Şimdi Ara

TELEFON ÇALINCA BİLGİSAYAR AÇILIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir arkadaşımın bilgisayarına dialer girmiş, daha sonra arkadaş bilgisayarı
    fdisk yapıp formatladı fakat şu anda da ev telefonu çalınca (telefon kablosu modeme takılı tabii ki)
    bilgisayar açılıyormuş.
    Bu konuda bilgisi olan var mı? Acaba virüs biosa filan mı girmiş. Bilgisayarı da yeni almışlar muhtemelen bios
    koruması vardır.

• Vay anasını alla alla çok acayip bişey.Modemle alakasını kesin pc'nin taratın bi virüs programı ile olmazsa biostran yapın.
  • Ne iyiymiş ya eve yaklaştığımda telefonu çaldırıcam bilgisayar ben gelene kadar açılacak walla nasıl yapmış bu işi öğretsin bana
  • bazı dial up modemlerden kaynaklanıyor diye biliyorum. telefon çaldığında bi elektrik akımı geliyor buda modemi daha sonrada bilgisayarı harekete geçiriyor. çare ya modemi değiştirmek yada bilgisayar kullanılmadığı zamanlarda fişini takılı bırakmamak.
  • Sorunun virusle alakası yok.Tamamen modemle alakalı.
  • Sorun bios ayarındaki bilgisayar açılış seçeneklerinden kaynaklanması büyük ihtimal benim eski board da boşluk tuşuna basınca açılıyordu. ama yenilerinde var mı bilmiyorum benim yeni board da "wake on lan" seçeneği var mesela
  • Anakarttan girip Wake on modem ayarını kapatın power management ten. Sorun kökten hallolacaktır. Modemin günahı yok . O işini yapıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • biosa girip orada bulunan ake on modem seçeneğini disable yaparsa sorunu çözülür
  • bence o ayar wake on lan değil modem ring on olmalı !!
  • biosla alakalı voltaj dustugunde bılgısayarın tekrar acılıp acılmaması yada tel caldıgında bılgısayarın acılması gıbı secenekler var o acık oldugundan acılıyor kesin bios modemle alakası yok hatta klavye tusuna basılınca bıle pc acılabılıyor o biosla alakalı!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foxwoods -- 27 Ağustos 2005, 16:45:20 >
  • biz ne demiştik sabahtan beridür
  • quote:

Orijinalinden alıntı: nicaleus

Ne iyiymiş ya eve yaklaştığımda telefonu çaldırıcam bilgisayar ben gelene kadar açılacak walla nasıl yapmış bu işi öğretsin bana

aslında bu sistem türk telekomun bazı evlere yaptığpı sistem.Eve gitmeden 30 dakikaönce felan arıyosun numarayı kombi açılıyo ve tüm ev sen gelmeğe çalışıyo...hatta size güzel bir hikaye.............>

bi kere babamlar ekip arkadaşlarıyla aynı bu sistemi yapıyorlarmış.Ev sahibi çok zenginmiş.Ama bir ayran bile ikram etmemiş....Bu da babamın arkadaşının zoruna gitmiş ve demiş ki...ben bu adamın ocağına incir ağacı dikecem demiş.Adam sabah işe gidiyomuş babamın arkadaşıda arıyomuş telefonu sabahtan akşama kadar evde kat kaloriferi yanıyomuş ve mazot da hemem bitiyomuş.......

• quote:

Orijinalinden alıntı: vahapayzet

quote:

Ne iyiymiş ya eve yaklaştığımda telefonu çaldırıcam bilgisayar ben gelene kadar açılacak walla nasıl yapmış bu işi öğretsin bana

aslında bu sistem türk telekomun bazı evlere yaptığpı sistem.Eve gitmeden 30 dakikaönce felan arıyosun numarayı kombi açılıyo ve tüm ev sen gelmeğe çalışıyo...hatta size güzel bir hikaye.............>

bi kere babamlar ekip arkadaşlarıyla aynı bu sistemi yapıyorlarmış.Ev sahibi çok zenginmiş.Ama bir ayran bile ikram etmemiş....Bu da babamın arkadaşının zoruna gitmiş ve demiş ki...ben bu adamın ocağına incir ağacı dikecem demiş.Adam sabah işe gidiyomuş babamın arkadaşıda arıyomuş telefonu sabahtan akşama kadar evde kat kaloriferi yanıyomuş ve mazot da hemem bitiyomuş.......

ya koptum harıkaymıs bu fıkra nerden yazdın ınsan ne kadar yaratıcı

soruna gelınce arkadasım den ebu denenlerı ama kacma oldu veya olmadı dıye sorun ya modemden yada bıostan dı sorunu gıderdı
    ondan mı cevap atmadın

• fıkra değil arkdaş gerçek inanmuyomusun gerçek....

quote:

Orijinalinden alıntı: vahapayzet

quote:

• Evet arkadaşlarında yazdığı gibi biosla ilgili bir durum olması lazım. Biosta bu tür ayarlar mevcut. Bios ayarlarını default yapmayı deneyin sanırım kapanır. Yada o menüyü bulup disable yapın.
  • Modemin fişini çek sonra tekrar tak.

Biostan halledemezsen öyle yap.

Hangi siteye girmişse artık,bilgisayarın ipno sunu kaydediyorlar ara sıra paket gönderiyorlar.
    Modeme reset atarsan IP değişir sen de kutulursun..

Denemekte fayda var.
  • bios ta wake on lan gibi bir seçenek var onu disable konumuna getir
  • allah allah nasıl yapıyor...

Farketmeden icat bulmuşun.
  • bios tan yapılacak ufak bi işlem sorunu çözer arkadaşlar zaten anlatmışlar ...waken on lan secenegi disiable olacak...
  • quote:

Orijinalinden alıntı: supremum

bazı dial up modemlerden kaynaklanıyor diye biliyorum. telefon çaldığında bi elektrik akımı geliyor buda modemi daha sonrada bilgisayarı harekete geçiriyor. çare ya modemi değiştirmek yada bilgisayar kullanılmadığı zamanlarda fişini takılı bırakmamak.

bu sorunu bilgisayar açılırken delete tuşuna basarak setup tan ayarlayabilirsinb
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.