Şimdi Ara

SİGARAYI CHAMPIX İLE BIRAKANLAR, BIRAKMAYI DÜŞÜNENLER!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.577
Cevap
167
Favori
1.419.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kendinizi düşünmüyor olabilirsiniz, kendinizi sevmiyor da olabilirsiniz ama çocuğunuzu, eşinizi, ailenizi seviyorsanız SİGARAYI BIRAKIN.


    Sigarayı Champix kullanarak bırakan veya Champix halen kullanan arkadaşlar deneyimlerini burada toplarlarsa iyi olur! Sigara kullanan arkadaşlara yardımcı olabilirler bırakma çabalarında!

    Champix yaklaşık 2-3 yıllık geçmişi olan ( ABD onayı alalı sanırım en az 2 yıl oldu, Türkiye de de 1 yılı aşkın zamandır Eczanelerden bulmak mümkün ) ilk sigarayı hedef alan İlaç Endüstrisi ürünü! Yani yıllarca Sigaranın zararları hakkında yeterince Kamuoyu oluşturmayı ihmal edip sessiz kalanlar, ilk defa sigarayı bıraktırma çabası içindeler, ilacı satın alırsanız!

    Champix bir ilaç, ve kesinlikle doktor denetimi altında kullanılmalı!
    Etki mekanizması ilginç! Basitçe şöyle anlatmaya çalışayım; Champix etken maddesi Sigaradaki nikotinden önce beyindeki nikotini kapan bölgeleri kapatıyor, nikotin geldiğinde suratına kapanmış kapılardan geçemiyor, ayrıca Champix nikotinin beyinde salgılattığı bazı maddeleri de kısmen salgılatmayı becerdiğinden sinirlilik vs. gibi sigara bırakma belirtileri minimum olarak görülüyor!

    Az sayıda kişi üzerinde yan etkileri ve bazıları ağır da olabilen yan etkileri görülmüş! 3 ay kullanım tavsiye ediliyor, ilk deneylerde 1 yıl sonra %40 Champix kullanıcısının sigarayı bıraktığı görülmüş ( ve daha önemlisi 1 yıl sonra geri dönmediği sigaraya )! İlaç türünün ilk örneği, ve pahalı! Ama artık neredeyse günde 1 paket sigaraya geliyor, son zam kazığıyla!... 1 Aylık Başlangıç paketi+ 2 aylık Devam paketi 550 Lira civarında şu anda!
    Prospektüsünde yazılanlara uyulması çok önemli, öyle kafadan 1 ay sonra bırakıp, ben bıraktım ilaca gerek yok gibi saçmalıkların hiç yeri yok!

    Bende Champix kullanıyorum, ve 1.5 ayı doldurdum! Deneyimimi birazdan (bugün olmazsa yarın!) burada yazacağım!
    Umarım sigara rezaletinden kurtulmalarına yardımcı olabiliriz birkaç arkadaşın!

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    Arkadaşlar konuyu neommy nickli arkdaşımızdan devraldım, bu bir bayrak yarışı amaç insanlara bu ilacı tanıtmak, insanları bu hastalıktan kurtarmaktır, buradan neommy' e çok teşekkür ederim.

    Bende Champix ile konu sayesinde tanıştım, okudukça mümkün olabileceğini gördüm ve sipariş ettim, bu arada şunu ekleyeyim, ilaç piyasada 150-200 TL arasında bulunuyor, ben anlaşmalı eczaneden 160 Liraya temin ettim. İlaç henüz sipariş aşamasındayken bile kendime ve ilaca güvenim çok çok fazla idi, hala öyle, bunun bırakmakta önemli olduğunu düşünüyorum.
     SİGARAYI CHAMPIX İLE BIRAKANLAR, BIRAKMAYI DÜŞÜNENLER!


    İlaç 0.5 mg' lik tabletlerle başlıyor, resimdeki gibi 1 hafta bu şekilde devam ediyor, sonra 1 mg' lık tabletlere devam ediyoruz, tavsiye edilen kullanım süresi 3 ay' dır, daha erkende bırakanlar olmuştur. İlaç kutusunda tavsiye edilen bırakma günü 10 ve 14. günler arası olarak belirtilmiştir.
     SİGARAYI CHAMPIX İLE BIRAKANLAR, BIRAKMAYI DÜŞÜNENLER!


    An itibari ile sigarasız 87. günü yaşayan ben oldukça mutluyum, sigarayı bırakmak çok kolay, yeter ki isteyin.

    FAYDALI YORUMLAR

    Orijinalden alıntı: ocean mist
    Bir çocuğun sigaraya başlaması ile onu ölmesi arasında büyük bir fark yok bana göre, bir insanı ömür boyu bağımlı hale getirmek çok kötü...

    Sigarayı önce babamızdan/annemizden gördük ve çocuk aklımızla; büyüyünce bende içeceğim demişizdir. Sonra çevremizde, kendimizden büyüklerin ellerinde, belki öğretmenimizde, belki doktorumuzda, tabiki tv' de, artislerin vs lerin elinde. Şu yaşananlar neticesinde zaten potansiyel bağımlıydık, onun öncesinde ise daha o yaşta pasif içiciydik. Ve sigaraya başladık, izmaritler mi dersin, filtresiz sigaralar mı?
    Bence bilinçli anne-babalar evlatlarının yukarıdaki şeylere maruz kalmasına maruz kalmazlar. Kirli hasta bir ağızdan düşen izmariti ağzımıza almak aslında bütün gerçeği gözler önüne seriyor.
    Kimimiz sigara içtiğimiz için anne-baba tarafından dövüldük, kimimiz cezalandırıldık, kimimiz umursanmadık.
    Bence her bağımlının ardında hatalı aile vardır... Malesef.

    Evet sigarayı bırakmak irade işidir, Champix size irade katmıyor, sadece sigarasızlığın yoksunluğunu bertaraf ediyor, bırakmak istiyorsanız gerisi kolay ama sigarayı kafada bitirmemiş adama en iyi ilaç da olsa fayda etmez. Önce Champix şoför koltuğuna geçiyor, sonra siz geçip görevi devralıyorsunuz. Ve emin olun hiç zor değil.
    İtiraf etmek gerekirse, benim sigaraya karşı iradem olmadı hiç, adam akıllı 1 hafta bırakamamışımdır, Champix olmasa bırakamazdım da. Bugün itibariyle 35 gündür sigara içmemişim, 200 lira cepte kalmış, bunlar hiç önemli değil, bıraktığım günden bu yana nefes almaya başladım, tertemizim, Allah izin verirse sağlıklıyım, inşallah bu İLLETE bir daha bulaşmam...

    İnsan sigarayı bırakma çizgisine ulaştığında, bi kendini kandırma olayına giriyor;
    Seviyorum, azaltacağım, onsuz mutsuzum, onsuz yaşadığımı hissedemiyorum vs.
    Açıkcası ilk sigara bana öyle güzel gelirdi ki, sanki vücudumda kan dolaşmaya başlar gibi gelirdi, hepsi aldatmaca işte.

    Sigarasızlığı doğal olarak biraz abartmışsınız, emin olun korkacak hiç bir şey yok, şöyle söyleyim;
    SİGARANIN YAPTIĞI GEÇİCİ 2-3 SANİYELİK KAFAYI, SİGARA İÇMEYEN BİR İNSAN SÜREKLİ YAŞIYOR. hem de daha fazlasını ve süresiz bir şekilde.

    Sigarasız bir hayattan korkmak için tek neden göremiyorum. İlacı bırakma zamanınız geldiğinde uçuş vakti size geliyor, birkaç gün küçük sıkıntı, sonra ise engin bir uçuş kazanıyorsunuz, ben sigarasız ne kadar mutlu olduğumu anlatsam anlamazsınız, anlamak için bırakmanız lazım.
    Bahsettiğiniz bırakması zor olan hatıralar en önce unutacaklarınız olacak muhtemelen.
    Ve denemekten hiç bir şey kaybetmezsiniz.



    Orijinalden alıntı: -Stallem-
    Champix sizi kesinlikle sigaradan kurtaracaktır. 3 ay kullanın paketleri, düzenli olarak. 3. ay sonunda nikotinle en küçük bir ilişkiniz kalmayacak. Ancak yılların verdiği alışkanlıkla tam anlamıyla savaşacaksınız. Savaşmak şaka değil gerçek. Psikolojide bahsedilen "Patalojik Eleştirmen (içses)" sizinle sürekli konuşacak. O kadar çok uğraşacak ki sizinle galip gelmek için her yolu deneyecek.
    Beni yenmişti geçen bırakmamda. Hemde çocuğu kandırır gibi kandırmıştı. Herkesin zaafları vardı. Ben kahveyle,çayla,alkolle sigarayı arıyorum. Hadi alkolü bırtaktım diyelim ama filtre kahvenin kokusunu aldığım andan itibaren başım dönmeye başlıyor. İş yerinde de kahve makinamız hiç durma o koku her yerde. Ya da dışarda boğazda kahvaltı ettikten sonra sigara içmezsem o kahvaltının da anlamı kalmıyor.
    Savaş ve karar sizin. Evet ilaç sigarayı kesinlikle bıraktıyor, nikotin isteği 0'lanıyor. Ancak aslolan alışkanlıktan kurtulabilmek.
    Doktor kontrolünde kullanmanıza gerek yok. Ancak; Daha önce psikolojik bir rahatsızlık, ya da kalp rahatsızlığı geçirdiyseniz MUHAKKAK DOKTOR KONTROLUNDE KULLANMALISINIZ. 3 Aylık ilaç kullanımının sonunda tekrar 3 daha devam edebilrisiniz. (Bunu bana Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesinde ki Sigara polikliniği doktoru söyledi) İlacı ömür boyu da kullansanız, alışkanlıktan kurtulunca sigaradan tamamen kurtulacaksınız.



    Orijinalden alıntı: ocean mist
    Amerikan filmlerinde görürüz, bağımlılar düzenli olarak toplanır ve itiraf ederler, ben konuda öyle davranıyorum, insanlarda buna uyarsa hem konuşan içini döken rahatlayacak hemde dışardan izleyen insanlar çok şey öğrenecektir.

    Ben başlangıç paketinden sonra devam paketi almadım, hem kendimi hazırladığım hem de sonuçta bir ilaç olduğu için, sonuç itibariyle 40. güne yaklaşırken sorunsuz devam ediyorum.
    Yalnız sigarayı bırakmak bir aylık, 2 yıllık birşey değil, ömür boyu sürecek bir mücadeledir, zamanla sigara vucudumuzdan, aklımızdan çıksada her an başlayabiliriz, o potansiyelimiz var, çünkü biz bu zehiri kullandık, bu yüzden dikkatli olmak lazım....

    İş yerinde bir arkadaşın abisi 11 yıl bıraktığı sigaraya yeniden başlıyor, bunun sebebi sigarayı tam olarak anlayamamak, olay sigarayı bırakmak değil arkadaşlar, bu çok kolay zaten, olay sigara gerçeğini, iç sesimiz gerçeğini anlamaktan geçiyor.

    Şimdi sigarayı bırakmış insanlar (bende dahil) iç sesiyle hergün hesaplaşıyor, içses bir şekilde size bunu içirmeye çalışıyor, allayıp pulluyor vs.

    Olay kendinizi yenmeniz aslında, çünkü insana zarar veren yine kendisidir, sadece sigara değil, dünyanın durumu ortada. Doğayı, canlıları, masum insanları katleden bizleriz, belki bir zaman sonra dünyayı yaşanmaz hale getirip neslimizi tüketeceğiz.

    Naruto animesini izleyenler bilir, Naruto kutsal bir şelaleye gelir ve orada, suyun içinde benliğini görür, Naruto ne kadar iyi niyetli olsada, benliği tam tersidir, Naruto' yu dünya' ya karşı kinlendirmeye çalışır. Ben buna benzetiyorum iç ses olayını, nikotin arzum olmasa da, iç sesim sigar içmem için sürekli baskı yapıyor, yalan olduğunu bilsemde sigarayı haklı göstererek beni içmem için yönlendiriyor...

    (Naruto' nun hikayesini merak edenler; Naruto kötü tarafı ile hesaplaşır, ona nasıl olması gerektiği, doğrunun ne olduğu hk açıklamalar yapar, birbirlerine sarılırlar ve onu yener, bizim de yapmamız gereken bu aslında.)

    Sigaranın ne olduğunu kendinize anlatın, telkin de bulunun, hesaplaşın, komik gelebilir ama sesli olarak (bunu yalnızken yapın :) - ) kendinize sigarayı bırakmanın faydalarını anlatın, iç sesiniz size birkaç yalandan fayda da sayabilir bunları düzelterek kendinize anlatın. Emin olun işe yarayacaktır.


    Orijinalden alıntı: Ocean Mist


    Orijinalden alıntı: orhankan

    24 gundur champixi kullanıyorum, hala ilacı ilk aldığımda mide bulanısından başka birşeyi yok, burdaki yazılardan şüphe duymaya başladım, saglık bakanlığı bu ilacı verdiğinde bile bırakanların oranı burdaki gibi yüzde yüz şurda dursun %70 falan bile değil, nasıl oluyorda burdaki champix başarısı %100 anlamadım. bu formu okuyanların ayrıcalığı varsa benim niye yok:)
    hemen sana yalan mı söyleyecez diye yazmayın ama gercekten buradakilerin hepsinin bırakmış hepsinde etki göstermiş olması tuhaf değil mi? tekrar başlamaları saysak bile %99 başarı var gibi. birileri şişiriyor olabilir mi diye insan düşünmeden edemiyor.:)

    Dogrusu istatistikleri bilmiyorum. Buradaki olay bu forumun bir ozelligi degil, olay burada yarattigimiz sinerji, dostluk, gonullu destek.

    İlac cok faydali elbette, bu konuyu kesfettigim de ne sigarayi birakmayi dusunuyordum, nede hazirlikliydim.
    Ama ilaca inanmak, sonralari ilacin size verdigi gucle kazandiginiz ozguven cok seyi degistiriyor.

    Bence sigarayi birakmak icin en gerekli sey boyle bir konu.
    Cunku boyle bir konuda bilinclenmeniz, dusunmedikleriniz burada gormeniz, yeni bilgiler edinmeniz, moral ve motivasyon kazanmaniz oldukca kolay. Kriz yasayan insan soyle konuya bir goz gezdirse eminim krizi sona erer.

    Bu arada, biz paketlerin uzerinde yazdigi gibi sigara icerseniz kanser olursunuz vs demiyoruz, konu sahibi olarak sunu soyleyim; bizim amacimiz saglikli yasam sigara ise bunu cok kucuk, onemsiz bir parcasi. Burada ki topluluk bu amacla donen bir girdap ve yakinda cok daha buyuyecegiz, hedef tum insanlari amacimiza ortak etmek, saglikli yasamak.









    Orijinalden alıntı: macmanx2

    Merhaba arkadaşlar. 23 yıllık sigara tiryakiliğim ve bırakma hikayemi sizlere de faydam olur gayesiyle paylaşmak istiyorum.. (Yaş 37 günlük bir paket)
    Sigarayı hayatımın en büyük hatası olarak görürüm hep. Sigaraya başlamaktan daha büyük bir hata yapmadım tüm yaşamımda. Bundan yaklaşık 10 yıl önce pek bir destek almadan sadece boğaza yüklenerek 1 aylık bir bırakma deneyimimden sonra son 4 yıldır her sene bahar aylarında bırakmayı denemekteydim. Gerçekten durumum iç acıcı değildi, ciğerlerim resmen ağrıyordu içinde yara vardı sanki. Ve de üzerime sinen kokusu da cabası. 10 yıl önceki bıraktığım 1 aylık dönemdeki izlenimim şuydu: Sigarayı bir tarafa hayatımızdaki tüm zevkleri diğer tarafa alıyoruz ve sigarayı tercih ediyoruz. Tüm zevkleri ve sosyal hayatımızı bir kenara itiyordum.
    İlk denemem nikotin bandıyla oldu. 4 günden sonra dayanamadım ve başladım. Ertesi sene Champix ilaçlarının bedava dağıtılacağı haberini gazeteden okuduğumda ilacın bedava dağıtılacağı haberini bekledim. 3-4 ay sonra da ben bir ilaca kalacak kadar aciz miyim, hiçmi özgüvenim yok diye müthiş bir inatla kendiliğinden ve müthiş bir konsantrasyonla bıraktım. Gayet güzel gidiyordu çünkü çok motiveydim. Hafta sonu olduğunda cuma günü çalışanlarımdan birisi abi ilk hafta iyi gidiyor ama ikinci hafta zor oluyor dedi, bu içimdeki barajı çok az çatlattı. Pazar günü ise epeydir görmediğim bir arkadaşa rastaldım. Çok iyi tiryaki ve champix ile bırakalı 6 ay olmuş. Demez mi ne diye eziyet çekiyorsun ilaçla bıraksaydın diye. Bu benim içimdeki barajı tamamen yıktı ve iki gün sonra içmeye başladım. Zaten aklına bir girdi mi barajın yıkılması gibi akışı engellemen imkansız oluyor. Derhal hastaneye gidip champix ilacından alayım dedim. Lüzumsuz muayenelerden sonra kendi paramla aldım champix'i. Belirilen günlerde sigarayı bıraktım. Zaten ağzının tadını bozuyor bu ilaç. İçerken kötü bir tat bırakıyor artık sigara. Buna rağmen konsantrasyonum geçen haftalarda bozulduğu için ne kadar ağzımın tadı bozulsa da tekrar başladım. Ertesi yıl epeydir duyduğum mora tedavisiyle denedim. Konsantrasyonum geçen seneki olmamakla birlikte bırakma isteğim vardı. Fakat dayanamayıp 10 gün sonra yeniden başladım.
    Ve bu yıl... Her zaman bahar aylarında bırakırdım bu sefer kışın deneyeyim dedim. İşlerimin azaldığı yılbaşından sonra bir zamana denkgetirdim ki kafam yoğun olmasın. Bunca yıldır deneme yapıp bırakamamanın verdiği kamçıyla iyi konsantre oldum. Gerçekten bırakmak istiyordum artık, ciğerlerim daha da acıyor ve atletime işleyen kokulardan artık bıkmıştım. Champix başlangıç paketini aldım daha ikinci haftayı beklemeden 3'üncü günde bıraktım. O kadar istekliydim yani. İlk haftayı atlattıktan sonra biraz daha kolay oluyor. Aslında en büyük sıkıntı canının sıkılması, sigara içerken ciddi bir meşgalen oluyor, elin ağzın boş durmuyor. Bıraktıktan sonra elin ağzın boş olunca canın sıkılıyor İlacın gerçekten çok faydası var. İsteği ciddi oranda azaltıyor. Fakat şu da bir gerçek ki, ilacın tek başına yapacağı bir şey yok, işin çoğu sigarayı bırakma isteğinde. Şimdi de arada bir ciddi sigara içme isteği geliyor. Bu zamanlarda kendini durdurman lazım. Kendinizi konsantre edecek şeyler bulun. Ben eski günlerdeki bazen ciğer ağrılarımı, bazen tokalaşıp sarıldığım sigara içenleri nefretle koklayalarak (gerçekten sigara içen kişi berbat kokuyor) kendimi konsantre ediyorum. Champix'i ilk 1,5 kutu sonrası günlük bir doza düşürdüm. İkinci kutu bittiğinde bırakayım dedim fakat içmediğim günler sıkıntı yaşadım, nefes alışım değişip içme isteği duyuyorum. 2,5 paket bitti hala içmediğim gün sıkıntıya düşüyorum. O yüzden iki kutu alıp her gün tek doz içmeye niyetim var.
    Şu an 3 ayı geçtim ve hayata yeniden merhaba demiş gibiyim. Üzerimde sigara kokusu olmadığı gibi yeni yeni parfümler alıp bol bol sürünüp kendi güzel kokumu her zaman duyuyorum. Eskiden parfümün kokusunu bile duyamazdım üzerimde. Sosyal hayatım düzene girdi eskiden pikniğe bile gitmek istemezdim, tek derdim sigarayı nasıl ve nerde içeceğimin hesabıydı ki çocuklarımın yanında hiç içmedim şimdiye kadar, dolayısıyla onlarla birlikte bir sosyal faaliyette bulunmaktan imtina ederdim malesef. Şimdi ise kırları bayırları dolaşasım var. Cinsel hayatım gerçekten düzene girdi. Hayatımı tekrar kazanmış olduğumu hissediyorum.
    Sigarayı bırakmak isteyenlere naçizane birkaç tavsiyem var.
    1- Bırakmayı her zaman deneyin, her sene en az bir kez. Hiç umudunuzu kaybetmeyin. Her deneme insana bir şeyler öğretiyor ve azminizi bir diğer seneye daha da artırıyor.
    2- Sigarayı bıraktığınızda bunun muhabbetini hiçkimseyle yapmayın, kendi kendinize hatta ailenize bile çaktırmadan bırakın. NE ZAMAN TEKRAR SİGARAYA BAŞLADIYSAM, BİR TİRYAKİYLE KONUŞTUKTAN SONRA TÜM KONSANTRASYONUM GİTTİ VE TEKRAR İÇMEYE BAŞLADIM..
    3- Sigarayı bıraktıktan sonra ıvır zıvır şeyler alın fakat bunu yaparken öğünlerinizdeki porsiyonu azaltın. Ben sabahları bir dilim kek, öğlenleri yarım porsiyon yemek yerdim. Akşamları 1-1,5 oluyordu. Şu ana kadar sadece 1 kilo aldım. Ama 5 kiloya kadar razıydım yeter ki bırakayım. Çünkü ilk denememdeki aldığım 5 kiloyu hala verebilmiş değilim.
    4- Bıraktıktan sonra sakın tek bir defa dahi içmeye kalkmayın, aldığınız tüm kilolar yanına kar kalıyor.
    Biraz uzun bir yazı oldu ama faydalı olacağını ümit ediyorum ve sigara içtiğim zamanlardaki kötü durumumu anlatan, bıraktığımda okuyup hatırlamak için (çünkü insan sigarayı bıraktığı zaman kendini rahat hissediyor, ciğerleri rahat nefes almaya başlıyor ve bu rahatlama sanki yeniden içse aynı duruma düşmeyecekmiş gibi bir etki uyandırıyor insanda) kendime ithafen yazdığım samimi notu sizlerle paylaşmak istiyorum:
    "Şu an ciğerimde bir ağrı var
    şu an dediysem bu ağrı her zaman var malesef
    O ağrıya rağmen yine de içmemezlik etmiyorum.
    Ağzımın tadı berbat, berbat ne kelime, iğrenç.
    hatta akşama doğru ağzımın tadı iyice bozuluyor, hatta gargara kullansam geçermi diyorum kullandım yine de geçmedi.. sanırım ağzımın bozukluğu tamamiyle sigaradan
    Akşamaları eve gittiğimde iyice ağzımın kötü tadı meydana çıkıyor
    Koku kısmına gelince; üstüm berbat kokuyor, o kadar parfüm fayda etmiyor, şu an elbisemi kokladım, parfümün kokusunu alamadım malesef.
    Odanın kokusuna gelince, havalandırmak bile bazen kar etmiyor, içtiğim sigarayı havadan tekrar tekrar içiyorum galiba.
    Havalandırmak için pencereyi açmak da ayrı bir dert, üşüyorum. Açmasan da olmuyor zaten.
    Üstüne üstlük yasak içerde sigara içmek, bi yakalansam bin lira ceza yiyecem.
    Babamdan gizli saklı sigara içmek, o geldiğinde içeri girmemesi, ve daha kötüsü girdiğinde sigara yanması çok kötü oluyor ya. Vazgeç artık bu sevdadan.... Bak yediğin içtiğinden zevk alamıyorsun.
    Şu an yaktım bir sigara, ihtiyaç da hissetmekten değil de alışkanlık olduğu için galiba, ciğerim acıyor ama hala da çekiyorum acıta acıta içime... Bu nasıl bir bağımlılık anlamadım, iyi hiçbir yönü yok, bir tane bile..."



