Şimdi Ara

'Plazma TV ilk 200-300 saat çalışırken ayarları' ne olmalıydı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aylardan beri takip ettiğim, hatta bir ara Hepsiburada.com'da 2199 TL / 12 taksit iken, bana 2300TL / 8 taksit fiyat veren, SAMSUNG bayisi, benim "gel 2 fiyatın / takist sayısının ortasını bulalım, 2250 TL / 10 takistte analaşalım" teklifimi kabul etmeyince alMAdığım; SAMSUNG 50B450 Plazma TV'yi, vakit geçirmek için dolanırken, Gaziantep SANKO AVM'deki TEKNOSA'da 1799 / 8 takside görünce, kendimi tutamayıp aldım. Ellerinde kapalı kutu kalmadığı için, İstanbul'dan getirttiler. Evime dün öğleden sonra ulaştı. İş çıkışı TV sehpası işini de hallettim. O da hemen geldi.

Saat 17:00'dan sonra aradığım SAMSUNG Servisi de gelip kurulumu yaptı. Kurulum derken; kapalı ve sağlam kutuda ulaşmış olmasına rağmen, herhangi bir yerinde hasar olasılığına karşı, kutuya dokunmadım. Servis elemanının yaptığı iş, sadece kutuyu açıp, TV'yi çıkarıp, alt platformuna yerleştirip, bir DVD film ile TV'nin çalışıp çalışmadığını göstermek oldu. Servis gittikten sonra, ilk DVD filmimi syrederken birden aklıma geldi.

"Plazma TV il alınıp, bilmem kaç saat çalıştırılana kadar, yapılması / yapılmaması gereken ayarlar vardı"
    ACABA bunlar neydi?

50B450'nin servis menüsüne girdim AMA "kullanıdığı süreyi" göremedim.
    Servis menüsüne girince "kullanıldığı süre" nerede yazar

Google'de biraz aradım ama bulamadım. Forumda bunların anlatıldığı bir konu vardı. Linkini verirseniz çok sevinirim.

EDIT :
    "Stand-by" konumunda iken kumanda üzerindeki "Info, Menu, Mute, Power" tuşlarına sırasıyla basılınca TV servis menüsünde açılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 23 Ekim 2011; 6:11:10 >

• Hayırlı olsun güle güle kullanın ,

PIONEER Plazma Ansiklopedisi ilk sayfasında konuyla ilgili güzel bir yazı var okumanızı öneririm ,
    Ayar konusuna gelince bu hassas bir konu HiGHWAYMOUSE imzasındaki ayarlar naturel ayarlardır yapmanızı tavsiye ederim ,
    Bu arada vıvıd/dynamıc modlarla televizyon izlemeyin malum plazma sorunsalı ,
    Eğer yinede memnun kalmazsanız fılm/movie modları naturel'e yakın ayarlar verir , saygılar....
  • Evet kendisi bir kullanıcı herhalde imzasından kaldırmış ama link olarak buldum ,

http://forum.donanimhaber.com/m_27540960/mpage_1/key_/tm.htm

Evet klasik müzik severek dinlerim Eğer yinede içinize sinmezse albani(can abi) konuyu danışın , saygılar....

50B450'nin servis menüsüne girdim AMA "kullanıdığı süreyi" göremedim.
    Servis menüsüne girince "kullanıldığı süre" nerede yazar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 29 Nisan 2010; 10:56:05 >
  • Pıoneer kullandığım için bu soruyu bilemeyeceğim gerçi pıoneer sm girişinide bilmiyorum
    Yani gerek duymuyorum bence sizde girmeyin kaş yapacağım derken başka sorunlar çıkmasın ,
    Panelin durumu temiz ise önemli değil nasıl olsa burn gibi sorun olsaydı muhakkak görürdünüz , saygılar....
    Tv de çok az kanal var
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Onun adı "Mozart" tır

Panelin hayırlı olsun kardeş

O sürekli üstüne basa basa birde kalın yazdığın kısmı geç bir kalem,unut onu sen ve biraz uğraş panelinle,gerisine sonra bakarız,sen sadece
    ayarlarını(özellikle Contrast+Brightness) düşük sür arabayı ve bu arada yaw bu ne biçim resim filan deme!!

