Şimdi Ara

INTEL CORE i7 860 & ASUS P7P55D DELUXE - Ultra Cool - Ultra Silent - Ultra Performance (on Air!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sistemin son halini aldıralı yaklaşık 1 ay kadar oldu fakat bu konuyu açmak için daha yeni fırsat bulabildim

Sistem bileşenleri imzamda yer almaktadır

Gelelim değerlere

Sistem Yük Altında (1 Saat +)

INTEL CORE i7 860 & ASUS P7P55D DELUXE - Ultra Cool - Ultra Silent - Ultra Performance (on Air!)

Bu da işlemciyi en fazla fırına çeviren ve de EN GEREKSiZ olan stabilite testi (OCCT: Linpack)

Sistem Boşta

Everest Cache & Memory

3D Mark 2006 (Default)

3D Mark 2006 (960/1445)

3D Mark Vantage (Default)

3D Mark Vantage (960/1445)

Yoğun istek üzerine bir kaç Everest Cache & Memory testi daha

Bu da 2x 500GB Seagate Barracuda 7200.12 (418AS) RAID 0 Testi (101GB) - Birim Geriyazma Önbelleği Pasif

Ve 2x 500GB Seagate Barracuda 7200.12 (418AS) RAID 0 Testi (101GB) - Birim Geriyazma Önbelleği Aktif

Bu arada işlemcinin daha çooook gideri var; 4GHZ stabil voltajlarından da görüldüğü gibi işlemcim çok iyi çıktı ve bu güzelim parçaları resmi sınırların üzerinde kullanmayı düşünmüyorum 200FSB ile 4GHZ son derece performanslı, serin ve de süper sessiz en önemlisi de simetri problemimi gideren değerlere sahip

İstediğiniz farklı testler olursa konu altında iletiniz, bulduğum ilk fırsatta istediğiniz testleri gerçekleştirip test sonuçlarını sizlerle paylaşmaya çalışacağım

Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Şimdiden hepinize Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßekir -- 10 Kasım 2010; 1:38:56 >

• Güzel anakart, güzel değerler soğutucuda güzel 1156 kiti bulman iyi olmuş. Bu anakart zaten 24 güç ünitesi ile yüksek sistem kararlılığı sunuyor, işlemci şu an alınabilecek düzeyde İNTEL'in en iyi işlemcisi üstüne üstlük 920'den TDP değeri daha düşük. Zaten takoz Lynnfield cıksa bile bu 5ghz'den sonra belli oluyor buda sıradan ev kullancılarını ilgilendirmiyor (Frekans için konuştum, voltajda haklısınız...).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 26 Şubat 2010; 16:21:37 >
  • Kiti hiç sorma 1.5 ay bekledim onun için Lynnfield takozluk konusunda hiç öyle deme 200FSB 1.38v ile 4GHZ prime zor alan ne i7 860lar gördük Kulakları çınlasın
  • guzel degerler yakalanmış..

mert bey forumda triple ve dual farkının %1 oldugunu savunuyordu ama burda goruyoruz ki %10 dan fazla bir performans sağlıyor triple olması sadece bilgi amaçlı soyluyorum

ayrıca 3d markda cpu skor biraz dusuk degil mi 4 ghz olmasına ragmen ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan_10

guzel degerler yakalanmış..

mert bey forumda triple ve dual farkının %1 oldugunu savunuyordu ama burda goruyoruz ki %10 dan fazla bir performans sağlıyor triple olması sadece bilgi amaçlı soyluyorum

Yorumunuz için teşekkürler

Bu arada dikkatinizi çekerim ki CPU çekirdek hızı ve de NB - QPI ve RAM hızları koyduğunuz değerlerin çok daha altında, aradaki bu farklılık da oradan kaynaklanıyor, isterseniz 210 FSB ile RAMleri 2.100MHZe, çekirdekleri ise 4.4GHZe çekip test edebilirim Fark daha bi anlaşılır olur sanki 3D mark değerlerine gelince çoğunluğun yüksek skor için Windows XP'de test aldığı tartışılmaz fakat Windows 7 varken kesinlikle tenezzül edilmeyecek bir işletim sistemini sadece yüksek skor almak için kurmaktansa bu şekilde skor koymayı tercih ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ßekir

quote:

Orijinalden alıntı: furkan_10

guzel degerler yakalanmış..

Yorumunuz için teşekkürler

Bu arada dikkatinizi çekerim ki CPU çekirdek hızı ve de NB - QPI ve RAM hızları koyduğunuz değerlerin çok daha altında, aradaki bu farklılık da oradan kaynaklanıyor, isterseniz 210 FSB ile RAMleri 2.100MHZe, çekirdekleri ise 4.4GHZe çekip test edebilirim Fark daha bi anlaşılır olur sanki 3D mark değerlerine gelince çoğunluğun yüksek skor için Windows XP'de test aldığı tartışılmaz fakat Windows 7 varken kesinlikle tenezzül edilmeyecek bir işletim sistemini sadece yüksek skor almak için kurmaktansa bu şekilde skor koymayı tercih ediyorum

haklısınız hocam bende win7 kullanıyorum en iyisi o bencede..
    yalnız forumda bas bas bagırdılar i7 860 i7 920 yi geçiyor diye dogrudur veya degildir bilmiyorum ama şu kesin ki 3d markta biraz çuvallamış gibi..

