Şimdi Ara

GPU VRM ?...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sapphire Ati Radeon x1950 xt 256 mb 256 bit ekran kartım var ve galiba 2-3 yıl oldu satın alalı. 2-3 aydır oyunlarda sıkıntı yaşıyordum. Oyun içerisinde grafik hataları gibi problemler. Nedendir diye biraz araştırma yaptım ve GPU'nun fazla ısınmasından kaynaklı olduğunu öğrendim. Uzun bir süredir kullandığım için termal macunu yenilemem gerekiyordur diye düşündüm ve gittim bir Thermaltake TG-2 termal macun aldım. Söktüm ekran kartını güzelce temizleyip macunu karta uyguladım. Oyunlarda biraz denedim, everestten ısı değerlerini kontrol ettim GPU ısısındaki sıkıntı geçti. Fakat, oyunlarda 20 dk.'dan sonra hiç bir grafik problemi ve ya kasma olmadan direk monitör kapanmışcasına ekran kararıyor 1-2 dk. bekledikten sonra kendine geliyor. Ama bu seferde fan yawaşlıyor ve ısı problemi başlıyor. Karışık oldu gibi anlatım ama umarım anlarsınız .

Gelelim asıl konu başlığına ve asıl merak ettiğim meseleye.. Konu başlığındada belirttiğim gibi "GPU VRM".. Everest'ten ısı değerlerine bakıyorum ekran kartının, gpu normal iyi diyorum ama bu GPU VRM'nin ısısının uçuk olduğunu fark ettim. Daha sonra dedim hrlde bu GPU VRM'nin ısınmasından bu tarz hatalar vermeye başladı dedim ve oyun oynayıp denedim. Isısı yükselince dediğim gibi ekran kararıyor..Ne yapmalıyım? Nedir bu GPU VRM ?..

Şimdiden Teşekkürler...

GPU VRM ?...

Not: Bu ss'i oyundan çıktıktan 4-5 dk. sonra aldım. Oyun içerisindeyken 83 dereceye kadar çıktığını gördüm.

•  GPU VRM ?...
    Ekran kartın bu sanırım.
    Güç girişine doğru kırmızı aluminyum sogutucunun olduğu bölge Voltage Regulator Module zımbırtısı.Soğutucu mosfetlere tam oturmuşmu bi kontrol et.
    Eğer oturmuş ise Termal bant yada elektriği iletmeyen cinsten bir termal macun alarak sogutmayı güçlendir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3X3CUT0R

GPU VRM ?...
    Ekran kartın bu sanırım.
    Güç girişine doğru kırmızı aluminyum sogutucunun olduğu bölge Voltage Regulator Module zımbırtısı.Soğutucu mosfetlere tam oturmuşmu bi kontrol et.
    Eğer oturmuş ise Termal bant yada elektriği iletmeyen cinsten bir termal macun alarak sogutmayı güçlendir.

Evet aynen ekran kartım bu.. Elimde yukarda yazdığım Thermaltake TG-2 termal macundan var, bunu kullansam olur mu ? Paketinde ingilizce elektriği iletmediği yazıyordu.. Birde o soğutucunun altında normalde termal macun oluyor mu yoksa bu bizim ekstradan yaptığımız birşey mi oluyor?

• Büyük bir ihtimalle ekstra olacak
    Thermaltake elektriği iletmiyorsa kullanabilirsin.Fazlaca sürmemeye gayret et taşma yapabilir. Birde macunu mosfetlere değil soğutucu üzerine uygula.Sonra soğutucuyu mosfetlere tak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 12 Mart 2010; 4:55:53 >
  • quote:

Büyük bir ihtimalle ekstra olacak
    Thermaltake elektriği iletmiyorsa kullanabilirsin.Fazlaca sürmemeye gayret et taşma yapabilir. Birde macunu mosfetlere değil soğutucu üzerine uygula.Sonra soğutucuyu mosfetlere tak

Nasıl yani direk üzerine mi dökeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiLo!

quote:

Büyük bir ihtimalle ekstra olacak

Nasıl yani direk üzerine mi dökeyim

yok mosfeteler birazcık hassas cihazlar olduğundan macunu onların üzerine değil kırmızı soutucu üzerine ince bir tabaka uygulayıp mosfetlere tak demek istemiştim.

• 80-90 derece sıcaklık voltaj regülatörleri için bişey değil. Ayrıca gpu 58 görünüyor ki oda düşük. Benim yaşlı 6600gt masaüstünde 70, oyunlarda 85 derecede çalışıyordu hiç problemsiz. Sorun sıcaklıktan kaynaklanıyor gibi görünmüyor.
    Hiç overclock denemesi yaptınız mı? Yüksek frekansta aşırı görüntü bozulması oluşabilir.
  • Ekran kartım üzerinde hiç overclock yapmadım bütün ayarlar default..
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

80-90 derece sıcaklık voltaj regülatörleri için bişey değil. Ayrıca gpu 58 görünüyor ki oda düşük. Benim yaşlı 6600gt masaüstünde 70, oyunlarda 85 derecede çalışıyordu hiç problemsiz. Sorun sıcaklıktan kaynaklanıyor gibi görünmüyor.
    Hiç overclock denemesi yaptınız mı? Yüksek frekansta aşırı görüntü bozulması oluşabilir.

boştaki ve yükteki fark çok az
  • quote:

Orijinalden alıntı: DEATH71

Evet banada az geldi. Boştakini yanlış hatırlıyor olabilirim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DEATH71

Evet banada az geldi. Boştakini yanlış hatırlıyor olabilirim.

valla bana da az geldi harbiden

Bu arada bugün deneyemedim macun olayını.. Evde pek zaman ayıramadım.. Yarın ilk işim bunu denemek olucak.. Şimdi yine ofisteyim off

• Evet bugün denedim termal macun olayını.. Ama malesef bir işe yaramadı.. Sıcaklık yine alıyorbaşını gidiyor 80 e doğru Çöp mü oldu kart noldu şimdi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiLo! -- 14 Mart 2010; 23:53:08 >
  • Demiştim o sıcaklık o parça için normal kartın kendisinde sorun var.
    Vatandaşın biri bozuk kartı fırınlamış ve sonra çalışmıştı bi dene istersen.
  • quote:

Demiştim o sıcaklık o parça için normal kartın kendisinde sorun var.
    Vatandaşın biri bozuk kartı fırınlamış ve sonra çalışmıştı bi dene istersen.

Fırınlamış derken ?
  • Şöyle bişey
    http://forum.donanimhaber.com/m_38052226/mpage_1/key_/tm.htm
    Buda ram örneği
    http://oyun.donanimhaber.com/m_32695332/mpage_1/f_/key_//tm.htm#32738044

Yap demiyorum tabiki. Ama kartı bu şekilde kullanamayacaksan ve elden çıkarma imkanın da yoksa zaten çöp, denemekten zarar gelmez.

• Hmm fırınlama.. De benim işimi görürmü acaba. Yapan arkadaşın sorunu benimkinden farklı birşey.. Yeni kart alacak olduğum zaman deneyebilirim anca bu yöntemi. Şimdi denersem pc yi normal kullanabileceğim kartıda çöpe atmak zorunda kalabilirim
  • Hadi arkadaşlar yardım bekliyorum bakın.. Kurtaralım şu kartı
  • Sorunu çözdüm Kartın altına bi fan bağladım
  • Sorunu çözdüm demiştim ama fan pek işe yaramıyor arkadaşlar 20 dk. kadar oyun oynadığımda grafikler saçmalamaya başlıyor yine.. Çıkartıp duvara vurucam kartı en sonunda o olucak..
  • up..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.