Şimdi Ara

Şarjınızın uzun gitmesi için yapılması gerekenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
536
Cevap
31
Favori
135.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • ÜST KONU!!!


     Şarjınızın uzun gitmesi için yapılması gerekenler


    Sizinde eklemek istediğiniz bir şey olursa hemen eklerim konuya.

    Not: Hangi ayarın nerede olduğunu gösteren yönergeler Symbian S60V5 içindir.Diğer işletim sistemli telefonlara sahip olan arkadaşlar tabiki farklı yerlerden ayarlayacaklar.

    1- 3G kullanmıyorsanız 3G'yi kapatın.Kullanıyorsanız sadece kullandığınız zaman açın. Ayarlar -> Bağlantı -> Şebeke -> Şebeke modu -> GSM

    2- Telefonunuz Symbian ise arkaplanda açık uygulama bırakmayın.RAMBlow adlı uygulamayı tavsiye ederim.

    3- Parlaklığı genelde en düşükte tutun.Ekran zaman aşımını kısın. Ayarlar -> Telefon -> Ekran

    4- Titreşimi kapalı tutun. -> Ayarlar -> Kişisel -> Tercihler -> İlgili tercihin üstüne gelin -> Kişiselleştir -> Titreşim kapalı.

    5- Telefonunuz dokunmatik ise dokunmatik ekran titreşimini kapatın. -> Ayarlar -> Kişisel -> Tercihler -> İlgili tercihin üstüne gelin -> Kişiselleştir -> Dokunmatik ekran titreşimi -> Kapalı

    6- Telefonunuz dokunmatik ise bildirim ışığı ve açık ışığını kapatın.Diğerlerinde de bildirim ışıkları oluyor.Kapatın. Ayarlar -> Telefon -> Bildirim Işıkları -> İkisini de kapalı yapın.

    7-Telefonu çok sık açıp kapamayın.Bazılarımız telefonu kapatınca şarjı daha az gider sanıyorlar ama çoğu telefonda öyle değil.Mesela dokunmatik Nokia'lar açılışta çok fazla şarj tüketiyor ( Şarjın % 10'unu yiyor. ) .Onun yerine telefonu uyurken veya kullanmayacağınız zamanlar hatsıza (( bazı telefonlarda uçuş modu )) alın.Bu şarj dayanma sürenizi bayağı artırır.Hatsıza almak iyidir.E tabi telefon uzun süre kullanılmayacaksa kapatmak daha iyidir.Mesela 7-8 saati aşkın kullanmayacaksınız telefonu kapatın.

    8- Yeni telefon aldığınızda sakın 12 saat şarj etmeyin.Eskiden nikel-kadyum pilli telefonlar vardı.İlk şarj süreleri 12 saatti.Bellek etkisi olurdu onlarda.Ama artık yeni telefonların hiçbirinde 6 senedir nikel kadyum pil kullanılmıyor.Lityum iyon pil kullanılıyor.Telefonun ilk 5 şarj işlemi şöyle olmalı.Telefonun şarjını tamamen bitir kapalı halde batarya dolu diyene kadar şarj et.5 kere yapılan bu şarj işleminden sonra telefonunuzun bataryasını hiçbir zaman tam bitirmeden şarj etmeye çalışın.Açık şekilde de şarj edebilirsiniz ama kapalı halde şarj etmek yararınıza olur.Ayrıca lityum iyon piller her yıl kapasitelerinin % 20 sini kaybediyorlar.

    9- Zil sesini en yüksekte tutmayın. Ayarlar -> Kişisel -> Tercihler -> İlgili tercihin üstüne gelin -> Kişiselleştir -> Zil sesi seviyesi

    10-3D zil sesi efektini kapatın.bu sesi bayağı değiştiriyor güzelleştiriyor ama şarjdan da yiyor hele bir de telefonunuz uzun uzun çalarsa şarj bayağı azalır.Tercihlerden kapatabilirsiniz. Ayarlar -> Kişisel -> Tercihler -> İlgili tercihin üstüne gelin -> Kişiselleştir -> 3D zil sesi efekti

    11- Hücre bilgisi gösterimini kapatın. Ayarlar -> Bağlantı -> Şebeke -> Hücre bilg. gösterimi kapalı.

    12- Telefonu hackledikten sonra şarjın bitmesini bekleyin.Sonra kapalı halde şarj edin batarya dolu diyene kadar.Bunu 4-5 kez yapın.Şarjı bitmeden telefonu şarj etmeyin.Daha sonra normal şekilde şarj edebilirsiniz.

    13- Olabildiğince şarjı tamamen bitmeden şarj etmeye çalışın.Ömrü artar.

    14- Bluetooth'u açık bırakmayın.

    15- W-lan warlığını göster seçeneğini asla yapın. Ayarlar -> Bağlantı -> Kablosuz LAN -> Seçenekler -> Ayarlar -> W-lan varlığını göster asla.

