Şimdi Ara

Edifier S550 5+1 & Logitech Z- 5500 5+1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
23.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son bir kaç gündür bu iki ürün arasında gidip geliyorum ve bir türlü karar veremedim bugün vatan computer da ikisini yanyana görüdüm ve z-5500 ediferin yanında oyuncak gibi kalıyor resmen onu alma beni al diyor ancak iş rakamlara gelince z-5500 havada karada eziyor bir çok forumda araştırma yaptım genelde z-5500 ü hem kendini kanıtlaması ve dijital çıkışından dolayı az farkla öneriliyor çoğu kişide tiz ve bass için edifer diyor arada kalan ben oldum birde siz değerli arkadaşlarımın düşüncelerini almak isterim ancak yorumlarda ben bunu kullanıyorum öneririm yerine daha bilgilendirici yorumlar olursa sevinirim yani bu daha iyidir sebebide budur gibi ben vatandaki karşılaştırmayı buradada belirtmek isterim .

    EDIFIER S550 5+1 SPEAKER

    Hoparlör Sistemi 5+1
    Hoparlör Gücü : 280W RMS
    Ses Girişi : Belirtilmemeiş ama araştırmalarıma göre Analog
    Subwoofer : Var 10" Subwoofer’un her iki tarafındaki Pasif Radyatör daha zengin bir bass performansı sağlar
    Subwoofer Çıkış Gücü 120W RMS 188W RMS Ses Gücü
    Uydu Hoparlör Sayısı : 5 adet Ahşap MDF Kaplamalı hoparlörler
    Uydu Hoparlör Çıkış Gücü : 32W RMS
    Manyetik Koruma : Var
    Renk : Siyah
    Uzaktan Kumanda : Var Kablolu kumanda 2. 5” lik lcd ekrana sahiptir (Ekran parlaklık ayarı yapılabilmektedir)
    Açıklama : Ana ses kumandasından ön, merkez ve arka ses ayarları, subwoofer ayarı bas tiz ayarı ve 7 seviyeli lcd panel ışığı ayarı yapabılabilir.


    LOGITECH Z- 5500 5+1 DIJITAL THX SPEAKER

    Hoparlör Sistemi : 5+1
    Hoparlör Gücü : 505W Rms Ses gücü
    Ses Girişi : Analog, Digital Optik
    Subwoofer : Var
    Subwoofer Çıkış Gücü : 188W RMS Ses Gücü
    Uydu Hoparlör Sayısı : 5 Adet
    Uydu Hoparlör Çıkış Gücü : 317 W Rms Ses Gücü ( 2 x 62W Ön, 2 x 62 Arka, 69W Merkez Kolon)
    Manyetik Koruma : Var
    Açıklama : KABLOSUZ UZAKTAN KUMANDA THX DOLBY







  • Edifier müzikalite olarak z5500'den çok üstün bence z5500 yerine tercih edilebilir alternatif olarak değil ciddi anlamda önde görüyorum ben edifierin gerek işçiliği gerek malzeme kalitesi ve müzik performansı harkulade yabana atma derim bu sistemi
  • Genelde çoğunluk bu şekilde söylüyor ancak benim anlamadığım neden ses girişi analog olan bir ürün ön plandan tutuluyor yeni teknoloji dururken neden eski teknolojiyi alayım sorunda bu işte bu konuda bilgilendirirseniz daha faydalı olabilir benim için yabancı bir forumda edifer için ayrı ayrı 1-2 parça daha almış dijital ses için onada haliyle + para veriyor zaten şu an için z-5500 den pahalı konumda üzerine iyice maliyeti artıyor
  • z5500 kullanıcısıyım. özellikleri edifier'e göre daha iyi. uydular hariç woofer ve kontrol ünitesi imitasyon z5500 gibi :) 68watt lık woofer, 30küsür wattlık uydu farkları az değil. bunları da göz önünde bulundur. dijital ses girişi yoksa yanından bile geçme..
  • Digital seçeneğinde ses kartının fonksiyonlarını kullanmıyorsun bu yüzdende müziklerde analog daha iyi gidiyor eğer devamlı bluray dts filmde seyretmiyorsan digital a hiç gerek yok bu benim görüşüm digital olmuş mid tiz olmamış neye yarar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Caparzo34

    z5500 kullanıcısıyım. özellikleri edifier'e göre daha iyi. uydular hariç woofer ve kontrol ünitesi imitasyon z5500 gibi :) 68watt lık woofer, 30küsür wattlık uydu farkları az değil. bunları da göz önünde bulundur. dijital ses girişi yoksa yanından bile geçme..

