Şimdi Ara

74 ÜYE ! [Konu Dışı] Tupac Fan Club

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
0
Favori
7.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • KONU DIŞI FAN CLUB


    Tupac Amaru Shakur (D: 16 Haziran, 1971 – Ö: 13 Eylül, 1996), Amerikalı rap müzik sanatçısı, şair, senarist, aktör ve prodüktör.
    Doğum adı Lesane Parish Crooks olan Shakur"un ismini, annesi daha sonra "Tupac Amaru Shakur" olarak değiştirdi. "Tupac Amaru" Hintçe "parlayan yılan" , "Shakur" ise Arapça "şükür" demekti. Shakur, üvey babasının soyadıydı. Onu gerçek babası olarak kabul etmişti. Asıl babasını ise hiç tanımamıştı. Çocukluğunda ona herkes "siyah prens" derdi. Tupac henüz iki yaşındayken üvey babasının kanlı bir araba soygununa karışması aileyi zor durumda bırakmıştı. Nereye taşınsalar Tupac mutlu olamıyordu. Bir röpörtajda şöyle demiştir, "Hep ağladığımı hatırlarım. Nereye taşınsak alışamıyordum. Büyürken hiç arkadaşım olmadı." On iki yaşındayken Tupac, rol yapmayı, şiir yazmayı ve aşk şarkıları yazmayı sevdiğini farketti. O sıralar ailesi Baltimore"a taşındı ve orda Baltimore Sanat Okulu"na gidip sinema eğitimi aldı. Bu okulda Tupac, süper bir potansiyel gösterip öğretmenlerinin gözüne giriyordu, ama bu durum fazla sürmedi. O sıra Oakland, Kaliforniya"ya taşındılar ve kendisinin tabiriyle "yanlış kalabalıkla" orda takılmaya başladı. On beş yaşındayken rap yapmaya ve şarkı sözleri yazmaya başladı. O dönemde kendisine MC New York diyordu.
    Yirmili yaşlarındayken Tupac, 8 kere tutuklanmıştı ve bunların içinde cinsel taciz suçlaması bile vardı. Bir tanesi ölümle sonuçlanmıştı. Tupac"ın çetesiyle rakip bir çetenin çapraz ateşinde 6 yaşındaki bir kız çocuğu ölmüştü. (O dönemde çektiği vicdan azabını Hellrazor adlı şarkısında o küçük kızdan bahsederek dile getirmektedir.)
    Daha sonra Tupac, Digital Underground isimli gruba katıldı. İlk resmi şarkısı olan Same Song"u bu grupla beraber seslendirdi. Grubun başarılı olmasıyla Tupac, kendisini üne kavuşturan 2Pacalypse Now adlı kasedini çıkardı. Brenda"s Got A Baby şarkısıyla kariyeri bir roket gibi fırladı. Etkileyici rol yeteneği sayesinde "Juice" isimli filmde rol almayı başardı. Tupac daha sonra ikinci kasedi olan Strictly For My N.I.G.G.A.Z."ı çıkardı. Kasım 1994"te bir soygunda 5 el vuruldu. Shakur bu olayda Notorious B.I.G."yi ve Puff Diddy"i suçladı. Bu suçlamasında pek de haksız sayılmazdı. Sonrasında Tupac, mucizevi bir şekilde iyileşmiş ve 1995"te Me Against the World kasedini çıkarmıştı. Tupac"ın rol kariyeri ise Janet Jackson"la oynadığı Poetic Justice filminde doruğa çıktı. Tupac"ın oynadığı bir diğer film olan Above The Rim ve daha sonra Platin Plak ödülü alan albümü Me Against The World ile yükselişi taciz davasıyla son buldu. Tupac suçlu bulunmadan saatler önce, niyeti hala anlaşılamamış kişiler tarafından silah zoruyla soyuldu. Tupac 8 ay hapiste kaldıktan sonra o dönemin ünlü prodüktörü olan Suge Knight tarafından ödenen 1.4 milyon dolar kefalet sayesinde serbest kaldı. Suge Knight bu hareketiyle Tupac"ı kendi şirketi olan Death Row Records"a katmış oldu. Tupac, Death Row ile 3 albümlük bir anlaşma imzaladı. Salınışından sonra eleştirilere iki CD"lik All Eyez On Me albümü ile cevap verdi ve bu albüm sadece 2 hafta içerisinde 5 milyon satmayı başararak Tupac Shakur"u zirvenin de üstüne çıkardı. Bu rakam Hip-Hop müziğinde bir devrimdi. Daha sonraları ise Gridlock"d, Bullet ve Gang Related filmlerinde rol aldı.
    Las Vegas"ta 7 Eylül 1996 günü kimliği belirsiz kişilerce vuruldu ve tam 7 gün sonra saat 04:03"te öldüğü açıklandı. Cenazesi halka açık yapılmadı. Annesi cesedini yaktırıp küllerini Los Angeles Köprüsü"nden aşağı boşalttı.
