Şimdi Ara

SAMSUNG YENI 40C530/C550 Serisi ( FULL HD + HD DIVX + USB) (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.314
Cevap
8
Favori
152.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: trlizard

Merhaba,
    40C530 ile 40C6000 LED tv yi görüntüyü verme özellikleri açısından karşılaştırırsak (izleme açısı aynımıdır? aynı açıdan ikisinde de aynı grileşme olur mu? görüntünün canlılığı? gibi) LED tv nin hangi özellikleri daha iyidir?

40C530 un enerji sarfiyatı 180W yazıyordu yanılmıyorsam, 40 inç LED tv nin enerji sarfiyatı nedir?

Led TV lerde siyahlar dahada siyahtır LCd lere göre, ikisi farklı tip paneller, izleme açılarında bi fark olacağını sanmıyorum,

Led tv Lcd lere göre daha ince panellerdir, daha sonra güç tüketimi bakımından neredeyse yarı yarıya fark eder ama ilk kullanım halinde,
    siz resim ayarlarını,ses v.s. değiştirdiğiniz takdirde onda da biraz artış olacaktır ama LCd kadar değil.
    40" Led tvde enerji tüketimi 100W civarı olabilir almadan önce ürün bi mağzaya gidip arka kapağındaki etiketinden kaç Watt harcadığına bakabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: lvd.disappear

quote:

Orijinalden alıntı: trlizard

Merhaba,
    40C530 ile 40C6000 LED tv yi görüntüyü verme özellikleri açısından karşılaştırırsak (izleme açısı aynımıdır? aynı açıdan ikisinde de aynı grileşme olur mu? görüntünün canlılığı? gibi) LED tv nin hangi özellikleri daha iyidir?

40C530 un enerji sarfiyatı 180W yazıyordu yanılmıyorsam, 40 inç LED tv nin enerji sarfiyatı nedir?

Led TV lerde siyahlar dahada siyahtır LCd lere göre, ikisi farklı tip paneller, izleme açılarında bi fark olacağını sanmıyorum,

Led tv Lcd lere göre daha ince panellerdir, daha sonra güç tüketimi bakımından neredeyse yarı yarıya fark eder ama ilk kullanım halinde,
    siz resim ayarlarını,ses v.s. değiştirdiğiniz takdirde onda da biraz artış olacaktır ama LCd kadar değil.
    40" Led tvde enerji tüketimi 100W civarı olabilir almadan önce ürün bi mağzaya gidip arka kapağındaki etiketinden kaç Watt harcadığına bakabilirsiniz.

Sayın lvd.disappear ,

Bu bilgilerin çoğu malesef piyasada dolaşan ve tv üretici firmaların ticari gelirlerini arttırmayan yönelik söylemlerdir. Tv üreticileri utanmasalar led aydınlatmalı tvler elektrik harcamıyor hatta elektrik üretiyor ve görüntüleri gerçekten daha iyidir diyecekler.

Lcd tv ve led aydınlatmalı tvler deki siyah derinliğini kullanılan panel (modül) sağlar. Led aydınlatmalı tvlerin daha siyah olduğu doğru değildir. Eğer kalibrasyonu yapılırsa ikisi de 0,05 cd/m2 değerlerini verir. Aşağıdaki ekran görüntülerine bakabilirsiniz.

İki tvde Samsung olduğu için ve SPVA panel kullandıkları için izleme açıları birbirine yakındır.

Enerji tüketimine gelince durum tam tersidir. Yani tvler ilk çalıştırıldıklarında dinamik mod denen tüm görüntü ayarları en üstte olduğu konumda çalıştıkları için daha fazla elektrik harcarlar. Eğer kalibrasyon yapılırsa veya ev kullanıcısı olarak renk ve görüntü ayarlarını doğru yaparsak elektrik sarfiyatı tam aksine düşer. Yine bunu gösteren ekran görüntüleri alttadır.

İki tip tvde de ortak elemanlar vardır. Panelin enerji ihtiyacı , anakartın kullandığı enerji , besleme devresinin ( güç kaynağı) verimi gibi değeler ortaktır. Eğer panel florasan lamba ile aydınlatılıyorsa buna ait elektronik devre diğer parçalarda verim kaybı olur , led aydınlatmada led+sürücüde az da olsa yine kayıp olacaktır ama işin asıl enerji harcayan kısmı başta panel olmak üzere diğer parçalardır.