    edifieri dinledinmi kağıt üstünden yorum yapıyorsun gibi geldi bana bu işten anlayan aklı selim insanlar bu işin kağıda yazılı rakamlardan farklı olduğunu bilir
  • tartışma yapmayalım lütfen :) bLind35 arkadaşım genel anlamda film moduna giriyorum dün samsung 24" full hd ekranınıda aldım fakar bende creative 6+1 artık pek tatmin etmiyor windows 7 de ön arka ayarlarıyla oynayarak güzel ses yakalayabiliyorum ancak ben daha canlı olmasını isitoyurum o yüzdende digital diye ısrar etmekteyim ha ama illaki edifer daha kalitelidir derseniz ona göre yol almayı düşünüyorum az öncede bir sitede logitech in plastik kaplama ve çin malı olduğundan bahsetmiş neticede plastik malzeme sürtünmeden dolayı pekte hoş ses vermeyebilir daha doğrusu sesi net vermez diye düşündüm edifier ise ahşap kaplama olduğundan ses kalitesinin daha kaliteli olduğunu düşünmekteyim ama hala logitech daha çekici geliyor dediğim gibi sırf digital olmasından müziklere gelincede DTS arşivim oldukça geniş bunları tam anlamıyla edifierdan alabilirmiyim yoksa ek malzeme kullanmam gerekiyormu




  • Valla ben z5500 aldım ve vatanda edifer dinledim ve keşke bunu alsaymışım dedim opticde dts sesleri çok daha kaliteli çıkar ama şuan ikisinden birini bana bedavaya verseler s550 seçerim bu benim görüşüm
  • 2008 den beri z5500 kullanıcısıyım bu gün bozulup perte cıksa gene z5500 alırım bu benim kendi fikrim.

    dijital kullanmam işime ne zaman yarar gibilerinden düşünme ses kartı + z5500 o sistemden daha iidir ona emin ol ve ilerde belki başka cihazlara bağlama şansın olur (media oynatıcı, dvd player gibi)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Comaa

    2008 den beri z5500 kullanıcısıyım bu gün bozulup perte cıksa gene z5500 alırım bu benim kendi fikrim.

    dijital kullanmam işime ne zaman yarar gibilerinden düşünme ses kartı + z5500 o sistemden daha iidir ona emin ol ve ilerde belki başka cihazlara bağlama şansın olur (media oynatıcı, dvd player gibi)


    bu beni 1 adım daha z5500 e itti teşekkür ederim salondaki plazmayla dvd player ve z5500 hoşuma gitti
  • Sadece optic çıkışı var diye tercih etmemelisin bence git ikisinide dinle öyle al.
  • dijital olunca sesler daha mı iyi çıkıyor zannediyorsunuz
    analog bağlantıda dekoder olarak z5500 yerine bilgisayar kullanılabilir
    o zaman z5500 ün hiç bir üstünlüğü olmaz
    eğer ki bilgisayar değilde sadece dvd player bağlanacaksa z5500 alınabilir
    fakat dvd player'in analog 5.1 çıkışı var ise o zaman s550 tercih edilebilir
    eldeki malzemelere ve ihtiyaca göre değerlendirilmeli
  • quote:

    Orijinalden alıntı: morpheuscuk


    quote:

    Orijinalden alıntı: Comaa

    2008 den beri z5500 kullanıcısıyım bu gün bozulup perte cıksa gene z5500 alırım bu benim kendi fikrim.

    dijital kullanmam işime ne zaman yarar gibilerinden düşünme ses kartı + z5500 o sistemden daha iidir ona emin ol ve ilerde belki başka cihazlara bağlama şansın olur (media oynatıcı, dvd player gibi)


    bu beni 1 adım daha z5500 e itti teşekkür ederim salondaki plazmayla dvd player ve z5500 hoşuma gitti


    SAKIN !! Z5500 ü media oynatıcı veya dvd player gibi eq ayarlarını manuel olarak yapamadığın cihazlara bağlarsan çook kötü hayal kırıklığına uğrarsın. duyduğun tek ses uuhhvv uuuhvvv diye böğründe hissettiğin bir ses olur. z5500 bir multimedya ses sistemidir ve öncelikle pc ler için yapılmıştır. eğer düzgün bir ses kartı ve ince ayarlanmış bir eq ayarı olmazsa çok vasat bir ses çıkarır.