    Orijinalden alıntı: topcu197877

    1998 yıllında aşk ilişkisinden dolayı düşkündüm.odadaki sigara içen bir arkadaşın bir tane uzatmasıyla yeni bir arkadaşım daha oldu.bana sigara uzatan arkadaş 2 yıl sonra sigarayı bıraktı ve hiçbirşey kullanmadı.bunlar üniversitedeki yıllardaydı.okul aşk stresi okul bitincede iş stresini günde bir paket sigarayla gidermeye çalıştım.onu içerken sanki bütün istediklerinizi oluyordu söndürünce ise başa tekrar dönüyorsunuz.çevremde her zaman sigara içenler oldu.bırakmak için bant 50-60 tl lik haplar bitkisel tozlar nikotin sakızı herşeyi denedim.ama içinizdeki boşluğu doldurmuyordu.2 yıl evvel champix le sigarayı bıraktım.ama nasıl olsa bıraktım 1 taneden birşey olmaz hatasına düştüm.malesef ertesi gün iki oldu diğer ay ise paket tekrar cebimdeydi.evet yine olmamıştı ben faturayı devam paketi kullanmamama kesmiştim.geçen ay sol ayağımın üzerine basamaz oldum belimde iki tane fıtık varmış.fıtık hastalığı araştırırken %60-70 civarı sigara kullananlarda oluyormuş.sinirlere kan ulaşmadığından.yine champix aldım yine bıraktım üç hafta oldu bu sefer önceden düştüğüm hatalara düşmedim.inşallah bir daha başlamam.



    Orijinalden alıntı: Ocean Mist

    Orijinalden alıntı: l0stc0ntr0l

    13. gün notu:
    Herkesten saklıyordum, hani işe yaramazsa diye, pazartesi günü hamile eşime sürpriz yaptım, normalde 14. gün bırakacaktım, ve o ilaç aldığımı bile farketmeden bir de bakmış ki bırakmışım. Neyse, olmadı, dayanamadım söyledim, herkes çok mutlu.
    Arkadaşlar, kimse aksini söylemesin, sigara işe yarıyor, tatsız tuzsuz bir hale geldiği de doğru,

    ancaak hiç içme isteği olmayacak gibi düşünmeyin, arada canım çok istedi, yaktım, zevk almadım ama içtim sonuna kadar, hasta olunca içemezsin derler, ben hasta olunca arttırırdım, tadından değil, benim soluk borumdan duman geçmesi gerekiyor sanırım, öyle bir bağımlılık, hem nikotin hem bu. Elim aramıyor diyemem, her daim arıyor, her boşlukta içtiğim için, o çok zor geliyor insana, çok şükür rahatım, ilaç gelen krizleri de kesinlikle rahatlatıyor ama hiçbirşeyi yok etmiyor.
    yine de bağımlı biri olduğumu ve iradesiz olduğumu kabullenmeme rağmen ilacın çok yardımı oluyor."sigara kafada biter arkadaş" kısmına hala katılmıyorum, o illet kafada uzun süre boyunca bitmez bence.

    2 gün oldu, içmiyorum, muhtemelen içmem de, canım istiyor mu, istiyor arkadaşlar, da içmemek için bekliyorum, duruyorum, biraz boş bakıyorum, iş verimim çok düştü, devamlı birşeyler yiyip içiyorum, içmeyen insanlara içmezken ne yaptıklarını soruyorum, arabadan inince işe kadar veya eve kadar, markete girerken ve çıkarken, eşimi beklerken, tüm küçük boşluklarda yapılabilen bir faaliyet olduğu için zorlanıyorum sanırım, biraz boş durmayı öğrenmem gerekiyor sanırım.

    2 gün oldu, bence iyi gidiyorum. Eskiden bırakmayı düşününce gözleri dolan ben, 2 gündür içmiyorum. Reklamlardaki amca "Ben bıraktıysam herkes bırakabilir" dediğinde sinir olmuştum, ama insan bırakabiliyor zor olsa da, içime istek geldiğinde biraz bekliyorum, geçiyor, sonra tekrar geliyor, bekliyorum geçiyor, ara kısalıyor, ama hep geçiyor, içmiyorum.

    Ha, göğsümü gere "Bundan sonra hiç içmeyeceğim" diyebilmek isterdim ama gerçekleri farkındayım, bu sinsi alışkanlık her an geri gelebilir, o korkunun verdiği hisle her an tetikteyim, içmiyorum. İlaç olmasaydı emin olun çok çok çok zorlanırdım. İlaç rahatlatıyor, kurtarıyor epeyce.

    ilacın 13. , sigarasız hayatın 2. gününden herkese merhaba.

    (Not 1: 2 gün olmuş, hemen yazmışsın diyen arkadaşlara şimdiden cevaben: Arkadaşım, ben kurtulmak istiyorum, ola ki birisi okur bu satırları, işine yarayabilir, başına ne gelebileceğini görebilir, bilemiyorum, ama içmemek bir yandan mutlu ediyor, bunu unutmamalıyım, 2 gün de olsa sigarasız hayat güzel birşey, o kesin)

    (Not 2: Fiziksel değişiklikler olarak, öncelikle uyku geliyor, çok daha iyi uyanıyorum, lakin baş ağrısı olabiliyor, ilaca değil de sigarasızlığa bağlıyorum bunu, dayanılmaz bir ağrı değil çok şükür, bağırsak ve midem yenileniyor galiba, bir düzensizlik var, gel gitler içinde, bence o da sigara eksikliğinden, hiç sorun değil, bacağımı oynatıp duruyorum, o biraz sıkıntılı olabilir belki, başka da fiziksel değişiklik var mı bilemedim.)

    Merhaba,

    Sizi geldiğiniz günden beri takip ediyorum, sigaraya hiç görmediğim kadar bağlı biri olan başkasını görmedim :)
    Ama şimdi görüyorum ki, özgüveniniz tavan yapmış, hepimizin korktuğu illete karşı dimdik duruyorsunuz, bunun için öncelikle tebrik ederim...

    Burada pek çok arkadaşız, bırakan herkes üstüne koymaya devam ediyor, yeni gelen abi ve kardeşlerimizde bu yolda, bence bu çok güzel bir oluşum, sigarayı herkes bırakabilir, 2. ay biterken bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum.

    LostControl, içme isteğiniz zamanla azalacak, krizler yok olacak...
    Vücudun eski haline dönmeye başlayacak, yenilenecek, bu dönemde çeşitli sorunlar yaşayabilirsin, (misal ağız yarası çekmiştim) bunları iyileşme süreci olarak düşün.
    Şuan 3. gündesin bu günler arttıkça değişim seni çok mutlu edecek.
    Sadece sabırlı ol. Gelen krizler senin her türlü üstesinden gelebileceğin şeyler, zaten bu kriz en fazla 3-4 kere geliyor, sonra bakıyor olmuyor, defolup gidiyor. Ben yaşadığım son krizde kendime kazanımları tekrarladım ve sigaranın zararlarını kendime sesli olarak anlattım, yapma vs dedim, sonuçta krizi atlattım. Şu söyleyeceğim çok önemli; İçimizdeki sesi, psikolojimizi, sigara isteyen tarafımızı eğitirsek, yanlışların yerine doğruları koyarssak emin olun ne kriz olur, ne sigara içme isteği. Sigarayı bıraktığı halde yıllardır kopamayanlar bunu yapamadığı için sorunlar yaşıyor.

    Başlangıçta, eski alışkanlıklarınız yerine doğru ve güzel alışkanlıklar koyarsanız büyük sıkıntıyı aşarsınız.
    Çünkü başarısız olduğum ilk denemede (ilaçsız) şirkette sabah poğaça sonrası, arkadaşlarla çayları alıp bahçede sigara içerdik, 2-3 tane giderdi orada. Bu öyle bir alışkanlık olmuş ki, ilk gün arkadaşlar aşağı indi sigara içmediğim halde bende indim, bekledim öyle, sonuç olarak yeniden başladım sigaraya.
    İlaçlı denememde ise, hem sigara içen çevreyi uzaklaştırdım etrafımdan, hemde kendim uzaklaştım, hemde yeni alışkanlıklar ekledim, onlar sigaraya inerdi ben de çimlerin üzerinde yürüyüş yapardım vb.

    Sigarayı bırakmak büyük bir gururdur beyler, çevreniz genelde sigara içtiği için bunu ifade edemez, kıskanır filan ama gerçekten büyük bir başarıdır.

    İstediğin kadar, istediğin zaman yazabilirsin dostum, şurada yazılan her mesaj çok değerli. Bırakmak isteyen milyonlarca insan şu mesajları okuyor ve karar veriyor, buradan o insanlara yardım etmek, bırakma kararı almasını sağlamak bizim için çok önemli.
    İlk işimiz kendimiz sigarayı bırakmak ve sonra çevremizide bu illetden kurtarmak, düşünsenize, 10 kişi sizin sayenizde sigarayı bıraktı, sevabı yeter. Konumuz okunma rakamı: 537146 Sigarayı bırakmak isteyen herkese sesleniyorum, burdaysanız, bu mesajı okuyorsanız -bırakmak istiyorsunuz demektir, gelin bize katılın, buraya yazın.

    Ve son olarak, şu 2 aylık dönemde ailevi olsun, özel hayatım olsun pek çok ciddi sorun yaşadım, sigara aklıma gelsede çok şükür hiç içme konusunda ciddi düşünmedim. Çünkü şunu biliyordum; sigara yüzümden gülümsemelerimizi çalan bir katil, ne derdimize ortak, ne mutluluğumuza, aksine kendimizi ailemizi zehirlediğimiz sinsi bir düşman. Bundan kime yarar gelir.


    Benim hedefim bundan sonra bu zıkkımı içmemek ve şuan bir daha içmeyeceğim diyebiliyorum...


    Bu arada, devam paketini siz kullanın hocam, en azından 1 paket daha kullanın derim, çünkü 2-3 ayı sigara ile atlatmak pek çok sorun ile tek başınıza yüzleşmekten sizi koruyor, ekonomi yapalım diye zarar etmeyelim.




    Orijinalden alıntı: Ocean Mist

    Bugun son 3-5 mesajda sigarayi birakali uzun sureler olmasina ragmen hala sigara istegi cekenler goruyorum.
    Acaba yanlis yaptigimiz birseyler mi var? Bence su durumuj nedeni sigarayi akilda, psikolojide bitirmemek. Icinizde, size; sigara ic, sigara ic diyen, turlu turlu sekillerde akliniza giren canavari yok etmezseniz sanirim bu istek surekli varolacak.

    70 gunu gecerken, yemek-cay-kavhe icerken, yerken sigara icme istegini cok zaman once atlattim, cok sukur.

    Yasadigim krizlerde ve sonrasinda ve kendi basima kalip dusundugumde sigarayi birakarak kazandiklarimi, sigaranin ne denli igrenc oldugunu vs anlattim, saniyorum o hisleri oldukca zayiflattim.

    Bir bisiklet alip hem hobiye dondum, hem sagligi buldum hemde kendimi mesgul ettim. Bos da kalan insan nihayetinde iyi isler yapmaz.


    Kotu aliskanliklari, huylari, cevreyi terkettim.

    Aklima sigara gelmiyor degil ama cok cok zayif, haftada 2 belki 3 kere, hedefim sigarayi tamamen unutmak, bitirmek.

    Bence ilactan da iradeden de onemli birsey var, oda bilinclenmek. Sigarayi tanimak, kendi kendimizi kandirmak icin neler yaptigimizi bilmek, sigarayi birakma nedenini ve amaci bilmek. Vs bunlar anlasilirsa sanmiyorim psikoloji vs hala sigara istesin.

    Size nacizane onerim budur




    Orijinalden alıntı: kaan2000au

    Sigarasız 5. aya girdim. Öncelikle bu forumda yazan herkese teşekkür ederim. Yazdıklarınızın desteği inanılmaz.
    Yeni bırakan yada bırakmayı düşünen arkadaşlar neler olduğunu merak ediyorlar. Deneyimlerimi paylaşayım dedim.
    Günde 1,5 paket içen ve aynı zamanda hepiniz gibi bunun zararlarını bilmesine ragmen pek önemsemeyen ben, kasım 2012 de hastanede kemoterapi ünitesinin önümde karşılaştım gerçekle. Tekerlekli sandalye de idi. İki sıska bacak ve arasına bağlanmış bir hasta bezi gördüm önce. Sürekli öksürüyordu, agzına hani atlara yem yesin diye bir torba takarlar ya, onun gibi bir şey takmışlardı, ağzından çıkan o kanlı şeyler aksın diye. O gün kararımı verdim. Champixe başladım.
    Zaman tutmadım sanırım Aralık 2012 nin başıydı. 10 yada 11 aralıkta kanser çubuğuna veda ettim.
    Deneyimlerim:
    A) Champix: Çok faydasını gördüm. 2 Kutu kullandım, 2. Kutuyu önce günde 1 sonra günde yarım sonra 2 günde yarıma indirerek bıraktım. Bende gaz ve şişkinlik dışında hiç bir yan etki yapmadı. İlaçı bırakınca (bu çok merak ediliyor) iştahım açıldı, 4 kilo aldım ama sonra tekrar eski kiloma döndüm.
    B) Krizler ve Nikotin: Sanırım bu konu kişiye göre değişiyor. Ben ilk günleri kolay atlattım, 3. ay çok zorladı beni, uzun krizler geldi, ama dayanılmaz değil. Nikotin 21 günde bitiyor deniyor ama ben 3. ayda fiziki krize girdim. ,Ama en önemlisi şu an yani 4 ay yeniden doğmuş gibiyim ve sanki hiç sigara içmemiş gibiyim tadını bile hatırlamıyorum..ve çok mutluyum.
    C) Önerilerim: Asla sigaranın yerine birşeyler koymaya çalışmadım, kuruyemiş, tespih , sakız vs gibi . Çanım istediğinde bol bol nefes aldım, su içtim ve günde en az 2 kere banyo yaptım ve sürekli olarak içime çektiğim oksijenin tadını düşündüm. Ve her canım çektiğinde hastanede gördüğüm o adam geldi gözümün önüne.

    Zor bir dönemdi ama asla dayanılmayacak bir dönem değildi ( 2 ay önce Babamı kaybettim, o ağır, o üzüntülü dönemimde bile elim sigaraya uzanmadı) Hepiniz birazcık gayretle başarabilirsiniz, hepinize kolay gelsin diyor, saygılarımı sunuyorum..



    Orijinalden alıntı: Ocean Mist

    Orijinalden alıntı: l0stc0ntr0l

    Epeydir yazmamıştım, şimdi fırsat bulmuşken yazayım birşeyler.

    Bırakalı ne kadar olduğunu tutmamaya başlamışım, güzel bir gelişme, telefona zamanında bir program kurmuştum ona bakıp söyleyebildim, 25-26 gün olmuş, tek bir sigara bile içmedim. sanki yıllar olmuş gibi.
    Arada o kadar çok istiyor ki canım, günde 1 veya bazen çok zor günlerde 2 kez, ve çok şükür kolayca atlatıyorum, benim kadar sigaraya tutkuyla bağlı biri için bu bir mucize bence.

    Buraya yazmaya ara vermemin sebebi de yaklaşık 10 gün kadar önce bir kız babası olmam, kızımın doğumunu sigarasız karşıladım, bu bile mutlu etmeye yetiyor insanı, küçük ciğerleri benim yüzümden kirlenmeyecek inşallah.

    Tat öyle çok farkedilir olmasa da koku hissim oldukça gelişti, birincisi zaten burnum açıldı ve nefes almaya başladım, ikincisi de kokuları artık çok net alabiliyorum, özellikle sigara içip odaya giren insan kokusunu. Açık söyleyim, kokusunun kötü olduğunu biliyordum, ki sigara içiyor olsam yine de umursamazdım, ama hakikaten pis kokuyor biz alamasak da, içenlerin umrunda değil tahmin edebiliyorum ama içmediğiniz zaman farkediyorsunuz. Tat meselesi de fena değil aslında şu anda, kahve daha güzel geliyor.

    Benim de nefesimde daralma oldu biraz, ama metabolizmamın yavaşlamasına verdim bunu, malum, sigara metabolizmayı hızlndırıyordu. Olsun, buna da şükür.

    Dediğim gibi çok az kriz geliyor artık, ben de üşengeçliğimle (sonra içerim gibi), inadımla (nasıl olsa içmeyeceksin bir daha) gibi geçiştirebiliyorum, yani sizi temin ederim normal içici olduğum günlerdeki gibi sert bir istek değil.

    Sigarayı bırakmak maddi açıdan inanılmaz bir rahatlık sağladı, ha bir de alışveriş isteği doğdu biraz, saçma sağan harcamalar yaptım, playstation'um olmadığı halde playstation oyunu aldım mesela :) market alışverişleri 3 katına çıktı, ama olsun, mutluyum ve değer herşeye.

    Muhtemelen, bir 10 yıl daha yaşarsam ve sigara içmemiş olursam 10 yıl sonra bile hatırlayıp canım isteyecek, ama öncemli olan içmemek işte, inşallah içmem diyorum.

    İlacı az su ile ve aç karna aldığım zaman çok kötü mide bulantısı yapıyor, özellikle sabahları, buna dikkat edin siz, ben edemiyorum bazen ama mide bulantısının sebebi muhtemelen aç karna veya az suyla ilacı almanız.

    Son olarak bir kaç gündür ilacı almayı unutuyorum, sonradan hatırlayıp hemen yutuyorum, ilacı almayı unutmaya başladığıma göre iyi yoldayım gibi, babam ve ablam hala bana inanmasa da, bana "başlarsın sen yine" diye moral(!) verse de, iyi gidiyor bence.

    Muhtemelen sigarayı bıraktığıma en çok 10 günlük kızım sevinecek:)

    İçmeyince ölmüyorsunuz arkadaşlar, ben bu cümle ve biraz da yanına inat katarak bıraktım galiba. Ben hep içmezsem ölürüm sanıyordum sigara içerken ama içmeyince ölmüyor insan, emin olun :)

    Nice sigarasız günlere...

    Not: Eskiden birisi bana bunu dese döverdim ve gidip bir sigara yakardım mesela, ne güzel oldu şimdi...

    İşte Şampiyon.

    Allah analı babalı sağlıklı büyütsün hocam, Allah bağışlasın nur tanesini. Valla şu konuda aldığım en mutlu haber buydu, bir kızımız oldu :)

    Kızınız inşallah sigara içmeyecek, bunun nedeni de sigara içmeyen babası olacak, tebrik ederim...

    İçmediğiniz her gün daha da güçleneceksiniz, daha sağlıklı, daha mutlu olacaksınız.


    Konudan uzaklaşmayın efendim.

    Saygılar.



    Orijinalden alıntı: tavatiroglu

    Arkadaşlar tedavi aşamasında bir salaklık yapıp ilacın gücünü küçümseyerek birinci paketin son 2 günü kala ilacı bıraktım. yaklaşık 10 gün sonra krizler başladı ve 3 gün zor dayanabildim. an itibari ile sigara içiyorum ve çok pişmanım. İnşaAllah ayın 7 si gibi tekrar başlayacağım ve bu sefer devam paketi ile birlikte alacağım. Bırakabileceğimi hiç tahmin etmiyorken 25 gün çok nezih bir hayatım olmuştu ve tekrar kazanmak istiyorum dua edin lütfen ve eğer çok kuvvetli bir iradeniz yoksa ilacın devam paketini de alın. Şimdi aklıma eğer devam paketi bittikten sonra da durum aynı olacaksa diye düşünceler gelmeye başladı ama ben hayatımda ilk ciddi sigara bırakma girişimimi bu ilaçla tattığım için ne olursa olsun yeniden deneyeceğim. 25 gün ağzıma koymadığım ve yaşantımda gerçekten güzel değişikliklerin olduğu o günler için kendimden özür diliyorum, umarım 2. seferde bir daha geri dönmemek üzere vedalaşmayı nasip eder Allah'ım. Saygı sevgi ve selametle...


    Orijinalden alıntı: Ocean Mist
    Uzunca, detaylıca anlatacağım, herkes için. (İlk ve en önemli tavsiye; ilk mesajı sürekli okuyun, bıraksanız da, 1 yıl geçse de 10 yıl geçse de.


    Her zaman dediğim gibi, hayat her gün taze tecrübe, olumsuzluklarda bile alınacak dersler, öğrenilecek şeyler var.