    Sonrasında hakkında yüzlerce spekülasyon yapıldı. Hayranlarının çoğu onun ölmediğine inanıyor. Hakkında 7 Gün Teorisi (7 Day Theory) ortaya atıldı. Tabi bu efsaneyi çürütecek tezler de ileri sürüldü. "Öldü" denildikten sonra da albümleri çıkmaya devam etti. Ayrıca, günümüzde Tupac Shakur, 75 milyon üzerinde albüm satmayı başarmış tek rap müzik sanatçısıdır. Genç yaşta ölmesine rağmen bu başarıyı yakalayarak En Çok Satan Müzik Sanatçıları listesine girmeyi başarmıştır.
    AilesiAfeni Shakur (Annesi): Tupac"ın annesi daha Tupac"a hamileyken Kara Panterler davası nedeniyle hapisteydi. Tupac"ın daha anne karnında başlayan hapishane ziyaretlerinin onun peşini yaşam boyu bırakmaması acı bir ironi olarak görülmektedir. Afeni"nin hapse girme nedeni ise bazı bankalara ve büyük mağazalara bomba koyduğu suçlamasıydı.
    William Garland (Biyolojik Babası): Tupac biyolojik babasının ölmüş olduğunu bilerek büyüdü. Ancak 1995 yılında New York"ta uğradığı silahlı saldırının ardından hastaneye gelen ziyaretçilerden biri Tupac"a babası olduğunu söylediği zaman Tupac"ın hayatında yeni bir dönem başlamış oldu. William Garland da Tupac"ın çevresindeki birçok kişi gibi Kara Panterler"in bir üyesiydi.Tupac son yılında babasıyla görüşmüş olsa da gerçek babasını Mutulu Shakur olarak kabul ettiği bilinen bir gerçektir.
    Mutulu Shakur (Üvey Babası): Afeni Shakur"un ikinci eşi. Tupac"ın gerçek babası kabul ettiği adam. 1981 yılında karıştığı iddia edilen üç ölümlü silahlı soygun suçundan hüküm giyerek cezaevine girdi ve hala da orada. Tupac"ın ölümünden sonra dostlarıyla bir araya gelerek Dare To Struggle adlı bir anma albümü yayınlanmasına ön ayak oldu. Albüm ABD"de bulunan siyasi tutuklulara ithaf edilmişti.
    Lumumba Shakur (Amcası): Mutulu Shakur"un kardeşi. Kara Panterler"in aktif bir üyesiydi. Mutulu"nun tutuklanıp hapse girmesinden önce Louisiana"da vurularak öldürüldü.
    Zayd Shakur (Amcası): Mutulu Shakur"un erkek kardeşi. O da ailenin birçok üyesi gibi Kara Panter"di. New Jersey"de bir silahlı çatışmada öldürüldü.
    Geronimo Pratt (Vaftiz Babası): Tupac"ın vaftiz babası. Kara Panter"ler davasından dolayı birkaç yıl cezaevinde yatmıştır.
    Assata Shakur (Yengesi): 1973 yılında Assata ve Zayd Shakur New Jersey"de polis tarafından durduruldular. Çıkan silahlı çatışmada Zayd ve polis ölünce Assata yakalanarak hapse gönderildi. Kendisinin hapiste öldürüleceği ihbarı üzerine 1979 yılında Kara Panter"ler tarafından hapishaneden kaçırıldı ve Küba"ya götürüldü. Şuanda Küba"da Fidel Castro"nun özel himayesinde bulunan bir korunakta yaşıyor. Ayrıca Tupac"ın aslında ölmediği ve yengesi Assata Shakur ile birlikte Küba"da yaşadığı söylentiler arasında bulunuyor.
    Set Shakur (Kız Kardeşi): Tupac"ın kız kardeşi. "Coast Trippin" filminin müzikleri olan "Snake Eyez" albümünde şarkı söyledi.
    Mopreme Shakur (Erkek Kardeşi): Mopreme Tupac"ın aynı babadan erkek kardeşi Maurice Harding"in takma adı. Tupac"la birlikte Thug Life grubunda birlikte çalıştı.
    Keisha Morris (Boşandığı Eşi): Tupac hapisteyken onunla evlendi. Tupac"la ilk kez 1994 Haziranın da tanışmışlardı. Çıkmaya başladıktan üç ay sonra Tupac ona evlenme teklifi etti ve evlendiler. Tupac hapisteyken Arizona"ya taşınmak ve Star adında bir kız ya da Michelangelo adında bir erkek çocuğa sahip olmak istediğini söylüyordu. Tupac tahliye olduktan bir süre sonra ayrıldılar.
    Kidada Jones" (Nişanlısı): Tupac öldürüldüğü sırada onun nişanlısıydı ve yakında evlenmeyi planlıyorlardı. Kidada çok ünlü müzisyen ve yapımcı Quincy Jones"un kızıdır. Quincy Jones da Tupac"ın ölümünün ardından dostu Tupac Amaru Shakur 1971-1996 adlı bir anma kitabının derlenmesine ön ayak oldu.
    GruplarBorn Busy : 8. sınıftayken MC New York takma adıyla Ace Rocker ve DJ Plain Terror’la beraber Born Busy’ye katıldı. Şarkılarını Tupac"ın kız arkadaşı Jada Pinkett(şu an ünlü oyuncu) için yazıyorlardı.