  • dün vatan da ikisinide dinleme şansım oldu pek bir fark göremedim sadece edifier ın tizlerde birazdaha belirgin ses verdiğini farkettim ancak vatandaki arkaşımız bana mp3 formatında dinletti dedim bende DTS olarak dinlet yokmu hiç formatında müziğin dediğimde yok dedi yani o şekilde bir nileme fırsatım olmadı barı bluray film tatında bir test yapalım dediğimde şu an o bağlantıları yapmayız deyince çıldırdım özellikle bu 2 ürünü güzel bir ortamda test edebilecek bir ortam sağlamamışlar tıkmışlar bir köşeye sadece ses açıp kapatmaya yarıyor böyle birşey anlaşılmazki dvdplayerde optik çıkış var bilgisayarımdada aşağıda gördüğünüz ses kartı var şimdi digital çıkışlımı almak mantıklı yoksa analogmu

     Edifier S550 5+1 & Logitech Z- 5500 5+1

    CREATIVE X-FI TITANIUM FATAL1TY CHAMPION



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morpheuscuk -- 11 Temmuz 2010; 16:50:01 >




  • Merhaba
    Uzun süre Z5500 kullandım.Benim sistemdeki öncelikli olarak beklentim bass'tı o yüzden bu sistemi tercih ettim.
    Z5500 ile S550'yi aynı ortamda eşit şartlarda denemeye çalıştık.

    Müzik dinlerken mid ve tizlerdeki kalitesi ile S550 gerçekten çok önde bir sistem.Subwooferın uyduları ezme gibi bir durumu yok.Uzun süre müzik dinlenebilecek bir sistem.
    Z5500 ise bildiğiniz gibi subwooferı ile öne çıkıyor.Ancak tiz ve midlerde S550 ile kafa kafaya yarışamasada Z5500'ün S550'den çok geride kaldığını söyleyemeyiz.Bu tür sistemleri seçenlerin evde müzikal dinlemek için seçtiğini düşünmezsek müzik konusunda S550 önde olsa bile Z5500 S550'den aşağı kalmıyor.
    Ancak basslar konusunda Z5500,S550'ye göre bariz bir üstünlük gösteriyor.Daha düşük frekanslara inebiliyor ve bassı S550 gibi sert ve tok değil.Daha yumuşak ve uzun atımlı.O yüzden Z5500 subwoofer konusunda öne geçiyor.
    Filmlerdeki performanstan sanırım bahsetmeme gerek yok.300 Spartalı'nın savaş sahnesi ve FnF Tokyo Drift'in heyecanlı sahneleri testte kullanıldı.
    Z5500 optik olarak bağlandı.DTS filmlerde bu özelliğini en başta hissettiriyor.Filme resmen ayrı bir hava katıyor.
    S550'yi bağlamakta epey güçlük çektik.Film performansı kötü sayılmaz ancak Z5500 kadar başarılı değil.

    Ayrıca gelişen teknoloji ile DTS tarzı dijital ses formatlarının öne çıkması Z5500'ü daha cazip hale getiriyor.
    Kısacası Z5500 derim ben.

    Amacım kesinlikle Edifier'i kötülemek,Logitech sempatizanlığı yapmak değil.Edifier gerçekten çok başarılı bir sistem.Müziklerde mid ve tizler kendini hissettiriyor ancak sizin amacınız öncelikle DTS formatlı film izlemek ve bağlantı kolaylığı olduğu için Z5500'ü seçmeniz daha doğru olacaktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: R0ME

    Merhaba
    Uzun süre Z5500 kullandım.Benim sistemdeki öncelikli olarak beklentim bass'tı o yüzden bu sistemi tercih ettim.
    Z5500 ile S550'yi aynı ortamda eşit şartlarda denemeye çalıştık.

    Müzik dinlerken mid ve tizlerdeki kalitesi ile S550 gerçekten çok önde bir sistem.Subwooferın uyduları ezme gibi bir durumu yok.Uzun süre müzik dinlenebilecek bir sistem.
    Z5500 ise bildiğiniz gibi subwooferı ile öne çıkıyor.Ancak tiz ve midlerde S550 ile kafa kafaya yarışamasada Z5500'ün S550'den çok geride kaldığını söyleyemeyiz.Bu tür sistemleri seçenlerin evde müzikal dinlemek için seçtiğini düşünmezsek müzik konusunda S550 önde olsa bile Z5500 S550'den aşağı kalmıyor.
    Ancak basslar konusunda Z5500,S550'ye göre bariz bir üstünlük gösteriyor.Daha düşük frekanslara inebiliyor ve bassı S550 gibi sert ve tok değil.Daha yumuşak ve uzun atımlı.O yüzden Z5500 subwoofer konusunda öne geçiyor.
    Filmlerdeki performanstan sanırım bahsetmeme gerek yok.300 Spartalı'nın savaş sahnesi ve FnF Tokyo Drift'in heyecanlı sahneleri testte kullanıldı.
    Z5500 optik olarak bağlandı.DTS filmlerde bu özelliğini en başta hissettiriyor.Filme resmen ayrı bir hava katıyor.
    S550'yi bağlamakta epey güçlük çektik.Film performansı kötü sayılmaz ancak Z5500 kadar başarılı değil.