    Hatayı ilacı bırakmakla değil, şurada yazılanları okumamak veya dinlememekle yapmışsınız, halbuki ilk mesajı okuyun diye sürekli de belirtiyorum.
    İlacın tek ciddi yan etkisi insana verdiği öz güven gibi görünüyor, kişi bir süre sonra ilaca gerek yok ben bırakabilirim demeye filan başlıyor ve sonra ilacın etkisi geçince hatamızı anlıyoruz, aslında o krizleri alt etseydiniz, 3. günden sonra, siz büyüyecek krizler küçülecekti ve ondan sonra her geçen gün daha da rahatlayacaktınız.

    Devam paketi kullanmadım ama elbette yine krizler olacak, siz bu krizleri atlattıkça güçleneceksiniz, günler geçtikce rahatlayacaksınız, bir noktadan sonra ise krizler vız gelecek ve unutmaya başlayacaksınız. Zaten ilacın sigarayı bıraktırma gibi bir iddiası da yok, biraz siz biraz ilaç, el birliği ile.

    87. gün itibariyle sigara artık hiç aklıma gelmiyor, ne kriz ne farklı bir şey, çok şükür

    Bundan sonra ne yapmak lazım;

    Şuan elinizde büyük bir artınız var, oda tecrübe; ki ileride olası bir kriz de sigara demezsiniz, çünkü o anı yaşadınız.

    Ben de sigarayı bırakışımın 3 günü sigaraya yenilmiştim, üstelik hala ilaç kullanıyordum, benim dönüm noktam orasıydı, o sigarayı içtim ama kendi kendime de bir daha yenilmeyeceğime söz verdim ve o an beni delirten o açlığın ne kadar gereksiz, boş, işe yaramaz olduğunu gördüm. Bugün iyi ki o kırılmayı yaşamışım diyorum, anlamak için yaşamak gerekiyor çünkü. Sizde bunu tecrübe alın ve bundan sonra sağlam adımlarla devam edin.

    Dediğiniz gibi başlangıç ve devam paketi iyi olur.

    Ama en önce beyin olarak, psikolojik olarak hazırlanın.
    Kendinizle tartışın, o an size sigara içme isteği veren, sizce sigara veya bağımlılık mıydı? Hayır.

    İnsanın düşmanı yine kendi düşmanıdır, dünyada herşey de bunu görmüyor muyuz zaten. Bakınız dünyayı kendi ellerimizle yok ediyoruz, hemen yanı başımızda insanlar katlediliyor.

    İyi bir şeyler yapmak isterseniz karşınızda yine kendinizi bulursunuz, nefsinizi, o sizin için iyi olan hiç bir şeyi istemez ve sizi kötüye iter. Biz bu konuda ona İÇ SES dedik. Bunu şunun için anlatıyorum; bu İÇ SES , ilacı ve sigarayı bıraktıktan sonra aklınıza yerleşir, size fısıldadığı tek şey ise SİGARA İÇ' tir. Siz sigarayı bıraktım dersiniz, o ise türlü şekillerle, allayıp pullayıp sigarayı tekrar sunar, ta ki yeniden içene kadar, kendisi o kadar akıllıdır ki, sizin zaafınızdan faydalanıp sizi kandırması an meselesidir....

    Öncelikle bu İÇ SES' i susturacağız. Ben sigarayı bırakmaktan ziyade sigarayı unutmayı anlatıyorum, amacım sigarayı bırakıp kalan ömrümde sigara isteğiyle yaşamak değil, onu hayatımdan söküp atmak.

    Sigaranın ne olduğunu iyi anlayalım,

    Kendimizi kandırıyoruz; Sigara içtim çok iyi geldi, kafa yaptı, can geldi, kendimi harika hissediyorum, yemekten sonra harika, çay kahve ile akıyor vs. Anlayalım ki bunların hepsi hikaye, aslında böyle birşey yok, bağımlılık belirtileri, aslında yaşanan tam tersidir.

    Kendimizi kandırıyoruz; Sigara içip cool olduğumuzu sanıyoruz, sigara içerek güya kendimizi iyi hissediyoruz, güya sigara bana yakışıyor, ki sigara içerken de böyle havalara da gireriz. Hepsi hikaye, kendimden pay biçiyorum, TV' de sigara içen birini gördüğüm de ben de sigara yakardım (tabi bu rastgele biri değil, hoşlandığımız, sevdiğimiz, ÖZENDİĞİMİZ bir karakter) biz küçüklükten beri bir şeylere özendik, ebeveynlerimize, çevremize vs malesef onlar da bağımlıydılar ve bizde ilerde örnek aldıklarımıza benzedik. Hava almak için dışarı çıktığımda elinde sigara içen insanları görüyorum ve onları izliyorum, ne ele yakışıyor, ne ağza, yani bir güzellik katmıyor. Aksine o sigara içen insanlar bile, elindeki zehiri içine çekerken tek hayalleri sigarayı bırakmaktır, onların o an ki tiksinti duygusunu sanırım hepimiz biliyoruz.

    Kendimizi kandırıyoruz; Sigara derdimizi alıyor, dost, arkadaş, üstelik sadece kötü gün dostu da değil, mutluyken de yanımdan ayırmıyorum. Hepsi hikaye, bildiğimiz ve kabul ettiğimiz gibi sigara hayallerimizi sömüren bir canavardan başka bir şey değil, psikolojik olarak onu kendimize yar etmişiz doğru, çünkü bağımlısıydık ama buradan bakınca ne kadar yanıldığımızı anlıyorum, sigara ne derdimize çare, ne de mutluluğumuza ortak, o bizi öldüren, cebimizdeki alın terini çalan bir hain
    Hoş, bu yanılgıya daha geçen gün düştüm, aylardır ayrı olduğum kopamadığım bir kız arkadaşım vardı, o üzgün olduğum aylar boyunca aklıma sigara gelmedi ama aylar sonra birleştik, çok mutlu oldum aklıma önce sigara geldi, :) sonra saçmalama deyip başka bir aptallık yapıp bira içtim. Normalde bira ile sigara benim için vazgeçilmezdir ama bira içerken sigarayı hiç aramadım, içtim ve kendime sordum, ne işe yaradı? Ve ikinci gün ayrıldık, anladım ki bana göre değildi, sigara hiç aklıma gelmedi

    Kendimiz kandırmalarımızı çoğaltmak mümkün, sizi daha fazla sıkmak istemem, kısaca size sigarayı iyi gösteren her şey aslında kendimizi kandırmamızdır, işte bunları bir bir çürüteceğiz, sigaranın ne pislik bir şey olduğunu, aslında hiçbir işe yaramadığını, kriz anında hissedilenin oyun olduğunu, tek sigara ile pişman olacağımız vs vs Bunları biliyoruz diye geçerseniz işe yaramaz, bunları garip görünse de kendi kendinize sesli olarak anlatın, tartışın, kendi kendinizi telkin edin.

    Bütün bunlar çürütüldükten sonra İÇ SES ' in size savunacağı bir şey kalmayacak, size sigara iç diyemeyecek, çünkü biz artık eskiden olduğu gibi bilinçsiz değiliz. Tek bildiğimiz sigarayı bıraktım değil, artık verecek cevaplarımız var, savunacaklarımız var, kavgamız var. Büyük kurtuluş bence burada başlıyor, özgürleşen zihniniz, vücudunuz artık daha da kararlı, üstelik kendinize olan öz güveniniz de tavan yapmış durumda.

    Bundan sonra yaşanabilecek olası krizler kolayca aşılacak, krizler aşıldıkça biz güçleneceğiz, sigara artık efendi değil, efendi artık biziz ve o krizli günler ellerini çekecek üstümüzden.


    Ve artık sigara vs zayıflar, artık tek yapabildiği zaman zaman akla gelmesinden ibarettir, bu etki ise kafamızı başka bir yöne çevirince kaybolacak kadar güçsüzdür.


    Bunları başardıysanız, sigara unutma safhasına geçmişsinizdir, bakarsınız birgün boyunca sigara aklınıza gelmemiş, sonra bir hafta, sonra bir ay, kopuş burada başlar ve bundan sonra Allahın izniyle sigara bitmiştir.

    Ben kendimi bu noktada görüyorum. çok şükür sigaranın en son ne zaman aklıma geldiğini bile hatırlamıyorum.


    Bunların dışında bol su için, boş zamanlarınızı doldurun, naneli şeker işe yarıyor sanki, gerçi sonra bırakıyorsunuz onu da, yeni hobiler edinin, spor yapın. Olayı sigarayı bırakmak olarak görmeyin, sağlıklı yaşamı isteyin, kilo verin, yüzün, koşun, bisiklete binin vs.

    Evet arkadaşlar, benim anladığım ve çıkardığım yorum budur.


    Dediğim gibi konuyu bırakmayın, konuyu okuyun, ne kazandığınız anlayın.
    İlk mesajda faydalı bulduğum yorumlar sürekli güncelleniyor, yani ilk mesajı okuyun.
    Belki inanmazsınız ama şurada yazmak bile bir tedavidir, ben şu uzun yazıyı yazarken hiç sıkılmadım keyif aldım, iyileştim, daha da bilinçlendim.

    Hoşcakalın.


    Orijinalden alıntı: Rikudou

    Orijinalden alıntı: Hectoor

    Arkadaşlar merhaba

    Ben 9 senedir düzenli olarak günde 1 paket içen bir aciz -evet bunu yakıştırıyorum kendime- bir vatandaşım. Sigarayı 4-5 kere bıraktım yaklaşık hepsi 3 ay ile 6 ay arasında sürdü.
    Champix kullandım, zyban kullandım, 171'i aradım, akupunktur yaptırdım, o aktarlarda satılan acı karışımlardan kullandım, içmeyeceğim diye yemin ettim(bi de yemin bozdum onun hayrını yaptım) vs. ne yaptıysam bırakamadım. Burada bırakan arkadaşları görünce "Ne güzel ya bırakmış millet" diyorum ama ben sanırım umudumu kestim. Bırakamıyorum şu illeti ve artık sanırım direncim de kırıldı, onunla yaşamayı öğrendim ben de..
    Sizin uyguladığınız ve gerçekten başarılı olan bir yönteminiz var mıdır?
    Not: Lütfen sigarayı bırakalı en az 2 sene olmuş arkadaşlar cevap yazsın.

    İlk mesajda onemli bilgiler var.


    2 yil degil ama 200 e dogru tirmaniyorum.

    Size onerim oncelikle konuyu takip edin, kendinizi hazir hissettiginizde, karar verdiginizde, kendinizi tamir ettiginizde denemeye yeniden baslayabilirsiniz.

    Nereden bakarsaniz bakin, kiymetli tecrubeler edinmissiniz, ben iyimser bir insanim, bardagin dolu tarafina bakarim. Siz basarisiz olarak degerlendirseniz bile bence basarmissiniz ki suan burdasiniz.

    Oncelikle sunlari bilmek gerekiyor, siz daha iyisini bilirsiniz,

    İlac sigarayi biraktirmiyor.
    Sigara hakkinda bilinclenmek lazim, 6 ay sonra dertlenip sigarayi aklina getirirsen basa donersin. Yani sigaranin bir b.k' a yaramadigini gormek,, anlamak , , anlatmak, nefsini egitmek ... Lazim.
    Sigara omur boyu surecek bir mucadeledir, suan ki aklimla diyebilecegim; omur boyu kendimizi korumamiz gerektigidir, belki 2 yil, 5 yil sonra tamamen unutacagiz, kimbilir.
    İnat edeceksiniz, @lost control' un dedigi gibi, derde inat, ofkeye inat, herseye inat edecegiz ve birakacagiz.
    Yerine birsey koymak mi gerekir, koymamak mi gerekir orasi tartisilir, bence koyup onu hatirlayacagina, koymayip yeni aliskanliklar edinmek daha dogru.
    Ve motive olmak, moral cok onemli.
    Sigarayi birakarak kazandigin seyleri dusunmek yine onemli birsey, sigara icmeye niyet etsem bunlar beni engelliyor, temiz kokulu eller, temiz agiz, disler, maddi yonu vs.
    Mesajiniz bizler icin buyuk moral, zayiflayan bunyeyi sarsiyor.

    Su da cok onemli, ozel sorunlariniz varsa bunlari halledin sigarayi birakmaya oyle baslayin.
    Misal ben son bir aydir, can alici sorunlarla bogusuyorum, sigara hep geliyor aklima, cok yakinlastigim zamanlarda oldu ama atlatacagiz insallah.

    Sigaraya yeniden neden/nasil basladiniz?





    Orijinalden alıntı: Rikudou

    Orijinalden alıntı: Hectoor

    Öncelikle olumlu yaklaşımınız ve yardımcı olma niyetiniz için çok teşekkür ederim.
    Daha önce yeniden başlama sebeplerim genel olarak şunlar:
    1- final dönemindeki stresle başlamıştım. (Ya okulu uzatırsam korkusu)
    2- Bir keresinde para sıkıntısı çekiyordum evde de hediye gelmiş nargile vardı. "Sigara içmek istediğim zaman nargile içicem dedim. Günde 2-3 kere içiyordum önceleri, sonra üşengeçlikten azalttım nargileyi de ayda 1 e falan düşürmüştüm." Sonra bir ara para sıkıntım geçti yine başladım.
    3- Diğerlerinde de bıraktığımı düşündükten sonra "1 tane içsem ne olacak" diye düşünüp o bir taneyi içtim ve herkesin söylediği gibi devamı geldi. Ya da gerginlikler veya alkolün yanında başlamışımdır hep.

    Yaklaşık 4-5 aydır sigarayı bırakmaya ruhumu hazırlıyorum. Ancak yeniden bir başarısızlık gelecek de iradem yalama olacak diye yeniden bırakma girişimine girmeye korkuyorum açıkcası.
    Champix tecrübem de şu şekilde: ilaç gerçekten sigara içittirmiyor orada hiçbir itirazım yok, ancak sigaraya verdiğimiz parayı her gün azar azar verince farketmiyoruz da ilaca topluca verince devam paketleri gözümde büyüdü ondan başladım tekrar. Bu yüzden çok etkili olmamış olabilir mi?

    Sizin tavsiyeniz nedir?


    İnanmak cok onemli, kendine ve ilaca...

    Orneklendireyim;

    Ben bu konuyu kesfettigimde sigarayi birakmak aklimda dahi yoktu, okudukca ilacin gucune inandim, ortami gordukce niyetlendim. Nihayetinde ilaci siparis ettim, ilacin elime ulasmasi iki gun surdu ama bu iki gun icinde ruh halim suydu; sigarayi biraktim artik, bunlar son sigaralarim vb. Bu su demek, ben bu ilaca guveniyorum, birakacagim. Eger inanc varsa gerisi kolay zaten.
    Siz hatayi burada yapmissiniz, ilaca inanmaniz ve kullanim talimatlarini uygulamaniz lazim. İnanin vereceginiz para deve de kulak, vereceginiz para tertemiz, dolu dolu nefesinizin, mis kokan ellerinizin yaninda hicbirsey.

    İradenin vs nin yalama olmasi dogru bir endise, kendinize olan guveninizi yitirmeniz basari sansinizi degil ama birakma isteginizi kirabilir. Bu pislik oyle lanetki 100 defa da geri donseniz, yine birakmak istiyorum dersiniz ama siz yinede birak-basla dongusune girmeyin.

    Sigaraya yeniden donusleriniz, sigara hakkinda bilincli olmadiginizi gosteriyor. Yasadiginiz tecrubeler ise ayni hataya yeniden dusmeyeceginizi, bence oldukca sanslisiniz. Siz herkesin yaptiklarini, belki fazlasini yapmissiniz, yani bundan sonra bir tane daha icsem ne olacak ki, nargile icsem sorun olur mu vb seyler demeyeceksiniz. :)
    Arkadasim sigarayi birakma gunun geldiginde bicak gibi kesip atacaksin.
    Ne nargile ne baska bir sey kullanmayacaksin.
    Birakinca aklin sana oyunlar oynar, bunlari yasamissin iste, bunlara kanmamaktan ziyade, aklini, nefsini neyin dogru oldugu konusunda egiteceksin. Bunu basarirsan o seytan gelip seni mesgul etmez.
    Sigara omurluk bur mucadeledir, hep tetikte olacaksin, en azindan 200 e dogru fikrim bu.
    Arkadas cevrene dikkat et, sigara icenlerden uzak dur, bu zikkima hepimiz ozenti ile basladik. İcen arkadaslarini ve cevredeki insanlari gordukce ozenti istegi dogabilir degil dogar, birde derdin sikintin varsa ikisi birden adami kasar.

    Ailevi, ozel, is hayati , kisisel konularda ciddi sikintilar yasiyorum, buna ragmen direniyorum. Seninde bir suru sorunun olacak maalesef ama simdiden bil ki sigara hic bir sorununu cozmeyecek.

    Sigarasiz hayatin keyfini tat, kazandiklarini dusun, tekrarla.

    Konuyu takip edersen destek bulursun, moral bulursun, destek bulursun.

    Bol bol su ic, sigara istegi olursa soda ic, naneli seker kullan vs.

    Sadece sigara ile kalmadin, saglikli yasami hayatina tasi, spor yap, yesil ye, saglikli ol yani.

    En onemlisi yeni aliskanliklar, hobiler edin.

    Sigara maalesef bir ise yaramiyor dostum. ;)








    Orijinalden alıntı: delteo

    (Champix'in 20. günü/Sigarasız 12. gün)

    Merhabalar,

    Daha önceki postlarımı 120. sayfada bulabilirsiniz. ''Sigarayı bırakınca daha sık ve ayrıntılı yazacağım'' demiştim ama 12 gündür hiçbir şey yazamadım. Yazacak pek de bir şey yok çünkü. İlaç nikotin yoksunluğunu son derece etkin bir şekilde engelliyor. O kadar ki, sigaranın hayatınızdan çıktığını anlamıyorsunuz bile. Dolayısıyla pek yazacak bir şey de kalmıyor.

    Sigarayı ilaçsız bıraktığımda çektiğim sıkıntıları bir ara anlatacağım. Şimdi başka bir konuya değinmek istiyorum. Sigarayı bırakınca elini nereye koyacağını bilememek (ben bu sorunu tespihle çözmüştüm), bir şeyler yeme/içme/duman çekme isteği (kısaca oral fixation diyebiliriz), önemli bir işe başlamadan önce özgüvenini toplamak için sigara içme gereksinimi gibi bütün önemli sorunların nikotin kaynaklı olduğunu fark edip oldukça şaşırdım.

    Sigarayı bıraktığımdan beri tespihimi elime almadığım gibi, böyle bir ihtiyaç da hissetmiyorum. Naneli şekere el sürmüyorum. Kendime güveniyorum, ilaçsız bıraktığımda yaşadığım aptallaşma hissi yok. Aklım gayet yerinde. (Hatta ilaç kullanan bazı arkadaşlarımın ''ağırlık (aptallık anlamında) yaptı mı?'' sorularına şaşırarak hayır yanıtı veriyorum) Ben bu tarz problemleri nikotin bağımlılığından değil uzun yıllardır sigara içmekten ve buna alışmış olmaktan kaynaklandığını sanıyordum.

    Bu 12 günde geleneksel olarak sigarayla özdeşleştirilen aklınıza gelebilecek her şeyi yaptım. (Alkol almak hariç, alkol kullanmıyorum) Her şeyi yaptım ve hiç zorlanmadım. Çoğu sefer sigara aklıma bile gelmedi. Sigara içilen ortamlardan kaçmadım. Sigara içenlerle dalga geçtim, onlar da benimle dalga geçti. Gün geçtikçe dalga geçecek şey bulmakta zorlanmaya başlıyorlar, çünkü hala yeniden içmeye başlamadım, sinirli ya da gergin değilim ve bu onların ezberini bozuyor Bu arada, sözü açılmışken, hiçbir şekilde agresyon sorunu yaşamadım, hatta normalden daha sakinim. İlk üç gün haricinde de huzursuzluk (=restlessness) yaşamadım.

    Canım sigara çekti mi? Elbette. Hala çekiyor mu? Elbette. Nikotin bağımlılığı öyle kolay atlatılmıyor. Ayrıca canımız pekçok zararlı şeyi çekiyor ama sağlığımızı düşünerek yapmıyoruz değil mi?

    İki kez çok zorlandım bu 12 gün içinde. Birincisinde o kadar yoğun bir sigara içme isteği duydum ki ilacın akşam dozunu yarım saat erken almak zorunda kaldım. Diğerinde ise bir şarkı dinliyordum -ve o şarkıyı dinlediğimde hep sigara içerdim- ve canım gerçekten de bir sigara içmek istedi. Elbette içsem mi diye aklımdan bile geçirmedim. Yine de içemediğim için üzülmedim desem yalan olur

    Son olarak ilacın yan etkilerine değineyim. Fazla uyuma sorunum birkaç gün sürdü ve normale döndü. Belki de ilaçtan değil yoksunluk sendromundan olmuştu, bilemiyorum. Şu an sadece normalden daha ilginç rüyalar görüyorum ve mide bulantısı yaşıyorum. Daha önce mide bulantılarımın tüm güne yayılan hafif bulantılar olduğundan söz etmiştim, tam doza geçtiğimden beri durum tam tersine döndü. Artık her dozu almamı müteakip 15-20 dakika boyunca eğer ilacı aç karnına almışsam orta-sert (nadiren çok sert) bulantılar yaşıyorum. Eğer tok karnına almışsam (ki bunu pek yapabildiğim söylenemez) mide bulantısı yaşamıyorum.

    Bir daha ne zaman yazarım bilmiyorum. Belki de hiç yazmam Günler birbirinin aynı çünkü. Belki sormak istediğiniz bir şey olursa cevaplarım, o kadar.

    Yeniden görüşmek üzere.



    Orijinalden alıntı: Panthér

    Orijinalden alıntı: Ocean Mist

    Orijinalden alıntı: Panthér

    18 yıl siğara içtim, 6-7 aylık bırakma sürecinden sonra 10 senedir içmiyorum.

    Siğara içtiğimi bile unuttum gitti...

    Maşallah tebrikler.
    Ne ile bıraktınız?

    Sigarayı nasıl unuttunuz? Zira şimdi çevrede onlarca insan, bıraktık ama kokusu burnumda, ölüyorum bitiyorum, vs vs diyor, sizin unutmanızı sağlayan, eskiye özlem duydurmayan şey neydi?


    Kendi özgür iradem ile bıraktım...

    İlk önce kendime "bu içtiğim pis şeyi bırakmam gerek" telkininde bulundum. Bu bir süre devam etti...

