Şimdi Ara

Aliens vs. Predator İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
53.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Düşmanımın düşmanı düşmanımdır

    Benim için filmlerden uyarlanan oyunlar arasında Aliens vs Predator ve Chronicles of Riddick serilerinin her zaman özel bir yeri olmuştur. Riddick’in oyunları üst düzey bir performans sergileyerek filmin hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Aliens vs Predator’ın oyunları ise maalesef çoğu zaman beklentilerin altında kaldı. Bunun nedenleri arasında beklentilerin çok yüksek olmasının etkisinin olduğunu yadırgayamam, ama özellikle Rebellion ile gün ışığına çıkan bu seri daha kaliteli oyunları hak ediyordu. Yine de şunu da göz önüne almalıyız ki Rebellion’un PSP’de Aliens vs Predator oyunları vasatı aşamasa da firmanın serinin ününden yararlanıp para kazanma amacında olduğunu düşünmüyorum. Günümüzde bir çok firma sırf ünlü filmlerin adını kullanıp vasat oyunlar yaparak milyonlarca dolar para kazanıyor. Örneğin son zamanlarda piyasaya çıkan Avatar: The Video Game bu anlamda örnek olarak gösterilebilir.

    ''



    1999 yılında Rebellion tarafından piyasaya sürülen Aliens vs Predator oyunu otoriteler tarafından beğenildiği kadar oyuncular tarafından da büyük bir ilgi görmüştü. Rebellion bu oyun sayesinde adını oyun dünyasında yüksek sesle duyurdu. Daha sonra gerek Monolith gerekse de Rebellion’a bağlı yan firmalar tarafından geliştirilen Aliens vs Predator oyunları ise gerekli ilgiyi görmedi.
     
    Uzun bir aradan sonra Rebellion tekrar Aliens vs Predator’ın yapımcı koltuğuna bizzat oturdu. Başlı başına bu bile oyunu deliler gibi beklememiz için bir neden olarak görülebilirdi, yine de o hayalinizdeki inanılmaz ötesi oyun beklentisini bir kenara atsanız iyi olacak. Ridley Scott, James Cameron ya da David Fincher’ın yönetmeni olduğu o filmlerdeki inanılmaz atmosferi beklediğinizi biliyorum, ama bu sanırım çok fazla şey istemek olurdu.
     
    Genel olarak baktığımızda bilim-kurgu film, oyun veya kitaplarında çok derin konulu yapımlar bulunsa da Aliens vs Predator’da bu derin konu maalesef hiç olmamıştır. Yine de av, avcı ve kurbanların hallerini anlatan mükemmel sunumu ile bu serinin filmleri bizi her zaman büyülemiştir. Biz de bu nedenle çok derin bir konudan ziyade kaliteli sunum ile karşılaşmak istiyoruz. Konusu derin olmayan bir oyun sunumu ile başarılı bir iş çıkarabilir, ama konusu derin olup da sunumu kötü bir oyunun başarılı olduğu görülmemiştir.
     


    ''



    Rebellion’un bu son oyunun da mükemmel bir konusu yok, maalesef kaliteli bir sunumunun olduğunu da söyleyemeyiz. 3 farklı ırkın (İnsan, Alien ve Predator) mücadelesi kendi gözlerinden anlatılsa da tabi ki her şeyi başlatan yine insanlar. Dünyanın dışında Wayland-Yutani adlı bir şirket çeşitli mineraller ve madenler üzerine çalışmalarda bulunuyor. Çalışmalarının amacı insanlık yararı için gibi gözükse de aslında kişisel hırs ve şirketin zengin olmasını sağlamaktan başka bir amaç yok. Araştırma yaptıkları gezegende bazı kalıntılara rastlayınca dayanamayıp kurcalıyorlar ve Alien kraliçesiyle karşılaşıyorlar. Bunun farkına varan Predator’lar olayları düzeltmek için harekete geçerken, Alien’lar da olayları berbat etmek harekete geçiyorlar. Buradaki durum en iyi özetleyen cümle: düşmanımın düşmanı düşmanımdır. Bu taraflardan hiç kimse iyi değil, özellikle de insanlar. Alien'ları bir silah olarak kullanma amacıyla test etmenin faturası onlar için ağır oluyor.