yanlış anlamayın hocam polemik filan amaclı yazmıyorum sadece beyin fırtınası yapmak icin neden boyle sonuçlar gibi gerci biraz sonra mert bey gelir acıklar durumu
    mert bey şaka yapıyorum kırılmayın sakın

• Bekir hocam OCCT ile 1 saat linpack alabilirmisin?Bu occt acayip canımı sıktı ondan söylüyorumNe yaptıysam i5 750 ile testi tamamlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grizzle -- 26 Şubat 2010; 16:49:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    [SATILDI] Satıldı.
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  •  INTEL CORE i7 860 & ASUS P7P55D DELUXE - Ultra Cool - Ultra Silent - Ultra Performance (on Air!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 26 Şubat 2010; 16:58:19 >
  • su ekran kartina benim modifiye ettigim biosu atsan iyice saha kalkacak sistem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leop

su ekran kartina benim modifiye ettigim biosu atsan iyice saha kalkacak sistem.

Ben mutlu mesut gidiorm orjinal haliyle bro

Bu arada bir kaç everest cache & memory daha patlattım 2 ve 3 kanal farkı açısından

• quote:

Orijinalden alıntı: sboz61

Bekir hocam OCCT ile 1 saat linpack alabilirmisin?Bu occt acayip canımı sıktı ondan söylüyorumNe yaptıysam i5 750 ile testi tamamlayamadım.

Alırız tabi ama şuan derse gitmem lazım vakit bulduğum ilk anda OCCT linpack testi de eklenecek
  • Bir HD 5850 gidermiş sisteme
  • quote:

Orijinalden alıntı: schurzenjager

Bir HD 5850 gidermiş sisteme

19" tam kare monitörde 1280x1024 çözünürlükde ve bu canavar sistemle HD 5770 benim nereme yetmiyor
  • ramleri 8 8 7 24 60 yap hasta etme beni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leop

ramleri 8 8 7 24 60 yap hasta etme beni.

8 8 8 24 60 yaptım bro, 8 8 7 simetriye ters

Bir de Linpack testi de ekledim 1 saat

• THERMALRIGHT Ultra Soğutucular için LGA1156 KİT'i sanalmarketim.com'a gelmiştir, fiyatı 25 YTL'dir. Arayanlar kaçırmasın.

THERMALRIGHT Ultra Soğutucular için LGA1156 Bağlantı Kiti LGA1156BTK

http://www.sanalmarketim.com/urun/ac0b04fd9f4af81fa895d6b5ec43938a/THERMALRIGHT-Ultra-Sogutucular-icin-LGA1156-Baglanti-Kiti-LGA1156BTK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 27 Şubat 2010; 13:45:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert AYAN

THERMALRIGHT Ultra Soğutucular için LGA1156 KİT'i sanalmarketim.com'a gelmiştir, fiyatı 25 YTL'dir. Arayanlar kaçırmasın.

THERMALRIGHT Ultra Soğutucular için LGA1156 Bağlantı Kiti LGA1156BTK

http://www.sanalmarketim.com/urun/ac0b04fd9f4af81fa895d6b5ec43938a/THERMALRIGHT-Ultra-Sogutucular-icin-LGA1156-Baglanti-Kiti-LGA1156BTK

Mert kaldır şu mesajı ürün elimde patlayacak bak şimdi oldu mu

Şaka bir tarafa getirdikleri iyi olmuş. Herkes benim gibi yurtdışından getirtme derdine düşmeyecek böylece ama keşke bunun yerine daha pahalı, daha fazla modele uyan, montajı da daha güvenli ve daha kolay olan REV. B modelini getirselerdi, yani kullanmakta ve de kullandığımın dışındakini satmakta olduğum şu modeli;

http://forum.donanimhaber.com/m_37275453/tm.htm

Bu arada bir kaç testi daha konuya dahil ettim

Bu Seagate'ler çok fena

2x 500GB Seagate Barracuda 7200.12 (418AS) RAID 0

• Ekran kartı sadece CCC'den hızaşırtılarak yeni testler eklendi
    GPU : 960 MHZ
    GDDR5 : 5780MHZ

3D Mark 2006 (960/1445)

3D Mark Vantage (960/1445)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßekir -- 27 Şubat 2010; 17:21:58 >

• Hiç ses seda kalmamış buralarda bi hortlatalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßekir

Hiç ses seda kalmamış buralarda bi hortlatalım

İyiki hortlatmışın, ben işlemcinin o.c. kapasitesi ile ilgili konuşmayacağım ama dikkatimi çeken bişey oldu bende şu anda aynı saat hızlarında kullanıyorum 5770 imi ve benim anakart işlemci seninkinden daha az performanslı ama benim vantage gpu puanı seninkinden biraz daha yüksek anlayamadım neden olduğunu, acaba bu amd/intel platformları farkından mı?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.