncen, sanki türkiyede ayda 2000 lira maaş alan yokmuş gibi. hepsi doktor, avukat, gazetecimi onların sanki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devoure -- 11 Temmuz 2010; 19:47:00 >

• İş biraz adamın kendinde bitiyor. 10.000 alan mühendis de vardır 1000 alan mühendis de. İyi bir üniversiteden mezun olan, kendini geliştiren biri çok da düşük şartlarda çalışmaz heralde.

Sağlık sektörü daha iyi tamam. Eğer doktorluğa ilgin varsa severek yapabilirim diyorsan Öss ye kas yerleş bi tıp fakültesine. Ama sırf parası için de doktor olunmazki. Sevmediğin meslekte nasıl mutlu olacaksın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devoure

quote:

Orijinalden alıntı: Dark1n

http://forum.memurlar.net/konu/120415/?page=1
    alın mühendis adamların agzından yorumlar , adamlar özelde 1000 liraya it gibi calısacagıma bari devlet için ugrasayım 2000 lira alayımın derdinde.
    adamlar haklı ya , keske sayısal değil de tmden hazırlansaydık , tmciler zaten fazla mat - geo fazla yapamıyor , en azından hukuk kazanırdık.şimdi sayısaldan girdik ne halt yicez , ilgimi 2-3 mühendislik çekiyor onlarda da para yok , gerçi internetten arastırdıgım kadarıyla hiç bir mühendislikte para yok (ilk 15.000de olup iyi ünilere gidenler hariç) , napalım şimdi. bi yanım diyor ki ögretmen ol rahat rahat calıs , yılda 3 ay tatil + haftasonları + 15 tatil + ekstra tatiller..alacagın para 2.000.etüt metüt özel ders verebilirsen daha da fazla.
    mühendisliği düşünüyorum orta kalite bi ünide makina , inşaat , kimya ya da elektrik elektronik okuduk mezun olduk.girişte alacagım para 1000-1300 olsun , 5 sene sonra ne olacak 2500 olacak mı acaba hayvan gibi calısmanın karsılıgı olarak ? yok bu ülkede mühendislik cidden okunmaz ama geç kaldım bunu anlamak için heralde.keske sene basından biraz arastırsaydım sıkı calısır doktorluk için ya da iyi ünilerde mühendislik için calısırdım.ciddi ciddi kafam karıstı acaba 1 sene daha calıssak mı sonradan bu 1 yıl için 20 yıl lanet etmeyelim.internette nerde arastırdıysam mezun olup iş arayanlar lanet ediyor , henüz ünide mühendislik okumakta olanlar da mezun olunca cok rahat iyi iş bulurumun hayalindeler.
    sizce mühendislik okunmalı bu ülkede ?

adam 100 bininci olsun kötü bi üniversiteye gitsin sonra okudum işşisizim desin ne güzel. para kazanmak o kadar kolay olsaydı millet neden odtü itü boğaziçi için çalışırdı ki?

o kadar saçmaki düşüncen, sanki türkiyede ayda 2000 lira maaş alan yokmuş gibi. hepsi doktor, avukat, gazetecimi onların sanki

odtü itü boğaziçi demişin. bn şuan itüde okuyorum ve şöle diyim. kazanmak yetmiyor. çevremde çok donanımlı 2. sınıf 3. sınıf arkadaşlarım var. bi onlara bakıyorum birde sadece sınavlara çalısıp mezun olunca iş bulcağını sananlara. eğer sadece derslere bakmayıp kendini geliştirirsen ( proje yapma, hocann yardımcısı olma...) 2. sınıfta 1milyarlık iş teklifi alabilirsin. bir abim bu sene mezun oldu. 2.sınıfta iş teklifi almıs, haftada 2 gün gidiyor ayda 1.8 milyar alıyordu. şimdi kmbilir napıyordur. yani herşey sende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XMERTCANAVAR2X -- 11 Temmuz 2010; 19:56:34 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: XMERTCANAVAR2X