Panelini ilk aylarda mümkünse günlük olarak uzun süre açık bırak(10/12 saat gibi) motor açılsın ama sürat yok OK++

Not;

1- Highway in imzasındaki başlığı takip et+ Temel ayarlar v.s için
    2-Picture Menu den STANDARD modu seç ve sadece o moda settings uygula ve diğer mod lara dokunma!!
    3-Panele ext.hangi cihazları bağlıyacaksın??? + asıl SD/HDTV yayını örneğin ne ile alıyorsun(Sat-Receiver mı kullanacaksın)
    bana yayın kaynağını bildir OK+bunun kablolaması nasıl olacak(Scart/Component v.s)??

+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 29 Nisan 2010; 19:13:29 >

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• Sayın Albani, bir kez daha hızır gibi yetiştiniz. Teşekkürler.
    Ben, Plazma TV'lerde ilk 200-250 saat bişeylere dikkat etmenin gerekli olduğu aklıma gelene kadar, 1 DVD film seyretmiş oldum.
    Bugün fırsat buldukça forumlarda bu konuyu inceledim. Eve gelir gelmez de; kullanım klavuzuna göz atıp, özellikle Resim modunu: Standart seçip, konrast, parlaklık, keskinlik, renk ayarlarını (100 üzerinden) 33'e getirdim. Dinamik konrastı, kenar belirginleştirmeyi kapadım. Görüntü boyutu'nu "Otomatik genişlet" olarak seçtim. Tabii bu ayarlar ile görüntü iğrenç bişey oldu AMA ne yapalım en az 200 saat katlanacağız artık.
    1- HiGHWAYMOUSE'un mesajlarında imza yok.
    2- Zaten öyle yaptım.
    3- 50B450'ye
    i) Toshiba HD-30EP HD DVD-Player HDMi kabloyla bağlayıp, SD DVD filmleri 720p veya 1080i'ye UPSCALE edip seyredeceğim (tabii bu UPSCALE işi hikaye ama varken kullanayım bari)
    ii) Notebook'u HDMi kabloyla bağlayıp, .mkv filmler seyredeceğim. Şimdilik oyun oynamayı planlamıyorum. Eşim salondaki 5+1 ev sinema sistemine zaten sinir oluyordu, üzerine bu devasa Plazma TV + TV sehpasına alışma süreci tamamlanmadan bir de oyun PC'mi salona sokamam, benim için pek iyi olmaz
    iii) İleride belki SD veya HD uydu receiver'da bağlayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 29 Nisan 2010; 19:59:45 >

• Kardeş sen sadece recorded-media mı izliyorsun yani??
    SD/HDTV yayını yok anladığım kadarıyla!

OK+o zaman senin Picture MODE un>>>> "MOVIE" olacaktır;Standard değil!!!

++
    EP-30 bende kullanıyorum ve çok kaliteli bir cihaz ve işini son derece güzel yapıyor
    Notebook işide OK+

Not;sen şimdi örneğin "karanlık sahneli" bir FILM izle(MOVIE MODE tan) bakalım ne yapacak resim işlerken!! bana bildirirsin sonra OK+
    Denemeyi şöyle yapabilirsin DVD ve HD-DVD medialardan 576-720-1080 gibi,daha sonrada Notebook tan 720/1080 lere bakarsın ve mümkünse
    karanlık sahnelerde izle OK++

Bahsettiğim Başlık bu;(imzasından kaldırmış bunu Highway!)
    TF de vermiştim bunu ayrıca benim ZF355 başlığında da vardır ama bu en fazla bilgiler olanıdır;

http://forum.donanimhaber.com/m_27540960/tm.htm

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 29 Nisan 2010; 20:33:25 >

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• albani hocam,

Alakasız olacak ama yinede en iyi başlık bu gibi geldi;

Benim 42G15e 1000 saate yakın teşhirde kaldı km yi çok yaptı ama dinamik modda yaptı. Bunun yan etkileri ne olabilir, ben sadece siyah derinliğini sevmedim bundan kaynaklanmış olabilir mi?