    Underground RailRoad : Eğer 2pacalypse Now albümünü dikkatlice incelerseniz bütün şarkıların yapımcılığını Underground RailRoad’un görebilirsiniz. Grup Raw Fusion, the Live S Squad, Big D The Impossible, Pee Wee, Jeremy ve Digital Underground üyelerinden oluşuyordu. Live Squad, Pac’ın kankası ve 2pacalypse Now ile Strictly For My N.I.G.G.A.Z. albümlerinin yapımcısı Randy "Stretch" Walker’ın grubuydu. Bazı bilinmeyen nedenlerle Underground Railroad çabucak dağıldı.
    Digital Underground : Tupac 18’indeyken Shock G ve ChopMaster J’in kurduğu Digital Undergorund grubuna katıldı. İlk şarkıları kendilerini Hollanda’da bir numara yapan Underwater Rimes"dı. 1989’da Tommy Boy Records"a girdiler. Grubun 7 üyesi vardı ve bunlardan biri de Tupac’tı. İlk kaydettiği şarkısı This is an EP release"de yayınladıkları Same Song"du. Tupac, MC New York adı altında Digital Underground’la bir dünya turnesine de çıktı. 2Pacalypse Now albümüyle solo kariyerine başladı. 96’da ölene kadar Digital Undergorund’la hala bağlantıdaydı.
    2 from the Crew : 1986’da Tupac, Marin City’de ‘balta girmemiş orman’da yaşayan ergenler tarafından kurulan 2 From the Crew grubuna katıldı. Burası Pac’ın ‘Thug Life’la tanıştığı ilk yerdi. Kendilerine mahallenin serserileri diyorlardı ve şarkılarının temasının ‘Thug Life’ olmasının sebebi buydu. Yani birçok insanın iddia ettiği gibi Pac’ın ‘Thug Life’la sadece medyayla karşılaştığını değil gerçekten bunu yaşadığını anlayabilirsiniz. Grup, ‘Lifestyle of the Poor and Homeless’ ve ‘Lets Get It On’ gibi şarkılara imza attı. Grup, Pac’ın sürekli insanlara fark ettirmek istediği ‘ghetto da yaşayan genç zenci’ temasını işliyordu. .
    Strictly Dope : Tupac, San Fransisco’da Leila Steinberg’le tanıştığında çok şanslıydı. Arkadaş oldular ve ardından Leila onun menajerliğini yapmaya başladı. Leila’nın müzik sektöründe birçok sağlam bağlantısı vardı. Pac’ı Ray Luv ile tanıştırdı ve daha sonra Tupac’la Ray ‘Strictly Dope’ adında bir grup kurdular. Birçok şarkı yaptılar, bu şarkılar Pac’ın ölümünün ardından 1 in 21 albümünde çıktı. Pac’ı Digital Underground grubunun menajeri Atron Gregory ile tanıştıran da Leila’ydı.
    Thug Life : 2 From The Crew grubu kendilerini ‘thug’ olarak nitelendirip ‘thug life’dan bahsediyorlardı. Yıllar sonra Tupac ve Randy Walker iki kişilik Thug Life’ı kurdular. Ama Randy bir süre sonra bilinmeyen bir sebeple grubu bıraktı. 1992’de Tupac, Tyruss "Little Psycho" Himes ile tanıştı. Beraber adı Thug Life olan bir şarkı yaptılar ve kısa süre sonra Little Psycho ‘Syke’ adıyla gruba katıldı. Daha sonra Macadoshis ve The Rated R de gruba katıldı. Interscope Records’a girdiler ve Thug Life Vol. 1 adında bir LP çıkardılar. Aslında Interscope önce LP’yi çok sert ve fazla underground bulduğu için yayınlamak istemedi ama sonra fikirlerini değiştirdiler. Ardından gruba Tupac’ın üvey kardeşi Mopreme Shakur da katıldı. 26 Eylül 1994’te Thug Life Vol. 1 yayınlandı. Aslında çok iyi sattı ama yine de grubun beklentilerini karşılamadı. Birçok insan Interscope’u LP’deki şarkıları düzenleyip bazılarını da tamamen kaldırmakla suçladı. İlk video Tupac’ın solo şarkısı "Pour Out A Little Liquor"’a çekildi. İkinci, üçüncü ve dörüncü videolar ise "Cradle To The Grave", "How Long Will They Mourn Me?" ve "It Don"t Stop" Oldu. 30 Kasım’da Tupac New York’ta stüdyoda 4 kez vuruldu ve soyuldu. Ertesi gün de cinsel tacizle suçlandı. 14 Şubat 1995’te suçlu bulundu ve hapishaneye gönderildi. 12 Ekim’de Death Row Records, Interscope Records ve Time Warner $1,4 milyon dolar kefalet ödeyerek Tupac’ı hapishaneden çıkardı. Böylece Tupac Death Row’la 3 albümlük bir anlaşma imzaladı. Bütün bunlardan sonra grup dağıldı. Syke ve Mopreme, Tupac’ın yeni grubu Outlawz’a katıldı. Daha sonra Syke Makaveli Records’a girdi ve Tupac’la Thug Life Vol. 2 isimli devam albümünü yayınlamayı planladılar ama Tupac ansızın öldürülünce gerçekleşemedi.
    Outlawz :
    Hussein Fatal (Saddam Hussien): Tupac"ın kuzeni. Gerçek adı Bruce Washington. Tek başına "In The Line Of Fire" adında bir albüm çıkardı.

