Şimdi Ara

Uygun Fov ayarı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
9.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • biri bana en iyi fov ayarını verebilirmi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

CS:GO için Uygun FoV Ayarı

Counter-Strike: Global Offensive'de (CS:GO) görüş alanı (FoV), oyuncuların ekranda görebildikleri yatay görüş açısını belirler. Doğru FoV ayarı, oyun içi performansını önemli ölçüde etkileyebilir.

FoV Ayarının Önemi

Uygun bir FoV ayarı, görüş alanını genişleterek oyuncuların daha fazla çevresel bilgi edinmelerini sağlar. Bu, düşmanları fark etmeyi ve hızlı tepki vermeyi kolaylaştırır. Öte yandan, çok yüksek bir FoV, nesnelerin daha küçük görünmesine neden olarak nişan almayı ve hassas atışlar yapmayı zorlaştırabilir.

CS:GO için Önerilen FoV Ayarları

Çoğu profesyonel CS:GO oyuncusu, 90 ile 110 derece arasında bir FoV ayarı kullanır. Bu aralık, optimal çevresel farkındalık ve hedef alma doğruluğu arasında bir denge sağlar.

Kişisel Tercihler

En iyi FoV ayarı kişisel tercihlere bağlıdır. Bazı oyuncular daha geniş bir görüş alanını tercih ederken, bazıları daha dar bir alana odaklanmayı tercih eder. Farklı FoV ayarlarını denemek ve sizin için en rahat olanı bulmak önemlidir.

FoV Ayarını Değiştirme

CS:GO'da FoV ayarını değiştirmek için şu adımları izleyebilirsin:

1. Oyunu başlat.
    2. Ayarlar menüsüne git.
    3. "Oyun Ayarları" sekmesini seç.
    4. "Görüş Alanı" seçeneğini ayarla.

Sonuç

Uygun bir FoV ayarı, CS:GO'daki oyun içi performansını geliştirmek için çok önemlidir. Önerilen FoV aralığını inceleyerek ve kişisel tercihlerine göre ayarlayarak, görüş alanını en üst düzeye çıkarabilir ve düşmanları daha kolay fark edebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1680 1050 çözünürlükte 70 kullanıyorum ben herkesin zevki farklı oluyor
  • en iyisi diye bir şey yok, nasıl rahat ediyorsan öyle
  • 640x480 de oynuyorum 85 kullanıyorum
  • Uygunu sana kalmış kişiden kişiye değişir FOV ayarı.Azı ve fazlası mide bulantısı ve baş dönmesi yapar.Uygun olanı deneyerek bulmanız gerek.
  • ilk 90 yaptım..1024x768 oyunuyorum bu arada..çok kötü oldu 90 olunca..sağa sola dönünce sanki diğertaraflar bir fakrlı dönüyormuş gibi oldu..sonra 65 e çektim..şimdilik güzel
  • Burada güzel bir FoV ayarlama sayfası yapmış bi akıllı bıdık.

http://rjdown.co.uk/projects/bfbc2/fovcalculator.php

Ekran çözünürlüğünü ve hangi açı genişliğinde FoV istiyosun giriyosun sana girmen gereken değeri veriyor settings.ini ye girmen için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar biz biraz cahiliz kusura bakmayın, bu fov ayarı ne demek, ne işe yarar,nasıl yapılıyor birisi anlatabilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: medikal781

arkadaşlar biz biraz cahiliz kusura bakmayın, bu fov ayarı ne demek, ne işe yarar,nasıl yapılıyor birisi anlatabilirmi?

/>
  • çok güzel açıklamışsın sağol!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: medikal781

çok güzel açıklamışsın sağol!!!

Yukarıdaki ekran görüntülerinden beğendiğinin numarasına bak
    Belgelerim\BC2\settings.ini dosyasının içinde FOV=55 yazar onu o rakamla değiştir.
    En kolay anlatımı bu
  • @YoK
    Çok güzel Görsel içerikli bir anlatım olmuş Teşekkürler
    Aslında en iyisi 55 gibi neden diye sorarsanız,Resimde tam karşıdaki köprünün üzerindeki araçlara bakarsanız gittikçe küçülüyor ve ne olduğu Anlaşılamaz bir hale geliyor yani o araçların yerinde Düşman olsa farketmek çok zor olur sanırım,Şahsi fikrim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeroTürk -- 1 Nisan 2010; 13:45:47 >
  • Benim gibi gözleri görmeyen biri için en yakın olan en uygun gibi duruyo ki ayar 55 te zaten
  • Ben 65 kullanıyorum. 55 de bazen kenardakileri görememe durumu oluyor. 65 de biraz daha açılıyor. Mesela soldaki ufak kayayı 55 iken göremiyorsunuz. Ama 65 olduğunda kaya meydana çıkıyor.
  • Geniş ekranı olanlar için (16:9 ya da 16:10 gibi) gözü ve beyni yormadan 65-70 arası iyi değerler bende 65 kullanıyorum.
  • 1024.768 FOV 75 nasıl olur ?
  • http://rjdown.co.uk/projects/bfbc2/fovcalculator.php burdan bakınca 90 derece görmek için 74 dior zaten senin çöz.lüğe.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@v3rick__09

1024.768 FOV 75 nasıl olur ?

1024x768 de 60 FOV kullanıyorum tavsiye edermi...fakat 90 a çıkma istersen çünkü dönerken falan alışamıyorsun...dah büyük bir alan dönüdğü için alışması uzun sürer sanırım..60 ı öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

http://rjdown.co.uk/projects/bfbc2/fovcalculator.php burdan bakınca 90 derece görmek için 74 dior zaten senin çöz.lüğe.

arkadaslar yukardaki linkden ayar 59 fov olarak gosteriyor. ama nasıl ayarlıycam fov u.bi programı filanmı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

http://rjdown.co.uk/projects/bfbc2/fovcalculator.php burdan bakınca 90 derece görmek için 74 dior zaten senin çöz.lüğe.

arkadaslar yukardaki linkden ayar 59 fov olarak gosteriyor. ama nasıl ayarlıycam fov u.bi programı filanmı var.

belgelerim/BC2/settings (YOK'tan alıntı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trevanian000 -- 2 Nisan 2010; 17:28:03 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.