Gama ile oynamanın bir zararı olabilir mi? Gerçi o zaman da detayları kaybediyor ama ne yapalım sv ye paramız yetmedi :D sv deki derinliği ben kuro da bile göremedim (9g) gerçi. Son sık zaten benim gözler iyice bozuldu.
    Yapacak birşey yok ozaman da.

Herkeze iyi akşamlar, saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani
    Kardeş sen sadece recorded-media mı izliyorsun yani??
    SD/HDTV yayını yok anladığım kadarıyla!

EVET, en azından 16:9 formatında SD veya HD TV yayınları yaygınlaşana kadar SD-DVD filmler izleyeceğim.
    Şimdilik uydu alıcı bağlamayı düşünmüyorum.

quote:

OK + O zaman senin Picture MODE un>>>> "MOVIE" olacaktır; Standard değil!!!

PEKİ, görüntü mode'unu MOVIE yapayım, FAKAT MOVIE mode'un da kontrast, parlaklık, renk, keskinlik değerlerini düşürüp,
    dinamik konrast ve kenar belirginleşmeyi de kapatayım mı ?

Bu arada "HDMi siyah tonu" gibi bir ayar vardı, yanlış hatırlamıyorsam o ayarı da"Normal" olarak seçtim, zaten "Normal"den başka bir "Düşük" seçeneği vardı galiba. Bir de "kenar gri tonu" diye bir ayar vardı, onu da "koyu" olarak seçtim.

quote:

Not; sen şimdi örneğin "karanlık sahneli" bir FILM izle(MOVIE MODE tan) bakalım ne yapacak resim işlerken!! bana bildirirsin sonra OK+
    Denemeyi şöyle yapabilirsin DVD ve HD-DVD medialardan 576-720-1080 gibi,daha sonrada Notebook tan 720/1080 lere bakarsın ve mümkünse karanlık sahnelerde izle OK++

Dün "Batman Forever (Batman 3)" filmini seyrettim. Karanlık sayılabilecek bir film.
    Görüntü modu "Standart" olarak seçili AMA ayarlar düşürülmemişti. Hiç fena değildi.

Beni asıl endişelendiren konu; bugün sırf düşük ayarlarla kullanmış olmak için seyretmeye başladığım bir DVD filmi, "ekrana sığdır" seçmeme rağmen tam panel boyutlarına enişletememek oldu. Ancak "zoom"u seçince tam panel boyutlarına genişledi AMA su kez de görüntü dikey boyutta uzadı, kafalar, uzadı, boylar uzadı, gövdeler inceldi, arabalar tosbağaya benzedi
    Her DVD filmde ya bu sobeleşmiş görüntüye mi veya altta + üstte, panelde yanık oluşturan siyah bantlara mı katlanmak zorunda kalacağız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 29 Nisan 2010; 22:19:28 >

• Kardeş senin ilk sorunun BIP sürecinde,panele Wide(Full-screen) SD/HDTV verememen

-PDP lerde ilk 500/1000 saatlik BIP te böyle DVD/HD v.s ile özellikle 16;9 format bile olsa Film aslında bu Cinemascopic formatı
    sebebiyle alt-üst barlar siyah boşluk kalacaktır,bunu önlemek içinde görüntüyü scale etmek gerekiyor,format bozulunca elbette
    karakterler/objeler v.s de bozuluyor!!
    Bazı DVD lerde sığmaması ise pixel ölçüsünün küçük olmasındandır yada panel bir şekilde bunu scale edemiyor v.s

Kısaca böyle bir kullanımla paneli sen ilk 200/300saat için doğru BIP edemezsin,burada işin esprisi ekranın tamamı sürekli pixellerin
    aktif olmasıyla çalışmalıdır!!!

Tavsiyem panele Analogta olsa bir yayın bağla ve full screen panel çalışsın!!!

-Movie Mode ta zaten o bahsettiğin değerler düşüktür(Default olarak öyle geliyor!!)sen dokunma bazı ayarlara ama Dynamic-Contrast;OFF
    Edge-enhancement;OFF olsun

HDMI tonu önemli değil!