napıcaksın. sende en iyisi tıp iş garantisi var maaşıda iyimi dicen :D. lisede sınıfın yarısı(14) tıp tıp diodu. sınıftan tıpa 8 kişi gitti kalanlarda dişçiliğe. tıpa giden 3ü pes etti daha 1.sınıfta. çok sıkıcı, bana göre diil, yapamıyorum gibi şeler yüzünden. geri kalanındanda aralarında 1 i heralde çok iyi bi işi olcak. mezun+tus boru gibi. yaparım ederim diosan bunu müh olarakta yaparsın zaten. karışık yazıyorum çnkü şuan baya yorgunum k.bkma :(. sonuç olarak demek istediğim şu; şuan bn en çok hoşlandıığım şeyleri yapabilceğim(robotik) müh. dalı okumaktayım. ve baya mutluyum. şuan yaz olmasına rağmen her gün okula gidip akşam son metroyla eve dönmekteyim, fakülteden iznim var 7/24 giriş iznm araştrma yapıyorum. devre elemanlarını, yazılm felan öğreniyorum. ve bunları mecburiyetten değil zevk aldığım için yapıyorum. yani sende neyden mtluluk duyacaksan onu yapmalısın

robotik dediğin mekatronik mi ?

• Adam 100 bininciyse issiz kalacagi garantiyse universite almasin o adami o zaman. Rulet mi oynatiyorlar anlamiyorum. O yuzbininci dedigin adam sen odtude camlik altinda yiyisirken doguda neylerle ugrasiyor biliyor musun? Ilk 15 bindeyiz 20 bindeyiz diye kimsenin gotu kalkmasin. Para sayisalda tahmin edecegin 6 rakama bakar bazen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsungstar10

quote:

Orijinalden alıntı: XMERTCANAVAR2X

napıcaksın. sende en iyisi tıp iş garantisi var maaşıda iyimi dicen :D. lisede sınıfın yarısı(14) tıp tıp diodu. sınıftan tıpa 8 kişi gitti kalanlarda dişçiliğe. tıpa giden 3ü pes etti daha 1.sınıfta. çok sıkıcı, bana göre diil, yapamıyorum gibi şeler yüzünden. geri kalanındanda aralarında 1 i heralde çok iyi bi işi olcak. mezun+tus boru gibi. yaparım ederim diosan bunu müh olarakta yaparsın zaten. karışık yazıyorum çnkü şuan baya yorgunum k.bkma :(. sonuç olarak demek istediğim şu; şuan bn en çok hoşlandıığım şeyleri yapabilceğim(robotik) müh. dalı okumaktayım. ve baya mutluyum. şuan yaz olmasına rağmen her gün okula gidip akşam son metroyla eve dönmekteyim, fakülteden iznim var 7/24 giriş iznm araştrma yapıyorum. devre elemanlarını, yazılm felan öğreniyorum. ve bunları mecburiyetten değil zevk aldığım için yapıyorum. yani sende neyden mtluluk duyacaksan onu yapmalısın

robotik dediğin mekatronik mi ?

bn kontrol okuyorum. robotk dersleri felanda var bölm içi

• YAV ONU YAZAN MÜHENDİS DEĞİLDİR.ÇOK VAR ÖYLE O SİTEDE BİRİSİDE MÜHENDSİLK Mİ GARDİYANLIK MI DİYE SORMŞ TEKNİK ÖĞRETMEN ÇIKMIŞ AÇIJKLADILAR TAKMA KAFAYA GİR DEVLETE AL 2 3 ARASI MAAŞI ;)ÖĞRETMEN OLSAN 1 300 E SÖZLEŞMELİ FLN BİLMEM NERENİN KÖYÜNE ATAMA BEKLİCEN.PRATSYEN HEKİM MAAŞI 2.5 CİVARI MÜH MAAŞIDA ÖYLE;)
  • 100.000 ci olan tabi iş bulamaz diyen arkadaş , orta halli üni diyorum anlamıyor musun, 30-40 bin civarı sıralamaya sahip olup o seviyede yerleşebileceği üniden mezun olacak adamlar diyorum.
    ve ben tıp okusam sıkıntıdan ölürüm heralde.o da bi sorun.ha mühendisliğin de zorluk bakımından tıptan geri kalır yanı yok ama en azından bana daha uygun.hep derler ya sevdiğin işi yap , sevdiğim işi yapınca ne olacak ac kalıcam.