    Kadafi (Muammar Qaddafi): Tupac"ın yakın dostuydu. Gerçek adı Yafeu Fula.10 Kasım 1996"da 19 yaşındayken silahla vurularak öldürüldü. Apartmanındaki bir duvara yığılmış olarak bulundu, saldırıdan sonra 2 genç yakalandı. Tupac vurulduğu gün arabanın arkasında oturuyordu; katili gördüğünü iddia etmişti ve davada tanıklık yapacaktı. Birçok kişi onun bu yüzden öldürüldüğüne inansa da polis bunun bir uyuştucu meselesi olduğunu öne sürdü.

    Kastro (Fidel Castro): Gerçek adı Katari Cox. Tupac"ın kuzeni. İlk olarak "All Eyes On Me" albümünde "When We Ride" şarkısıyla adını duyurdu. Sesi ve flow yeteneğiyle öne çıkıyordu.

    Komani (Ayatollah Ruholla Khomeini) : Nam-ı diğer Mopreme. Tupac"ın üvey kardeşi. Gerçek adı ise Maurice Harding. Thug Life grubunun da üyesiydi. Suge Knight"ın onu Outlawz"da istemediğini öne sürüyordu. Zaten sonrasında da grubu bıraktı. "Evulation Of A Thug Life Nigga" adında bir solo albüm çıkardı.

    Napoleon (Napoleon Bonaparte): Kastro"nun yakın arkadaşı.

    E.D.I. Mean (Idi Amin): Arkadaş ve akraba grubu dışında Outlawz"a giren ilk kişidir. Bundan önce Dramacydal adında bir gruba üyeydi. "Me Against The World" , "All Eyez On Me", "The Don Killuminati" gibi albümlerde düetlerine rastlayabilirsiniz.

    Syke - Mussolini (Benito Mussolini): Thug Life grubunda da bulunmuştu. "All Eyes On Me" şarkısındaki düetiyle adından söz ettirmişti. Daha sonra Rap-A-Lot Records"dan "Be Yo Self" adında bir solo albüm çıkardı.

    Storm: Storm, Outlawz"ın ilk ve tek kadın üyesiydi. Ne kadar yetenekli olduğunu "Me and My Girlfriend" ve "Black Jesuz" gibi şarkılardaki düetleriyle kanıtladı.
    DostlarıSuge Knight[Pek Sayılmaz]: Gerçek adı Marion Knight olan "Suge", Death Row Şirketi"nin sahibiydi. Tupac hapishanedeyken kefalet borcunu ödedi ve onu şirketine katarak birçok albümünü şirketinden çıkardı. İkili birçok yerde beraber görülüyordu; Tupac"ın öldürüldüğü gün de arabasını kullanan kişi Suge"dan başkası değildi. Birçok insan Tupac"ın ve Biggie"nin ölümünde Knight"ın da rolü olduğunu düşünüyor.
    Snoop Dogg: Tupac"ın en yakın arkadaşlarından biriydi. Beraber birçok şarkı yaptılar.Bunların en tanınmışları da "2 Of Amerika"s Most Wanted" ve "Wanted Dead or Alive" oldu. Tupac, Snoop"a hem bir şarkıcı hem de bir insan olarak saygı duyuyordu. Beraber bir albüm yapmaya başlamışlardı ama Tupac ölünce albüm tamamlanamadı.