    Ayrıca gelişen teknoloji ile DTS tarzı dijital ses formatlarının öne çıkması Z5500'ü daha cazip hale getiriyor.
    Kısacası Z5500 derim ben.

    Amacım kesinlikle Edifier'i kötülemek,Logitech sempatizanlığı yapmak değil.Edifier gerçekten çok başarılı bir sistem.Müziklerde mid ve tizler kendini hissettiriyor ancak sizin amacınız öncelikle DTS formatlı film izlemek ve bağlantı kolaylığı olduğu için Z5500'ü seçmeniz daha doğru olacaktır.


    öncelikle üşenmeyip bu denli beni bilgilendirdiğiniz için size teşekkür ederim öğrenmek istediklerimde bunlardı zaten günün büyük bir kısmı müzik dinlemekle geçsede aradığım bass ve filmlerdeki performansdı ve sizin testlernize dayanarak z5500 almak daha mantıklı hale gelmiş bulunmakta kafamda zaten bir çok DTS müzik arşiimde olduğundan artık mp3 ede pek ilgilenmem




  • edifier nasıl bir markadır bilmem ama bana tam anlamıyla alman otomobill markalarını taklit eden uzak doğu otomobillerin markalarını anımsattı tam anlamıyla bir taklit ve görünüş olarak benim fikrim sınıfda kaldı midler uzuz çin malı hoparlör gibi woofer desen keza öyle dizayn açısından başka bir markayı taklit eden bir markadan ne beklenilebilinirki gidip bir ara dinliyeceğim ozaman arkadaşlar sizlere daha iyi yorumlar yapabilirim iyi forumlar saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onurca -- 11 Temmuz 2010; 18:29:41 >
  • @morpheuscuk
    Rica ederim.
    Siz basslara önem verdiğinizi ilk mesajınızda belirtseydiniz eminim çoğu kişi Z5500 derdi.
    Z5500 için mid ve tizlerdeki kalitesizlikten bahseden çok kişi var,kısmi olarak haklılar,uydularda harici bir tiz sürücü olsaydı performansı gerçekten çok daha iyi olurdu ancak sistem şu hali ile bile yetersiz sayılmaz.
    Kaliteli bir ses kartı ile istediğiniz verimi alırsınız.

    @Onurca
    Aslına bakarsanız Edifier,sadece müzik üzerinde çalışan ve bu konuda oldukça köklü ve başarılı olan bir firma.Türkiye pazarına biraz geç girdi.O yüzden isim yapmakta zorlandı.Taklit üretim yapan Çin markaları ile karıştırılmaması lazım.Dinleti açısından da Altec Lansing benzeri dengeli bir sistem.
    Burada Z5500'ü överken S550'yi yermek olmaz.
    Bence sistemi deneyin,görüşünüz büyük ölçüde değişecektir.




  • paran varsa eğer ve z5500 ün tiz eksikligini ön planda tutuyorsan z5500 alıp kolonlarını değiştirebilirsin bu şekilde tiz-mid sorunuda çözülür tabi parada gider bu işe
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _DIESEL_


    quote:

    Orijinalden alıntı: Caparzo34

    z5500 kullanıcısıyım. özellikleri edifier'e göre daha iyi. uydular hariç woofer ve kontrol ünitesi imitasyon z5500 gibi :) 68watt lık woofer, 30küsür wattlık uydu farkları az değil. bunları da göz önünde bulundur. dijital ses girişi yoksa yanından bile geçme..

    edifieri dinledinmi kağıt üstünden yorum yapıyorsun gibi geldi bana bu işten anlayan aklı selim insanlar bu işin kağıda yazılı rakamlardan farklı olduğunu bilir


    denedim kardeş. z5500 bende var edifier'ıda vatanda denedim.. ;)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.