Bildirim
50 Hz ve 100 Hz in farkı nedir?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Hertz, bir görüntünün 1 saniyede ekrandaki yinelenme sayısıdır. Bu nedenle 2 kat hıza sahip 100 hz tv’ler gözü yormaz ama 50 hz tv’ler gözü biraz daha fazla yorar.
50 Hz tv'lerde ekranda görülen bir görüntü karesi aslında 2 yarım görüntünün üst üste oturması ile ortaya çıkar. Bilindiği gibi ekrandaki görüntü satır satır tarama ile oluşur. Görüntüyü oluşturan satırların önce tek numaralı olanları (1,3,5,7 v.s) birinci karede sonra da çift numaralı satırları ikinci karede taranır. Bu iki yarım taramalı ekran yeterince hızlı değiştiği için ve ekranın fosforlu özelliğinden dolayı sanki tek kare imiş gibi görünür. Buna "interlaced" görüntü denir. 50 Hz tv'lerde iki yarım karenin geçişi her ne kadar hızlı da olsa özellikle ekran boyutları büyüdüğünde geçişler izleyici tarafından titreşim gibi algılanır. Ekran boyutları küçükken 50 Hz tv'lerde ekrandaki titreşim çok rahatsız edici değilken 70 ekran üzerindeki boyutlarda belirginleşir ve 80 ekran üzerinde de rahatsız edici olmaya başlar (göz sağlığı açısından da zararlı). 100 Hz'lik tv'lerde ekrandaki görüntü tek seferde taranarak oluşturulduğu için ekranın titremesi söz konusu değildir. Ekran boyutunun 80 ekran üzerinde olduğu durumlarda tv'nin 100 Hz. olması seyir kalitesini artırır ve gözleri rahatsız etmez.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Darbaz34
Hertz, bir görüntünün 1 saniyede ekrandaki yinelenme sayısıdır. Bu nedenle 2 kat hıza sahip 100 hz tv’ler gözü yormaz ama 50 hz tv’ler gözü biraz daha fazla yorar.
50 Hz tv'lerde ekranda görülen bir görüntü karesi aslında 2 yarım görüntünün üst üste oturması ile ortaya çıkar. Bilindiği gibi ekrandaki görüntü satır satır tarama ile oluşur. Görüntüyü oluşturan satırların önce tek numaralı olanları (1,3,5,7 v.s) birinci karede sonra da çift numaralı satırları ikinci karede taranır. Bu iki yarım taramalı ekran yeterince hızlı değiştiği için ve ekranın fosforlu özelliğinden dolayı sanki tek kare imiş gibi görünür. Buna "interlaced" görüntü denir. 50 Hz tv'lerde iki yarım karenin geçişi her ne kadar hızlı da olsa özellikle ekran boyutları büyüdüğünde geçişler izleyici tarafından titreşim gibi algılanır. Ekran boyutları küçükken 50 Hz tv'lerde ekrandaki titreşim çok rahatsız edici değilken 70 ekran üzerindeki boyutlarda belirginleşir ve 80 ekran üzerinde de rahatsız edici olmaya başlar (göz sağlığı açısından da zararlı). 100 Hz'lik tv'lerde ekrandaki görüntü tek seferde taranarak oluşturulduğu için ekranın titremesi söz konusu değildir. Ekran boyutunun 80 ekran üzerinde olduğu durumlarda tv'nin 100 Hz. olması seyir kalitesini artırır ve gözleri rahatsız etmez.
Valla hocam çok teşekkür ederim. Gayet açıklayıcı bir cevap olmuş. Sanırsam 40c650 yolu gözüktü bize
-
Ne demek şimdiden hayırlı olsun eger yakından görmek istersen teknosa gibi firmaların showroom larında daha yakından inceleyebilirsin -
quote:
Sayın Darbaz34'ün yazdığı bilgiler doğrudur ama tüplü tvler için geçerlidir.
Lcd ve plazmalardaki 50-100 hz muhabbeti başkadır. Araya resim karesi ekleyerek daha akıcı bir görüntü oluşturma teknolojisini temsil ediyor. Malesef gerçek hayatta işler 100 hz tvlerin ekranı ikiye bölen ve altyazıyı akıcı bir şekilde oynatan demolarındaki gibi olmuyor.
http://forum.donanimhaber.com/m_38405106/mpage_1/f_/key_//tm.htm
başlığına yazmıştım.