    Outlawz: Bu grup Tupac"ın kankalarından oluşuyordu.Tupac"ın Doğu Yakası rapçileriyle olan çatışmasında da yanındaydılar. Efsane diss "Hit Em Up" da eşlik ettiler. Tupac"a çok yakındılar,her zaman destek olup, arkasında durdular. Tupac"ın ölümünden sonra çıkan "Still I Rise" albümünde de ona eşlik etmişlerdi.

    Chuck D: Chuck D, Tupac"la Digital Underground grubunda tanışmıştı. İlerleyen zamanla beraber iki iyi arkadaş oldular. Chuck, uzun zaman önce rap grubu "Public Enemy" sayesinde ünlü olmuştu. Tupac"ın anısına ölümünden sonra birçok röportajda sahip çıktı.

    Shock G: Shock G; Snoop,Chuck D,The Outlawz ve Treach"le birlikte Tupac"ın en yakın arkadaşlarından biriydi. Shock D, Pac"a müzik endüstirisine girmesinde yardım eden tek kişiydi. Ve tahmin edebilirsiniz ki zamanla dost oldular. Pac için "If pac phoned you would drop whatever you were doing and fly to wherever he was, I always felt like Tupac was special, it was like I was putting music to a Malcolm X or a Huey Newton!" demişti.

    Madonna: Bu yakın ilişkiyi Pac"ın hayatının son yarım yılını anlatan kitabında Frank Alexander yazmıştı. Beraber bir şarkı yaptılar ( I"d Rather Be Your Lover ) İki iyi arkadaştılar ve belki de ilişkilerini daha ileriye götürebilirlerdi ama olmadı..

    Omar Epps: Aktör Omar Epps birçok büyük filmde oynadı ama siz onu Tupac"la beraber oynadığı Juice filminden hatırlayabilirsiniz.Tupac"la bu filmde tanışan Epps sonradan Tupac"ın çok iyi arkadaş oldu.

    John Singleton: John Singleton, Amerika"nın en iyi yönetmenlerinden biridir. "Juice" filmini yönetirken tanıştılar ve Poetic Justice çekimleri sırasında dost oldular. Tupac aslında Poetic Justice"de oynamayı hiç istemediğini ama Singleton"ın hatrına kabul ettiğini söylemişti.

    Treach: Treach, Tupac"ın çok iyi arkadaşıydı. "Naughty By Nature" grubunun üyelerinden biriydi. Grubun diğer üyeleri de Pac"ın arkadaşıydı ama ona en yakın olanı oydu. Öldükten sonra Tupac için "My man "Pac, he didn"t have a criminal record until he had a record.Once you get into the light, a lot of stuff comes on to you! One thing I can say, he was one of the realest niggaz that lived.He said whatever was on his mind. he never bit his tongue for nuthin" diyerek saygısını gösterdi. Ayrıca Treach"in kolunda bir Tupac dövmesi var.

    Marlon Wayans: Marlon Wayans, Wayans kardeşlerden biri,onu "Don"t Be A Menace To South Central While Drinking Your Juice In The Hood" adlı filmden hatırlayabilirsiniz,bir klasiktir.Ama daha Tupac hayranları onu "Above the Rim"den hatırlar.Omar Epps gibi, Tupac onunla da film çekimleri sırasında arkadaş olmuştu.

    Frank Alexander: Frank, Tupac"ın bodyguardıydı. Tupac ona çok güveniyordu ve çok yakın arkadaştılar. Tupac öldükten sonra Death Row"daki işini kaybetti. Yıllar sonra, Tupac hakkında bir kitap yazdı - "Got Your Back" - ve bu kitapta dürüstçe Tupac"ın son yıllında yaşadıklarını yazdı
    DüşmanlarıTupac"ın hayatı boyunca birçok dostu ve düşmanı olmuştur. Bunlar Tupac"ın sonunu getirmesinde önemli pay sahibi olanlardır. Bazıları....

    Puff Diddy: Tupac"ın yaralanmasıyla sonuçlanan New York soygunu ve vurulmasının ardından Tupac bu olayın arkasında Bad Boy Records firmasının elemanlarının yattığını iddia etmişti.

    Biggie Smalls: Tupac ve Biggie bir zamanlar iyi dosttular hatta Biggie"yi şöhret edenin Tupac olduğu söylenirdi. Tupac Biggie"nin New York"ta vurulması olayını önceden bildiğini ama kendisine haber vermediğini iddia etmişti.