    16- Telefonu şarjdan batarya dolu dediğinde çıkarın.Fazla şarjda bırakmayın (( teşekkürler imolared ))

    17- Görüşme yaparken telefonun anten bölgesine parmağınızı koymayın. Aksi halde hem telefonun çekişi artırmak için daha fazla güç harcamasına hem de vücudunuza sinyal transferine sebep olursunuz.
    Anten bölgesi genellikle arka tarafın en üstünde kalan yerdir. Farklı da olabilir kullanım kılavuzuna bakınız. (( teşekkürler Akıncı ))

    18- Telefonlarda kullandığımız temalara dikkat edelim.Hareketli temalar şarjdan çok yiyor.Mümkünse telefonla birlikte gelen temaları kullanalım ve koyu renkli hareketsiz duvar kağıdı(tema değil) kullanalım.Hareketli duvar kağıtları ışık her yandığında harekete geçerler ve bu kısa sürede olsa şarjdan aslan payını kaparlar (( teşekkürler sungur13 )) Ayrıca tema efektleri de şarjdan kısar.Gerçi güzel bir özellik ama şarjdan da yiyor.Size kalmış. (( teşekkürler sugar_klavyeci )) Ayarlar -> Kişisel -> Temalar -> İlgili temanın üstüne gel -> Seçenekler -> Tema efektleri kapalı yapın.

    19- Her zaman orjinal batarya ve şarj aleti kullanalım.Kalitesiz bataryalar aşırı sıcakta patlayabiliyor ,ayrıca telefonun ömrünü çok kısaltıyorlar. (( teşekkürler sungur13 ))

    20- Nokialarda açılışta güzel bir ses geliyor.Buna başlama tonu deniyor.Bu sesi kapatarak da pil ömrüne katkıda bulunabilirsiniz.Çünkü bildiğimiz gibi telefonlar ilk açılışta büyük güce ihtiyaç duyarlar.İşletim sisteminin açılması,rehber ve mesajların başlatılması,şebekenin bulunması,duvar kağıdı ve temaların yüklenmesini içeren bu periyodda pilin daha az kullanılması için başlama tonunu kapalı tutmanız pil ömrüne katkı sağlayacaktır. (( teşekkürler sungur 13 )) Başlama tonu 5800'da tam olarak kapanmıyor.Ama şöyle yaparsanız Ayarlar -> Telefon -> Ekran -> Açılış notu -> Metin seçin. Böylece daha az şarj harcar.


    21- Kulaklıktan müzik dinlemek daha az şarj harcıyor.Hoparlörden müzik dinlemek daha fazla şarj harcar. (( teşekkürler @sugar_klavyeci ))

    22- CPU modlu CFW'ler telefonu daha performanslı çalıştırır ama aynı zaman da daha fazla şarj harcar.

    23- Telefonu bir şebeke modunda bırakın.Çift modda bırakmayın.Çünkü 3G'nin olmadığı durumlarda GSM'e geçecek 3G olduğunda UMTS'ye geçecek vs. bu değişim şarj harcar.3G kullanacaksanız UMTS, kullanmayacaksanız GSM seçin.Çift mod seçmek sadece kapsama alanının az olduğu yerlerde işinize yarayabilir.

    24- Oto. tuş kilidi süresini azaltırsanız ekran daha hızlı söner.Ayarlar->Telefon->Telefon yönetimi ( teşekkürler modrizzt )


    25- Eğer cihazınızı uzun süre kullanmayacaksanız pili cihaz üzerinden söküp, %40-%50 şarj ile buzdolabı gibi 3-4 derecelik ortamda muhafaza ediniz.
    Lityum pillerin ömürleri NŞA ( Normal Şartlar Altında ) yılda performanslarından %20 kaybederler. Bu şekilde muhafaza ettiğinizde bu değeri %3-%4'lere çekmiş olursunuz. ( teşekkürler marikanwap )

    26- Son zamanlarda acil veya hızlı şarj istasyonları diye tabir edilen ve 10dk. gibi kısa sürede cep telefonunun pilini şarj edebilen makineler çıktı.Bunlara rağbet etmemek en iyisi.Şok şarj bataryanın ömrünü olumsuz etkilemektedir. ( teşekkürler sungur13 )

    27- Yeni aldığınız bir telefonun pil dengesi anca 1-2 ay sonra yerine oturur.Ve bu süre zarfında pili dikkatli kullanmanız pilin ilerideki ömrünü etkileyecektir.Merak etmeyin şarj süresinin gittikçe arttığını farkedeceksiniz.

    28- Ayrıca telefonunuzda herhangi bir Güç Tasarruf modu varsa uygulamanız yararınıza olur.Nokia'lardaki Güç Tasarruf modu burada yazanların çoğunu uygulamaktadır.

    Android için ek ayarlar. @fearlestorm'a teşekkürler

    1.Android menünüzdeki "google ayarları" uygulamasında konum sekmesine girin ve konumu kapatın.
    2.Yine aynı şekilde "google ayarları" uygulamasında reklamlar sekmesine girin ve "ilgi alanına dayalı reklamları kapat" seçeneğini işaretleyin.
    Hemen altta bulunan "reklam kimliğini sıfırla" bölümüne basın.
    3.Bu yollardan sonra , bu sefer cihazın kendi ayarlarına girip ram kullanımındaki uygulamalara bakın ve "google play hizmetleri" uygulamasını sonlandırın.
    4.Ayarlar-geliştirici seçeneklerinden arka plan işlem sınırı bölümünü en fazla 4 işlem olarak işaretleyin.