Bu lcd üretici firmanın 100 hz teknoloji açıklaması ve iddiası :
Bu da gerçek hayattaki bir maç görüntüsü :
/>
Sizce ikinci fotoda araya kaç tane top ara resmi hesaplayıp yerleştilirse gerçekçi ve akıcı görüntü olur? Bir ara top kayboluyor . Tv işlemcisi bir sonraki karede ne olacağını hesaplamada ne kadar başarılı olabilir ? Önce bunları düşünmek lazım.
Forumda çoğu 100 hz tv sahibi arkadaşlar yaşadıkları sıkıntılar sebebiyle 100hz özelliğini devre dışı bırakıyorlar. 100hz olan tvlerdeki panellerin bazı firma ve modeller için daha kaliteli olması tvyi genel anlamda başarılı ve kabul görmüş bir model yapıyor.
Evinizde tüplü tv ve herhangi bir lcd tv varsa haber kanallarında özellikle gazete başlıklarının okunduğu sabah saatlerinde yanyana koyup bakacak olursanız 50hz bile olsa lcd tvde herkangi bir titreme olmazken tüplü tvlerin titremesi gözü rahatsız edecek düzeyde oluyor.
-
Genemi 50/100Hz "muhabbeti"
valla kağıt üstünde herşey aynen yazdığı gibi fiili olarakta gerçekleşmiş olsaydı ne güzel olurdu yaw
Bu işlerin en büyük esprisi Engine,Engine,Engine
bundan gayrısı külliyen palavra/sallama ve tabiki kağıt üstü hesaplar v.s
Bu arada insan gözünün limitlerinide kimse bu hesaba katmıyor
Sankim bütün bunları KARTAL izliyorda,ona bu hesapları veriyorsunuz!! hani Karatal olsa amenna ama yaw insan bunların
neredeyse hiç birisini göremeyecek kadar kördür
Sonuç;makine sağlamsa 50Hz ile harikalar yaratılıyor!!! örneğin benim ex panelim böyle idi,istediğin kadar bas 50Hz de herşey
aynen kağıt üstü gibiydi
TFT-LCD ler burada söz konusu ise;maalesef hala böyle sağlam makinesi olan panel yoktur!!
Ben marka adı vermiyeyim ama çoğu 200Hz de bile çuvallıyor,Processor nasıl bir işlem yapacağını hesap edemiyor yada çok ağır kalıyor çooook!!!
++
-
Albani hocam ,
2010 serisi tvlerde motion olayı daha iyi olan seriler çıktı mı ? Yabancı forumlara da bakıyorum pek bir değişiklik yok. AUO AMVA3 serisi modul kullanılan tv sahipleri renk üretimi , siyahlarda ve resim keskinliği açısından eski nesillere hatta svpalara göre biraz daha iyi olduğunu yazmışlar ama arka aydınlatma sorunları devam ediyor ve izleme açısı eski nesillerine biraz iyileşmiş sanaırım ama yine çok iyi değil.
Yok mu şöyle kaymak gibi akan görüntü verebilecek panel? -
quote:
Orijinalden alıntı: albani
Genemi 50/100Hz "muhabbeti"
valla kağıt üstünde herşey aynen yazdığı gibi fiili olarakta gerçekleşmiş olsaydı ne güzel olurdu yaw
Bu işlerin en büyük esprisi Engine,Engine,Engine
bundan gayrısı külliyen palavra/sallama ve tabiki kağıt üstü hesaplar v.s
Bu arada insan gözünün limitlerinide kimse bu hesaba katmıyor
Sankim bütün bunları KARTAL izliyorda,ona bu hesapları veriyorsunuz!! hani Karatal olsa amenna ama yaw insan bunların
neredeyse hiç birisini göremeyecek kadar kördür
Sonuç;makine sağlamsa 50Hz ile harikalar yaratılıyor!!! örneğin benim ex panelim böyle idi,istediğin kadar bas 50Hz de herşey
aynen kağıt üstü gibiydi
TFT-LCD ler burada söz konusu ise;maalesef hala böyle sağlam makinesi olan panel yoktur!!
Ben marka adı vermiyeyim ama çoğu 200Hz de bile çuvallıyor,Processor nasıl bir işlem yapacağını hesap edemiyor yada çok ağır kalıyor çooook!!!
