Şimdi Ara

Dün Ram arızası veren GTS250 Calibremi Fırınladım,Çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
0
Favori
3.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilen bilir hardforumdaki onlarca sayfalık konuyu.Dün GTS250 Calibre kartımın ramleri su soğutma blokunu düzgün takamam sonucu yandı-daha doğrusu lehimleri hasar gördü.Bende kaybedecek birşeyi olmadığından kartın tüm plastik parçalarını söktüm,fırını alt-üst 200 dereceye açıp 10 dk kartı içeri salladım.
    Çıkardım ve 1 saat soğumaya bıraktım.2-3 tane kapasitör yerinden düşmüştü,demekki lehimler eridi yeterince dedim.Geri lehimledim,soğutucu bloku düzgün taktım ve kart şuan dünden beri problemsiz Unigine Heaven bench ile çalışıyor.

Arkadaşlar,eğer başınıza aynı problem gelirse,ekran renkleri birbirine girerse veya kart hiç çalışmazsa fırına sürün.Daha önce laptopuma da aynı ram arızası olmuştu,ozaman cesaret edemeyip cihazı satmıştım.Pişmanım.

Yöntemin özeti şu:

-210C derece ısıtın fırını

-8-10 dakika GPU aşağı bakacak şekilde koyun

-kapağı açın 10-20 saniye bekleyin

-çıkarın ve 1 saat kendi başına soğumasını bekleyin

-Kapasitörlerin dökülmesini engellemek için alüminyum folyo ile sarın

Konunun linkini veriyorum:

http://hardforum.com/showthread.php?t=1421792

SS koymak isterdim ancak hiç foto çekmedim çünkü umutsuzdum,çalışacağına hiç ihtimal vermedim.

• Valla bravo helal olsun
  • dikkat etmek lazım bütün lehimleri eriyip kart tümden mefta olmasın sonra

Orijinalden alıntı: BARKU

yemek tarifi gibi olmuş

Lehimlerin çoğu eridi,Allah'tan elimden geldiğince folyo ile sıkıca sardım kapasitörleri ki düşmesin.Ona rağmen düştü birkaç tanesi.

Mükkemmel birşey ya.Bu yöntemi 2-3 defa tekrarlayıp (6 ay arayla) sürekli tamir edenler var.Kartın pişmekten canı çıkıyor.

Xbox 360'ta da bukadar verimli olsa keşke...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://forum.donanimhaber.com/m_40352624/tm.htm

Bende bunu kurtarabilirmiyim böyle ?

Opel Insignia OPC 2.8 V6 4x4 325 HP/435 NM - Olympic White (2011)
  • http://forum.donanimhaber.com/m_38052226/mpage_1/f_/key_//tm.htm#38052226

Bende GTX 260ımı kurtarmıştım bu yöntemle ama sen ısıyı biraz fazla yapmışsın ya da 8 dakikayı biraz geçmişsin sanırım çünkü bendeki etiketlerde kararma dahi yoktu nikon d90la kartı fırına atmadan 60 kadar makro fotoğraf çektik arkadaşımla, fırınlama sonrasında aynı açılardan yine fotoğraf çektik en ufak değişim yoktu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak9006 -- 9 Haziran 2010; 17:16:58 >

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

210 derece benim bildiğim biraz yüksek olmuş. 190 derece ile yapıldığını duymuştum.

210 derecede kapasitör kopması olabiliyor.Önerilen değer 190 derece genelde.
  • Bu işlemi biraz önce hatta konusunuda açtığım (http://forum.donanimhaber.com/m_40352624/tm.htm ) 7600 GT ekran kartıma uyguladım. 190 Derece ısıdaki fırının zamanlamasınıda 10 dakikaya ayarladıktan sonra aluminyum folyo ile sarılmış kartı balık ızgara yapar gibi bir güzel fırınladım. Kartı fırından aldığımda herhangi bir bozulma lehim düşmesi falan yoktu kararma falanda olmadı koyduğum gibi geri aldım. :) Sonuç mu ? SORUNSUZ ŞEKİLDE ÇALIŞMAYA BAŞLADI.

Opel Insignia OPC 2.8 V6 4x4 325 HP/435 NM - Olympic White (2011)
  • ben de 4850'mde denedim. ama yine değişen bir şey yok. xbox için kullanılan fön makinesi yöntemini de denedim yine bir değişiklik yok.ilk denememde 190 derece 10dk yaptım hiçbir değişiklik olmadı. ikinci denememde 210derece 12dk yaptım pcbdeki lehimler hafif sarardı modelini belirten kağıt baya sarardı. ama taktığımda hiçbir değişiklik yok. eğer kartı fırında unutmazsan kaybedilcek bişey yok. başta transistörler patlarmı diye fırına yaklaşamadım bile ama hiç öyle bi ihtimal yok. sorunu olan eğer kartın garantisi yoksa ilk bunu denesin sonra servise götürsün derim
    vallaha bravo :D
    https://forum.donanimhaber.com/profil/2760270#!/
  • kapasitör düşse hiç çalışmaz benim bildiğim yanlış biliyor da olabilirim tabi ama. arkadaş takmıştır.

Origin ID: El_Mukteda
  • en son çare olarak denenilebilir

''Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru ve en gerçek tarikat, uygarlık tarikatıdır.''

♥♥♥ DH KARDEŞLİK TOPLULUĞU ♥♥♥
  • Daha neler görcez kim bilir

Şaka bir yana helal olsun , şanslıymışsın

Download Speed: 50.62 MB/s
    Upload Speed: 5.12 MB/s
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.