Tvlerin arka kapağında enerji sarfiyatına ait bilgiler yazar ama test sitelerinde ölçüm yapınca sonuçlar çok farklı oluyor.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

C6000 için enerji sarfiyat değeri kutudan çıkınca 98,4watt ayarlar yapılınca 72,2 watt

SAMSUNG YENI 40C530/C550 Serisi ( FULL HD + HD DIVX + USB)

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

C6000 için kontrast ve siyah değerleri

32" Sony W5500 için enerji sarfiyat değeri

46" Sony z5500 için enerji sarfiyat değeri

46" SonyNX700 için enerji sarfiyat değeri

46" SonyNX700 için kontrast ve siyah değerleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender123 -- 18 Ekim 2010; 13:37:30 >

• bende aldım samsungun bu modelini bir tek konu dışında hiç bir sıkıntım yok, ilk aldğım günler alt yazıda türkçe karakter sıkıntııs vardı, bu başlığı biraz araştırdım bu gece video başladıktan sonra araçlar-altyazı-şifreleme yaptığınız zaman sorun kalmaz denmiş, bunu denemek için flash diskime altyazılı bir film attım denemeye gittim ve şu sorunla karşılaştım; filmi görüyor ama altyazıyı artık hiç görmüyor, video başladığında araçlara girdim ve orada alt yazı ile ilğili hiçbir seçenek yoktu, bu sorunu nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender123

Sayın ssavtak , rica ederim. Aşağıdaki başlıktaki program ile video hakkında bilgi verir misiniz? Eski nesil mov video ise oynatmıyor olması normal ama ezbere konuşmayayım, siz video bilgilerini yazarsanız daha kolay yardımcı olunabilir.

http://forum.donanimhaber.com/m_41727029/tm.htm

Linkini verdiğiniz başlığa yazdım video bilgilerini. Buraya da kopyalıyorum.

Merhaba ender123

Öncelikle ilginiz için teşekkürler. Programı kurdum. Video formatı ile ilgili gelen bilgileri aşağıda paylaşıyorum.

General
    Complete name : E:\SAM_0087.AVI
    Format : AVI
    Format/Info : Audio Video Interleave
    File size : 37.9 MiB
    Duration : 25s 533ms
    Overall bit rate : 12.4 Mbps

Video
    ID : 0
    Format : M-JPEG
    Codec ID : MJPG
    Duration : 25s 533ms
    Bit rate : 12.4 Mbps
    Width : 640 pixels
    Height : 480 pixels
    Display aspect ratio : 4:3
    Frame rate : 30.000 fps
    Color space : YUV
    Chroma subsampling : 4:2:0
    Bit depth : 8 bits
    Scan type : Progressive
    Bits/(Pixel*Frame) : 1.350
    Stream size : 37.9 MiB (100%)

Sorun neden kaynaklanıyor umarım tespit edebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rachmaninov35

bende aldım samsungun bu modelini bir tek konu dışında hiç bir sıkıntım yok, ilk aldğım günler alt yazıda türkçe karakter sıkıntııs vardı, bu başlığı biraz araştırdım bu gece video başladıktan sonra araçlar-altyazı-şifreleme yaptığınız zaman sorun kalmaz denmiş, bunu denemek için flash diskime altyazılı bir film attım denemeye gittim ve şu sorunla karşılaştım; filmi görüyor ama altyazıyı artık hiç görmüyor, video başladığında araçlara girdim ve orada alt yazı ile ilğili hiçbir seçenek yoktu, bu sorunu nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim

Film ve altyazı aynı isimli olması lazım.

• sayın ender 123;

siyah konusunda belki haklı olabilirsiniz ama siyah tonlar LED TV lerde daha güzel de diyebiliriz, ama güç tüketimi konusunda size katılamıyacağım. Ürün kullanıcıya daha düşük ayarlarda gönderiliyor, bizim aldığım LCD lerde de öyle değilmiydi ilk açılışta standart modda geliyor daha sonra resim seçeneğini Vivid olarak seçtiğimizde güç tüketimi artıyor hali ile.
    Şimdi buda pazarlama stratejisi sırf ürünler A+,A,B,C v.s. sınıflarına girsin diye kullanıcıya herzaman daha düşük ayarlarda gönderilir.Arka kapak etiketlerinde güç tüketimi yazar fakat o maksimum güç tüketimi değildir normal ilk geldiği halindeki güç tüketimi değeridir.Onun üstünde bi % tölaransı olabilir ama çok farklar olamaz.

Saygılar
  • Test yapan kişi sonuçları ölçüp yazmış. Hatta test yapan kişi , başka modeller için yaptığı ölçümlerde de kalibrasyon sonrası enerji sarfiyatının düşeceğini yazmış. Ben bu sitenin sonuçları ile diğer siteler arasında bir çelişki de görmedim. Ayrıca yanlış ölçüm yapsalar siteleri itibar kaybeder. Aksini ispatlayan bir durum olmadıkça sonuçlara güvenilmelidir.

Sonuçlar sayısal değerler olarak verilmiş , tahmin, şahsi kanaat, ben ne diyorsam odur şeklinde verilmemiş. C6000 için enerji sarfiyat değeri kutudan çıkınca 98,4watttı ama görüntü ayarlarını yapılınca 72,2 watt oldu diye yazıyor.