    Jay-Z: Jay-Z, Biggie Smalls"la birlikte "Brooklyn"s Finest" diye bir şarkı yapıp da aklınca Tupac"la dalga geçince Tupac"ın düşmanları listesine kaydoldu.

    Chino XL: Çok önemli bir rap şarkıcısı olmayan bu adam Tupac"ın hapisteyken tecavüze uğradığını söyleyerek gündeme gelmeye çalıştı. Tupac"da ona "Hit "Em Up""ta "Chino XL f*ck you too" diyerek onu da sıraya dizmiştir.

    LL Cool J: Tupac "Me Against The World" albümünün "Old School" şarksında aslında LL Cool J için hoş laflar etmemişti. LL"in Mobb Deep davasında karşı tarafı tutması üzerine de ikilinin araları iyice bozulmuştu.

    Dr. Dre: Tupac, Dre"nin Death Row tayfasından ayrılma biçimini sevmemişti. Sonra Dre, Snoop"un mahkemesine tanık olarak katılmayı da reddedince Tupac bunu hakaret olarak kabul etti ve düşmanlık başladı.

    Nas: Nas"ın Tupac"ı sürekli bir biçimde taklit edip durduğu hatta video kliplerinde onunkilerdeki gibi görüntüler kullandığı konusunda ikisi her zaman bir tartışma konusu olarak kaldı. Nas "Hate Me Now" şarksının video klibinde tıpkı Tupac"ın "The 7 Day Theory" albümünün kapağındaki ve "Smile" klibindek i gibi kendini çarmıha germesi bardağı taşıran son damla olmuştu.

    C. Delores Tucker: Bu siyah kadın rap müziğin genelde pornografik bir rezalet olduğunu iddia ederek ve "All Eyez On Me" albümünün kendisini strese sokarak cinsel yaşamını olumsuz etkilediği iddiasıyla Tupac"a 10 Milyon Dolarlık bir dava açmasıyla gündeme gelmişti.

    Wendy Williams: Bu da tıpkı Chino XL gibi Tupac"ın hapisteyken tecavüze uğradığını iddia edince Tupac "Why U Turn On Me? " diye bir şarkı yazmış ve kadına ağzını geleni söylemişti.

    Dan Quayle: Kendisi ABD Başkan Yardımcısıyken "2Pacalypse Now" albümü yüzünden Tupac gibilerin Amerikan toplumunda yeri olmadığını söylediğinde Tupac"ın canı müthiş sıkıldı ve bir sonraki albümü "Strictly 4 My N.I.G.G.A.Z." albümünde Quayle"e gereken yanıtı herkese her zaman olmuş olduğu gibi verdi.

    The Fugees: The Fugees üyeleri ise ortada bilinen hiçbir neden yokken nedense yaptıkları tüm söyleşilerinde Tupac"a ağızlarına geleni söylediler. Muhtemelen onun adını basamak olarak kullanmak ve ünlü olmak istiyorlardı. Fakat Tupac bu oyuna gelmedi ve onlara hiçbir platform da karşılık bile vermedi.
    Albümleri
     74 ÜYE ! [Konu Dışı] Tupac Fan Club