++
    -Black Tone;OFF/Dark
    -Cell light;düşük gibi olsun
    -Gamma;dokunma
    -Colour Space;Native
    -White-Balance;dokunma
    -Flesh tone;dokunma(şimdilik!)
    -Colour Tone;Movie Mode ta iken WARM1/2 bunu Filmin renklerine göre kendin ayarlarsın 1 veya 2 yaparsın!!
    SD/HDTV izlerken ise STANDARD MODE tan;o zamanda Cool veya Normal yaparsın!

-Pixel-shift;ON yapıyorsun!!!ve süre olarakta 2/3dak.olarak set edersin!

+

• quote:

Orijinalden alıntı: tann34

albani hocam,

Alakasız olacak ama yinede en iyi başlık bu gibi geldi;

Benim 42G15e 1000 saate yakın teşhirde kaldı km yi çok yaptı ama dinamik modda yaptı. Bunun yan etkileri ne olabilir, ben sadece siyah derinliğini sevmedim bundan kaynaklanmış olabilir mi?

Gama ile oynamanın bir zararı olabilir mi? Gerçi o zaman da detayları kaybediyor ama ne yapalım sv ye paramız yetmedi :D sv deki derinliği ben kuro da bile göremedim (9g) gerçi. Son sık zaten benim gözler iyice bozuldu.
    Yapacak birşey yok ozaman da.

Herkeze iyi akşamlar, saygılar.

Kardeş teknik olarak PDP lerde en önemli "hayati" süreç "Break-in-period" sürecidir ve bunu panel bahsettiğimiz şekilde geçirmelidir!

1000 saat "Dynamic MODE" bir kere olmaz,ama o Satıcı kazmalar bu işleri bilmedikleri ve maalesef insanlarında Vivid/Sature renkler görünce
    ......vay be paneldekş görüntüye bak..... mantığıyla olaya yaklaşılınca durum böyle oluyor!!

Zaten Pio hariç,doğru/natural renk hiç bir PDP de yok,Pany ise gittikçe renkleri Vivid yapıyorki millet LCD almasında PDP alsın ve bununda malı satılsın!
    Olayın çok ciddi bir Ticari boyutu vardır!

Yan etkileri az/çok olabilir ama bunu insan gözü belli bir limitlerde görebilir,günümüz panelleri bu konuda biraz daha iyi,dolayısıyla renklerin doğru oturması
    oluşmaz ve paneli Bright/Contrast olarak istenen seviyeye renkleride bozmadan getirmek zorlaşır v.s v.s ama bunların çoğunu insan gözü anlayamaz ve kullanıcılarda
    çok büyük çoğunluk Vivid çi olduğu için kullanıcı açısından sorunda olmaz ve bir kaç sene kullanır sonra yeni bir panel alırsın v.s oalrak bu işler gider

Pany de Siyahlar çok iyi değil+Siyah işlemeside seninde gördüğün gibi iyi değil v.s
    Gamma ayarı ise aslında Colour ve Black&White seviyelerinin doğru set edilmesiyle işlerlik kazanır ve sen bunu çıplak gözle yapamazsın!!
    Yada bahsettiğin gibi Gamma ile oynarsan derinik kaybolur v.s kısaca Pany bu derinlik konusunda Siyah üretimi ve işlemesi konusunda iyi değil!!!

++

• Birde aklıma gelmişken bir uyarı ve bilgi vereyim;

Genelde şöyle deniyor;renkler çok canlı,keskin v.s v.s

Bu renklerin "doğru" olduğunu göstermezki!!!!!

Sature renge insanlar çok parlak prılı pırıl hatta süper diyorlar
    Renkler doğallıktan uzak adeta yanıyor ama millet çok canlı diyor

gibi YANLIŞ kriterler maalesef söz konusudur!