    Gözle görülür şekilde hem telefonun performansı artacak hem de daha az şarj tüketecektir.

    -------------------


    Dokunmatik telefonlar yoğun bir kullanımda 1 günü zor bulmaktadırlar.Ortalama dayanma süreleri 1,5 - 2 gündür.Daha fazlasını beklemeyin.

    Deneyenler lütfen yorumlarını esirgemesin.

    Bunları yapmak zorunda değilsiniz.Bunlar sadece tavsiye.İsteyen yapar isteyen yapmaz size kalmış.
    Aklıma gelenler bu kadar.Sizinde aklınıza gelenleri ekleyeyim.Ve hatam varsa düzeltmem konusunda yardımcı olunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 21 Haziran 2015; 6:24:07 >



  • Yoğun emek var bu konuda Teşekkürler
  • Elinize sağlık.Forum için yararlı bir konu olmuş.

    Yukarıda yazan her maddenin tam tersini yapmama rağmen cihazımın şarjı 4-5 gün gidiyor.Telefonumun modeli: N78 ;)
  • Bende Nokia E71 var. İlk zamanlar şarjı 3-4 gün giderdi, şimdi 2 gün ancak gidiyor. 2009-Eylül'de almıştım. Nedendir acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heathrow

    Bende Nokia E71 var. İlk zamanlar şarjı 3-4 gün giderdi, şimdi 2 gün ancak gidiyor. 2009-Eylül'de almıştım. Nedendir acaba?

    E zaman geçtikçe pil ömrü azalıyor normal bir şey.

    Yorumun için teşekkürler.

    @ safa_oyuncu

    Teşekkürler.
  • hocam orange ev ekranı şarj yermi ben onu kurduktan sonra 1 gün gitmeye başladı acaba ondanmı gerçi ekran titreşiminide açtım 2.seviyede ama...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aymina_55

    hocam orange ev ekranı şarj yermi ben onu kurduktan sonra 1 gün gitmeye başladı acaba ondanmı gerçi ekran titreşiminide açtım 2.seviyede ama...

    Yok hayır onlar çok etkilemez.Sanırım sen telefonu hack'lemişsin.Telefonu hack'ledikten sonra pilinin tam bitmesini bekle.Sonra kapalı halde şarj et.Bunu 5-10 kez yaptığın zaman şarjı dengelencek.(( Bunu ekleyeyim yukarıya ))Ekran titreşimini kapa bu arada tam bir şarj düşmanı.
  • hocam teşekkür ederim ekran titreşimini kapatıcam telefonu hack lemedim sadece programı imzalayıp kurdum onuda yapabilmem benim için büyük başarı hacklemeye gelince o imkansız benim yapmam
  • güzel paylaşım teşekkürler emeğinize sağlık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DesiqN

    güzel paylaşım teşekkürler emeğinize sağlık

    Teşekkürler
    Bu arada imzan kural dışıymış.


    quote:

    Orijinalden alıntı: aymina_55

    hocam teşekkür ederim ekran titreşimini kapatıcam telefonu hack lemedim sadece programı imzalayıp kurdum onuda yapabilmem benim için büyük başarı hacklemeye gelince o imkansız benim yapmam

    Bir şey yok kardeş gerçekten çok basit bir şey yazılanları okursan aslında çok basit bir şey.
  • teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yas3r

    teşekkürler

    Bir şey değil kardeş.
  • emeğinize sağlık guzel olmus
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nıghtguardian

    emeğinize sağlık guzel olmus

    Bir şey değil kardeş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 21 Haziran 2010; 10:49:02 >
  • Çok sağol NomadCRY.Şarjım gerçekten de farketti bayağı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: herkese_merhaba

    Çok sağol NomadCRY.Şarjım gerçekten de farketti bayağı.

    Bir şey değil kardeş.
  • Hemen hemen hepsi uyguladığım şeyler, burada arkadaşlarla paylaşman güzel olmuş emeğine sağlık...
  • Sağol kardeş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: safa_oyuncu

    Elinize sağlık.Forum için yararlı bir konu olmuş.

    Yukarıda yazan her maddenin tam tersini yapmama rağmen cihazımın şarjı 4-5 gün gidiyor.Telefonumun modeli: N78 ;)

    Bir de bu dediklerimi yap kaç gün gidecek bakalım.
  • ek olarak, enerjiyi boşa harcamak istemiyorsanız, şarj cihazınızı sürekli prizde takılı bırakmayın..

    2G ye göre 3G kullanımında, telefonun yaydığı zararlı dalgalar konusunda bir yoğunluk oluyor mu acaba, bilgisi olan var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imolared -- 21 Haziran 2010; 15:41:05 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.