    1.2Pac-2pac 4 Ever-2CD-(Bootleg)-2005

    2.2Pac-2Pacalypse Now-1991

    3.2Pac-2Pacalypse Now-(Remastered)-2004

    4.2pac and Biggie DJ Jay Faire-Best of Both Worlds Vol.1-2002

    5.2Pac and Dr Dre-Legends-1997

    6.2Pac And Outlawz-Still I Rise-1999

    7.2pac And Outlawz-Still I Rise (Part 2)-2002

    8.2Pac And The Outlawz-Best Of (The History)-(Bootleg)-2005

    9.2Pac Chapter 2-A Tribute To 2pac Thugavelli-RETAIL CD-(READ NFO)-2003

    10.2Pac Shakur-Mixes Remixes Unheard Tracks-2002

    11.2Pac-A Decade Of Silence-(Bootleg)-2006

    12.2Pac-All Eyes On Me-(Remastered)-2CD-2001

    13.2Pac-All Eyez On Me-2CD-1996

    14.2Pac-Back in Da Dayz-Orginla"s-2002

    15.2Pac-Best of 2Pac 2002-CD-2002

    16.2Pac-Better Dayz-2CD-2002

    17.2Pac-Better Dayz (Remix EP)-2002

    18.2Pac-Black Jesuz-CD-2003

    19.2Pac-Born Leader (Remix LP)-2002

    20.2pac-Chopped And Screwed Vol 1-2002

    21.2Pac-DJ Spyda Presents Blood Money-2003

    22.2pac-Duets Remixed And Unreleased-2001

    23.2Pac-From The Cradle To The Grave (Mixtape)-2004

    24.2Pac-Ghetto Superstar-2002

    25.2Pac-Greatest Hits (Re-Issue)-2CD-1998

    26.2Pac-In His Own Words-Retail-1998

    27.2Pac-Instrumentals-2003

    28.2pac-Legend of a Prophet-2001

    29.2Pac-Live My Life (Collection Of Legendary 2Pac Traxx)-2005

    30.2Pac-Live-Retail-2004

    31.2Pac-Loyal To The Game-RETAIL-2004

    32.2Pac-Makaveli-7 Day Theory (Re-Releasel)-2000

    33.2pac-Makaveli 8-1999

    34.2Pac-Makaveli Solo (27_Track_CD)-2002

    35.2pac-Makaveli Solo Volume 2 (22_tracks)-2002

    36.2Pac-Makaveli The Don-The Way He Wanted It Vol._2- Bootleg

    37.2Pac-Makaveli The Don-The Way He Wanted It-Bootleg-2005

    38.2pac-Make It Or Break It Videos-(DVDA)-2004

    39.2Pac-Maximum-2002

    40.2Pac-Me Against The World-1995

    41.2Pac-Millenium Greatest Hits-2000

    42.2Pac-Mission of a Soldier-2001

    43.2Pac-Nu-Mixx Klazzics-(Retail)-2003

    44.2pac-Outlaw Instrumentals-2000

    45.2Pac-Pacs Life-(Explicit)-2006

    46.2Pac-Prophet-Best of the Works-2003

    47.2Pac-R U Still Down-2002-2CD

    48.2Pac-Rare Tupac Shakur Aka 2Pac-3CD-(Bootleg)-2006

    49.2Pac-Ready 2 Die-2005

    50.2Pac-Reborn And Remixd-2003

    51.2pac-Resurrection (DVDA version)-2004

    52.2Pac-Resurrection-OST-2003

    53.2Pac-Still I Rise Ft Outlawz-1999

    54.2Pac-Strickly 4 My N.I.G.G.A.Z-1993

    55.2Pac-Sunset Blvd-(Bootleg)-2005

    56.2Pac-The 10TH Anniversary Collection (The Sex The Soul And The Street)-3CD-2007

    57.2Pac-The Best Of (Mixed By DJ 151)-2003

    58.2pac-The Best Of Chopped Screwed-2002

    59.2Pac-The Don Killuminati-The 7 Day-1996

    60.2Pac-The Heart of A Thug Ghetto Gospel (Read NFO)-2004

    61.2Pac-The Here After-2002

    62.2Pac-The Prophet Returns-2005

    63.2Pac-The Remixes-2003

    64.2Pac-The Rose that Grew from Concrete Vol. 1-2000

    65.2pac-The Acapella Archive-2003

    66.2Pac-Thugnature-2001

    67.2pac-Twice Born Ent Presents-Best Of 2pac-Vol.3-2003

    68.2Pac-Until The End Of Time-2CD-2001

    69.Tupac Shakur-Beginnings The Lost Tapes 1988-1991-2007

    70.Tupac-Live At The House Of Blues-2005

    71.VA-2Pac and The Notorious B.I.G-One Nation-(Bootleg)-2006

    72.VA-2pac-The Vault Vol II - The Originals Vs. Tha -2003

    73.VA-2pac-The Vault Vol III - Classics (Re-Issue)-2003

    74.VA-2pac-The Vault Vol I-Old School (Re-Issue)-2003

    75.VA-2Pac-The Vault Vol IV Exit 2Pac Enter Makaveli-2002

    76.VA-2Pac-The Vault Vol V Featuring 2Pac-2002

    77.VA-2Pac-The Vault Vol VI Unreleased Vs Commercial-2002

    78.VA-2Pac-The Vault Vol VII The Afterlife-2002
    İmza
    [center][b][link=http://forum.donanimhaber.com/m_40112347/tm.htm][color=#FFD700]Tupac[/color][color=#EEC900]Amaru[/color] 
    [color=#CDAD00]Shakur[/color]Fan Club[/b][/center][center][image]https://store.donanimhaber.com/32/70/58/3270587f2874be8e27b63921449e9f4d.jpg[/image][/center][/link]