    İncelemenin devamı için tıklayınız






  • cok acımasızca olmadımı sizce grafikler
  • Ellerinize Sağlık Hocam
  • Biraz acımasız gibi görünüyor ama grafikleri Xbox 360 versiyonuna göre değerlendirdim o nedenle düşük verdim, PS3 versiyonu da Xbox 360'tan farksız.
    PC versiyonu o kadar iyiyken konsollardaki çok özensiz. Eğer PC versiyonunu inceliyor olsaydım çok daha yüksek bir not verirdim sanırım.
  • tmm ben konsolda oynamadıgım için bu yorumu yaptım acıkcası ama gerçektende konsollardaki aa olmayışı çok etkiliyor bunun gibi oyunları galibaga
  • konsolda çöz. çok düşük tutmuşlar esasen kötü gözükme nedeni bu
  • hakikaten bende hiç beğenmedim oyunu.grafikler oynanış çok basit kaçmış
  • Xbox360 da Bitirdim.Bence Süper Bir oyun,tavsiye ederim..
  • Oyun az once bıttı. Son zamanlarda sıkılmadan bıtırdıgım nadır oyunlardan bırıydı. Oyunda 3 ırk arasında en zayıfı ınsan ırkıydı. Ama en zevklısıde marıne olarak oynadıgım bolumlerdı. Insan olmanın zayıflıgını oyunun her anında hıssedıyorsunuz. Oyunun ortalarında gelen durbunlu sılah bu zayıflıgı bır derece kapatıyor. Tek atısta alıenlerı kafalarından ındırebılıyorsunuz. Predator tam bır avcı. Cok gucluler. Kolay kolay ölmuyorlar. Gorunmezlık olayı cok ıyı. ama alıene pek ıslemıyor Alıenle oynamanın da kendıne gore guzellıgı var. Tavanlarda gezıp avını aramak cok zevklıydı. Oyunun her ırkı ıcın ayrı bır son vıdeosu var. Boylelıkle oyunda 3 son gordum. Oyuna verecegım puan 9
  • Oyunu Xbox360' ta oynadım. Vasat bir oyundu fakat oynarken sıkılmadığımı belirtmek isterim. Grafiksel olarak tatmin edici değildi. Özellikle çözünürlük gözüme düşük göründü. PC versionu nasıldır bilemiyorum fakat çokta farklı olacağını zannetmiyorum. (Çözünürlük yüksektir AA yüksektir vs.) Yinede genel olarak grafikler iyi değildi. Özellikle silah ve karakter modellemelerini hiç beğenmedim.
    Belkide piyasada daha iyi FPS oyunları gördüğümüz için bu şekilde düşünüyor olabilirim ama eksikleri çok fazlaydı. Bende olsam en fazla 7.2 verirdim. Oda eğlenceli olduğu için.
  • En kötü Avp oyunu bence bu.Metatric ortalaması 7.0 olan bir oyundan çok bişey beklememek lazım zaten
  • güzel oyun vakit geçirmek için birebir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gennosuke

    güzel oyun vakit geçirmek için birebir


    Aynen downloada hazırım
  • video olarak inceleeme yokmuu
  • Bugün pc versiyonunu oynama şansım oldu...Aslında oynamaya çalıştım ve oynayamadım...Bu oyun için tek söyleyebileceğim berbat ötesi...Belki acımasızca bir yorum olmuş diyebilirsiniz ama oynadığım en kötü oyunlar listesinde ilk 5'e girmeyi hak etti...Hemen sildim pc den hd'de kapladığı 15 GB'lık yeri bile hak etmiyor...Üzgünüm ama gerçekler..
  • Sitemizin değerli yöneticileri oyunların video incelemelerini ve oyunlar hakkında daha fazla detay bekliyoruz sizden...
  • SAYIN BSC YÖNETİCİLERİ VE EKİBİN GERİ KALANI ACEBA LÜTFEDİPTE METRO 2033 VE ALIENS VS PREDATOR OYUNLARININ VİDEO İNCELEMELERİNİ YAPACAK MISINIZ??
  • predator olup oynamak gibisi yok:D
  • Bu ne abi ya, Gördüğüm en aptal videolardan. Oyunu alacak olsam soğurdum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !3!ack -- 17 Nisan 2012; 12:04:54 >
  • agolas kardeş sen oyunu oynayamamışsın belli ki gitmişsin ya5 - 10 tl'ye satın almışın veya indirmiş o kötü bilgisayarınla oynaışsın çakma olarak houşna gitmemiştir.
    1- Bilgisayarını yenile
    2- Oyunları Steam'dan almanı tavsiye ederim. (Orjinal)
    3- Oyun oynamayı öğren.
    4- Oynayamadığın konuşmandan belli oluyor + Online oynasan oyunu daha çok seversin ki bu oyunu online değil de offline oynamışsın belli bu da onun kötü olduğu anlamına gelmez.
    Kısacası sen bu tür gerilim oyunlarını oynama.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.