    Sonra içmemeyi denedim, zor bir süreç. Bıraktım-/içtim/bıraktım/otlandım/içtim/bıraktım/siğara değiştirdim/bıraktım/otlandım -süreer gider-

    Yaklaşık 5-6 ay devam etti. Sonra ne zamanlar siğarayı fazla içtiğime dikkat ettim.
    *Sinirlenince,
    *Sevinince,
    *Rakı masasında,
    *Yemekten hemen sonra,
    *Kahve, çay dan sonra
    *hararetli sohbetlerde.....

    Bunları her yaptığımda "yak bi siğara" durumundan vazgeçtim, içmek için biraz süre geçmesini bekledim ve zamanla süreyi uzattım...

    Bu her bahane de siğara içme işini bırakıp, kendimi daha çok bırakmaya odakladım. Bir gün bir baktım, siğara istemiyorum. 2-3 derken, birde
    baktım hiç içmemeye başladım. O dönem geldiğinde, bıçak gibi kesti attı. Vücut tamamen içmemeye ve temizlenmeye odaklandı, unuttu gitti...

    O geçen sancılı 7-8 ay sonunda, herşey bir anda bitti. Sanki bir çizgi vardı, bende o çizgiye ulaştım ve adım attım.
    Şimdi siğara içmeyi bırakın, önce de dediğim gibi "daha önce içtiğimi bile unuttum".

    Kişinin kendini motive etmesi ve şartlandırması çok önemli bir durum. İkinci önemli etken ise, "gerçekten istemek".....

    -İstersem hemen bırakırım
    -Bırakmak istemiyorum
    -Dudak tiryakisiyim
    -Çok içmiyorum zaten

    hepsi kişinin kendini kandırmasından başka birşey değil...

    "Kokusu burnumda tütüyor yada ölüyorum/bitiyorum" dan ziyade " Bu şeyi nasıl da içmişim, iyi ki bıraktım" demek bırakan kişi için daha
    doğru bir yaklaşım olacaktır. İnanın, hiç böyle bir özlem içerikli kelime kullanmadım. Belki ilk dönemlerde aklımdan geçse de, bunu dış
    vurmadım, belirtmedim. Bu bile motivasyonu bozabilecek bir şey. Yani! "kişinin kendine pişmanlığını itiraf etmesi" tekrar başlama dönemine
    geçme isteği ve geçiş bölgesinin en önemli çizgisi........


    Kendim siğara içmeye başladım - Kendim siğara içmeyi bıraktım

    Bence, gerçekten isteyen herkes yapabilir...
    Evet zor, kişiye göre zorluk dereceleri var. Ama yapan yapıyor ise, demek ki yapılmaması imkansız bir durum değil.

    Kolay gelsin.






    Orijinalden alıntı: Ocean Mist

    Geldik ikinci adıma;

    Sigarayı ait olduğu yere gönderiyoruz. Artık hayatımızda sigara veya sigarayı bırakmalıyım amacı yerini daha ileri adımlara bırakacak. Bu da bir anlamda odağımızı başka bir yere vermemize neden olacak. Bana göre odaklanmamız yıllarca sigarayı bırakmak olmamalı, aksine onu ait olduğu yere gönderip unutmak lazım.

    Tabi bu ikinci adımdır, bu adıma geçmek için ilk adımı tamamlamanız gerekmektedir.

    Bu adımlar neler? Bunlara Sağlıklı Yaşam Hareketi Diyoruz. (bunu ben uyduruyorum tabi, böyle bir kavram yok esasında)

    Sağlıklı Beslenme; Bu konuda araştırmaya başladım,diyet konusunda bilgi sahibi olanlar varsa onlarda destek olabilir.

    1- Gerek sigarayı bırakma sonucu alınan kilolar, gerekse dengesiz beslenme nedeniyle obez hale gelmemiz, çağın en büyük hastalıklarından birisidir, alınan fazla kilo yürüme esnasında bile insanı rahatsız eder, sürekli sırtınıza 20 kiloluk bir yük taşıdığınızı düşünün, buna ayaklar da, bel' de, sağlığınızda isyan eder.
    2- Bugün araştırmalar sonucunda bel çevresindeki kalınlaşmanın pek çok hastalığa davetiye çıkardığını görmekteyiz.
    3- Bir beslenme alışkanlığına sahip olmayan bizler, doyana kadar yeme sınırını çoktan aştık, kararında bırakmayı, ara öğünleri, doğru beslenme alışkanlıklarını bir türlü anlayamadık.
    4- Alkol alımı diğer önemli noktalardan birisi,başlarda masum görünen bu eylem,gitgide alışkanlığa, haftada bir, 3 günde bir gibi bağımlılığa dönmektedir. Özellikle sigarayı bırakan bizler, zaman zaman çıkışı alkolde görmekteyiz.
    4-Bütün bunların sonucunda sistemlerimiz zarar görmektedir.


    ODAK NOKTAMIZI ARTIK SAĞLIKLI YAŞAMA ÇEVİRİYORUZ.

    Sadece sigarayı bırakmak yeterli değil, bunu sağlıklı yaşam hareketinin bir adımı olarak görmemiz ve diğer adımları da gerçekleştirebilmemiz lazım.


    İlk olarak KİLO VERME konusuna eğilelim derim, hem aldığımız fazla kiloları verelim, hemde ideal boy/kilo oranını yakalayalım.
    Aşağıdaki linkten ideal kilonuzu hesaplayabilirsiniz, daha iyi sitelerde vardır elbet.
    http://www.taylankumeli.com/ideal_kilo.asp


    Peki bunun için ne yapmalıyız?

    Arkadaşlar, doktora gitmeyin demiyorum ama insan önce kendisinin doktoru olmalı.

    - Şeker, Tuz, Un , insanın bilinçsiz tüketim sonunda en büyük 3 düşmanı. Bu 3 gıdayı hayatımızdan atalım arkadaşlar. İşte bende tam şuan bu noktadayım, 3 öğündür yemeğimde ekmek kullanmadım.
    - Şeker ve Tuz ' u ise an itibariyle kısıtlıyorum.

    178/85 ölçülerim ve 15 kilo fazlam var, ilk hedefim 80 kiloya düşmek.

    Şuan için bir diyet planım yok, doktora gitmeyi düşünüyorum bakalım veya kendime uygun bir diyet bulursam.


    Bu noktadan sonra herkesin katkılarını bekliyorum.


    http://bilheal.bilkent.edu.tr/aykonu/Ay2003/June03/sagliklibeslenme.html
    https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/beslenmehareket-anasayfaindex.php?lang=tr&page=112




    Orijinalden alıntı: Ocean Mist

    Orijinalden alıntı: l0stc0ntr0l

    Üzgünüm ama, keyifsizlik bende de var. Sanırım olay da şu:
    Ben dertten kederden değil, zevk için sigara içen biriydim, yaptığım her güzel işte sigara içerken hatırlıyorum kendimi, o yüzden sigara içmediğim anlarda da mutsuzmuşum gibi geliyor.
    Kafanın oynadığı oyunlar bunlar, geçecektir muhakkak.
    İçmiyorum epeydir, uzun süreden beri ilk kez telefondaki programa baktım şimdi, 158 gün olmuş.
    Hala ilk günkü gibi dikkatli olmam gerektiğini hissediyorum.
    Arada zorlanıyorum.
    Ama içmiyorum.
    Allah yardımcısı olsun herkesin.


    209. gün itibariyle.

    Yaşadığım özel-ailevi vs sıkıntılarım oldu, alkol bile almama rağmen sigaraya bulaşmadım aklıma da gelmedi değil.

    MUTSUZLUK ANINDA SİGARA; Kendimizi yıllardır bu şekilde programlamışız, artık doğal davranışa, alışkanlığa dönüşmüş ve şimdi sigarayı bırakınca kesip atmışız bu alışkanlığı.
    Esasen şuan mutluluk-sigara ilişkisini yaşamanız güzel, zira şuan aklınız/nefsiniz ile tartışıyorsunuz, en basitinden ' sigaranın mutlu anlarıma bir faydası yok aksine zararı var' tezinizi savunuyorsunuz. Eğer kazanırsanız sigaraya karşı bir kale daha alacaksınız ve muhtemelen bir daha ki mutluluklarınızda bu his olmayacak.

    Şöyle düşünün;
    Siz, sigaraya bağlı, yapışmış, bütünleşmiş halde ki psikolojinizi sigaradan koparmak için çekiyorsunuz. Sigaradan parça parça kopuyorsunuz, işte bu da son kalan parçalardan birisi, o bağ koptuktan sonra sigara içmemiş biri gibi olmak çok yakın.


    MUTSUZLUK ANINDA SİGARA; Yukarıdaki şeyler bu başlık içinde geçerlidir, bilinçlenirseniz yanlışların üstüne basıp yerine doğru şeyleri koyarsınız, yok, bilinçsizce bırakırsanız her engelde tökezlersiniz.


    Ve bu en basitinden aklınızın oyunlarından birisi, savunması 'sigara içerken çok mutluydum, mutluyken sigara içerken çok keyif alıyordum' amaç: sizin sigara içmeniz.

    Sağlıklı hayatlar.


    Orijinalden alıntı: forsa

    kingman29
    Yaşadıklarını bire bir yaşadım..
    ilk bırakmam 50 linci sayfalarda var .. özetleyeyim örnek olsun
    kesinlik le sigara içmeyeceksin dedi doktor nedeni kronik astım olmuştum ve rapor ile astım ileçlarını alıyordum hiç para ödemiyordum ilaçlara raporum vardı.. ayda bir 400 tl tutarındaki ilaçları rapor ile alıyor ve sigaraya devam ediyordum..
    ilaca başladım 10 günsonra sigarayı bıraktım 2 ay sonra babam öldü sigara hiç aklıma bile gelmedi 6 ay sonra sigara içenleri görünce içim eriyordu üzülüyordum halerine .. sigarayı bırakırsam sırfır araba alıcagım diye söz verdim kendime 2012 sonunda arabayı alma arefesinde ver lan bir sigara bide ben içeyim dedim kardeşime evraklarda sorun cıktı Eskişehire gitmem gerekti kardaşim ile bindik arabaya verlan bi sigara da ben içeyim yolun yarısı oldu 3 dal sigara içtik verlan bisigara daha kardeşim kaldırdı paketi camdan atı
    -- oglum niye atın
    --içme abi sen iç miyorsun yiyorsun abi
    neyse benzinciye geldik gitim bir paket sigara aldım biradere üzüldüm atı diye sigarayı . koydum cebime biraz gitik
    ---yaklan bisigara dedim
    -- abi neyaptınsen ben sigara almadım başlarsın diye korkumdan sen sigara lamışsın
    Ertesi gün işler yolunda gitmiyor du Eskişehirdeyim gitim bir paket daha aldım işleri halletik
    istanbula geldik
    bu sefer işyerinde
    --- Ulan miletden istenirmi al bi paket koy cekmeceye canın isteyince icersin
    işyerinde içmeler akşam üstü eve gitmeden resmen banyo yapıyordum lavaboda
    Bir gün unutum banyo yapmayı
    Eşim ömründe sigara içmiş degil .
    --sen sigara içiyorsun
    --ara sıra canım çekince içiyorum
    -- sen bir iki derken yine üç pakete cıkarsın devamet bakalım başına ne gelecek
    cok geçmedi 1 paketi buldum 1.5 paketi buldum
    Aşırı derecede yorgunluk yapıyor miskin bitkin bir hal veriyor.. Hiç bir iş yapmak istemiyorsunuz mesela
    o bıraktıgım bir senin 2 ayı hariç yorulmak nedir bilmiyordum 12 de yatıp 6 tıda zımba gibi kalkıyordum la şimdi 10 12 saat uyuyayım yine yorgun kalkıyorum sanki gece ruhum uyurken bedenim kazmaile sabaha kadar çalışıyor.. küçücük seyleri aklımda tasarlayamıyorum sigara yakınca tasarlayacagımı çarpıp bölecegimi
    sanıyorum fakat nafile.. hesap makinesini bir köşeye atmıştım şimdi masamda duruyor..
    eşim ile bir kavga etik.. enson lafı Eger sigara yüzündan ölürsen hakımı helal etmem oldu..
    dün ilacı tekrar aldım..
    bu arada kendime okadar güveniyordum ki bikere bıraktım ya cocuk oyuncagı olmuştu .. Bana karış mayın ben neyaptıgımı biliyorum diyordum..
    Bi bok bildigin yok oğlum diyorum kendime..
    Ne olur kimse eleştiri getirmesin..
    Sigaranın oyuncak olmadıgını hele bir sitresden kurtulma aracı olmadıgını unutmayın unutmayalım..
    bir ot insanı bukadarmı bagımlı yapar .. Yapar kardeşim çünki bir nevi uguşturucu bagımlısı oluyoruz..
    okuyarak zaman ayırdıgınız için teşekür ederim..Argo kelimelerim için kusura bakmayın..
    Saygılarım ile...


    Orijinalden alıntı: Ocean Mist

    Orijinalden alıntı: dygege

    Merhaba;

    Ben foruma yeni üye oldum...13 yıldır günde yaklaşık 1 paket sigara içiyorum...Bazen arkadaş ortamında fazlası oluyor eksiği olmuyor...Sigarayı çok uzun zamandır bırakmak istiyorum bazen kendimden tiksiniyorum kokusundan nefret ediyorum ama herşeye rağmen içmeye devam ediyordum...
    Bu arada evliyim ve bir oğlum var..Eşim sigara kullanmıyor..Anlayacağınız evde iğrenç kokan tek insan benim..Her daim evde benden rahatsız olurlar..Çünkü ben kaçarım balkona ya da mutfağa ordan bile bütün evi kokutmaya yeterim..Sigara içerken oğlum yanıma gelir git oğlum ben geliyorum şimdi derim o da öf hep sigara içiyorsun dediğinde içim acır ama devam ederim...
    Neyse bir gün yine mutfakta sigara içtim ve yeniden mutfağa girdiğimde midem kalktı geri çıktım..Kendi kendime dedim ki ben bunu hissediyorsam kimbilir oğlum ve eşim ne hissediyordu...Kendi kendime konuştum resmen deliler gibi...Sonra bu forumu gördüm...Champix ile bu sayede tanıştım...Ve gidip eczaneden almaya karar verdim..Bu arada kimseye söylemedim..Sonra yeniden başlarsam rezil olmamak için...

    13 eylül cuma günü ilaca başladım...Kendime sigarayı bırakma günü olarak 10.günü belirledim...Ve bugün ilk sigarasız günüm arkadaşlar....

    10 gün nasıl geçti derseniz ilk günler nerdeyse hiç birşey farketmedim...4.gün ve sonrasında sigara yarı yarıya azaldı ama ben farketmeden diyemem çünkü kendi irademi zorladığımı söylemem lazım..Yani hani hiç farketmeden azaltmışım diyemem ben..Saat saydım kaç saattir içmediğim falan hep aklımdaydı...
    Yan etkisi olarak çok nadir bir mide bulantısı yaşadım ama diğer arkadaşlarında dediği gibi tok karnına içildiğinde sorun yaratmıyor....
    Sadece derin rüyalar gördüm ama onlarda beni rahatsız etmedi genel anlamda güzel rüyalardı...
    Neyse...Bugün sigarasız 1.günüm arkadaşlar.....Kolay geçmedi malesef...Gün içinde çiğnediğim sakızın haddi hesabı yok...Uzun yıllar sonra öğlen uykusuna yattım sigarasız zaman geçsin diye..Kahvenin yanında sigara yoktu,yemekten sonra yoktu..Ve sanki hayattan zevk almadığımı hissettim...

    Bilmiyorum ben bu işi başaracakmıyım...Ama bunun için çabalayacağıma emin olabilirsiniz..Umarım aylar sonra arkadaşlar ben bu işi başardım yazabilirim buraya...

    Rabbim sigara bırakma yolunda herkese irade ve güç versin..Bu beladan hepimizi kurtarsın....

    Sağlıcakla Kalın....



    Hocam öncelikle şunu söyleyim, daha doğrusu bunu sigara içen herkese söyleyim; sabahın köründe herkes uyurken içilen sigara, ev ahalisini, annenizi, karınızı, bebeğinizi uykusundan uyandıracak denli kuvetli, o kadar iğrenç ki mide bulandırıcı. işte biz bu mide bulandırıcı kanser yapıcı maddeyi içimize çekiyoruz, komik olan bu rezillik ile mutlu olmaya çalışıyoruz. Şimdi anladınız mı ne büyük bir iş başardığımızı ?

    Aramıza katılmanıza çok ama çok sevindik.
    Size yön verecek pek çok mesaj var konu içinde, okudukça kendinizi iyi hissedersiniz, kriz anında okuyun, yardım isteyin, her türlü desteği veririz.

    Öncelikle bu konunun ilk mesajında çok faydalı kullanıcı yorumlarına yer verdim kesinlikle okuyun.

    Sigara bırakma serüveninizi burada tüm detayları ile aktarın, yazın , çizin.

    En azından bir devam paketi daha kullanın derim, önerilen 2 devam paketi biliyorsunuz. Tabi bu birazda kişiye göre değişiyor, ben 5. günü bıraktım sigararayı ve devam paketi almadım hiç ama önermem.

    İlaç sigarayı bıraktırmıyor, ileriki günlerde yaşayacağınız sayılı krizlerle mücadele edecek, savaşacak olan sizsiniz.

    Şuan önünüzde dağlık bir yol var, engebeli, bozuk, yüksek iniş ve çıkışları olan bir yol, zorlukları aştıkça diğer engelleri aşmak için daha güçleneceksiniz, yürüdükçe kendinize olan güveniniz artacak ve bir müddet sonra, 100 gün diyelim, o yollar sizin için oldukça kolay bir hale gelecek, sonra asffalta ulaşacaksınız.

    Asla vazgeçmeyin, krizler sayılı ve geçici, siz güçlendikçe sigara küçülecek, acınacası bir yaratık haline gelecek ve sonra onu süpürüp atacaksınız içinizden, et tırnaktan ayrılır gibi parçalanacak bağlarınız, işte o zaman özgürsünüz.

    Sadece sigarayı neden bıraktığınızı, sigaranın ne olduğunu, neden içtiğinizi, verdiği zararı, kendimizi nasıl kandırdığımızı bilin. Bırakma döneminde, psikolojiniz, vücudunuz, aklınız sizi kandırmaya çalışacak, sigara iç, iyidir, vs diyecek bunlara kandığınız an işiniz biter. Size sigara iç diyen her ses kötülüğünüzü istiyordur, o sizin düşmanınızdır.

    Onunla savaşın, onu eğitin, yıllardır kendimizi nasıl kandırdık (yemekten sonra iyi, kafa yapıyor vs vs) biliyoruz, şimdi yanlışların yerine doğruları koyun, beyninize, psikolojinize, nefsinize koz vermeyin, çünkü onlar en ufak bir şeyi sizin için kulllanacaktır.
    Aklınızı, nefsinizi, içsesinizi ... Bunları eğitirseniz, doğruları söylerseniz ne şimdi, nede 10 yıl sonra size sigara iç demeyecek, aksine zararlı olduğunu ifade edecek.
    Olay bu kadar basit.

    Sigarayı bırakmak için sigara bırakmayın.

    Sağlıklı Yaşam Hareketine katılın...




    Orijinalden alıntı: Ocean Mist

    Orijinalden alıntı: hasanoz581

    evet kullancağım inşallah yarın alacağım, gerçi eczacı ekim ayında sağlık bakanlığı verecek dedi ama ben garanti olsun diye alacağım, çünkü işi şansa bırakıp sigaraya yenilmek istemiyorum,
    ayrıca ocean mist arkadaş gerçekten sigarayı bırakmak isteyenlere yardımcı oluyorsun forumu takip ettiğim kadarıyla, teşekkür ederim kendi adıma.


    Doğru yaparsınız.
    Rica ederim, acı gerçeği görmek lazım, sigara içmesende ölürsün ama sigara ağrılı acılı bir ölüme neden olur ve şıp diye değil sürüne sürüne ölürsün. Kolun kesilir, bacağın kesilir, boğazını delerler, envai çeşit kanser olursun, dünya para harcarsın, anneni, kardeşini, eşini, yavrunu zehirlersin, ne için? Kim sigara içtiği için büyük bir zevk alır veya kim sigara içtiği için kendi ile gurur duyar?
    Yani feda ettiğin şeyler karşısında en ufak bir kazancın bile yok, hani insan birşeyler kaybetmeyi göze alır (ki bu kesinlike sağlık değildir) ama getirisi yüksektir, sigara ve zararları konusunda insanın kazandığı hiçbirşey yok.
    Dumana esir olmuş, gözlerinin feri sönmüş, sürekli bir sigara yakıp hayata tutunmaya çalışan bir hayat.

    Hergün yaşanan ölümleri okuyoruz, kalp krizi, beyin kanaması, kanser vs, sigara kaynaklı bu ölümler için kimse sigaradan öldü ifadesini kullanmıyor, gerçek gizleniyor.

    Dünya genelinde günde 13 bin insan sigara yüzünden ölüyor.

    Bir kişinin bile hayatını değiştirmesine yardımcı olabilirsem, yukarıdaki senaryoları insandan uzak tutabilisem ne mutlu bana, işte benim amacım bu, o yüzden herkese yardım edeceğim bırakma konusunda.

    Deniz yıldızı hesabı.


    Orijinalden alıntı: l0stc0ntr0l

    Orijinalden alıntı: yenifırsatlar

    4. Gün:

    (11 Ekim 2013 saat 11:20 itibariyle güncelleme)

    3. günü toplamda 7 adet sigarayla kapattıktan sonra, 4. güne merhaba dedik. Bugün sabah ve akşam iki doza başlamanın en derin heyecanı ve merakı içindeyim. Saat 10 da ilk sigaramı içtim. Öğle yemeğine kadar içmeyeceğim. İkinciyi de o zaman yakarız. İlacın bende yarattığı herhangi bir fiziksel sıkıntı yok.

    Yaşasın sigaradan kurtulacak tam bağımsız vücudum...

    Hadi görüşürüz...




    hocam heyecanla takip ediyorum, kolay gelsin... Bu günlerinizin keyfini çıkarın.

