Şimdi Ara

48 milyon aboneye müjde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 90 günde kontör yüklenmediği için kapanan hatlar yeniden açılıyor. Üstelik kontör parasını operatörler karşılayacak.

Kontör yüklemedikleri hattı için kapatılan cep telefonu abonelerine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan sevindirici haber geldi. Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu (BTK) aldığı yeni kararla, 90 gün ve içinde kontör yüklenmediği için hattı kapatılan abonelerin hattının tekrar açılmasına, kapatıld hattıIGI için kullanamadığı kontörlerin parasının da işletmeciler tarafından iade edilmesini kararlaştırdı. Zaman'ın haberine göre, aboneler kullanmadıkları kontörlerin paralarını birkaç seçenekle geri alabilecek. Bunun için, öncelikle operatörlere geri ödeme için başvuruda bulunacak. Başvuru tarihinden bir ay sonra bıraktı, abonenin tercihine göre ister banka hesap numarasına isterse de kredi kartlarına geri ÖDENECEK. Abonenin parasını geri alabileceği diğer bir seçeneği daha var. Bu da, sözleşme yapma yetkisine sahip, parayi elden ödeyebilecek ya da abone merkezleri bayi. BTK'nın Aldığı kararda, numarasini taşıyan aboneler de geri ödemeden yararlanacak. Eski İşletmeci, Kullanılmayan kontörlerin parasını yeni işletmeciye, yeni İşletmeci de abonesinin hesabına aktaracak. BTK, geri ödeme çalışmalarının tamamlanması için cep telefonu işletmecilerine 1 Nisan'a kadar süre verdi. Bu süre içinde operatörler hazırlıkLARINI tamamlayarak, ödeme işlemlerine başlayacak. BTK'nın bu Kararı almasında kontörlü cep telefonu kullanıcılarının mağdur oldukları gerekçesiyle yoğun şikayetleri etkili oldu. Şikayetler daha çok, hattı kapatılan abonelerKullanılmayan kontör şikayetleri üzerine yoğunlaştı içinde. Çünkü, 100 kontör olan bir abone,. Bitiremezse hattı kapatılıyor içinde bu kontörleri bitirmek zorunda ay üç. Ay 500 kontör bile alsa Abone ilk, en az 100 kont 3 ay içinder daha yükleme yapmak mecburiyetinde kalıyordu. BTK, operatörlerin bu yöndeki uygulamalarına düzenleme getiriyor. Önce, yükleme yapmadığı için hattı kapatılan abonelerin Hıttin açılması için 100 kontör yerine 5 TL'lik kontöryüklemesi yeterli olacak. 5 TL'lik kontör Yükleyen abonenin hattı yeniden Açılacak.

• güzel bir karar olmuş fakat kimsenin kapanan hattında kontör olacağını sanmıyorum ben
  • Benim 1 yıl önce kapanan avea hattımda 150 ye yakın kontörüm vardı avea 30 küsür tl istedi yeniden aktivasyon için bende açtırmadım benim kontörlerin ücretinide iade ederler mi acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Özgür54

Benim 1 yıl önce kapanan avea hattımda 150 ye yakın kontörüm vardı avea 30 küsür tl istedi yeniden aktivasyon için bende açtırmadım benim kontörlerin ücretinide iade ederler mi acaba

ciddi manada işe yarayacak bişe olduğunu anladım burdan

• benimde vodafone hattım vardı şimdi baktım kapanmış içinde 30 kontör vardı alırım parasını valla
  • turkcell hattım 210 gün kontör yüklemeyince kapatıldı. geçen hafta ne yaptımsa hattımı açmadılar acaba yeni uygulamayla eski numaramı geri alabilecekmiyim?
  • 90 gün alt sınır üst sınıra dair bi ibare göremedim ben haberde. eski hatları geri açmadıktan sonra bu uygulamanın hiçbir anlamı kalmıyor. tek değişen hattın kapanmamasını isteyen 100 kontör yerine 5 tl lik kontör yükleyecek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 90 günden önce kapanması zaten mümkün değil.Burda 90 gün sembolik .Benimde anladığım kontör yüklenmediği için kapanan hatların açılacağı yönünde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fusem

quote:

Orijinalden alıntı: man utd

90 günden önce kapanması zaten mümkün değil.Burda 90 gün sembolik .Benimde anladığım kontör yüklenmediği için kapanan hatların açılacağı yönünde..

yok daha neler...

