Şimdi Ara

Anneliese Michel Olayı Gerçek mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
162
Cevap
8
Favori
20.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    The exorcism of emily rose ve Requiem filmlerine esin kaynağı olan gerçek bir olayın kahramanı Annelise Michel.
    1952-1976 yılları arasında Almanyada yaşamış olan bu genç kız klise görevlerini düzenli yerine getiren bir katoliktir. Hikayenin devamı hepinizin bildiği gibi. İçine şeytan girdiğini düşünmüş işe yaramayan psikiyatrik tedavilerden sonra tedavileri bırakıp kendini rahibe teslim etmiş ve uzun süre şeytan çıkarma ayinlerine devam etmiştir. Ölmeden önceki gün diğer gün öleceğini ama önemli olmadığını artık huzur bulduğunu söylemiştir.
    Rahibe karşı ilaçları bıraktırması sebebiyle ölümüne sebebiyet verdiği gerekçesiyle dava açılmıştır.
    Gerçekleştirilen ayinlerin çoğu kayıt altına alınmıştır. Bu kayıtlarda Annelise in çıkardığı sesler inanılmazdır. Aynı anda 7 den fazla farklı sesi çıkarabilmekte hiç bilmediği dillerde konuşabilmektedir. Psikiyatrik rahatsızlıklarda hasta kriz anında yaptıklarını hatırlayamazken Annelise olanları kriz bittiğinde en ince ayrıntısına kadar hatırlıyabilmektedir. Durumu ilerlediğinde yalnızca böcek yemeye başlamıştır.

Birde video var ses kaydı ayinler sırasında;
    http://www.facebook.com/video/video.php?v=1364823713603

• Yapay Zekanın Yanıtı

Anneliese Michel Olayı: Gerçek Hikaye

Anneliese Michel vakası, 1970'lerin başında Almanya'yı sarsan gerçek bir olaydır. Katolik bir ailenin kızı olan Anneliese, 16 yaşında paranormal olaylar yaşamaya başladı. Sesler duyduğunu, nesnelerin kendiliğinden hareket ettiğini ve vücudunda ısırık izleri belirdiğini iddia etti.

Ailesi, Anneliese'nin iblislerle ele geçirildiğine inanarak yardım için bir rahibe başvurdu. Rahip Ernst Alt, 1975'ten 1976'ya kadar Anneliese üzerinde 67 şeytan çıkarma ayini gerçekleştirdi. Ayinler son derece şiddetliydi ve Anneliese'nin açlıktan, susuzluktan ve yaralanmalardan ölümüyle sonuçlandı.

Anneliese Michel davası, şeytan çıkarma uygulamaları, psikiyatrik hastalıkların doğası ve din ile bilim arasındaki ilişki üzerine tartışmalara yol açtı. Bazıları Anneliese'nin şeytanlarla ele geçirildiğine inanırken, diğerleri onun şizofreni veya dissosiyatif kimlik bozukluğu gibi psikiyatrik bir durumdan muzdarip olduğuna inanmaktadır.

Tutuklama sonrasında mahkeme rahip Alt ve ebeveynlerini ihmalkarlıkla suçlu buldu. Bu dava, din ve bilimle ilgili tartışmaları yeniden alevlendirdi ve şeytan çıkarma uygulamaları konusunda ciddi endişelere yol açtı. Anneliese Michel'in trajik hikayesi, gerçek ve fizikötesi arasındaki çizginin ne kadar ince olabileceğine dair çarpıcı bir hatırlatmadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Filmi süperdi ama yaa en az 4 kez izlemişimdir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mufat

Filmi süperdi ama yaa en az 4 kez izlemişimdir...
    çok pis tırstım lan gece gece... allah korusun iyiki bizim buralarda yok...
  • Filmi suana kadar izledigim en korkunc filmdi yazin gunduz vakti izleyebilmistim
  • quote:

Orijinalden alıntı: act48

Nerden biliyosun olmadığını
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Cazador

quote:

Alıntıları Göster
    Yemedi,ses kaydını yarın dinlerim Metin Belgesi'ne kaydettim.Filmini de izlerim bir ara.

• quote:

quote:

Tamam kapatalım bu konuyu gece gece yusuf yusuf oldum... o sesler kafamda yankılanıyo şu an...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Betonaoturmaüsütürsün

quote:

quote:

Tamam kapatalım bu konuyu gece gece yusuf yusuf oldum... o sesler kafamda yankılanıyo şu an...

Alıntıları Göster
    Önceden dinlemiştim ses kayıtlarını.Kadın sidiğini filan içiyormuş.Epilepsi diyorlarda böyle epilepsi mi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Yemedi,ses kaydını yarın dinlerim Metin Belgesi'ne kaydettim.Filmini de izlerim bir ara.

Alıntıları Göster

Dexter'da ki kıza ne kadar çok benziyor

• quote:

quote:

quote:

Dostum sakın arkana bakma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi el_morad -- 14 Nisan 2010; 23:22:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Darth Nihilus

Önceden dinlemiştim ses kayıtlarını.Kadın sidiğini filan içiyormuş.Epilepsi diyorlarda böyle epilepsi mi olur.

Hocam bildiğin çarpılmış gibi bu ya, valla böyle şeylerden çok tırsarım ne kadar tırssamda izliyorum gene korkumla yüzleşmeyi seviyorum ne kadar tırssamda
  • quote:

quote:

Hocam bildiğin çarpılmış gibi bu ya, valla böyle şeylerden çok tırsarım ne kadar tırssamda izliyorum gene korkumla yüzleşmeyi seviyorum ne kadar tırssamda

Alıntıları Göster
    ya olm ilk resim ne öyle ya cok kötü oldum bi an karşımda görünce

• quote:

Orijinalden alıntı: rasputin38

ya olm ilk resim ne öyle ya cok kötü oldum bi an karşımda görünce

Alıntıları Göster
    İzleyemedimYarın izlerim artık.
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Ulan cünüb cünüb dolaşıyo sonra bide öyle dua ediyo çarpılıncada yok şeytan girdi şu oldu bu oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: l3bron

Ulan cünüb cünüb dolaşıyo sonra bide öyle dua ediyo çarpılıncada yok şeytan girdi şu oldu bu oldu

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    yazık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ledulth

yazık.

Alıntıları Göster
    Bu kadın tam bir muamma...Kayıtlar olmasına rağmen herşey palavra diyenler bile var.Ya neyse bana ne kardeşim şimdi böyle bir şeyin filmden ziyade gerçek hayatta olma ihtimalini düşünmek bile sorun çıkartabiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Powerx*

Zaten o, anneliese michel karakterini bir filmde canlandırmıştı. Saatte geç olmuş neyse mesaj attığım iyi oldu yarın sabahtan izlerim

• quote:

Orijinalden alıntı: SaltıkRatio

Bu kadın tam bir muamma...Kayıtlar olmasına rağmen herşey palavra diyenler bile var.Ya neyse bana ne kardeşim şimdi böyle bir şeyin filmden ziyade gerçek hayatta olma ihtimalini düşünmek bile sorun çıkartabiliyor

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar arkadaşlar arkadaşlar.Gidin yatın yahu korkulacak birşey yok.Bir kaç sure okuyun yatmadan sonrada şükredip yatın benim gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: frrozen

quote:

Orijinalden alıntı: Powerx*

Zaten o, anneliese michel karakterini bir filmde canlandırmıştı. Saatte geç olmuş neyse mesaj attığım iyi oldu yarın sabahtan izlerim

Alıntıları Göster

exorcisimi görünce anlamlıydım

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.