    (benden ufak bir tavsiye, içmek istiyorsanız tutmayın zorlamayın kendinizi ve için, böylece vücut ve reseptörler, normal zamandaki nikotin ihtiyacını ve tüketiminizi belirleyip ona göre kendi eşikdeğerini ayarlayabilsin)



    Orijinalden alıntı: Ocean Mist

    Orijinalden alıntı: l0stc0ntr0l

    Öncelikle:
    Rüyaların HD olma kısmını ben de çok yaşamadım, ama normalde görmediğim kadar çok rüya gördüm başlarda. Belki de insanlara bu HD gibi geliyordur, çünkü rüya görmeye alışık değildim sigara içen biri olarak.

    Bu arada sigara içerken uyanır ama kafamı yastıktan kaldıramazdım,baş ağrısı gibi ama daha değişik bir his olurdu uykuyla aramda.Şimdi daha çok uyuyorum, uyanmakta zorluk bile çekiyorum (ama olsun). not edeyim buraya da...


    Epeydir birşeyler yazmak istiyordum buraya. Hazır bir 15 dakikam varken düşüne taşına yazayım. (Dün başlamıştım bugün devam ediyorum)
    Şimdi telefona baktım da, sigarayı bırakalı 196 gün 18 saat olmuş :) Artık sayılmıyor bu arada soran olursa, sanırım üç aydan sonra artık hesabı bıraktım. 100ü devirmek güzel bir sınır olabilir, 100den sonra saymamak yani.

    Bırakırkenki (yani ilacı almaya karar verdiğim zamanki) düşüncelerimi hatırladım şimdi buralara bakınca, içimden "ya, şu ilaç işe yaramasa da ben de elimden geleni yaptım diyerek kurtulsam şu sigarayı bırakma fikrinden" diye düşünerek girdim ne yalan söyleyeyim. Çünkü bana o zamanlar inanılmaz çok sinir bozucu gelen "ciğerler şöyle kötü damarlar böyle kötü oluyor,aman içersen ölürsün" gibi şeyler etki etmeyi bırak ters tepiyordu. Motivasyonum yoktu aslında, kızım olacaktı ama o zaman bunun ne demek olduğunu da bilemediğimden çok da önemli gelmemişti bana ne yalan söyleyeyim. hem babam ben doğduğumda bırakmış mıydı sanki sigarayı? ben de bırakmasam birşey olmazdı sanki.

    neyse, öncelikle anlık bir kararla bir hastaneden yardım istemeye gittim, "ooo durumun feci hemen bırakmalısın, terapi vs" dedi, ki muhtemelen insanların %95'inde bu böyle gelişiyor, ancak bende terapinin işe yaramayacağını biliyordum, daha çok sinirim bozularak hastaneden ayrıldım.

    hep dediğim şey, bir gece yarısı nöbetçi eczaneden ilacı anlık bir kararla almasam daha sallar dururdum da zaten. ya, anlatamıyordum kimseye arkadaşım, bu lanet mereti seviyordum ben (bu lanet meret de çok yalanmış ha bu arada, nereyse 200 gün sonra bunu demek komik belki ama muhtemelen siz de siz de böyle diyorsunuz seviyorum diye filan da ne yazık ki öyle değil, yine de ben demeyim, siz duymayın bunu, seviyorum diyin kandırın kendinizi, ben çok kandırdım öyle, ama yalan bu sigara sevgisi filan, neyse konudan kopmayım)

    o yüzden champix adlı ilacı anlık bir kararla aldım, yine de isteksiz olduğumdan 14.gün olarak karar verdim bırakma günümü, ve 11.günde bıraktım.


    1) İlacın etkisi herkeste farklı, kimisi tadını bozduğunu söylüyor, kimisi hiç işe yaramadığını, bana kağıt içiyormuşum gibi geldi, ya da gripken sigara içmeye çalışıyormuşum gibi geldi, ya da (@yeni fırsatlar adlı arkadaşın çok güzel tanımıyla)"hani sigara bir yerinden kırılmıştır farkında olmadan, çeker çeker tam içinize alamazsınız ya dumanı, aynen tüm sigaralarım öyleydi."

    2) rüya gördüm bol bol, sonra azalıyor, rüyaların değerini bilin :) HD değildi, ama eğlenceli rüyalardı, ince detaylı, normalde düşünmeyeceğim kadar ayrıntıları olan rüyalar.

    3)Hiç ağız yaram çıkmadı, hiç balgam olmadı. Çok rahat geçti.

    4) Dikkat dağınıklığım had safhada, hiçbirşeye odaklanamaz oldum, cümle bile kuramıyorum bazen, bölük pörçük konuşuyorum, bir süre sonra geçeceğini varsayıyorum.

    Asıl bahsetmek istediğim, herkesin dert yandığı hayattan zevk alamama meselesi:

    Yalan yok, ben kendimi inanılmaz mutsuz hissediyorum aslında :) Mutsuz olacak birşey yok farkındayım, ve inanın hayatım daha da güzelleşti, ama mutsuz oluyorum, eşim de kızıyor bu durumuma, da bilemiyorum, çok anlamsız böyle birşey hissetmem, kabul, ama öyle.

    İyice düşündüğümde bunun sigara ile de alakalı olmadığını farkettim diyebilirim. Bu tamamen benim kendi iç dünyamla alakalı. Kendi mutsuzluğumu sigarasızlığa yıkıyorum. Kendime güvensiz olduğumu farkettim mesela, zaten kafamı artık hiç toparlayamıyorum, cümle filan da kuramayınca iyice aptal gibi hissediyorum kendimi, bunu da böyle yansıtmaya çalışıyorum. Yani sorun sigara bırakma değil, sorun insanın kendisinin değişmesi, yavaş yavaş alışacağımı ümit ediyorum, yapacak birşey yok. geçecektir herhalde.

    Bir de ben inatçı bir adamım biraz, yenilik değişikliklere direnç gösteriyorum genellikle. sigarayı bıraktıktan sonra yeşillik yemeye başlamadım, spor da yapmadım hiç, olmadı. bırakma amacım sağlıklı olmak da değildi aslında :D hele bir de yemeklerin tadını almaya başlayınca valla kimse kusura bakmasın boğazımı da kısamam :)

    Son olarak da telefonuma yapışık yaşamaya başladım, el alışkanlığı, eşim çok kızıyor bu duruma, farkettim ki sigara içmek istediğim zamanlar kendime ayırmak istediğim zamanlar oluyordu aynı zamanda. sigara içmeyi bıraktıktan sonra o dünyadan 5 dakikalık kaçışlar da kayboluyor, belki onun etkisidir bunlar. ben hala bunu çözemedim, eskiden şu lanet meredi yakıp 5 dakika sadece bir konuyu düşünebilirken, şimdi o vakit yok, işleri nasıl hallediyoruz bilemedim. insan "ya hanım ben bi 5 dakika düşünüp geleyim böyle boş boş oturayım" filan denmiyor. nasıl yapacağımız konusunda birileri bana bir akıl fikir verirse sevinirim.

    neyse, şimdilik bu kadar. görüşmek üzere.


    Sigara hakkında bilinçli olmak, vücudunuzun vereceği tepkileri bilmek ve önlem almak çok önemli.

    Mutsuzluğun teşhisini koymuşsunuz bence doğru karar, kişi iç dünyasındaki sıkıntıları sigaraya bağlaması aklımızın bize oyunlarından bir tanesi, buradan şu anlaşılıyor ki, sigara hala ortaya çıkmak için fırsat kolluyor.

    Nasıl ki hastalık, bağışıklığın çökmesini fırsat bilerek ortaya çıkıyorsa , sigarada psikolojideki dalgalanmaları kullanarak ortaya çıkmaya çalışıyor. Bu da pencereleri, boşlukları, delikleri tamamen kapatmadığınız anlamına geliyor.

    Buna ne diyelim, bilmiyorum, insan aklının sınırı yok, kendi aklınızla mücadele ettiğiniz için neler yapabileceğini kestirmek çok güç ama şöyle bir ipucu var, eğer içinizde birşey size, mutluluk veya mutsuzluğun, dikkatsizlik veya keyifsizliğin nedeni olarak SİGARA' yı işaret ediyorsa bilinki o sizi kandırmaya çalışan aklınız, nefsiniz, psikolojiniz ve adı her neysedir. Adını koyarsanız sanırım başa çıkması da daha kolaydır.

    Yerine koyma yoluna gidiyor insan, ayda yılda bir alkol alırdım mesela ama sigaradan sonra haftalık almaya başladım. Zira beynimi şu fikirle uyuşturmuştum, sigara iyi geliyor, rahatlatıyor vs. İçkiye yöneldiğim zaman ise şöyle bir tepki ortaya çıkıyor, ohh kafa çok iyi, sigaranın yerine koyacak birşey buldum. Demek sigara böyle birşey, yani içkiden alınan etkiyide sigaraya yüklüyoruz bir taraftan. Ve sigararyı kafamızda güçlendiriyoruz.
    Neyseki alkol olayını bıraktım, çünkü koluna giren alkol seni yolun sonunda sigaraya teslim edecek ve sonra ikisi ile kanka olacaksın.

    Biz yıllardır bir şeyleri pekiştirdik, kural haline getirdik, 30 yıldır sigara içen bir insan şunu derse;

    - ''sigara odaklanmamı sağlıyor. ''

    çoğaltalım;

    ''sigara beni mutlu ediyor, keyiflendiriyor, öz güven veriyor, seksten sonra harika oluyor, kahve ile bira ile nefis gidiyor ... vs vs ''

    Sigarayı bıraktığında ''odaklanamıyorum'' , mutsuzum ... vs demesi normal.
    Zira bu adam 30 yıldır kendine sigaranın sözüm ona yararlarını tekrarlıyor. Bu tekrarlar, o kadar derinlere işliyor ki, şuan bile yaşıyorsunuz.
    Zararları anlatılan sigaranın hiçbir zararını söylemezken, kendisine yıllar boyunca sigaranın faydalarını (böyle bir şey asla yok) telkin ediyor.

    Başından beri yapılması gereken, kemikleştirdiği yanlışları kırmak olmalı, bunların sahteliği ortaya çıktığında, bunu kendimize yedirdiğimizde sanmıyorum ki, odaklanamıyorum, çünkü sigarayı bıraktım gibi birşey ortaya çıksın.

    Sigarayı bırakmak ciddiye alınmalı, gerekirse psikolojik destek alınmalı. Yukarıdaki gibi şeylerin yazdığı defteri silmek değil yırtıp atmak lazım. Kendi kendimizi, aklımızı, beynimizi, eğitmek, doğruyu göstermek lazım. Bunu yaparsanız yukarıdaki sorunlarıda yaşamazsınız, sigarayıda sonsuza kadar bırakırsınız.
    Diğer türlü sigaraya kısa veya uzun bir süre sonra başlarsınız ve aklınızda sürekli sigara ile ilgili soru işaretleri olur.

    Spor, sağlıklı yaşam, diş fırçalama, kısaca sağlıklı yaşam hareketinden bahsetmemin ana nedeni hayatınızın ortasında sigaranın yerleşmiş olması.(bırakmış olsanız bile )

    Biz ne yaptık, sigara ile nefis ile kendimiz ile bir savaşa girdik ve kazandık. Olması gereken sanırım yıllar boyu bu zaferi anmak değildir, çünkü bu şekilde ister istemez sigarayıda anıyoruz.
    Ben şunu öneriyorum; önünüze yeni hedefler koyun, birisi bittimi, yenileri, daha iyileri. Bu hedeflerle uğraşırken sigarayı bıraktığınızı filan hiç düşünmezsiniz, dolayısı ile unutmaya başlarsınız, daha önemlisi, sigara ait olduğu karanlığa gömülür.

    Kendimden örnek vermem gerekirse; sigarayı bıraktığımda 85 kiloya kadar çıkmıştım.

    Sonrasında kendime 75 kilo hedefini koydum, şimdi 80 kiloyum. Sigaramı, o da ne, aklımda yok, çünkü bir hedef için çalışıyorum, sigarayı düşünecek, sigarayı bıraktığım için kendimle gurur duyacak vaktim yok.

    Türk insanı kilolu bildiğimiz gibi, elinize 7,5 KG' lık bir ağırlık alın, bir süre sonra ağırlığı gerçekten sizi rahatsız eder ama bizler fazldan 15-20 kg' lık hastalık yapıcı yapları sırtımızda taşıyoruz, aslında kendimize eziyet ediyoruz. Verin kiloları, bakın nasıl kuş gibi oluyorsunuz, giyemediğiniz sevdiğiniz kıyafetleri yeniden giyin bakalım, özgüveniniz de tavan yapar.

    Yani sana önerim sigara konusunu artık kafandan at, fazla kilolarını vermeye çalış. Kemikleştirdiğin kurallarını çiğne.






    Orijinalden alıntı: Ocean Mist

    Orijinalden alıntı: u1076652

    merhaba,

    sigarayı bırakalı 50 kusur gun oldu; 2. paket ilacın sonlarındayım; bir suredir dozu yarıma indirdim o yuzden ilac planlanandan uzun surdu. hatta son bir haftadır gunde 2'yi de 1'e indirdim. yani su an sadece gunde 1 kez yarım ilac alıyorum. normal dozun 4'te 1'i'ne denk geliyor bu.

    3-5 gun sonra ilac bitecek, ben 3. paketi alsam mı diye dusunuyorum zira emin degilim kendimden. ilac olmadıgı zaman aynı konfor ve guvenle icmemeye devam edebilecek miyim bilmiyorum; sanki sigarayı bırakmanın ilk gunu gibi gelecek diye endise ediyorum. ama boyle gitmez illaki ilac yardımını bir sure sonra kesmek gerekiyor.

    neden endiseliyim cunku ilac zamanı yaklastıkca 1-2 saat kala sigara aklıma gelmeye baslıyor, ilacı ictikten sonra bu tarz bir konu kalmıyor; elimde ilac olmaz ise o an ne yapacagım hic emin degilim. tavsiyesi olan var mı?

    ilaca baslayacak veya yeni baslayanlara tavsiye; ilaca zaman tanıyın ve azıcık sabırlı olun; ilaca devam edilen sure boyunca sigara icilmiyor resmen.

    İlaç zamanı yaklaştıkça sigaranın aklınıza gelmesi psikolojik de olabilir, bu fikri silin bence.

    İlaca devam durumu kişiye bağlı, ben bir kutu ile bırakmış ve sıkıntılarını yaşamıştım. Elbette ilaç kullanımı sonunda sıkıntı yaşayabilirsiniz artık direksiyona siz geçeceksiniz, o yüzden belki ilk günler zorlanabilirsiniz.
    Sigarayı bırakmaya odaklanın, yeni hayata adapte olun, sigarayı bırakmakla elde ettiğiniz hayat kalitesini hatırlayın, tertemiz kokan ellerinizi bir koklayın ve sigara içmeli miyim diye sorun kendinize. Yukarıdaki başka bir arkadaşa yazdığım gibi, atlattığınız her kriz sizi güçlendirecektir, ilaçsız yürüdüğünüz günler arttıkça her şey daha da kolaylaşmaya başlayacak emin olun.
    Emin olun, bir gün sigara aklınıza hiç gelmeyecek, içme isteğiniz filan kalmayacak. Bu güne kadar inat edin, direnin.

    Sigara tıbbı olarak ciddi zararlar veriyor bildiğimiz gibi, yine sigara içilmeyen sürece kaybettiğimiz sağlığımızı geri almaya başlıyoruz.

    Fakat sigaranın tek zararı bu değil, psikolojik olarak, derinlere kök salmış bir şey sigara.
    Kimi zaman dost edindiğimiz (bizi kanser eden, öldüren bir dost)
    Kimi zaman mutluluk ve mutsuzluğumuzu paylaştığımız (güya)
    arkadaş sandığımız,
    sevdiğimizi söylediğimiz, (sigara içmemizi sağlayan nedenlerden birisi, sevgi olayı hikaye)
    alışkanlığımız (20 yıl boyunca kullandığınız bir şey otomatik olarak alışkanlık yaratır)
    vs vs vs

    Bugün sigarayı bıraktığınız zaman sağlığınızı geri kazanmak kolay ama hayat ağacınıza kazınmış sigarayı hayatımızdan çıkarmak zaman alıyor.

    Burada önemli olan, derinlere salınmış kökleri çıkarmak, sökmek.
    Kendimizi kandırdığımız tatlı yalanları silip yerine doğruları koymak.
    Bunu nasıl yaparsınız bilmem, benim önerim telkindir.

    Nedir?

    - Sigarayı seviyorum.
    - 50 gündür sigara içmiyorsunuz, şimdi bunun cevabını verin. Gerçekten seviyor muydunuz?

    - Sigara Arkadaş ve dostumdur.
    - 50 gündür o arkadaşınız yok ve sağlığınız yerine geliyor, tertemiz kokuyorsunuz, sağlıklısınız, paranız cebinizde, ailenizi zehirlemiyorsunuz, sanırım sigara dost veya arkadaş değildi dimi?

    - Sigara kafa yapıyor, iyi oluyor, yaşıyorum.
    - Siz 50 gündür sigara içmiyorsunuz, benimki 250' yi aşmış, başkaları yılları devirmiş. Evet sigara kafa yapıyor ama 2-3 dk' lık bir kafa bu ve seviye olarak 10 üzerinden 5 diyelim. Sigarasız bir hayat yaşayan bana göre şuan kafam müthiş, sınırsız ve seviyesi 10' un çok çok üstünde. Sizce?

    - Derdimi paylaşıyorum.
    - Sigaranın öyle bir özelliği olsa sanırım herkes içerdi veya biz derdimizi paylaşamadığımız için patlardık, yok böyle bir şey, beyni uyuşturmak paylaşmak değil, öldürmektir.

    - Sigarayı seviyorum.
    - O zaman neden sigara içerken tiksiniyorsun, neden sürekli bırakacağım diyorsun, neden bırakmak için girişimlerde bulunuyorsun, çok sevdiğinden mi, yoksa sevmediğinden mi? Yemek yedin, tiksine tiksine sigarayı içtin, arkasından bir tane daha, hadi bir daha. Bu üçünden tat aldın diyelim, 4. yü içebilecek kadar seven var mı sigarayı?


    OLAY HAYATIMIZ YERLEŞTİRDİĞİMİZ YANLIŞLARI SİLİP YERİNE DOĞRULARI KOYMANIZ. YUKARIDAKİLER ÖRNEK, SİZ DAHA GÜZEL, DAHA DOĞRU YANITLAR VEREBİLİRSİNİZ, VERİN...
    BU FİKİRLERİNİZİ, CEVAPLARINIZI SESLİ OLARAK DÜŞÜNÜN, KENDİ KENDİNİZE KONUŞUN.

    Siz doğruları ortaya çıkardıkça, bırakmanız, krizleri atlatmanız, sigaranın aklınıza gelme olasılığı, bir daha sigaraya başlama oranınız vs vs vs bunların hepsi yok olmaya yüz tutacak.

    Benim yöntemime göre ki bunu burada sürekli aktarıyorum, 100 günde her şey bitecek.

    İlk mesajı sürekli güncelliyorum, herkese okumasını tavsiye ederim.


    Orijinalden alıntı: Ocean Mist

    Orijinalden alıntı: approximate

    ocean mist: okyanus buğusu mu yoksa okyanus sisi mi? sadece merak ettim. sizin de eski bir bağımlı olduğunuzu düşünüyorum :). yazdıklarınız için teşekkür ederim. sadece ufak birşeye itiraz edeceğim. pis koktuğunu düşünmüyorum ama güzel koktuğunu da düşünmüyorum. kafa bile yapmıyor yazacaktım ama ifade eksikliğimden dolayı sanki kafa meraklısı gibi izlenim vermişim.
    sigarayı bırakabiliyorum, champix ile bırakacağımı da biliyorum. sorunum 7-8 ay sonra üfürükten bir sebepten tekrar başlamak. belki de beynimde bitirmiyorumdur sizin dediğiniz gibi. ancak vurgulamak istediğim şey şuydu: cidden sigara yetmemeye başladı. önceden keyif veriyordu. şimdi sanırım nikotine iyice alıştım ve kanımdaki nikotin seviyesi çok yüksek. arka arkaya içmeye başladım, nikotin yetmiyor, daha içerken aklımda bir tane daha var. beni bu sefer bırakma konusunda bu kadar kararlı kıldıran da bu oldu. bunun sonu yok. 5 paket mi içeceğim? rahatlatmaktan öte rahatsız ediyor artık, ve uyuşuklaştırıyor. bırakınca kafanız iyi olur derken neyi kast ettiniz? daha mı mutlu olacağım? tek ihtiyacım olan bu sanırım. bırakınca evey belki hayat düzelmeyecek ancak molalarda ne yapacağımı bilemiyorum. o içmediğim 1 yılda mesela, kariyer anlamında en parlak dönemimdi. ama o dönem de bulanık. çok uçlarda duygu durumu hiç olmamıştı, çok sakindim ve daha yavaş konuşuyordum.

    Sis.
    Evet bende bağımlıydım, kokusu iğrenç, içerkende sevmezdim, sigarayı atınca parmaklara sinen koku bence tiksindirici, yine aynı şekilde ağızda kalan o leş gibi koku, hayattaki en kötü kokulardan birisi.

    Yani bitirmek isteseniz 7-8 ay sonra üfürükten bir nedenden başlamayı düşünmezsiniz, ben tamda bıraktığım dönemde 5 yıllık ilişkimi bitirdim, iş arkadaşları, aile vs sorunlar yaşadım, çok şükür sigarada bulmadım çözümü, yakındım ama kendime bunun yanlış olduğunu defalarca aktardım, sonuçta insan akıllı bir canlı, kötü bir şeyi bile bile yapmıyor.

    Konunun ilk mesajını okursanız amacımı şu şekilde belirttim, sigarayı bırakmak evet ama tamamen bırakmak, hayatından söküp atarak bırakmak. Bundan 2 yıl sonra, burnumda tütüyor diye, ah bir tane yaksam gibi fikirlerde olmak istemiyorum, zaten bu bilinçli bir bırakmak değil, her an aklında kalacaksa iç gitsin. İşte bunu yapmak istiyorsanız, şapkanızı önünüze koyup, sigara ile ilgili meseleleri ölçüp tartmalısınız. Dediğim gibi sigara hakkında aydınlanmadan sonuca ulaşamazsınız. Bununla ilgili ilk mesajı bir okuyun, soru işareti kalan yerde yardımcı olurum. Hedefiniz sigarayı sonsuza dek bırakmak olsun, başınıza ne gelirse gelsin, çözüm sigara değil. Sigara hiçbir derdinizi çözmez, mutluluğunuzu artırmaz. Aksine büyük dertler açar.

