Şimdi Ara

AMD çift çekirdekli iki yeni işlemci hazırlıyor: Phenom II X2 560 ve 565

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Bulldozer kod adını taşıyan yeni nesil mikroişlemci mimarisini 2011'de lanse etmesi beklenen AMD, güncel ürün gamını yeni modellerle genişletmeyi sürdürecek gibi görünüyor. Gelen yeni bilgilere göre firma, çift çekirdekli Phenom II X2 ailesini yüksek çalışma frekansına sahip iki yeni model ile güncelleyecek gibi görünüyor. Her ikisi de 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ve Soket AM3 formunda olan yeni işlemcilerden Phenom II X2 560 modelinin 3.3GHz'de, Phenom II X2 565 modelinin de 3.4GHz'de görev yapacağı bildiriliyor.


    Saat hızları haricinde diğer özellikleri ortak olan yeni işlemcilerin her ikisi de1MB Seviye 2 bellek kapasitesine ve çekirdekler arası ortak kullanıma açık olan 6MB büyüklüğünde Seviye 3 bellek kapasitesine sahip olacaklar. Soket AM3 anakartlarda DDR3 belleklerle, Soket AM2+ anakartlarda ise DDR2 belleklerle kullanılabilecek çift çekirdekli yeni işlemcilerden, Phenom II X2 560 modelinin 2. çeyrekte, Phenom II X2 565 modelininse 3. çeyrekte lanse edilmesi beklenirken, satış fiyatları hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor.








  • Oc le Oc le sat ne güzel dert yok tasa yok iki firma için de.
    Herneyse , güzel işlemciler ikiside. Oyun için fena değiller.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chris Brown

    Oc le Oc le sat ne güzel dert yok tasa yok iki firma için de.
    Herneyse , güzel işlemciler ikiside. Oyun için fena değiller.




    amd ye telefon açmalı siz zahmet etmeyin biz o.c yaparız diyerekten... x2 560 ile günlük 3.8 Ghz yapıp rahatına bakıcaksın...

    amd senden yeni mimari bekliyoruz artık aynı tip işlemcileri ısıtıp ısıtıp sürme artık...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: genelkurmay89

    quote:

    Orijinalden alıntı: Chris Brown

    Oc le Oc le sat ne güzel dert yok tasa yok iki firma için de.
    Herneyse , güzel işlemciler ikiside. Oyun için fena değiller.




    amd ye telefon açmalı siz zahmet etmeyin biz o.c yaparız diyerekten... x2 560 ile günlük 3.8 Ghz yapıp rahatına bakıcaksın...

    amd senden yeni mimari bekliyoruz artık aynı tip işlemcileri ısıtıp ısıtıp sürme artık...


    herkes oc yapmak zorunda mı?

    yüksek saat hızlı işlemci çıkarmanın ve onu olduğu gibi kulanmanın neresi yanlış anlayamıyorum.




  • overlock neden yapıyonuz bilmemki. olduğu gibi kalsın.......
  • Aslında inanın oc bende yapmak istiyorum ama bir sorun çıkıp sistem arızalanırsa ve garanti dışı kalırsa kendimi çok kötü hissederim.
    Tabi biraz cesaret biraz da para konuşur.
  • Aslında önbellek filan artsa güzel olabilirdi ama yeni mimari hazırla filan demişsiniz adamlar zaten yeni mimari hazırlıyor (Fusion,Bulldozer vs.)

    Yalnız atladığınız bir şey var,eğer önceki modelleri OC'layıp satsa (ki o kadar enayi değil adamlar) TDP,güç tüketimi gibi değerleri aynı tutamaz.

    Bir de,dikkatimi çeken şeyse isim benzerlikleri.
    Mesela Phenom X2 565 ile X4 965 aynı saat hızlarında çalışıyorlar ve ikisi de x65 ile bitiyor.