mühendislik eskiden iyiydi 15 yıl önce mühendisliğe baslayan adam şimdi iyi yerlere gelmiştir iyi de maaş alıyordur ama bugun tam tersi hayvan gibi calısıyorsun üni boyunca sonuç : pazarcıdan daha az maaş alıyorsun.ve canın cıkıyor özelde calısıyorsan.devlette zaten alacagın 2 lira.özelde girişte 2 lira da alamıyorsun.

bazı mühendisler dogru konusmus , ünide hayvan gibi calısacagıma gider liseden sonra dönercinin yanında calıssam 4 sene sonra usta olurum mühendisten daha az calısarak daha cok para kazanırım demiş.
    şimdi gelip kimse herşey para mı demesin.o kadar emeğin sonucunda kim ister 1-2 liraya calısmak ? bugün işçiler de alıyo o parayı.(kücümseme olarak algılanmasın , verilen emege , calısmaya degmiyor demek istiyorum)

• dediklerinin bir kısmına katılmıyorum ama şu kısmına katılıyorum . Mühendis emeğinin karşılığını alamıyorum. ( Çoğunluğu böyle. O kadar çile çekiyosun ama aldığın para pek tatmin edici değil )
  • quote:

Orijinalden alıntı: bay_alim

YAV ONU YAZAN MÜHENDİS DEĞİLDİR.ÇOK VAR ÖYLE O SİTEDE BİRİSİDE MÜHENDSİLK Mİ GARDİYANLIK MI DİYE SORMŞ TEKNİK ÖĞRETMEN ÇIKMIŞ AÇIJKLADILAR TAKMA KAFAYA GİR DEVLETE AL 2 3 ARASI MAAŞI ;)ÖĞRETMEN OLSAN 1 300 E SÖZLEŞMELİ FLN BİLMEM NERENİN KÖYÜNE ATAMA BEKLİCEN.PRATSYEN HEKİM MAAŞI 2.5 CİVARI MÜH MAAŞIDA ÖYLE;)

hacı sen de hiçbir şeye inanmıyorsun :) son 1 haftada nette en az 200 kişiden okumuşumdur mühendis olduguna pişman olan.mühendis oldugum şükürler olsun ki cok iyi de para alıyorum diyen ise göremedim.en fazla işte su maasla basladım hiç yoktan iyidir diyen gördüm 1-2 kişi.
    adam makine mühendisi işte sayıyor aldıgı makina müh. derslerini hayatımda hiç duymadıgım terimleri , birimleri , konuları ... senin benim gibi adam işi gücü yok makina mühendisliğinin en detayına kadar araştırıp yalan söylemek için mesaj mı atacak.yalan söyleyecek olan ve gerçekte mühendis olmayan adam o bölümün detaylarını nerden bilsin.

• Bunu her yere yayalım ben mühendislik istiyorum ne kadar kişi tıp a kayarsa okadar iyi
  • Daha konu başlığını görünce konuyu açan arkadaşın hangi siteden araştırma yaptığını anladım. Memurlar.net...

Bu siteye girdiğiniz zaman mühendislikle ilgili 1 tane olumlu yorum göremezsiniz. İş bulamayıp memurluğa başvurmak isteyen kim varsa buraya toplanmış. Dolayısıyla bu sitede yazıların yorumları da okuyun; ama fazla da kafaya takmayın. Herkesin kaderi böyle olacak, diye bir şey yok.