    Bu bir alışkanlık, bağımlılık, güçlü bir uyuşturucu, vücut bu maddeye muhtaç, bırakın bırakmayı, siz bunu düşündüğünüzde bile savunma mekanizmanız devreye giriyor. Ve size sigaranın yararlarını anlatıyor, neden bırakmamanız gerektiğini anlatıyor (bu savunma mekanizması bırakma döneminde de etkin bir şekilde çalışıyor, size sigara iç diyen her ses, içinizdeki bu savunma mekanizmasıdır.) Bu savunma mekanizmaları yalanlardan, yanılsamalardan oluşuyor, bu yanlışların yerine doğruları koyarsanız bu sistemi kırar ve sigarayı bırakırsınız. Çünkü öyle zamanlar olur ki, sigar iç diye, kendi kendinizi kandırmaya başlarsınız. Yeniden sigaraya başlayanların temel sorunu bu sisteme çomak sokamamalarıdır. Devre dışı bırakırsanız iş bitmiştir.

    Peki nasıl?
    Çok basit, en basit yöntemi, kendi kendinize konuşarak, burada aynı hedefe yürüyen insanlarla beraber olarak.

    Bir gün ciddi bir kriz yaşıyorum, aklımda her şey sıfırlanmış, tek odak sigara, bir türlü geçiremiyorum. O gün kendi kendime konuştum, sigaranın bana hiç bir şey katmayacağını, zararını, kazandığım kaliteli hayatı vs defalarca kendime tekrarladım. Sonra bu konuşmalarımı geliştirdim, krizleri daha kolay atlatıldı, aklıma gelmeler zayıfladı ve şuan hiçbirisi yok.

    Bırakmak için sağlam bir neden her zaman iyidir, daha fazlası daha iyidir, kimisi çocuğunu düşünür, kimisi sağlığını, kimisi yaptığı işin aptallığını, kimisi hayat kalitesini nasıl bu kadar rezil ettiğini.


    İnsan sigara içerek mutlu olduğunu, kafa yaptığını sanıyor, bağımlılığın ilerleyen safhaları daha çok mutlu olmak için daha çok sigara içme durumudur, herkesin başından geçmiştir.

    Aslında, uyuşturucu o güzel kafamızı, yarınlarımızı, paramızı ... vs bizden çalar, hayatımız zindana döner ve kısa aralıklarla sigara içmek zorunda hissederiz kendimizi.

    Aslında vücut kötü durumdadır, sigara ise beyni uyuşturan bir moladır, sigara bittikten sonra geri sayım sayacı saymaya başlar, süre tamamlandığında sigara açlığı başlar, içemezsek nasıl sıkıntı yaşarız biliyorsunuz, vücudun harabiyetini yaşadığınız sıkıntıdan anlayabilirsiniz.

    Bilmem kaçın dal sigarayı yakarız, o sıkıntınızdan sonra o sigarayı içtiğinizde gülümsediğinizi, mutlu olduğunuzu hatırlıyor musunuz? Zaten sigara içerken mutlu olan yok ki, herkesin aklında ah bir bıraksam var.

    O sigarayı içtikten sonra, yine karanlığa gömülürsünüz, geri sayım sayacınız ise sizi öldürene kadar durmayacaktır.

    Bağımlılık adı üstünde bağımlılıktır, hava bizim bağımlılığımızdır, ya sigara? .


    Kafa mevzusuna gelirsek, ben yaktığım sigara ile damarlarıma kan dolduğunu hissediyordum, öyle ki yaşamaya başladığımı sanıyordum, 250 günü aşan konumum itibariyle, sigaranın verdiği kafanın kat kat fazlasını, sonsuz bir şekilde yaşıyorum, hemde hiçbir şeye ihtiyacım olmadan. Yukarıda anlattığım gibi, sigara içmeyen insanın kafası zaten güzel, bunu alıp götüren sigaranın ta kendisi. Evet çok çok daha fazla mutlu olacaksınız, çünkü karanlıktan çıkacak bedeniniz.

    Tabi insan sigarayı bıraktıktan sonra şunu yapabiliyor, kendi iç huzursuzluğunu, mutsuzluğunu vs yi, sigaraya yüklüyor, mutsuzum çünkü sigara yok deyip çıkıyor. Kime yapıyor, kime zarar verebilir, kimseye, sadece kendisine. Yani yarın birgün bu tuzağa düşmeyin. sorun varsa çözümüne bakın.

    Molada ne yapacaksınız, bizim iş yerimiz de belirli mola saatleri yok, kafan estiğinde çayını çorbanı alıp çıkıp, zehirleniyorsun. Bıraktıktan sonra iş hayatımda ne değişti.

    Sigara içen arkadaşlardan kendimi soyutladım. İnsana her şey arkadaştan gelir, ilköğretimde mesela, çalışkan çocuk ile yan yana otur, iki hafta sonra ona benzemeye başlarsın. Kötü adamla oturursan iyi bir şey ortaya çıkmaz elbette.

    Günde 3 pakete yakın sigara içen abimizin bölümden ayrılması (üzülsem de) bana bu konuda artı oldu.

    Bilgisayarda ebook veya kitap okudum.

    Canım sıkıldıkça kampüste yeşilin içinde gezdim dolandım. Tertemiz nefes için kendimle gurur duydum.

    Sigaradan kalan paraya şunu alın demeye gerek yok, zira gereksiz ama yeni hobiler edinin. Nelerde hoşlanıyorsanız o yönde satın almalar yapın. (Kararınca)

    Spora başlayın mesela. Dinçleşen vücudunuza şahit olun. ( Benim arkadaş ile spora gidiyoruz, o bağımlı, ben bırakmışım, yaş olarak da ondan 5 yaş büyüğüm, ben iki saat durmaksızın spor yaparken, adam günden güne düşmeye başladı, kalbi sıkıştı, yoruldu vs. 3 aylık üyeliğimiz vardı, ben hala devam ediyorum, o ise bıraktı.

    Uzun oldu ve çok yoruldum, sanırım soru işaretlerinize yardımı dokunmuştur.



    Orijinalden alıntı: Rwenzori

    Servis şöförümüzün bir yakını şikayet nedeniyle hastaneye yatıyor, ciğerlerin bittiği anlaşılıyor ve adam 70 yaşında, (sigarar bağımlısı) neyse sonrasında hastaneden enfeksiyon filan kapıyor, adamın belli iyiden iyiye bükülüyor. Doktorlar yakınlarına hazırlıklı olmalarını söylüyor, hastada gelen gidenin davranışından öleceğini anlıyor, üzgünce, ağlayarak ölümü bekliyor.

    Yukarıdaki bir örnek, sigaranın sebep olduğu kanser vb hastalıklardan dolayı acı içinde kıvranan ölmeyi yeğleyen insanlarda var. Ben hiçbir mesajımda sigara içerseniz ölürsünüz vs demedim, bu konuda da konuşulmadı sanırım, kendimizden ziyade yakınlarımızı zehirlediğimizden bahsetmişizdir en çok.

    Sigara zaten böyle bırakılmaz, bilirsiniz. Zaten öyle olsa , gözümüzün önündeki pek çok kanser resimlerini gördükten sonra herkes bırakırdı. Sigara daha güzel bir hayat için bırakılır, daha konforlu, daha temiz, daha rahat, daha mutlu bir hayat için.
    Apartman bacalarından veya bir ateşten yayılan dumanın üstüne eğilip içine çeken gördünüz mü? Bizimki de pek de farklı değildi. Bunun anlamsız olduğunu anladığımız için bıraktık, dediğim gibi minicik yavruları zehirlememek için, çevremizdekileri pasif içici yapmamak için.
    Bugünlerde babalara bakıyorum da, sigarayı balkonda içiyor, oda ev kokmasın diye, peki yıllardır evin içinde fosur fosur içilen sigaralardan dolayı, içici yaptığın ev halkı, örnek olduğun evlat? Bunu kınamak için söylemiyorum, bizde düne kadar bağımlısıydık demek istediğim biz bunu yapmamak için bıraktık. Çok şükür Allah' a ki bize bunu nasip etti.

    Yani arkadaşlar, sigarasız hayatımızın kıymetini bilelim, tekrar sigaraya dönmek aklınızın ucundan bile geçmesin. Sadece kendinizle kalmayın, çevrenizdekileri de teşvik edin. Hangi ilaç olduğu önemli değil, ister ilaçlı, ister ilaçsız, bir kişiyi bile bıraktırsanız pek çok insanı etkileyeceğinizi bilin.

    Sağlıklı günler.



    Orijinalden alıntı: Rwenzori

    Orijinalden alıntı: uhcakan
    cok tesekkurler ilaci simdi aldim
    bismillah diyip baslicam bugun


    Hayırlı olsun.
    Oturup düşünün;

    Kaç yıldır içtiğinizi?
    Size ne kattığını ve neler götürdüğünü?
    Çevrenize verdiği zararı?
    Sigarayı bırakma nedenlerinizi?
    Yıllardır süregelen bağımlılık neticesinde kemikleştirdiğiniz yanlışları (sigara iyidir, kafa yapıyor vs saçmalıklar)Ki bırakmak için bu yanlışların yerine doğruları yazmalısınız.
    Ne yapmak istediğinizi? Hedefinizi?
    Bırakabileceğinize inanın, ki göreceksiniz oldukça kolay, önemli olan bunu düşünmek ve adım atmak idi, sizde ilacı alarak bunu yaptınız, geriye sadece 1 adım kaldı.

    Sigarayı iyi tanıyın, kendinizi iyi tanıyın, aranızdaki ilişkiyi düşünün.
    Eksikliğinde yaşadıklarınızı, vücudunuzun verdiği tepkiyi ve bunun üstesinden nasıl geleceğinizi.
    Sigara bir uyuşturucudur, kriz ve istek anlarında, kendi kendinizi nasıl kandırdığınızı ancak sigarayı içmiş olduğunuzda anlarsınız. Kafanızda, benliğinizde size sigara iç diye fısıldayan, çığlıklar atan herşey sizin düşmanınızdır.
    Sigarayı tanıyamaz iseniz, sigarayı bıraktıktan 1 sene sonra hala sigara iyidir, kafa yapıyordu filan diyorsanız sigarayı bırakamazsınız, bıraksanız bile aklınızda sürekli sigara olur.
    Sigaranın çıkış noktalarını tıkayın, sigara ile kafanızı kurcalayan şeyleri çözün, sigaranın geri dönebileceği açıklar bırakmayın.
    Emin olun SİGARA DÜNYANIN EN GEREKSİZ ŞEYİ, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR, HİÇBİR FAYDASI YOK, ÜSTÜNDE DÜŞÜNÜLECEK BİRŞEY BİLE DEĞİL. ANCAK ÜLKEMİZ GİBİ 3. DÜNYA ÜLKELERİNDE YOĞUN OLARAK KULLANILAN BİR ZEHİRDİR. BATIDA AKLI BAŞINDA İNSANLARIN GENELİ SİGARA İÇMEZ. VS

    Bu süreci günlük şeklinde konuya yazabilirsiniz, bu rahatlık verir, bizde destek veririz ihtiyaç hissettiğinizde.

    İlaç çok iyi bir yardımcı ama bu sigarayı ilaç bıraktıracak anlamına gelmiyor, savaşmadan kazanmak mümkün değil, ilacı kullanıp bırakamayanlarda var çevremde.

    Belki en önemli şey yukarıda bahsettiğim düşünüş safhasıdır, kafada silersen vücuttan silmek savaşım ve ilaç yardımı ile kolay ama kafada silmezsen o fikirleri ömür boyu aklında taşırsın.



    Orijinalden alıntı: Rwenzori

    Orijinalden alıntı: vforfreedom

    5 ay bırakmıştım. yine başladım ver 1 tane diye.. ama ben champix olmadan su ve karanfille bıraktım. şuanda günde max 4 tane. bazen 2 tane içiyorum. yani paket felanda yok ama onuda içmemek istiyorum.. ama bazen göğsümde aşırı bi yanma ve titreme oluyo. soracağım şu. champix kullansam bu yanma ve isteği yani sigara krizini geçirebilirmiyim ? çünkü ne zaman sevgilimle kavga etsem yakasım geliyo birden ve içinde çok zevk alıyorum garip bi şekilde..

    dediğim şeylere champix çözüm olurmu sizce ?

    Çokca yazdım, hatta ilk mesajada ekledim bunları, sigarayı bırakmak demek artık içmemek demek değildir.

    Sigarayı bırakmak, neden sigara içiyorum sorusunun cevabını bulmak ve bunun anlamsızlığını kavrayıp sigara içmekten vazgeçmektir.
    Sigarayı bırakmak, yıllardır süre gelen yanlışların üzerini çizmek, doğru olanlarını yazmaktır

    Göğüste yanma, titreme durumu için ilaca değil doktora başvurmalısınız, ilaç yoksunluk belirtilerini bertaraf eder ama mucize yaratmaz.
    İlaç içerken krizler yaşadım, bunları savaşarak, yanlışları temizleyerek, telkin ile aştım. Yani ilaçta olsa mücadele olmadan başarı olmaz.

    -

    Sizin yanlışınız;
    Sevgilimle kavga ettiğim zaman sigara içesim geliyor demeniz. Önce şunu anlayın; sevgilinizle yaşadığınız kavgaya sigaranın faydası olmaz. Sigara sizi mutlu etmez, kendinizi iyi hissetirmez, sizi havalı yapmaz, sigara içerek cool olmazsınız, sigara arkadaş değildir, sigara çay, içki, yemek ile iyi gitmez, sigara kafa yapmaz vs vs.
    Bağımlı insan, sigarayı hayatına katık etmiştir, sigara altı diye bir olayımız var bizim, düşün yani sigarayı ekmeğe, çaya, çorbaya katık etmişiz. Bizim için yemekten ziyade önemli olan yemek sonrası içilecek sigaradır.
    Arkadaşlarımız ile konuşurken, içki, çay, kahve ile sigara çok iyi gidiyor demedik mi?
    Üzüldüğümüzde, mutlu olduğumuzda sigara içmedik mi?
    Gittikçe pekiştirdik, öyle saçmaladık ki, sigarayı seviyoruz demeye getirdik.
    vs vs
    Bunun sonucunda yanlış pek çok şeyi hayatımıza, aklımıza, psikolojimize yedirdik ve şuan pek çok yanlışımız var. Sigarayı bırakmak için bu yanlışları çürütüp doğruları kendinize öğretin, nasıl anlıyorsanız öyle öğretin. Ben kendi kendime sesli olarak ifade ettim yanlışları ve yerine doğruları koyarak devam ettim. Doğruları anladıkça sigara içmenin anlamsızlığını gördüm, neden sigara içtim diye sordum kendime, bu kademeye geldikten sonra sigarayı bırakmak için tek yapmanız gereken sigara içmiyorum deyip, mücadeleye katılmaktır. Bunu farkında olursa insan ilaç olmadanda bırakabilir.






    Orijinalden alıntı: Rwenzori

    Merhaba arkadaslar.
    Birakanlari ve birakmayi calisanlari tebrik ediyorum.
    Her insanin hayatinda kendi ile gurur duydugu kararlar vardir, sigarayi birakmakta bunlardan bir tanesi.
    Ben bir bucuk seneyi devirdim ve hic icmemis gibiyim, sigara icen birilerini gordugumde, gercekten bu sigarayi yillardir ictim mi diyorum, yakistiraniyorum kendime, elime.

    Sigara icenlere baktigimda, bagimliligin cok kucuk yaslara kadar dustugunu goruyorum. Aileler cocuklarinin sigaraya basladigini gordugunde, ben dovmedim, icme diye zorlamadim, vs seylerle ovunuyor ve icme kararini cocuga birakiyor, yanlis birazda burada basliyor. Sigara icen bir baba cocugunu anladigini saniyor. Hala bagimli bir baba sigara icen cocuguna ne verebilir ki.

    İlac konusuna gelirsek, degerlendirmek icin ilacsiz birakmayi bir gozunuzun onune getirin, yasanan o krizleri, o sonsuz sigara dusuncesine takilip kaldiginizi, o harabiyet, yoksunluk vs. İlac bu aciyi hisseden parcalarinizi uyusturuyor.
    İnsani ringe cikariyor, karsiniza cikan rakibiniz sigara degil yine kendiniz.
    Bu bir dovus degil, bir tartisma.
    Eger yeterince calismadiysaniz rakip olan kendiniz sizi kolayca alt edebilir.
    Sigarayi biraktiniz ama yillardir edindiginiz yanlislarda sizinle. Rakibiniz bunlarla sizi kolaylikla yeniden sigaraya yonlendirebilir.
    Tartistikca karsinizdaki beynin ne kadar guclu oldugunu, sigaraya ne kadar bagli oldugunu goreceksiniz...

    20 yildir sigara icen bir kisinin sigara ile cok guzel bir iliskisi vardir. Ac/tok/mutlu/uzgun/rahat/gergin/sex/cay/kahve vs pek cok durumda sigara vardir, hatta canin sıkıldiginda bile sigara icersin.
    Gunun birinde birakacam ben ya, diye dusundugunde bile, vucut sana tepki verir. Sonra kendi kendine klasik bahaneleri soylersin ve icmeye devam edersin.

    Rakibi yenmek icin yapilmasi gereken hata ettim diyebilmektir.
    Yanlis inanislari (sigara iyidir, hostur, iyi gelir vs vs) silip yerine dogrulari koymalisiniz. Ki birakma sureci bu konuda destek olur, sigarasiz daha mutlu , daha iyi oldugunuzu gordukce, demek ki boyleymis dersiniz.
    Zihninizdeki cikis yollarini/kacis yollarini tikarsaniz rakip olan kendiniz ile gayet guzel tartisirsiniz.
    Rakibiniz yanlislari kaybettigini gordukce zayiflayacaktir, siz dogrularla onu ezdikce o yok olmaya yuz tutacaktir.

    Ve sonra sigarayi birakma nedeniniz, ben neden sigara iciyorum ki olur, yani gereksiz, anlamsiz, faydasiz, neden iciyorum ki. Ve birakirsiniz.,

    Geriye kalan ise aliskanliklar, yeni dogrulariniz ile aliskanliklarin ustesinden gelmeniz kolay.


    Mesele rakibinizin zayifta olsa hala yasiyor olusudur. Hafife alirsaniz, dogrularinizi kaybederseniz rakibinizde guclenmeye baslar. Yok etmek mumkun mudur, olabilir, olmayabilirde. Belki zayif olsa var olmasi iyidir, insani tetikte tutar ama uzun sureler sonunda yok olacagini dusunuyorum.
    Bu disardaki insanin, birakiyorlar ama sigara surekli akillarinda, zor durumdalar vs demek degildir.
    Cok sukur suana kadar bir tane icsem filan demedim.


    Gel gelelim, yeniden baslayanlara. Gecenlerde 6 yildir temiz olan bir kuruyemisci arkadasin basladigini gordum.
    -yeniden birakacam diyordu, nasil bir hayal kirikligi yasadiysa artik.
    Burada aslinda ana konu soyledigi, yeniden birakacam' dir.

    Diger taraftan bakarsak,
    Yillar sonra yine kendine yenildigini goruyoruz.
    Bagimliligin ne kadar gucu oldugunu.
    Yanlislarla birakmanin sonuclarini.
    Belki zamanin rakibini zayiflattigini ama sonra yavas yavasta olsa rakibini guclendirdigini, sizinle savasacak kadar guclendirdigini...
    Goruyoruz.

    Yazimin sonunda sunu yapmalisiniz demiyorum, herkes kendi cikarimini yapacaktir.

    Ekleme:
    Hayat sartlari, iliskiler, ölum gercegi bizi uzer. Siginak olarak sigarayi gorebiliyoruz, dogrusu zor gunler yasadigim bu donemde aklima gelmedi degil ama sigara sorunlarimizi cozmuyor, tam tersine sorunlara bir de sigara vs ekleniyor.
    Yalnizligimiza care olmuyor, zira 3. Sigarayi ictiginizde iyyy igrenc, tiksinti, bulanti hissediyoruz.
    Demekki sorunlarimizi cozme konusunda hic bi ise yaramiyor.


    Gecen, canim istediginden degilde, oylesine bir fantazi yaptim. Dusundum, gidim bir kisa parliament, bir kisa marlbora alayim, ohh oturup hepsini iceyim. Sonra 2 sigaradan sonra icemeyecek kadar igrenc oldugu geldi aklima, :) yani fantazisi bile olmuyor bu uyusturucu maddenin.
    Sigara mutluluklarinizi calar, gun icinde ictigimiz sigaralar ise beynimizi bir kac dakika uyusturur. Biz mutsuzluluktan kisa sureli bu uzaklasmayi/uyusmayi mutluluk saniriz ve sigarayi artiririz, daha cok uyusmak icin.

    İlacsizda birakilabilir.


    Orijinalden alıntı: yakamoz0618

    Arkadaşlar 42 yaşımdayım 25- 30 yıllık içiciyim, pardon bağımlıyım kastası hatta delisiyim beni öldüren bu zehirin. daha öncede bırakma 4 sefer bırakma teşebbüsüm oldu ikisi 3 gün diğeri 4 gün ve rekorum 5 gündü. günlük bırakabilme başarımı tabexo denen Bulgar sigara bırakma ilacıyla ;5 günlük rekorumuda zyeban ilacıyla yapabildim. Diğerleride zaten nikotin bantı ve sakızlarıyla ( siz denemeyin felaket eden denemeler). 11 gün öcede champix e başladım bugün saat 11 de son sigaramı içip şuana kadar geldim. Diğerlerinden çok farklıydım, rahattım. Sağlığımda da bozulmalar saptandığı için asla birdaha Allahın izniyle tek dahi içmiyecem o katili. Dediğim gibi diğer ilaçlarda böyle bir etkisi olmamıştı bende. Ama champixte beni diğerleri kadar sigaradan tiksindiremedi hatta önceki msj. larımdada var 1.5 paketten 2 pakete çıktım. Tabı bırakacak olmanın bana verdiği stresten. İlaca yeni başlayanlara sesleniyorum sigaradan tiksinme yi beklemeyin beklediğiniz bir etki olmayacak( ZYBAN VE TABEXO GİBİ) Ama bıraktığınız anda sigarayla aranızdaki bağları kesiveriyo. Hafiften gelip kaybolan düşler oluyo ama çok rahatsınız. Bırakmayı düşünenler varsa iradeniz ve gücünüzle yoksa başka ilaç ve yöntemlere bulaşmadan bu ilaçla bırakın. Tabi benim ilk günüm çok erken konuştum ama bu konudada artık donanımlıyım. Hergün yazmaya çalışırım kalın sağlıcakla.