++
Abi Samsung 40c550 ile 40c650 çıktı karşıma hangisini alayım arada 300-400 lira fark var. 2 side mkv ve dts destekliyo. 550 50Hz diğeri 100 Hz kontrastlar farklı ve c650 nin interneti var. Fazla bi özelliği kullanılmayacağı için 40c550 uygunmudur?
-
c650 için fiyat nedir?
Bende bu hafta yeni tv alıyorum,
önce panasonic 42v10 plazma peşinde iken,
şimdi vazgeçtim,
sebepleri çok ama en önemlisi,
hafta sonu led 3d izledim.
şimdi kararım,
40c750 LCD 3D
uygun bir fiyatta buldum. (2750)
tavsiye ederim izleyin.
perşembe günü gelecekmiş,
gidip tekrar bakacağım.
sanırım son kararım olacak.
iyi seyirler -
quote:
Orijinalden alıntı: mimleon
c650 için fiyat nedir?
Bende bu hafta yeni tv alıyorum,
önce panasonic 42v10 plazma peşinde iken,
şimdi vazgeçtim,
sebepleri çok ama en önemlisi,
hafta sonu led 3d izledim.
şimdi kararım,
40c750 LCD 3D
uygun bir fiyatta buldum. (2750)
tavsiye ederim izleyin.
perşembe günü gelecekmiş,
gidip tekrar bakacağım.
sanırım son kararım olacak.
iyi seyirler
İstanbul bilişimde 40c650 1744 40c550 1460 tl 12 taksit fiyatı -
Hani maçta uzatma olur ya,aynı bizim panel işleride böyle
ülen maçı bir türlü bitirmiyor Hakem
Bitir kardeşim şu maçı yaw,ama pazar hala çok "aç" olduğu için;birde potansiyle tüketici ne versen aynen yuttuğu
için bu uyanık çakal üreticilerde maçı bitirmiyorlar!!
Ama kağıt üstünde herifler olayı bitirmişler
Aslında biten bir şey yoktur,sadece iyileşmeler v.s var ama bu "teknoloji"(bugünkü pixel tabanlı yapı)buraya kadar
gidiyor daha ötesi yok,ayrıca makine konusunda ise gelişmeler hem pixel tabanlı klasik Modüller hemde hala herifler
bu eski sistemi bile fazla adam edemedikleri için yine gidelecek yer kalmıyor!!!
Ama üreticilere göre herifler bu olayı çok fena aşmışlar
Daha öncede sürekli bahsettiğim gibi ve 1,5 senedir kullandığım ZF355 dışında ki bunun ismi artık "FerrariZF355" oldu,bunun
üstündeki makineden hızlı kesinlikle ama kesinlikle bir TFT-LCD makinesi "hala" yoktur!!!!(PDP lere kafa tuttuğu konularına
ise hiç girmiyorum çünkü Camera-pan-scan da PDP lerde çuvallıyabiliyor,hatta ciddi çuvallıyor)ama ZF355 basıp gidiyor!
100/200/400Hz ler ise külliyen palavra,ancak bazı üreticilerde mıçını yırtarak bir yere kadar geliniyor elbette,bu konuda son 5 senedir
gördüğüm tek "istikrarlı Engine" sadece Tosh larda vardır(Stabilite en önemli kriterdir TFT-LCD lerde)Tosh ise Chipset(kendisinindir
bu Chipset ler)+Processor ile özellikle stabiliteyi çok ciddi ve sürekli tutturan en başarılı tek üretici diğeride Sharp,bütün diğerleri
ise arkalarından geliyor!!(Sharp ın ise bazı serileri v.s zira bu heriflerdeki çoğu panel sadece USA/Japan pazarı içindir)
+++
Konuya gelirsem sürekli bir 50/100/200Hz "muhabbeti" yapılmaktadır,çünkü çakal üreticiler makinenin bir sürü falsosunu kapatabilmek
için;bazı argümanları tüketicilere sunmak zorundalar,sanırım manzarayı çakıyorsunuz
Sonrada bunu size grafikler/görüntüler vede bol bol sallama yaparak,sizin kafanızı allak-bullak ediyorlar
Tekrar yazıyorum Hz için yani Refresh-rate(ekran-tazeleme)nin Motion ın kesinlikle alakası yoktur,sadece sistemi bir şekilde
bunada entegre ederek(S/W olarak)bir şeyler yapıyorlar,ne ot yediklerini bende bilmiyorum
Ancak ZF355 örneğini verirken,bu panelde bütün hızlandırma işlemlerinde bu panelin "50Hz" ile her bir şeyi hemde süper yaptığınıda biliyoruz!!!