Türkiye'de mühendis olmak istiyorsanız paşa paşa 1000 TL civarı ile başlamayı kabul edeceksiniz. Gerçek bu.
  • YAV OKADAR İŞ BULANDA VAR SONCTA BİNLERCE MÜH VAR BAZILARI ELBETTE MUTSUZ OLUCAK ONA BAKARSAN HÜLYA AVŞARLA İLİŞKİSİ OLAN SADETTİN SARAN MAKİNA MÜH-YILDIRIM DEMİRİÖERN MAKİNA MÜH-AZİZ YILDIRIM İNŞAAT MÜH-NİHAT ÖZDEMİR MAKİNA MÜH VS. BUNLARDA HANİ FAKİR DEĞİLLER:d
  • Arkadaşım o saydığın insanlar fakir değil haklısın ama mühendislik yaparak mı o paraları kazandılar, tabi ki hayır. Teknoloji üretmeyen bir ülkede mühendis olmak o kadar cazip değil. Mühendislikte o kadar emek harcayıpta işsizlikten başka sektöre yönelince okurken ve kazanmak için harcadığın emeğe yazık olur.Ne karar verirseniz verin pişman olmayacağınız bir seçim yaptığınızdan emin olun.
  • hoca bak sölüyüm;
    iyi okuyun yazdıklarımı:))

benim bi muhendis arkadasım cok iş aradı, heryere basvurdu,aman iş buluyum diye yırtındı (1yıl)
    gecen yıl 700 tl den işe basladı , su an 1500 alıyo ve aksama kadar oturup proje ciziyor. özelde.
    baska biri hiç iş aramadı , mezun oldugu gun bi arkadası aramız iş tekilifi, 1500 le basladı.
    şans buyuk bir unsur yani.

baska bir mevzu;
    giren ve mezun olan sayısı baya bi artıyo. o yuzden issiz kalmayı ve az maas almayı GÖZE ALACAKSINIZ artık.
    o yuzden bi fark yaratacaksınız.
    malak malak oturup 4 yılda bitircem diye sadece ders calışıp okulu hemen bitirip , boş boş ortalıkta gezmeyin.
    yazık olur size.
    adam akıllı düşünün. neyin size getirisi olur. sosyal olun, kuluplere uye olun, seminerlere katılın,egitimlere katılın.
    çift anadal yapmasanız bile yandal yapın. daha rahat olur en azından. oda olmadı gidin baska bolumlerin derslerine girin.
    planlamayı-pazarlamayı-tasarımı ögrenin. adamlar size - yok giremezsin dersime- demez zaten.
    diyenler illa olur; bekleyin 1 yıl sonra buyuk ihtimal hocası degişir. yine gidin. yine sorun.

ama tabi, sizde herkes gibi gitcek, ders calışcak, internete girecek, ve 4-5 yılda okulu bitirecek,
    geri kalandada tv izleyecek, okulu bitirip geleceksiniz. ne biliyosun diyene -3d, autocad- dicek (baska birsey yapmadınız cunku)
    ve - bak adam bana 800 maas teklif ediyo, dalga gecer gibi- diyeceksiniz. not edin bu paragrafı. bakın 5 yıl sonra.

ha amacınız devlettir. o zaman hiç bir sey yapmayın. gidin en basit egitim veren okula. oturun 4 yılda bitirin.
    son 2 yıldada (yani 3 ve 4. sınıfta) hem vizelere hemde kpss ye calışın, rahat 90 alırsınız ilk 2 atamada atanır
    alırsınız en az 2000 maas yatarsınız aksama kadar.

ya özel-ya devlet --o yuzden, külahınızı koyun önünüze iyi düşünün.

• devlete gireriz baba en azıondan yani ne var millet gözünü açsın devlete girsin ozaman.herşey para mı ben elektronikçi olsam okadr güzel şey öğrenirim.artı açktanda bölüm okuruz olmadı açkta 4 yıllk aynı maaş ondan gireriz.oakdar korkmuyorum valla hangi meslek süper ki önerin dinleylim cidden
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.