    Buradan X2 565 = X4 965 - 2 Çekirdek (Biri ACC mi dedi?) - 2 MB L3 denklemi çıkabilir
  • Kesinlikle katılıyorum; AMD elindeki phenom2 4x leri çıkartmanın yolunu arıyor sanıyorum.Çekirdekleri kapatıp kapatıp satmaya çalışıyor gibi geliyor bana.Ne de olsa intel piyasayı 32Nm i3,i5 lerle doldurdu.O yüzden AMD rekabet edemeyecek hale geliyor anlık olarak.Kısacası;"Çarşıdan aldım 2 tane, eve geldim 4 tane" diyor AMD ;)
  • işlemcilerin geleceği cok hızlanmaya başladı
  • ya adamlar aynı işlemciyi oc yapıp satıyorda peki nasıl tdp sini sabit tutuyor. sizde tutabiliyormusunuz yoksa kendinizi amd ile aynı mı görüyorsunuz. işlemciyi clock yapar yapmaz güç tüketimi uçar dikkatinize.
  • yahu su iki cekurdeklilerdende vaz gecmiyolar bi turlu

    millet aya cikiyo
  • çeşitlilik iyidir gelsin..
  • Intel de P4 1.6 cikarip OC ede ede 3.0 a kadar sattı dimi... Sırf yorum olsun diye yazmanın mantığı nedir... Adamlar bir mimari geliştirip tek model cikarip hop yeni mimariye mi geçsin? Hiç aranızda devre tasarlayan oldu mu? Bu işi anakarta işlemci takmak gibi bir şey mi sandınız? Kendi üretemeyen bir ülkenin insanları olarak ne kadar boş muhabbet yapıyoruz. Tek iş eleştiri...
  • Şimdi bu mimaride 4.5 Ghz bi işlemci çıksa; AMD o.c ile bizi kandırıyor mu diyeceksiniz. Size göre 3.1 Ghz işlemciden sonra 3.4 ün çıkması için illa mimari değişikliği şart mı????
  • @RaptorFX

    hocam sen ne mübarek bi adamsın yaw.seni alnindan öpüyorum. çok doğru yorumlarda bulunuyorsun helal olsun. bu forumu uzun zamandır takip ediyorum meseleyi bu kadar derinden kavramış olan çok az üyeyle karşılaştım. bunların işi gücü laga luga.. ayrıca AMD iyidir. o olmasa İntel'e mahkum olurduk KAZIK fiyatlardan. F/P de kral AMD... Forever AMD...
  • Yeter artık phenom2 yeni mimari nerde AMD.
  • Yeni mimariye geç demek ağızdan çıktığı kadar kolay olsa anlarım,sanırım bunu diyenlerin aklı Fermi'de kaldı malum yeni mimari ya,öyle kendi kafalarınca mimari değiştir AMD falan derler.Bence gayet iyi olmuş bu işlemcileri çıkarması,intel'in i3 arefesinde çok daha iyi olmuş.
    Ayrıca şunuda belirteyim bazıları için yüksek saat hızlarıyla çıkan işlemciler genelde daha yüksek saat hızlarına daha rahat ulaşabileceği için birçok insan o/c yapmayı ilk planda düşünür,ancak bu kişiden kişiye değişir i7 975 alıpta overclock yapmayan adama kızmanın,dalga geçmenin bir anlamı yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XivA

    ya adamlar aynı işlemciyi oc yapıp satıyorda peki nasıl tdp sini sabit tutuyor. sizde tutabiliyormusunuz yoksa kendinizi amd ile aynı mı görüyorsunuz. işlemciyi clock yapar yapmaz güç tüketimi uçar dikkatinize.


    Ben yazıda işlemcilerin tdp değerleri hakkında birşey göremedim. 550,555 be gibi 80 watt mı olur acep?

    Bu arada bu işlemcilerin alınabilirliği pek iyi değil. x2 550 ile x2 555 arasında 100MHz 50 tl kadar fark var. Bu yeni işlemcilerde de aynı olması mehtemel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mpc -- 19 Şubat 2010; 18:42:53 >
  • @RaptorFX ne gereği var bu modellerin...devre tasarlamak senin için zor olabilir ama onlar için kolaydır ama bu modellere gerek bile yok..
  • bunda bence 4 cü çekirdekler açılmıyacak
    çünkü
    ==
    her ikisi de1MB Seviye 2 bellek kapasitesine ve çekirdekler arası ortak kullanıma açık olan 6MB büyüklüğünde Seviye 3 bellek kapasitesine sahip olacaklar.
    ==
    normalda0.5 mb yeni 512kn lık bir l2 bellek olması lazım bu işlemcilerin yoplam önbelleği 8 mb 555 yada 550 de 545 7 mb dı
    bunlar mana 255 leri hatırlattı önklerında l2 ler 1 mb dı ben ce ya mimari deişmiş yada diğer çekirdeklerin önbelleklerini bu işlemcilere transver etmiş her iki durumdada 3 yada 4 çekirdek olamıyacaklar bence
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.