100Hz ise bu durumda gereksiz gibi kalıyordu ki aynen oluyordu,çünkü makine felaket hızlı tepkime ve ms lik hiç bir algılama gecikmesi
yapmadığı için sorun sıfırdı!!
Peki bu 100Hz ne işe yarıyor/yarıyordu(stabil ve çok hızlı bir panelde)>>>sadece ve sadece alttan kayan static yazılarda bir işe yarıyordu çünkü bunu
çıplak gözle görebiliyorsunuz!!! ANCAK bu yazıda şayet "çok hızlı" ve "bit kadar küçük ise">> 100Hz etkili oluyordu!!! hani bazı reklamlar vardır,bu uyanık
firmalar,vatandaş bunları okuyamasın diye bit kadar ve jet hızıyla ekrandan geçirirler ya!!! işte o muhabbette 100Hz işe yarar,hepsi o(adam gibi
Motionhandling yapan panelde bahsediyorum ben,yoksa 200Hz de olsa hikaye oluyor bazı panellerde laf aramızda)
Şimdi makineye dönersek,bu paneller zaten pixel-pitch ölçüsü sebebiyle ne Monitördür nede Desktop uygulamasına yönelik Text işi içindir!!!
Bu paneller kısaca her türlü motion için geliştirmişlerdir;yani görüntü sunan ünitelerdir,bundan Text işi olmaz kaldıki teknik yapısı buna uygun değildir
fiziki yapısıda(çeşitli teknik ölçüleri Modül için)uygun değildir v.s v.s dolayısıyla bunlarla resim(Motion-pictures)izlenecektir!!
Ama özel Sharp Modüllü özel üretim paneller vardır $ 10/35bin arasında(40"-65" ebatlı)bunları alırsanız her bir atraksiyonu süper yaparsınız
bunuda almak için Japan/Canada/USA da yaşamanız icap ediyor
Multi-Display Units dedikleri kafa sıyırtan panellerdir bunlar....
++
Günümüz normal panellerinde ise,makineler iyi olmadığı için,üreticiler bir şeyler yaparak bazı şeyleri öne çıkarıyorlar,Hz olayıda böyledir,
yok öyle tarıyor yok böyle tarıyor,yok araya frame atıyor v.s v.s yaw hiç bir bok yapamıyor sadece kıvranıp duruyor
Allahtan günümüzde panel fiyatları oldukça düştüde,yinede bir teselli bulunabiliyor
OLED/FED/AMOLED/SED/TOLED/ ve bilimum sonu ....LED ile paneller gelmedikçe bu şimdikiler hikaye
Kimse gözünde 3D v.s diyede olayı büyütmesin,bu paneller ile buraya kadar yenisine bakalım gari!!yanilerinin bazılarını yazdım yukarıda!
ancak işin garibi onlarda artık eski teknoloji oldular yawbu paneller bulunalı 5/10 sene oluyor yaw!!
+
Şimdi olayı bu panellerde şöyle düşüneceksiniz;elinizde yarı dolu bir bardak vardır,artık bardağın neresine bakacağınız size kalıyor!!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 17 Mayıs 2010; 21:35:53 >
-
100Hz özellikli her panelin başarılı olduğunu söyleyemem, ancak benim kullandığım Samsung B650 serisinin Samsung'un 50hz olan modellerine göre farklı olduğunu hissettirdiğini kendi tecrübelerime göre söyleyebilirim. Özellikle tam ekran yatay akan görüntülerde 100Hz, görüntülerin daha pürüzsüz akmasını sağlıyor.
Bir süre önce 100hz açıkken hareketli görüntülerde titremeler olduğundan ben de şikayetçiydim ama Wd live ile aynı görüntüleri deneyip, hiç bir titreme sorunu olmadığını görünce, kabahatin HTPC'de olduğundan emin oldum.
Dolayısıyla benim önerim, eğer bütçeniz müsaitse C650 serisi tercih etmeniz. C serisinin teknik özelliklerini incelemedim ve donanımsal farklarını bilmiyorum ama, B550 ile B650 serisi arasında parlak ekran farkı da vardı. Yani tek fark 100Hz olmayabiilr. Eğer Tv'ye önden ışık gelmiyorsa ve benim gibi sadece akşamları Tv'yi kullanacaksanız, parlak ekran bence önemli bir artı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ender123
quote:
Sayın Darbaz34'ün yazdığı bilgiler doğrudur ama tüplü tvler için geçerlidir.