    Orijinalden alıntı: KAMANLI40

    38 yaşındayım 16 yaşından beri sigara içiyorum ortalama bir pakete yakın, daha önce champixle iki defa sigarayı bıraktım (ikisindede 40 ar gün). ama başlangıç paketinden sonra ilacı bıraktım nasıl olsa içmiyorum diye devam paketlerini almadım. devam paketlerini kesinlikle kullanın ben kullanmadım Sonuçta tekrar başladım. ama bu sefer kesinlikle kararlıyım ilaçın 6. gününde 6 adet sigara içtim 7 gününde 2 adet ve bugun 8. günüm ve artık sigarayı bıraktım. Allahım inşallah güç verir ve bu pislikten beni kurtarır. Çocuklarım için bırakacağım bu illeti.







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 22 Mart 2018; 12:23:29 >



  • Konuya gelip ha bire ilaç yan etkisi anlatanlar.

    Kutunun içinde prespektüs var, kullanacak olan açar okut yan etkilerini. İsteyen kullanır, isteyen kullanmaz. Amma akıl vermek hoşunuza gidiyor.

    Sanki sigaranın yan etkileri ilacınkinden az.

    Ben ilacı kullanarak sigarayı bıraktım, bırakacaklar da ilacı tavsiye ediyorum.

    Basit bir ağrı kesiminin bile onca yan etkisi var, acaba yan etkisi olmayan ilaç var mı?

    Takılmayın siz bu anti ilaççılara, ilaç inmezler posur posur sigara içerler.
    ALLEN CARR / SİGARAYI BIRAKMANIN KOLAY YOLU kitabından

    Bazı önemli gördüğüm kısımları sizinle de paylaşarak vakti yada kitap okuma alışkanlığı olmayanlara yararlı olması dileğiyle.. (Kitabı okumak daha etkili olacaktır)


    • Sigarayı bırakmanın verdiği korku yüzünde yerlerinde sayıyorlar. Bu korkuyu sigaranın yarattığı ve sigarayı bırakmaktaki en büyük kazancın bu korkudan kurtulmak olduğunu anlamıyorlar.

    • Sigarayla kendimi öldürdüğümü gayet iyi biliyordum

    • Sigaranın bir zevk olduğuna inananlar hayatta çok daha fazla zevk veren başka şeyleri yapmanın ve bırakmanın neden kolay olduğunu acaba hiç merak etmişler mi? Neden kendinizi bir sigara yakmak zorunda hissediyor ve yakmazsanız paniğe kapılıyorsunuz?

    Kendinize sorulacak sorular: 1. Sigara içmek bana ne veriyor? / 2. Gerçekten zevk alıyor muyum? / 3. Bu şeyleri yaşam boyunca ağzıma sokup kendimi zehirlemek ve bunun için bir servet harcamak zorunda mıyım?

    Toplumun insana yaşam boyu cüzamlı bir hasta olarak bakmasına daha da kötüsü aslında akıllı, mantıklı bir kişinin ömür boyu aşağılanmasına yol açan etken sigaradır.

    Biz genellikle sorumluluğu stresle karıştırırız.

    • Nikotin yalnızca bir uyuşturucu değil aynı zamanda sineklerin yok edilmesinde kullanılan etkisi çok güçlü bir zehirdir . Bir sigaranın içerdiği nikotin miktarı doğrudan doğruya DAMARLARINIZA VERİLDİĞİNDE ÖLÜRSÜNÜZ. Tütün aynı zamanda karbonmonoksit dahil başka birçok zehir de içerir.
    • Asıl sorun nikotin bağımlılığı değildir. O aklımızı karıştırıp gerçek sorunu –beynimize işlenmiş boş inançları- anlamamızı engelleyen bir katalizör görevi görür
    • Öncelikle o parlak yüzlü paketlerin içine bir bakın da orada ne kadar pislik ve zehir gizli bir görün. Kristal küllükleri veya altın çakmaklar yada kandırılmış milyonlarca kişi yüzünden aklınızın karıştırılmasına izin vermeyin ve kendinize şu soruları yöneltin: Ben niye sigara içiyorum ki? Gerçekten içmek zorunda mıyım?
    • İşin en gülünç tarafıysa birçok tiryakinin bir süre sigaranın bir keyif olduğuna inanmasıdır.
    • Bir şeyden yoksun kalan sigara içmeyen değil, zavallı tiryakidir. Bütün yaşamı boyunca aşağıdaki unsurları tüketir: SAĞLIK ENERJİ VARLIK İÇ HUZUR ÖZ GÜVEN ÖZ SAYGI CESARET MUTLULUK
    • Öyle bir duruma geldiğinizi düşünün ki doktor size sigarayı bırakmazsanız bacaklarınızı kesmek zorunda kalacağını söylüyor. Şöyle bir oturup düşünün bacaksız yaşam nasıl olur diye. Kendinizi bu uyarıya rağmen hâlâ sigara içen ve sonunda bacaklarıkesilen bir kişinin yerine koymaya çalışın. Her gün beyin kanaması geçirmeyi, yalnızca bacaklarımı değil tüm yaşamımı yitirmeyi bekler olmuştum. Kendimi deli olarak değil yalnızca koyu bir sigara tiryakisi olarak görüyordum.
    • Sigara aslında dolaylı yoldan can sıkıntısını arttırır çünkü sigara insanı zamanla uyuşuk bir hale getirir. Sigara içenler enerji veren aktivitelere zaman ayırmak yerine can sıkıntısı içinde oturup sigara özlemlerini giderirler.
    • Kötü bir ruh tarafından yönetildiğime inanırdım. Bugün biliyorum ki o kötü ruh sigaraymış. Yaşamımdaki her şey kontrolüm altındaydı, beni kontrol altında tutan tek şey ise sigaraydı
    • Bütün bu sigara konusu, et yiyen bir bitkinin içine sıkışmış bir sineğe benzetilebilir.Sinek önce nektarı içer, farkında olmadığı bir anda çiçek sineği yemeye başlar. Çiçekten dışarı çıkmanın zamanı delmedi mi?
    • Sigarayı bırakmamızı güçleştiren tek şey kokudur. Eğlencemizi yada desteğimizi yitirmekten korkarız. Bazı şeylerin eskisi kadar güzel olmayacağından korkarız. Stresle başa çıkamayacağımızdan korkarız. SİGARA BOŞLUK DOLDURMAZ, YARATIR!
    • Fakat ben kişisel olarak en büyük kazancın ruhsal olduğuna inanıyorum Öz güven ve cesaretin geri gelmesi. Sigara esirliğinden kurtulmak Aklınızın bir köşesindeki o kara lekelerin yok olması ve böylece insanların artık sizi küçümsememesi ve öz saygınızı tekrar kazanmanız.
    • Yaralar yakında bütün bedeninizi mi kaplayacak? Yarasız anlar tamamen yok mu olacak? Sonunda bu kreme bağımlı oluyorsunuz
    • Bir an için gözlerinizi açın. Sigara içmek insanı kendine ömür boyu esir eden zincirleme bir reaksiyondur. O zinciri kırmazsanız yaşamınız boyunca bir tiryaki olarakkalırsınız. Şimdi yaşamınızın sonuna kadar sigara için harcayacağınız parayı bir tahmin edin. Miktar herkes için değişecektir ama bu örnek için 30.000 TL diyelim. Bıraktıktan sonra/ yani o ilk sigarayı bir daha içmemektir. İçerseniz o sigara size 30.000 TL mal olacaktır.
    • Bir sigara daha beynini patlatabilir. Şimdiye kadar şanslıydın.
    • Çoğumuz geçmişte yaşadığımız bir hastalık yada kaza süresince iyileşmek için çok dua etmişizdir. (NE ÇABUK UNUTURUZ.) Hastalığın kendisini unutun (biraz zor ama) gözünüzün önüne bir kanser kliniğine gittiğinizi ve o korkunç testlere girdiğinizi getirmeye çalışın /ışın tedavisi vs. Artık yaşamaya başlıyorsunuz. Ailenize ve sevdiklerinize ne olacak? Düşerken ellinci katta “şimdilik daha bir şey yok” dediği duyulur. Şimdiye kadar bir şey olmadı diye bir sonraki sigarada da olmayacak diye düşünürüz. Sigaraya başladığınızda ucunda bomba olan bir ipi ateşlemiş olursunuz yalnız İPİN NE KADAR UZUN OLDUĞUNU BİLMEZSİNİZ ve her içtiğiniz sigara ile bombaya bir adım daha yaklaşmış olursunuz. BOMBANIN İÇTİĞİNİZ BİR SONRAKİ SİGARA İLE PATLAMAYACAĞINI NEREDEN BİLİYORSUNUZ?
    • Tiryakilerin yaşamında stres hiç azalmak çünkü strese neden olan sigaradır. Alınan nikotin miktarı arttıkça hem stres hem de sigaranın gerekli olduğu aldatmacası artar.
    • İşte “Yaşasın! Duydun mu? Ben artık sigara içmek zorunda değilim” diye başlayacağına sanki Everest Dağı’na tırmanacakmış gibi sıkıntılı bir duyguya kapılıp kötü kaderine kızar, çünkü küçük canavarın tuzağına bir kere daha düşenin bir daha kurtulamayacağı inancındadır.
    • Sigarasız bir yaşam çok daha eğlenceli.
    • Hedefinize ulaştığınızı nasıl anlarsınız? Bir şey olsun diye beklersiniz, hiçbir zaman anlamazsınız, çünkü artık bir şey olmaz. Son sigaranızı söndürdükten sonra sigarayı bırakmış oldunuz; eğer hâlâ bir beklenti içindeyseniz bu yalnızca sigarasızlığa ne kadar zaman dayanacağınızın beklentisidir.
    • Küçük canavarı vücudunuzdan büyük canavarı da aklınızdan çıkardığınız an sigara içmeye ne gereksinim nede arzu duyacaksınız.
    • Sigarayı bırakmanın en zor yanı kimyasal bağımlılık değildir. Onu atlatmak kolaydır. Tiryakiler bütün gece sigarasızlığa dayanırlar, sigara özlemi yüzünden uyanmazlar bile. Güç olan şey sigaranın insana zevk verdiği yanılgısından kurtulmaktır
    • Sigarayı bırakacak kadar iradeniz yoksa azaltacak kadar hiç yoktur. Bırakmak çok daha basit ve acısızdır. Sigarayı azaltmakla ortaya çıkan ikinci önemli nokta ise arada bir içilen sigara diyebir şey olmamasıdır. Sigara içmek, kırmak gayreti göstermezseniz yaşamınız boyunca sürecek zincirleme bir olaydır.
    • Tek bir tane sigara içme düşüncesini aklınızdan çıkarın. O bir hayaldir. Tek bir sigara, sigaraya başlamanıza yetti. Sigara içmek zincirleme bir olaydır, siz kesmezseniz yaşamınız boyunca devam eder.
    Çok güzel badem tadı var diye siyanür içmeyi düşünmezsiniz bile; arada bir içilen sigara veya puro düşüncesi ile kendinize eziyet etmeyi bırakın artık.
    1. Vazgeçmeniz gereken hiçbir şey yok. Kazanacağınız bir sürü güzel şey var. 2) Tek bir sigara düşüncenizi aklınızdan çıkarın. Öyle bir şey yok. Yalnızca pislik ve hastalık dolu bir yaşam var. 3) Sizin başkalarından hiçbir farkınız yok. Her tiryaki sigarayı kolaylıkla bırakabilir.

    • Altı ay içen altı ay içmeyen/Sadece özel anlarda içen: Tek çıkar yol sigarayla birlikte bu hayalden de vazgeçmektir. ikilemden kurtulamaz çünkü hâlâ bir efsane, bir hayal peşindedir. Tek çıkar yol sigarayla birlikte bu hayalden de vazgeçmektir.
    Evet işin başında hepimiz yalnızca özel anlarda içeriz. Bu özel anların bu kadar çabuk artması ne garip değil mi? Daha ne olduğumuzu anlamadan sürekli içmeye başlarız.
    Arasıra içenler: Er yada geç koyu bir tiryaki olacaktır. Sigaraya başladığı zaman düştüğü tuzağa düşmüştür. Toplum içinde Dışlanmamak, diğerlerinden biri olmak için içerler. Hepimiz böyle başlarız ya

    • sigara içenler artık zayıf karakterli insanlar olarak görülüyorlar.
    • Vazgeçtiğiniz hiçbir şey olmadığını tam tersine yakında bir sürü güzel şeye kavuşacak olduğunuzu unutmayın. Akıllı bir insan bir aldatmacaya bir kez düşer. Yalnızca aptallar bildikleri halde sürekli aynı aldatmacaya kapılırlar.
    • İlk sigaranızı içtiğiniz zaman yaşamınızın geri kalan kısmını her gün, bütün gün, hiç durmaksızın sigara içerek geçirmeye gerçekten karar verdiniz mi? TABİİ Kİ HAYIR!
    • Zamanla kötüye giden bir hastalığı HEMEN tedavi etmek gerekir –yada elinizden geldiği kadar çabuk ..her haftasının ne kadar çabuk gelip geçtiğini düşünmemiz yeter,
    • Özellikle de tiryakinin sigara içtiğinin farkında bile olmadığına ve sigarayı otomatik olarak yaktığına dikkat edin. Zevk almadığı halde kendisini onsuz iyi hissetmediği için sigara içtiğini düşünün. Sizden ayrıldıktan sonra sigara içmeye devam edeceğini unutmayın. Tiryakileri kıskanmayın. Onlara acıyın. İnanın: ACINACAK DURUMDALAR
    • Nedeni şuydu: Sigara özlemi diye bir şey yoktur. O yalnızca kuşku ve güvensizlikten doğar. Gerçekten çok basit ve açıktır. SİGARAYI BIRAKMAK KOLAYDIR. İşi güçleştiren kararsızlık ve yakınmadır. Tiryakiler bağımlıyken bile bazen uzun süre sigarasız kalmaya dayanırlar. Yalnızca sigara içmek istedikleri ama içemedikleri zaman özlem duyarlar.
    • ……
    1. Başaracağınıza inanın. Sizin başkalarından hiçbir farkınız yok ve sigara içmek yada içmemek tamamen sizin elinizde.
    2. Vazgeçtiğiniz hiçbir şey yok. Tam tersine kazanacağınız o kadar çok şey var ki! Yalnızca daha sağlıklı ve daha varlıklı olmakla kalmayacak iyi günlerde daha çok eğlenip kötü günlerde daha az sıkıntı duyacaksınız.
    3. “Tek bir sigara” diye bir şey olmadığını anlayın artık. Sigara bir uyuşturucu bağımlılığıdır ve zincirleme olarak devam eder. Sigara içememek yüzündenbunalıma düşerseniz kendinizi gereksiz yere cezalandırmış olursunuz.
    4. Sigarayı zarar verme olasılığı olan bir alışkanlık olarak değil uyuşturucu bağımlılığı olarak görmelisiniz. Hoşunuza gitse de gitmese de BAĞIMLI OLDUĞUNUZU KABUL ETMELİSİNİZ. Görmezlikten gelerek bağımlılığı yokedemezsiniz. Bu bağımlılığın süründüren bütün hastalıklar gibi yalnızca yaşam boyu sürmekle kalmayıp aynı zamanda giderek kötüleştiğini unutmayın. İyileşmek için en iyi zaman şimdidir.
    5. Hastalıkla (yani kimyasal bağımlılıkla) sigara içen veya içmeyen insanların içinde bulundukları ruhsal durumu birbirinden ayırın. Tiryakiler bağımlılık kazanmadan önceki zamana dönme şansına sahip olsalar bu şansı hemen kullanırlardı! Siz bugün bu şansa sahipsiniz! Bunu sakın ‘sigarayı bırakmak’ olarak görmeyin. Son sigaranızı içtiğinize dair kesin kararınızı verdikten sonra sigara içmeyen bir insan olursunuz. Artık tiryakileri yaşamlarını sigarayla kendilerine zarar vererek geçiren zavallılar olarak görürsünüz.
    Sigara içmeyen bir insanın böyle bir sorunu yoktur. Kesin kakarı verir vermez amacınıza ulaşmış olursunuz. Bu yüzden mutlu olmanız gerekir. Bütün gün oturup yakınarak kimyasal bağımlılığın geçmesini bekleyeceğinize dışarı çıkıp yaşamın tadını çıkarmaya çalışın. Yaşam sigara içtiğiniz zaman da güzeldir, içmediğiniz zaman her geçen gün daha da güzelleşir.

    • “Artık sigara içmeyeceğin ne güzel değil mi?” gibi bir mantıkla başlarsanız üç hafta sonra sigara içme hevesiniz kalmaz. Fakat “Üç haftayı bir atlatabilsem” diyorsanız o üç hafta sonunda sigara diye ölürsünüz
    • Aradaki fark vücudumuzun besine gereksinim duyduğu, zehre duymadığıdır. Doğru mantıkla yola çıkıldığında özlemle başa çıkmak kolaylaşır ve kısa bir süre sonra özlem yok olur.
    • Yanlış inançlara daha başlangıçta karşı koymak gerekir. Şunu artık aklınıza yerleştirin: Sigaraya muhtaç değilsiniz ve sigarayı bir tür yardım yada destek olarak görmeyi sürdürdükçe kendinize ziyet çektirmiş olursunuz
    • Sigarayı unutmak zorunda değilsiniz zaten. Kötü değil çok güzel bir şey olmakta. GÜNDE BİN KEZ DE DÜŞÜNSENİZ TADINI ÇIKARIN. ÖZGÜR OLMANIN NE KADAR GÜZEL OLDUĞUNU KENDİNİZE SÜREKLİ ANIMSATIN. KENDİNİZİ ZEHİRLEMEK ZORUNDA OLMAMANIN MUTLULUĞUNU DÜŞÜNÜN.Bir süre sonra sigara özlemi eğlenceye dönüşecek ve siz sigaranın aklınızdan ne kadar çabuk çıktığına şaşıracaksınız.Ne yaparsanız yapın AMA KARARINIZDAN KUŞKU DUYMAYIN.
    • Yaşam inişli çıkışlıdır ve her şey birbirine bağlıdır. “İrade yönteminde” tiryaki yaşadığı ilk kötü günde hemen sigarayı arar ve tabii o kötü gün daha da kötü olur. Sigara içmeyen bir kişi stres ve sıkıntıyla hem fiziksel hem de ruhsal açıdan daha rahat başa çıkabilir. Sigarasızlığa alışma döneminde kötü bir gün yaşamaktan korkmayın. Eskiden sigara içtiğiniz zaman da kötü günleriniz olduğunu (yoksa bırakmaya karar vermezdiniz) unutmayın. Sigara içemediğiniz için üzüleceğinize kendi kendinize şöyle deyin: “Evet, bu gün pek iyi bir gün değil, ama sigara da bir işe yaramayacak. Yarın daha iyi bir gün olur, şu anda hiç değilse bir artı puana sahibim. O iğrenç sigara alışkanlığından kurtuldum artık.”
    • 1. çünkü istediğiniz yemek değil nikotindir. Başka bir şey kullanmakla sigarayı düşünmeye devam etmiş oluyorsunuz. Nikotinin alternatifi yoktur.
    2. Nikotine muhtaç değilsiniz. Nikotin besin değil zehirdir. Nikotin özlemi duyduğunuzda yalnızca tiryakilerin bu duyguyu yaşadıklarını sigara içmeyenlerin böyle bir sorunu olmadığını anımsayın. Bu özlemi nikotinin neden olduğu başka bir dert, canavarın ölüm çığlığı olarak görün.
    3. Unutmayın! Sigara özlemi yaratır, gidermez. Sigaraya ve sigaranın bir alternatifine muhtaç olmadığınızı ne kadar çabuk anlarsanız o kadar çabuk kurtulursunuz.
    • Kendimi hayatta çok güzel şeyler yaşamış şanslı bir insan olarak görürüm başıma gelen en güzel şey ise sigaradan kurtulduğumu keşfetmekti.
    • Sigaraya başlamadan önceki zamana dönebilme şansına sahip hiçbir tiryaki bugünkü aklıyla sigaraya başlamazdı. Ne kadar zamandır sigara içmediğinizi yada bir daha başlamamak konusunda kendinize ne kadar güvendiğinizi bir kenara bırakıp bundan sonra hiçbir nedenden dolayı sigara içmemeyi yaşamınızın temel ilkesi haline getirin.
    • Sigarayı bırakmak kolay da bağımlılığı kontrol altında tutmak olanaksızdır. Sigarayı bırakmanın en önemli şartı sigara içmemektir
    • Paniğe kapılmaktan ve kendini perişan etmekten korkmak. Bu yüzden endişe etmenize hiç gerek yok. Bundan sonra hiç sigara içmemenin size ne gibi bir felaket getireceğini düşünün. Hiç. Sigara içmeye devam ettiğiniz zaman isebaşınıza felaketler gelecek. Panik sigaradan kaynaklanır ve kısa sürede yokolur. En büyük kazanç bu korkudan kurtulmaktır. Yoksa tiryakilerin kollarının bacaklarının kesilme riskine sigaradan aldıkları zevkten dolayı katlandıklarını mı sanıyorsunuz? Paniğe kapıldığınızda derin bir nefes almanız yeterlidir. Başkaları moralinizi bozarsa onlardan uzaklaşın. Bir garaja, boş bir büroya yada başka bir yere gidin.
    • Önemli olan ilk andan itibaren sigara içmemekten mutluluk duymaktır.
    • Canım hâlâ sigara istiyor.” O zaman aptalsınız. “Sigarayı bırakmak istiyorum.” dedikten sonra nasıl “Bir sigara içmek istiyorum” dersiniz? Bu bir çelişkidir. “Bir sigara içmek istiyorum dediğiniz zaman “Ben bir tiryaki olmak istiyorum” demiş olursunuz. Sigarayı bırakmış kişiler sigara içmek istemezler. Ne istediklerini bilirler. Kendinizi cezalandırmaktan vazgeçin artık.
    • Hızlı ölümün yavaş ölümden iyi olduğunu söyleriz hep. Bu yüzden tiryakiyi kıskanmanıza hiç gerek yoktur, ona acımalısınız.