Haberin içeriği öyle ama.

90 gün kontör yüklemeyerek hattı kapanan kişiler hatlarını açtırabilecek kapanan hatlarda kontör varsa eğer o kontör karşılığı bedeli ya kontör olarak hatta yükleyecek ya banka hesabına veya kredi kartı hesabına aktaracak.

Operatörleri çok zora sokacak. AVEA'ya büyük yazık olacak. Önceden 1 sene kontör yüklemezsen sorun yoktu modaya uydu 3 aya düşürdü.

• arkadasşlar bugun vodafona ugradim adamlar bu konuda ucmus

bune lahana turşusu bu ne perhiz.

40lira ya maal oluyor kapanan bir hattı actırmak. 12 lira yeniden aktivasyon için 7lira sim kart ücreti bunun üzerine 100 kontür yüklemek zorundasın acar acmas dediler. 40 lira ediyor.

nasıl iş anlamadım 5liraya açılacaktı hani
  • arkadaşlar bu konuda gelişme oldumu

bilgisi olan varmı?

• Aveadan Vodafona taşıdıgım ve 6 aydır yüzüne bakmadıgım her yöne 15oodk'ları bile kullanmadıgım bir hat var kapanmışmıdır acaba, Gerçi habere göre kapansada farketmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 26 Mart 2010; 5:44:09 >
  • Kapanan avea hattımda 110 kontur vardı, bunu nasıl alacam, konuyla ilgili bilgi sahibi olan var mı?
  • Peki sim kart yoksa. Yani sim kart yoksa ve hat açılırsa sim kartın parasını vermeyip. 3 ay sonra taşıyabilecek miyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeusy

arkadasşlar bugun vodafona ugradim adamlar bu konuda ucmus

bune lahana turşusu bu ne perhiz.

40lira ya maal oluyor kapanan bir hattı actırmak. 12 lira yeniden aktivasyon için 7lira sim kart ücreti bunun üzerine 100 kontür yüklemek zorundasın acar acmas dediler. 40 lira ediyor.

nasıl iş anlamadım 5liraya açılacaktı hani

kör tuttuğunu topal yakalıdığını demişer, hem hattı kapatıyorlar, hemde bir sürü para istiyorlar...

• arkadaşlar an itibariyle vodafonu aradım müşteri temsilcisi böyle bir bilginin kendilerine ulaşmadığını söyledi. Bu haber asparagas mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tacoist06NL

arkadaşlar an itibariyle vodafonu aradım müşteri temsilcisi böyle bir bilginin kendilerine ulaşmadığını söyledi. Bu haber asparagas mı acaba?

BTK'nin sitesine baktım, öyle bi şey bulamadım...
  • 90 gün mü? ben 17 kasımda yeni bir kontörlü hat açtırmıştım turkcell'den. sonra gerek olmadı ve hiç kullanmadım. kontör de yüklemedim. 90 günü geçtiği halde (şu an 130 gün oldu) şimdi deneme yaptım ve diğer telefonuma arama yaptığımda çalıyor. yani arama hala aktif. (baştan beri içinde 20 kontör var.) nasıl oluyor?
  • numara taşımada kontörlerin buharlaşmaması uygulaması daha faydalı bence öyle bir düzenleme gerçekten yapılacaksa çok iyi olur kimse numara taşıma için kontörlerini hemen bitirmek zorunda kalmaz
  • HakikiVisco Turkcell bir ara aktiflik süresi uzun olan hatlar vermişti. Belki sanada denk gelen bir hattır.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.