Lcd ve plazmalardaki 50-100 hz muhabbeti başkadır. Araya resim karesi ekleyerek daha akıcı bir görüntü oluşturma teknolojisini temsil ediyor. Malesef gerçek hayatta işler 100 hz tvlerin ekranı ikiye bölen ve altyazıyı akıcı bir şekilde oynatan demolarındaki gibi olmuyor.
donanımhaber forum
SAMSUNG LE-40B550 Hakkındaki Yorumlarınız » Sayfa 1 - 1http://forum.donanimhaber.com/m_38405106/mpage_1/f_/key_//tm.htm
başlığına yazmıştım.
Bu lcd üretici firmanın 100 hz teknoloji açıklaması ve iddiası :
Bu da gerçek hayattaki bir maç görüntüsü :
/>
Sizce ikinci fotoda araya kaç tane top ara resmi hesaplayıp yerleştilirse gerçekçi ve akıcı görüntü olur? Bir ara top kayboluyor . Tv işlemcisi bir sonraki karede ne olacağını hesaplamada ne kadar başarılı olabilir ? Önce bunları düşünmek lazım.
Forumda çoğu 100 hz tv sahibi arkadaşlar yaşadıkları sıkıntılar sebebiyle 100hz özelliğini devre dışı bırakıyorlar. 100hz olan tvlerdeki panellerin bazı firma ve modeller için daha kaliteli olması tvyi genel anlamda başarılı ve kabul görmüş bir model yapıyor.
Evinizde tüplü tv ve herhangi bir lcd tv varsa haber kanallarında özellikle gazete başlıklarının okunduğu sabah saatlerinde yanyana koyup bakacak olursanız 50hz bile olsa lcd tvde herkangi bir titreme olmazken tüplü tvlerin titremesi gözü rahatsız edecek düzeyde oluyor.
Yazı zaten lcd tv ler için geçerli sadece başında tüplü tv lerede örnek vermiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ehlika -- 18 Mayıs 2010; 11:50:38 >
-
yav bende çaylakım yav acilen benimde bu bilgilere ulaşmam lazım en kısa halinde ama konu açamıyorum :(( Rica etsem birisi benim için bu başlıgı açabilirmi?
Merak ettigim bir konu wardı birçok hipermarket, yada tekneloji noktaları işte bimexs,vatanbilgisayar,teknosa v.s gibi yerlerdeki Televizyon ların Sağ üst köşelerinde bazı logolar yazar. İşte DLNA,DVBT/C SLIM gibi şşeyler bun bunlar hakkında en kısa we en anlaşılır bilgileri ögrenmek istiyordum.
Örnek bir list aşşagıdaki gibidir;
FullHD 1080:
DVBT/C:
DLNA:
100Hz:
Wi-Fi:
50.000:1 Kontrast:
SLIM:
REGZA:
Meta Brain işlemci:
RESOLUTION+:
AUTOVIEW:
DOLBY DIGITAL PLUS:
EXACT SCAN MODE:
Googleden filan sonuçlarda bazı bilgilere ulaşıuyorum ama çok teknik terimlere girmişler yani tam anlıyamıyorum içlerinden bildiklerinizi yazarsanız mutlu olurum.
İyi forumlar,
-
100hz den yukarisi nasil oluyor bilemeyecem cunku teknik olarak hdmi 1.3 full HD olarak max 120hz verebilmektedir haliyle 120 nin ustu yalan oluyor.Gercek anlamda 120hz istiyorsaniz 3d TV lerden alacaksiniz ama 3D izlemek icin degil 2D de gercek 120Hz alabilmek icin. -
Sayın Darbaz34 ,
Özür dilerim siz haklısınız , ben yanlış anlamışım ve anlamakta ısrar ediyorum. Lütfen kusuruma bakmayınız. Lcd tv içindeki elektron tabancasıyla saniyede 100 kere ekranı tarıyor ki resim titremesin. Ayrıca lcd tvlerin yüzeyi de fosfor kaplı ve görüntü bu sayede oluşuyor. Lcd tvler analog cihaz olduğu için hala 50 sene öncenin teknolojisi ile ekrana görüntüyü deinterlaice yapmadan veriyor. 50 hz lcdler bu yüzden tir tir titriyor ve demekki bendeki 50hz lcd tvde olan titremeyi gözlerim görümüyor . Gözümle gördüğüm şeye inanmak yerine sizin söylediğinize inanmalıyım.