Onlara göre Canlı renk=Doğru renktir

Adam doğru rengi gösteriyorsun o zamanda tepkisi şu oluyor;yaw amma soft/mat-cansız v.s diyor

Adam PDP alıyor ama neden aldığını bilmiyor! LCD ler yaramaz diyor ama kendiside aynen panelini LCD gibi set ediyor
    Sonrada LCD ye beş basar diyor

Adam var PDP alıyor ama Filmi Dynamic MODE tan izliyor;yaw kardeşim Dynamic mod tan neden izliyorsun bu filmi;FILM Movie mod tan izlenir diyorsun
    bu seferde renkler çok karanlık cansız oluyor diyor

Kısaca kim ne için panel aldığını bilmiyor(büyük çoğunluk böyle maalesef)hangi mod tan ne izleniride bilmiyor v.s

++

• quote:

Kardeş senin ilk sorunun BIP sürecinde, panele Wide (Full-screen) SD/HDTV verememen
    Kısaca böyle bir kullanımla paneli sen ilk 200/300saat için doğru BIP edemezsin,
    burada işin esprisi ekranın tamamı sürekli pixellerin aktif olmasıyla çalışmalıdır !!!
    Tavsiyem; panele Analog da olsa bir yayın bağla ve full screen panel çalışsın !!!

Görüntü formatı seçenekleri arasında en üstte "Otm Genişlet" gibi bir seçenk de var AMA soluk, yani seçilemiyor. Ben de mecburen "Ekrana Sığdır"ı seçiyorum, bunu seçince hemen yanında "KONUM" ve "SIFIRL" yazan, 2 tane buton görünümlü seçnek beliriyor. "KONUM" butonunu seçince, butonun alt, üst, sağ ve solunda ok işaretleri beliriyor ama bu oklara uzaktan kumandanın üzerindeki yön tuşlarıyla komut verilemiyor. İşlevsiz gibi sanki.
    NEYSE, görüntünün üst ve altında kalan siyah bantlar, ilk 200-300 saatdeki GEÇİCİ bir durumsa, ne yapalım ! Bu şekilde DVD film izleyip panelde yanık oluşturacağıma D-Smart'ı bağlayayım da TV de seyredelim, 200-300 saati çabuk geçirelim bari.

quote:

-Movie Mode ta zaten o bahsettiğin değerler düşüktür(Default olarak öyle geliyor!) sen dokunma bazı ayarlara ama
    -Dynamic-Contrast;OFF
    -Edge-enhancement;OFF olsun
    -HDMI tonu önemli değil!
    -Black Tone;OFF/Dark
    -Cell light;düşük gibi olsun
    -Gamma;dokunma
    -Colour Space;Native
    -White-Balance;dokunma
    -Flesh tone;dokunma(şimdilik!)
    -Colour Tone; Movie Mode ta iken WARM1/2 bunu Filmin renklerine göre kendin ayarlarsın 1 veya 2 yaparsın!!
    SD/HDTV izlerken ise STANDARD MODE tan;o zamanda Cool veya Normal yaparsın!
    -Pixel-shift; ON yapıyorsun!!!ve süre olarakta 2/3dak.olarak set edersin!

Fİlm izlerken seçeceğim MOVIE Mode'da ayarları bu şekilde yapacağım.
    PEKİİİİ, şu Pixel Shift'i (pixel kaydırmayı) kendimiz mi çalıştırmalıyız, YOKSA kendisi otomatik mi çalışır?
    Ben çalıştıracaksam ne kadar süre çalıştırmalıyım?

• PEKİİİİ, şu Pixel Shift'i (pixel kaydırmayı) kendimiz mi çalıştırmalıyız, YOKSA kendisi otomatik mi çalışır?
    Ben çalıştıracaksam ne kadar süre çalıştırmalıyım?
  • Kardeş bunun için timerı var oradan 2/3/4dk.gibi ayarla ve auto çalışır OK+

• Teşekkürler Sayın Albani,
    Ben şu "Pixel Shift" (Piksel Kayması) ile ilgili ayarları:
    Yatay: 4
    Dikey: 4
    Zaman: 1
    olarak seçtim. ACABA doğru MU yaptım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 3 Mayıs 2010; 6:33:06 >
  • Evet doğrudur+

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.