Şimdi Ara

Karşılaştırmalı En iyi dokunmatik ekran testi.. Kazanan iphone :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
6.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • moto.com sitesi piyasada bulunan kapasitif ekranlı telefonlar üzerinde bir hassaslık testi gerçekleştirdi. test için kendi yapımları bir robot parmak geliştirmişler ve bu cihazla telefonlara belli basınç seviyelerinde (3 seviye yapmışlar light medium heavy olarak) telefon ekranlarının çıkardığı sonuçları karşılaştırmışlar.

Testte çizgilerin düz olması ekranın yüksek derecede hassasiyete sahip olması anlamına geliyor. Telefon ekranının hassasiyeti düştükçe çizgilerde atlanmaya veya düz olma özelliklerini yitirmeye başlıyor. işte sonuçlar:

ilk sıradakiler 'orta seviye' dokunma simule edilerek, alt sıradakiler ise 'çok hafif' dokunma seviyesiyle çizilmiş çizgiler. ayrıca testi yapan kişiler testin özellikle çok yavaş yapıldığını böylece hızlı hareketlerde oluşabilecek atlamalardan (ve sahte düz çizgilerden) korunduklarını belirtmişler..

Karşılaştırmalı En iyi dokunmatik ekran testi.. Kazanan iphone :)

görüldüğü gibi en kaliteli sonuçlar iphone dan elde edildi. zaten iphone dan sonra başka dokunmatik telefonları test eden arkadaşlarda bunu mutlaka farketmişlerdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 24 Mart 2010; 15:37:35 >

• iphone dokunmatik,diğerleri bastırmatik:)))
  • amannn hep aynı testler ben hem iPhone kullandım hemde htc hero kullandım ikisininde algılaması bence aynıydı yani bu testler çok ince detaya giriyor
  • montaj34 arkadaşa katılıyorum.
    biri telefonu eline aldımı içim gidiyor.harbi harbi bastırıyorlar.
    bir de diğerleri kalemle, tırnakla da çalışıyor ama iphone sadece parmakla.sanırım tendeki elektriği algılıyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: montaj34

iphone dokunmatik,diğerleri bastırmatik:)))

iyide testteki tüm ekranlar capacitive ekran.nokianın rezistif ekranlarıyla karıştırmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: realbrutal

quote:

iyide testteki tüm ekranlar capacitive ekran.nokianın rezistif ekranlarıyla karıştırmayın

Kapasitif ekran + Multitouch iPhone hassaslığının ana nedeni değildir. Nedenlerinden biridir.
    iPhone hassaslığının asıl nedeni iPhoneOS'un muhteşeme optimizasyonudur.
  • Iphone; pamuk gibi....
    Yeni slogan bu olsun...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iPhone zaten belliydi ama Droid ne yapmış öyle.
  • bildiğim kadarıyla apple firması ekranı lg firmasından alıyor. lg yi tebrik etmek gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipergts

bildiğim kadarıyla apple firması ekranı lg firmasından alıyor. lg yi tebrik etmek gerekir.

Farketmez. Lg aynı ekranı diğer firmalar için de yapsa bile yine de iPhone hassaslığını sağlayacak diye bir şey yok.
    Olay tamamen Os ile ekranın biribirine uyumunda bitiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus78

quote:

quote:

Kapasitif ekran + Multitouch iPhone hassaslığının ana nedeni değildir. Nedenlerinden biridir.
    iPhone hassaslığının asıl nedeni iPhoneOS'un muhteşeme optimizasyonudur.

eğer tamamen olay işletim sisteminde bitse htc nexus ve motorolanın telefonlarının ekranlarında çıkanların birebir aynı olması gerekirdi.

• quote:

eğer tamamen olay işletim sisteminde bitse htc nexus ve motorolanın telefonlarının ekranlarında çıkanların birebir aynı olması gerekirdi.

Ben zaten tamamen demedim. Ana nedendir dedim.
  • Hayatımda kullandığım en iyi dokunmatik iphoneda var zaten bu telefonun tutulmasının sebebide bu en kötü dokunmatikse nokia aslında dokunmatikte denemez gizli tuş sistemi resmen :D
  • yukarıda yazan iphone os yorumlarına katılıyorum. buradaki telefonlardan bazıları hala windows mobile 6.x serisi kullanıyor. windows mobile çıktığı ilk günden beri kalem ile kullanılmaya optimize edilmiş bir işletim sistemi, firmalar işletim sistemini kendileri geliştirerek parmak input una optimize etmeye çalışıyorlar. ama erşeyin bir sınırı var. Bakalım windows7 ile bu durum oldukça değişecek gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 25 Mart 2010; 10:27:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

yukarıda yazan iphone os yorumlarına katılıyorum. buradaki telefonlardan bazıları hala windows mobile 6.x serisi kullanıyor. windows mobile çıktığı ilk günden beri kalem ile kullanılmaya optimize edilmiş bir işletim sistemi, firmalar işletim sistemini kendileri geliştirerek parmak input una optimize etmeye çalışıyorlar. ama erşeyin bir sınırı var. Bakalım windows7 ile bu durum oldukça değişecek gibi duruyor.

? Teste giren cihazlardan biri bile windows mobile kullanmıyor hepsi de iphone os dan sonra çıkan android yada kendilerine özgün işletim sistemlerini kullanılıyorlar. Sırf iphone u kötülemeye çalışmak için insanları yanlış bilgilendirmeyelim lütfen.
  • Dünyanın en iyi dokunmatik ekranını Apple üretiyor. Iphone ve Ipad'de
  • quote:

Orijinalden alıntı: Centauri

Dünyanın en iyi dokunmatik ekranını Apple üretiyor. Iphone ve Ipad'de

Kesinlikle katılıyorum benimde ipod touchım var ve çok memnunum.
  • @Erasmus78:ana nedeni olmasıda bence düşük bi ihtimal.eğer öyle olsa rezistif ekrana göre tasarlanmış bir işletim sistemi olan windows mobile 6.5 kullanan hd2 dünyanın en berbat dokunmatiğine sahip olması gerekirdi.ben şimdiye kadar hiç bir incelemede bu telefonun dokunmatiğine olumsuz yorum yapıldığını okumadım.bu testte olmasada bence en iyilerden biri olacağına eminim

@Centauri:apple ne zaman dokunmatik ekran üretmeye başladı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Centauri

Dünyanın en iyi dokunmatik ekranını Apple üretiyor. Iphone ve Ipad'de

Apple panelde, ekranda üretmiyor malesef...

@Erasmus78'in dediği gibi olay tamamen hassas bir panel ve iyi optimize edilmiş OS'dan ibaret. Zaten geriye başka birşey kalmıyor...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.