Bütün bunların tamamen konuyla alakası var ve ben saçmalamışım ve konu ile ilgisiz cevap vermişim . the turk adlı arkadaşımız 17 Mayıs 2010 tarihinde attığı mesajında zaten tüplü tvlerdeki 50hz 100 hz farkınız sormuş . Ben samsung 40c550 ve 40c650 tvleri lcd diye biliyordum demek ki yanlış biliyomuşum. Konuyla alakalı cevap sizin vediğiniz gibi tüplü tv üzerinden verilmeliymiş , tamamen açıklayıcı olmuş ve cuk diye oturmuş. Elinize sağlık
quote:
Orijinalden alıntı: the turk
Arkadaşlar tv alma aşamasındayımda önümde 2 seçenek var biri samsung 40c550 diğeri 40c 650 bu tv ler arasında hz, kontrast ve internet farkı var. internet ve kontrast benim için önemli değil. Bu tv yi dünya kupası için alacam. 50 ve 100 Hz çok fark yaratır mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender123 -- 3 Ocak 2012; 17:11:53 >
-
yahu ççamur gibi pislik görüntü izledikten sonra 1500 HZ olsa ne iş, sizler ancak kendinizi kandırıyorsunuz, eski crt bak birde lcd denilen rezalete bak eger gözünüz varsa. -
@Ender123
Neden böyle celallendiğini anlamadım biri sanki mesleğinin zannettiğin işi elinden alıyormuş gibi haykırmışsın arkadaş 50 hz ile 100 hz nin arasındaki sormuş ama ben karşılaştırma yapmak yerine hertz in ne olduğunu açıklamanın daha yararlı olucağını düşündüm ve buna göre karar vermesi gerektiğine inanıyorum. -
Beyler yaw bırakın münakaşa etmeyi,üreticilerin bir sürü hileli yada pazarlama taktikli tuzaklarına düşüpte boşuna birbirinize
girmeyin
Adamların bir dünya hatalı ve sıkıntılı panellerini kullanıpta yok 50 yok 400 yok 1000 deyip kavga etmeniz bile onların işine yarar yaw
Nakın size çok tipik vede traji-komik bir hikaye;yani hikaye derken palavra değil,cap-canlı hem gözümle gördüm hemde kulağımla işittim!!
Bir malum Marka,adı önemli değil şöyle diyor özetle ........bizim bu modelimiz çok hızlı ve panel 400Hz hızında çalışıyor ....
ülen kafayı yememek işten bile değil!!! herif sankim Araba satıyorda .....bizim araba 400Km yapıyor..... diyor
bunu diyende o Markanın uyanık-çakal yetkilisi
Siz burada hala kavga ediyorsunuz,aslında böyle bilgileri verenleri yatırıp vereceksin odunu yaw
Eyvallah+
-
quote:
Orijinalden alıntı: ender123
Albani hocam ,
2010 serisi tvlerde motion olayı daha iyi olan seriler çıktı mı ? Yabancı forumlara da bakıyorum pek bir değişiklik yok. AUO AMVA3 serisi modul kullanılan tv sahipleri renk üretimi , siyahlarda ve resim keskinliği açısından eski nesillere hatta svpalara göre biraz daha iyi olduğunu yazmışlar ama arka aydınlatma sorunları devam ediyor ve izleme açısı eski nesillerine biraz iyileşmiş sanaırım ama yine çok iyi değil.
Yok mu şöyle kaymak gibi akan görüntü verebilecek panel?
Albani hocam ,
Bu sorum sanırım arada kaynadı. Ayrıca bir başka konu da modullerdeki düşey veya yatay balık sırtı değilde bu yıl çıkan kare matris dizilimi. Kare dizilim daha üstün diyorlar. Bu iki konuda burada veya başka bir başlık altında bilgi verebilir misiniz?
Benzer içerikler
- philips televizyon alınır mı
- xming page one
- tivimate premium fiyat
- lg tv ücretsiz iptv uygulamaları
- tv ekran 16:9 yapma
- en iyi televizyon markası 2025
- tcl qm8k
- en iyi uydu alıcısı
- lg g5 oled
- projeksiyon cihazı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X