    Görünüm
     74 ÜYE ! [Konu Dışı] Tupac Fan Club

    Tupac - Hit Em Up (Video) *

     74 ÜYE ! [Konu Dışı] Tupac Fan Club




    Tupac - Changes (Video) *

     74 ÜYE ! [Konu Dışı] Tupac Fan Club




    Tupac - Life Goes On (Video) *

     74 ÜYE ! [Konu Dışı] Tupac Fan Club

    2Pac - All Out
    http://youtube.com/watch?v=HK2dh3pF5hA&feature=related

    2Pac - Ghost
    http://youtube.com/watch?v=__SnkRk3A_w

    2Pac - Str8 Ballin
    http://youtube.com/watch?v=5kIRaWiWvmc&feature=related

    2Pac - Lil Homies
    http://youtube.com/watch?v=yaCVxzB9y2g

    2Pac - All About You
    http://youtube.com/watch?v=H7c20y5IL4Q

    2Pac - Breathin
    http://youtube.com/watch?v=yoUcdldFVY0&feature=related

    2Pac - Ghetto Star
    http://youtube.com/watch?v=zon16cBsBPw&feature=related

    2Pac - Dear Mama
    http://youtube.com/watch?v=JNcloTmvTeA

    2Pac - Keep Ya Head Up
    http://youtube.com/watch?v=HfXwmDGJAB8&feature=related
    Üyeler
    1- InteR
    2- Baneful
    3- slimshadyy
    4- HitEmUp
    5- decxal
    6- [G]heTT0
    7- Ne[M]esis
    8- Reasonable
    9- Tylér Durden
    10- ylpc
    11- f_the_answer
    12- UğurcaN24
    13- JjoLe
    14- Masta Zek-Qon
    15- Mu_Joe54
    16- by_rda
    17- Keo99
    18- Seppuku
    19- American_Muscle
    20- `Come up
    21- wto
    22- Lenz
    23- nbaps3
    24- XeeZ(Onur Üyesi )
    25- SShady
    26- /272222/
    27- KanYeE
    28- Scolerr®
    29- 2pacmania
    30-Cém
    31-makavel1
    32-Spoon!
    33-1234*
    34-Kim Yoo Shin
    35-icat
    36-GangsteeR
    37-sabrosa92
    38-Düşünen adam
    39-ErsinBoz
    40-E
    41-arda1426
    42-sawgiray
    43-Janičari
    44-_Max_
    45-BrokenGoblet
    46-edesat
    47-CaLLuM
    48- -Illuminati-
    49-WestSyde4Lyfe
    50-BÖCCÜK DH
    51-xaaa
    52-cduman
    53-CR7_35
    54-Good Feeling
    55-MassiveDynamic
    56-vito_scaletta
    57-ClassımDeğilsin
    58-gmfaruk
    59-dicaprio96
    60-TJMO*
    61-Niggaaa
    62-MrCaptain1001
    63-1shot1kill
    64-BYYUNUSX
    65-Novarolife
    66-geronimo.
    67-Swizheiderz
    68-|SteeL|
    69-HanStone
    70-Tupacin Bandanasi
    71-Wroclaw.
    72-Djarum Black-
    73-ReturnOfLegend
    74-WarriorAngel




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atilla-R -- 24 Ocak 2014; 16:57:14 >







  • Yaz beni birinci sıraya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baneful -- 30 Mayıs 2010; 17:50:15 >
  • Yazdım gitti
  • üçüncüyede beni yaz hacııı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slimshadyy -- 30 Mayıs 2010; 17:53:34 >
  • Yazdım Gitti
  • Up.....
  • Ekle hocam
  • Yazdım gitti bu kadarmı tupac fanı var
  • yeni nesil bilmez
    ekle
  • Yaz Bob
  • quote:

    Orijinalden alıntı: decxal

    yeni nesil bilmez
    ekle


    quote:

    Orijinalden alıntı: [G]heTT0

    Yaz Bob

    yazdım hocam
  • ekle
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ne[M]esis

    ekle

    yazdım hocam

    Bu kadar mı ? Bu adam dinlenmezmi ya
  • Beni de Ekle Sıraya
  • Benide ekleyebilirsin.Hit' Em Up!
  • 1971 - 1996 huzur içinde yatsın. Tarihe adını altın harflerle yazdırdı bir daha onun gibisi gelmez.

    Tüm albümleri içinde en sevdiğim parçaları

    smoke weed all day
    When we ride
    hail mary
    all about you
    all eyez on me
    until the end of time
    hit em up
    i aint mad at cha
  • Ekle hocam

    Sevdiğim şarkılarıda şunlar :

    Changes
    Only God Can Judge Me
    Ghetto Gospel
    Hit Em Up
    2 Of Amerikaz Most Wanted
    Heartz Of Men
    Brenda's Got a Baby
    California Love
    Dumpin'
    Thug Love
    God Bless The Dead
    All Eyez On Me
    Smile
    Keep Ya Head Up
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Reasonable

    Benide ekleyebilirsin.Hit' Em Up!

    +1
  • selam homiler
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.