Samsung tvler ilk açılışta dinamik modda açılıyor. Tüm görüntü ayarları , dinamik modda en üsttedir ve yanlıştır. Servis menüsüne gir-çık yaparsanız veya fabrika ayarlarına dön yaparsanız yine dinamik modda açılacaktır. Lcd tvde elektrik harcaması arka aydınlatma ayarının derecesine bağlıdır. Plazmada görüntüye bağlı değişken güç harcaması vardır fakat lcd tvlerde arka aydınlatma değişmedikçe güç harcaması sabittir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender123 -- 18 Ekim 2010; 14:05:54 >

• herşey için ( film , tv , pc vs vs ) standart film modunda kullanıyorum. koyuydu felan demeyip önyargısız bir süre deneyin derim...
  • zaten standart ve film modu dışında pek izleyen yoktur sanırım Tv yi
  • İki sorum olacak
    1- Samsung C530 LCD tvde bulunan mediaplayerde bir mp3 yada film dosyasına filmin kapağını Klasör resmi olarak atayıp televizyonda görmek istiyorum. Nasıl yapabilirz*
    2- Ses sistemi 2+1 bağladığımda (kırmızı-beyaz av girişlerinden) ses alamıyorum. Yardımm..
  • quote:

Orijinalden alıntı: onderpek

İki sorum olacak
    1- Samsung C530 LCD tvde bulunan mediaplayerde bir mp3 yada film dosyasına filmin kapağını Klasör resmi olarak atayıp televizyonda görmek istiyorum. Nasıl yapabilirz*
    ......

Samsung B serisi (2009 model) tvlerde yabancı birisinin bu kouda çalışmasını okudum. Samsung tvlerde linux işletim sistemi var. Adam telnet üzerinden exlink denen özel servis kablosu ile tvye bağlanmış ve tvnin flash belleğinden bu minik resimleri ( thumbnailleri ) kendi istediği ile değiştirebilmiş.

Samsun C serisi tvyi bu tarz mudahalelere kapatmak için firmwareleri sadece kendisinde olan ve dışarıya sızmayan bir şifre anahtarı ile imzalıyor. Samsung bunu istemedikçe biz müdahele edemeyiz.

Aslında olay çok basittir. Klasör içinde nasılki film oynatırken srt uzantılı altyazı var mı diye bakıyorsa, jpeg uzantlı resim dosyası var mı diye de bakabilir ve resim dosyasını önizleme resmi yapabilirdi. Belki 2011 D sersinde olur.

Samsung tvler mp3 içine gömülü albüm kapağı resmini gösterebiliyorlar.

• Kullandığım WD Mediaplayerde film adıyla resim adını ve uzantısını aynı yaptığımda çıkıyordu.

Örnek:

Olmadığına üzüldüm. Belki ileride yeni bir firmware ile düzelir.

Peki Samsung C530 lara 2+1 ses sistemi bağlanabilir mi? Bağlanıyorsa nasıl?
  • quote:

Kullandığım WD Mediaplayerde film adıyla resim adını ve uzantısını aynı yaptığımda çıkıyordu.

Örnek:

arkasında giriş yokmu hocam televizyonun. normal bağlanması lazım bende hiç dikkat etmedim duvara monte olduğu için
  • quote:

Kullandığım WD Mediaplayerde film adıyla resim adını ve uzantısını aynı yaptığımda çıkıyordu.

Örnek:

birde şunu dene istersen, yada bunun rca ucları dişi olanı,

kabloyu tvnin kulaklık cıkısına bagla, ses ayar resmin kulaklık oluyor, sorun olmaz sanırım...

• Sağolun arkadaşlar deneyelim bakalım...
  • 40c550 ile 40c650 arasında gerçekten büyük farklar var mı acaba ?
  • atla deve bir fark yok. LCD ile LED olan modeller arasında sadece belli başlı farklar var onlarda sürekli yazılıyor çiziliyor zaten.
    sonuçta tv lerin içindeki yazılımda aynı ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: rh-

atla deve bir fark yok. LCD ile LED olan modeller arasında sadece belli başlı farklar var onlarda sürekli yazılıyor çiziliyor zaten.
    sonuçta tv lerin içindeki yazılımda aynı ;)

teşekkür ederim bu yanıtın iyi oldu açıkçası. karar aşamasındayım da.
  • Selam arkadaşlar mkv filmde isimleri aynı olduğunda gözüken altyazılar mkv merge ile gömülü olunca gözükmüyor. Bunun çözümü varmı veya araştırma yapmış olan varsa 2. 3. sesleri görüyorken 1 hatta 2 altyazıyı gömebilecekken niye gömemiyoruz :(
  • Tv içine gömülü altyazıyı görmenin malesef imkanı yok. Belki gelecek yıl çıkacak serilerde bu tür eksiklikler giderilir. Altyazı rengi ve büyüklüğü, ayrıca gölgeli olmasını herkes istiyor ama şimdilik çözüm yok.
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.