Şimdi Ara

Uygun Olmayan Başlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, eskiden hallice 7600 GT model ekran kartım var. Son zamanlarda kartıma birşeyler oluyor. Sorun şu ki, herhangi bir oyun açtığım anda (Bioshock, Test Drive Unlimited) ekrana pembe beyaz garip garip kareler falan geliyor ses bile takılıyor birkaç saniye sonra reset atıyor. Bilgisayar açılırken bios ekranında beyaz beyaz çizgiler çıkıyor tam windows açılacakken bir kezde mavi ekran veriyor sonra tekrar reset. Daha sonra herşey normale dönüyor bilgisayar açılıyor taa ki yeni bir oyun açana kadar. Ekran kartım için çıkmış 5 adet biosu teker teker yükledim ve olayları gözlemledim sorun yine aynı maalesef...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Opel Insignia OPC 2.8 V6 4x4 325 HP/435 NM - Olympic White (2011)
  • Ekran kartı emekliye ayırmış kendini.

Masraf çıktı size.
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• Sorunun ne olduğunu bulabilirmiyim ? Masrafa gerek yok 9600GTde var elimde :) Karta uygulamadığım işkence kalmadı yapıcam ben bunu kafaya koydum.

• Sistemde dahili ekran kartı varsa onunla, yoksa başka bir ekran kartıyla deneme şansı varsa bi' deneyin.
    I5 10600K (@4.8 Ghz 1.1V Özel Sıvı Soğutma) ··· Sapphire RX 6700XT NITRO+ 12GB ··· LG 34UC79G (@144 Hz) ··· MSI Z490-A Pro ··· Kingston HyperX Fury RGB 16GB (2x8GB @3.7 Ghz 19-20-20-30 1.35V) ··· XPG 512GB SX8100 M.2 ··· Corsair RM850i ··· Western Digital WD30EZRX ··· Fractal Design Vector Rs Dark ··· Cyborg R.A.T 5 ··· Cyborg S.T.R.I.K.E. 7
  • Sistemde onboard çipsete dahil 256 MB Nvidia GeForce 7025 model bir GPU daha var. Onunla dendim herşey normal. Ayrıca harici olarak PCI Ex. 9600 GT ile denedim yine normal...

• fırına at
  • Hepinize teşekkürler. Kartım fırınlama işleminden sonra artık sorunsuz çalışır durumda... :) Nasıl mı ? 190 Derece ısıdaki fırının zamanlaması 10 dakikaya ayarlanır.Sonra aluminyum folyo ile sarılmış kartı balık ızgara yapar gibi bir güzel fırınlanır. Kartı fırından aldığımda herhangi bir bozulma lehim düşmesi falan yoktu kararma falanda olmadı koyduğum gibi geri aldım. :) Sonuç mu ? SORUNSUZ ŞEKİLDE ÇALIŞMAYA BAŞLADI.

İlham kaynağım olanhttp://forum.donanimhaber.com/m_40345868/tm.htm konusuna teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uygun Olmayan Başlık
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu kartları fırınlama işlemi çoğu donanımsal sorunların çözümü oldu. artık kartların yanında portatif birer fırında satar artık firmalar

Orijinalden alıntı: burakbb

bu kartları fırınlama işlemi çoğu donanımsal sorunların çözümü oldu. artık kartların yanında portatif birer fırında satar artık firmalar

Belki teknik servisler de kartları fırınlıyodur
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.