    SİGARASIZ 71. GÜN (Nisan2015 - ∞)
    ben de buraları okuyarak geçen sene ocak ayında bırakmıştım. şimdi tekrar bakayım dedim. 15 aydır tek sigara içmedim. içmek de aklımın ucundan geçmiyor.

    sizlere tavsiyem, bıraktıktan sonra tekrar başlamamanın tek yolu var. ne olursa olsun hangi formda olursa olsun bir nefes bile duman çekmemek gerek içeri.

    klasik olacak ama, ben bıraktıysam hepiniz bırakırsınız :)
    ne fda sı ne riski ne üçüncü dünyası.ben belkide yaşasam 40 sene daha içecektim bu zehiri.ev araba parası ve hastalıklarla uğraşacaktım.

    yüz milyonda 1 kişi intahar etmişmiş.yüz milyonda 1 kişi kalp krizi geçirmişmiş.asprin ve vermidon da bile o riskler var.

    bu ilaç olmasa asla bırakamazdım.o yoksunluğu çekemediğim için bırakamıyordum.kafada bitirip yoksunluktan dolayı bırakamıyordum.

    yeniden doğmuş gibiyim.sigara içenler yaşamıyormuş.5-10 vaka on milyonların bu ilaç ile sigara bıraktığı gerçeğini değiştirmez

    SİGARASIZ 344.GÜN
    ilk sayfadan bu sayfaya her yorumu okudum.bu konudan destek alıp parayla ilacı aldım.parayla ilacı adıktan sonra devlet bedava verdi.

    parayla aldığıma hiç üzülmedim çünkü 4 senedir sigara içmiyorum ve parası fazlasıyla çıktı.

    ilaç yoksunluk belirtileri büyük ölçüde azaltıyor.%20 irade ile bırakmış oluyorsunuz.sigarayı kafasında bitiren insana bu ilacın bıraktırma olasılığı çok yüksek.

    merak etmeyin sizinde 3-5 sene diyeceğiniz günler gelecek.

    SİGARASIZ 1220.GÜN
    Güncelleme yapayım en son 19. günde mi ne yazmıştım. Şimdi 94. gündeyim. Ara ara sigara istekleri geldi. En sert dönem 3. ayın son bir haftasıydı. Ama bu sigara isteği gelen bir kaç günden sonraki zamanda sigaradan daha da çok uzaklaşıyorsunuz. Bir zamanlar sigara içtiğiniz daha az aklınıza geliyor. Ama istek geldiği zaman ise sanki daha sabah içmişsin de 2.yi ister gibi. 19 sene günde 1 paket içiyordum. Ama son zamanlar sigaraları çok hızlı yarım ve keyifsiz içiyordum.

    Süreci kolaylaştıran şeyler :
    1 - Bırakmadan önceki son zamanlarınızda sigaradan keyif almamanız lazım. Champix yardımcı olabilir yada canınız istemediği halde üst üste 2 tane için. Bu his ileride işinize şöyle yarar. İstek geldiğinde bak zaten öyle hissedeceğim dersiniz mücadelede kolaylık sağlar.
    2 - Son 1 ay sigaralarınızı pek de sigarayı bıraktıktan sonra rutininize girmeyecek yerlerde içmeye gayret edin. Mesela şirketin önünde mi içiyordunuz. Gidin sokağın başına daha uzak bir yere. Evde mi içiyordunuz ? Kapının önüne hatta bir kaç blok ötede için. Mekanlar da çağrışım yapabilir.
    3 - Uğraş önemli. Akşam eve geldiğinizde içine düştüğünüz boşluğu ilk zamanlar doldurmanız iyi olur. Ama Spor ama müzik ama oyunlarla.
    4 - Ben Champix'i bırakmadan önce 8 gün bıraktıktan sonra da bir hafta kullandım ve bana 1 tane 1 mg tüm gün yetiyordu ağır geldi. Şişkinlik filan yaptı.

    Bol şans.
  • Önce herkese Prospektüsünü iyice okumasını öneririm, gereken-gerekmeyen herşey burada fazlasıyla yazılı!
    ilgilenen arkadaşlar başka forumlarda da Champix kullananların görüşlerine başvurabilirler!
    Prospektüste yazan "8-14 gün arasında sigarayı bırakın" lafı bana çok ters geldi! 35 yıllık 1-1.5 paket her türlü sigarayı ( birinci-gelincik-samsun-marlboro-pipo ve capt. black tütün-vs. dahil ) içmiş birisi olarak bu konuda okuduğum herşeyi yapabiliyor olsaydım zaten 35 yıl önce şak diye bırakırdım sigara illetini, bunu hiç inandırıcı bulmadım ve saçmalamışlar dedim!
    35 yıl içinde iki defa 3'er gün sigarayı kendi isteğimle bırakabildim, sonra tekrar başladım! Bırakmayı çok denedim ama bırakamadım!
    13. gün sigarayı bırakmaya ayarladım kendimi, ama 12. gün bıraktım ve hiçte zor olmadı!

    İlaç önceleri küçük dozlarla başlıyor ve kısa sürede 1 sabah 1 akşam devam dozuna çıkıyor! 1.5 aydır kullanıyorum ve etkisi sanırım hala artmaya devam ediyor! Yani sigaradan resmen uzaklaşıyorum ve bu iş sıkıntılı olmuyor!
    Bende ilaç hafifçe mide bulantısı hissi verdi ilk 3 gün, ama midem bulanmadı, şu ana kadar bir yan etkiyle karşılaşmadım! Kendim sigarayı bıraktığım zaman barut fıçısı gibiydim, yanıma yanaşanda tutuşuyordu! İlaç çok rahat, gerginliğin çok büyük ve önemli kısmı yok ilaçla bırakmakta!

    Sanırım 17-18. gündü, iyice sinirlendiğim bir olaydan sonra 3-4 gün boyunca toplam 2 pakete yakın sigara içtim, sonra tekrar bıraktım sigarayı!
    Şu anda neredeyse 1 ay oldu, haplarıma devam ediyorum ve 1 aya yakın zamandır sigara içmedim ve sigarayıda aramıyorum!
    Gerisi tipik sigara bırakan; elimdeki dişlerimdeki sarılıklar azaldı, nefes aldığımda eskisinin galiba 2 katı hava çekiyorum, yürüyünce nefes nefese kalmıyorum çabucak vs.
  • bi işe yaramıyor olan parana oluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unarmed
    bi işe yaramıyor olan parana oluyor


    Denediniz mi? Başarılı olmadıysa başarılı olmayışını da burada yazabilirsiniz, yukardaki gibi detaylı yazarsanız en azında bazı arkadaşların kendilerini dikkatli değerlendirip boşa para harcamalarını engellemiş olursunuz!
  • Önemli bir konu, hala kullanmakta olan birisi olarak yazayım isteyen faydalanır isteyen faydalanmaz.

    36 yaşındayım yaklaşık 10 senedir günde 1 paket içiyordum. Bırakma girişimim hiç olmadı ama her sabah kalktığımda da ne salağım da şunu içiyorum diyip; kahvaltıdan sonraya zor yetişiyordum.

    Ocak ayı başında ilacı satın aldım, Ocak 11 de de başladım, Ocak 22 de tamamen bıraktım. İçmiyorum, canım istemiyor demiyorum fakat öyle krize girmiyorum. Bıraktığımdan bu yana başlamamı gerektirecek derecede 2 ağır durum yaşamama rağmen sigara içmiyorum ve içebileceğimi de zannetmiyorum.

    Yan etkilerinden sadece ilacı aldıkta sonra mide bulantısı yaşıyorum 30-45 dakika sürüyor, başka bir durum yaşamadım.

    Eğer tereddütte olan varsa mutlaka alıp denesin en fazla 170 tl kaybeder kazanacağı ise hayatının geri kalanı.
  • @G@LGE;

    Oh nihayet başka birisi çıktı! Benim 1 ay 4 günüm kaldı 3. ayın bitmesine! Tam 3 aylık dozu kullanacağım ve hatta beni kurtarmaz 1-2 aylık doz da ilave ederim diyordum! Şimdi bu fazlalık 1-2 aylık dozu kullanmayı düşünmüyorum! Bırakalı epey oldu sigarayı!
    Bende hala arasıra bulantı hissi oluyor arasıra ama hiç bulanmadı midem...
    3 aylık Doz önerilmesinin esas nedeni 3 ay içinde ancak vücudun nikotini epeyce temizleyebilmesi. Ve ilacın etkisi gittikçe artan biçimde düzenlenmiş! Yani 1. ayın başında insanın canı arasıra da olsa sigara istiyor, ama şimdi 2. ayın sonundayım ve canım gerçekten hiç istemiyor.
    Bundan sonra dikkatli olmam gereken süre 3. ayın sonunda ilacı bırakacağım zaman. Ve tabii hiç bir tane bile sigara içmemek gerekiyor bundan sonra!
    Umarım başarır bunu herkes!
    Evet ilacın asıl etkisi öyle, yani " içmicem l..n " denilince içmemekte sıkıntı çekilmiyor!
  • Sigarayı bırakmak için para verip ilac alacak kadar ciddiyseniz, bence bırakmak için ilaca gerek bile yoktur. Eğer gerçekten kararlı iseniz ve nefsinize hakim olabilirseniz çok rahat bir şekilde kendiniz de bırakabilirsiniz. Bence önemli olan ilk haftadır. İlk haftayı atlatırsanız gerisi kolay. İlk hafta için ise ömerim bol bol sakız, çekirdek, meyce suyu ve su. Ayrıca gerçek bir arkadaş (sigaraya elinizi sürdüğünüzde sizi yumruklayacak).

    Ben 7 senelik kullanıcı idim, 6 ay önce ani bir kararla gece yarısı sigarayı bıraktım. Ondan sonra elime bile sürmedim. Şu an hayatımdan o kadar memnunumki anlatamam. Ağzımın tadı yerine geldi, yemeklerin tadı güzelleşti, içeceklerin tadı harikalaştı. Nefel almam düzenleşti. Yürüşlerden zevk almaya başladım. Geceleri daha rahat uyumaya başladım. Sabahları daha dinç uyanmaya başladım. Gereksiz başağrıları yok oldu, mide bulantıları kayboldu. Kısaca keşke daha önce bıraksaydım yada hiç başlamasaydım diyorum şimdi kendime.

    İnşallah sizde bırakırsınız ve hayatınız düzelir...
  • 27-28 aralıkta sigarayı bırakmıştım, 20 gün kadar önce tek 1 adet içtim. İlaca devam ediyorum ve yaklaşık 2 ayım geçti, yaklaşık 1 ay 3 günlük ilacım kaldı! Epeyce güvenim geldi kendime, ilk ilaca başladığımda 3 ayı bitireyim 1 aylık veya 2 aylık daha devam ederim diye düşünüyordum. Bırakmadaki rahatlık yüzünden artık bunu düşünmüyorum. Nefes almam iyice düzeldi, genişlediğinin farkına varıyorum iyice içime çekince ciğerlerimin herhalde sigara kullandığım zamanların 1-2 katı hava çekiyorum! Komik ve düşündürücü birşeyde; Champix kullanıp benden önce sigarayı bırakan bir arkadaşım anlatmıştı, ilaç kullanmaya devam ederken rüyasında bir sigarayı baştan sona fosur fosur içmiş! Bende rüyada 5-6 defa gördüm içerken, uyandım aniden, ama sonuna kadar hiç içip bitirmedim rüyada! Adi şey nerelerimize girmiş haber dahi vermeye gerek duymadan.
  • Merhaba arkadaşlar, ben Champix'i 6 gündür doktor kontrolünde kullanıyorum. Bırakmak için 8 Mart'ı belirledim. 22 yıldır ve günde 1,5 paket içen biri olarak 3 gündür sadece 8-10 adet sigara içmeye başladım. Kendimi biraz daha zorlarsam onu da içmeden durabilecekmişim gibime geliyor. Gün geçtikçe bırakabileceğim konusunda kendime güvenim artıyor. Champix gerçekten çok etkili bir ilaç. Sigarayı bırakmak isteyip te bırakamayanlar için ideal. Fakat tabii ki doktor kontrolünde kullanılmalı.
    Bende şuana kadar hiçbir yan etkisi olmadı. Fakat tam doza geçince ne olur bilmiyorum. O gün geldiğinde sizlerle paylaşırım.
    Bu ilaca verdiğim para sigaraya verdiğim rakamın altında kalıyor, kaldı ki fazla bile olsa, böyle bir bağımlılıktan kurtulup sağlığıma kavuşmanın bedeli hiçbir şeyle ölçülemez.
  • @arapsaçı;

    Son cümle için aynen bende!
    Şu anda 3 aylık sürenin bitmesine 15 gün kaldı, 2-2.5 aya yakındır tek 1 tane dahi sigara içmedim! İlaç dozunun 3 aylık süresinin sonlarına yaklaşıyorum! Bu yüzden ilacı bırakacağım zamana biraz hazırlık olsun diye arasıra tek doz atlıyorum ve bir sıkıntı hissetmiyorum, bu benim tekniğim ilaç sonrasına hazırlanmak için. ( sonradan bunun iyi fikir olmadığına karar verdim! ) Sigara aklıma çok seyrek geliyor hala unutamamışım ama git deyince de aklımdan gidiyor! Eksikliğini hiç hissetmiyorum!
    İlaç bitince de 15 gün sonra sigarayı bırakmış olacağım, sıkıntı olacağını sanmıyorum, son 1 ayda iyice güvenim arttı bu konuda. Dikkat edeceğim tek şey tek bir tane bile sigara içmemek olacak ondan sonra.
    Tam doza geçildiği günler zaten ilaç etkisininde tüm ağırlığıyla hissedildiği günler. Ama sanıyorum şimdiye kadar birşey olmadıysa şimdiden sonra birşey olmuyor! Ama ilaç alım saatlerine dikkat edin, saatleri oynatmak insanı biraz rahatsız ediyor.
    Evet sigarasızlık ve sağlıklı yaşamanın bedeli biçilemez!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 22 Mart 2010; 22:23:24 >
  • Herkese allen carr'ın kitabını okumasını tavsiye ederim. Bence eğer anlattıklarını kabullenerek ve ciddiye alarak okur ve uygularsanız kesinlikle etkili olur...
  • Arasıra Champix'te tek doz atlamayı 2-3 defa yapıp sonra bıraktım! Zaten iyi bir ilaç sonrasına hazırlık tekniği olarak değerlendirmedim yani! İlacın 3 aylık süresini bitirip bırakmak en sağlıklısı!
    4-5 gün önce hayatımın son tek bir sigarasını içtim! Onuda yarıda bıraktım! Hiç keyif vermedi! zaten 10 gün kadar sonra bir daha tek bir tane daha içmeyeceğim'
  • önemli olan ilçalar değil arkadaşlar sizin bırakmayı isteyip istemediğiniz.. herşey tamamen iradenize kalmış aslında siz bırakıcam dedikten sonra kimse tutamaz sizi :D kararlı olun ve 1 ay sabredin gerisi zaten kolay
  • neommy;

    bence artık hiç sigara içmemeyi denemelisiniz. o kadar da zor olmuyor inanın. ben 8 mart'ı bırakma tarihi olarak belirlemiş olmama rağmen 7 mart'ta bıraktım. 3. ve 4. günler biraz stresli geçti fakat şuanda gayet iyiyim. tat ve koku alma duyularım düzelmeye başladı, artık geceleri öksürerek ya da nefessiz kalarak uyanmıyorum. iştahımda korktuğum gibi bir artış olmadı. champix'in bilinen ya da bilinmeyen yan etkilerinin hiçbirisi bende görülmedi. ve evet, kendi kendinize doz ayarlaması yapmanızın çok doğru olacağına ben de katılmıyorum. özellikle 3 aylık tedavi sürecini tamamlamayanların sigaraya tekrar başladıklarını sık duyuyorum. üstelik tedaviye sil baştan başlamaları gerekiyormuş. bu kadar yol katettikten sonra geriye dönüş olmamalı değil mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arapsaçı
    neommy;
    bence artık hiç sigara içmemeyi denemelisiniz. o kadar da zor olmuyor inanın. ben 8 mart'ı bırakma tarihi olarak belirlemiş olmama rağmen 7 mart'ta bıraktım. 3. ve 4. günler biraz stresli geçti fakat şuanda gayet iyiyim. tat ve koku alma duyularım düzelmeye başladı, artık geceleri öksürerek ya da nefessiz kalarak uyanmıyorum. iştahımda korktuğum gibi bir artış olmadı. champix'in bilinen ya da bilinmeyen yan etkilerinin hiçbirisi bende görülmedi. ve evet, kendi kendinize doz ayarlaması yapmanızın çok doğru olacağına ben de katılmıyorum. özellikle 3 aylık tedavi sürecini tamamlamayanların sigaraya tekrar başladıklarını sık duyuyorum. üstelik tedaviye sil baştan başlamaları gerekiyormuş. bu kadar yol katettikten sonra geriye dönüş olmamalı değil mi?


    Yok o tek bir adet sigara bir daha görüşmeyelim diyen veda öpücüğüydü, hayatımın kalan kısmında 1 adet daha içmeyi düşünmüyorum!
    Doğru, iştah fazla artmıyor. Ama kilo artabiliyor! Ben 2 aydır bıraktım ve 2-3 kilo arttım. Tanıdık birisi 7-8 ayda 7-8 kilo aldı. Kilo konusunda dikkatli olmak ve biraz yaşantıyı hareketli olarak düzenlemek gerekiyor.
    1. ay sonlarında nefes aldığınızda 1 ay önceye göre çok daha fazla hava ciğerlerinize çektiğinizin farkına varacaksınız.
    Benim 3 aylık dönemin bitmesine 6 gün kaldı.
    Sonrada tekrar başlamayı aklımın ucundan geçirmem!
  • Bugün Champix'i almayı bıraktım! Aslında 3-4 günlük doz var 3 aylık ilaç süresinin bitmesi için, ama bu 3-4 günün önemli olmadığını düşündüm. Bundan sonra hiç, tek 1 adet dahi sigara içmeyi düşünmüyorum. Zaten artık bu konuya birşey yazmam gerekmiyebilir. Bir değişiklik, yani haptan sonra sinirlilik, tekrar sigaraya başlama vs. gibi bir durum olursa ancak yazarım konuya bilgi vermek için. Ama umarım hep boş kalır!
    1 sigara dahi içmicem!

    Not: 20 Mart'ta ilave yaptım; 5 gündür hapsız ve sigarasızım! Sinirlilik filanda olmadı hiç. ilk 2 gün biraz gerginlik vardı ama o da ilacı bırakınca ne olacak endişesindendi, yani sigarasızlıktan değil...
    Sonuçta sigarayı bıraktım, gergin değilim, sinirli değilim. Şu ilacı yıllar önce yapsalardı keşke!
    Anladığım kadarıyla ilaç vücuttaki nikotin alışkanlığını neredeyse tamamen ortadan kaldırıyor. İlacı bırakınca bir sıkıntım olmadı hiç!

    Ek: 28 Mart 2010, artık birşeyler soran olursa onlara yazarım yalnızca! Yoksa yazacak birşey kalmadı!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 28 Mart 2010; 6:36:33 >
  • merhabalar bende bu ilaca bugun basladim 28 yasindayim ve yaklasik 14 yildir iciyorum sigarayi. belki ilk gun oldugu icin pek fazla bi etkisini gormedim ama inancim var ben bu sigarayi birakacam. bazi arkadaslar hakli irade meselesi ama insan bazen iradesine hakim olamiyo hele bu sigara olunca daha degisik oluyo. ins bu sekilde ilacin yardimi ile birakacagimi dusunuyorum.dedigim gibi ilk gunum birakma tarihi olarak 29 -3-2010 sectim. bakalim ne olacak hayirlisi Allahtan
  • İlacı 1 ay kadar önce aldım. 1 Nisan tarihinde de tedaviye başladım. 14 yıldır min. 1.5 paket sigara içiyorum. Oğlumun büyüdüğünü görmek istediğim için bırakmak istiyorum. Daha önce Zyban, Manyetik biorezonans, ve saf-i irade yöntemleri ile denemelerim maksimum 2-3 günlük bırakmalarla neticelendi.

    İşin özü sigara içmekten keyif alıyorum. Ama bunun sonu yok. Bu nedenle karar verdim bırakmaya.

    İlacın birsürü yan etkisini okumuştum. Bu nedenle ilaç saatlerini 10:00 ve 22:00 olarak ayarladım. Bugün 5nci gün. Mide bulantısı yok. Ama çok hafif reflü mü tetikledi. Gece HD kalitesinde enterasan rüyalar en sık bahsedilen yan etki ama bende olmadı. Sigara isteğine gelince, herangi bir azalma ilk 3 gün hissetmedim. 2-3 gündür hafif nezleyim. Ondan mıdır bilmem ama tadında bir çamurlaşma olmaya başladı. Sonuna kadar içmek istemiyorum genellikle, bazende iki tane üst üste yakıyorum. Şimdilik azaltmak yada isteğimi dizginlemek için kendimi zorlamıyorum. 10ncu günü bırakma günü olarak belirledim. Biraz depresif ve melankolik bir ruh hali kaplıyor içinizi. Ota boka sinirlenip duygulanabiliyorsunuz. Biraz da sigarayı bırakma konusunu özgüven sorunu haline getirdiğim için sinirliyim.

    Bu irade sınavı kendime olan saygımla ilgili biraz. Umarım sigaraya olan isteksizlik tam doza geçtikten sonra biraz daha artar.
  • Selam arkadaşlar 10 yıla yakın bir süredir günde 1 paket sigara içen biriydim.ve 31 martta sigarayı bırakmaya karar verdim o günden beride hiç sigara içmedim.sadece sigara içme isteğim tavan yaptığında nicorette gum adlı bi nikotin sakızı var onu çiğniyorum.ve inanın sigara içme isteğim gidiyor.Umarım bir daha sigara içmem.Gerçekten sigarayı bırakmak isteyen arkadaşlara bu sakızı öneriyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anycall
    İlacı 1 ay kadar önce aldım. 1 Nisan tarihinde de tedaviye başladım. 14 yıldır min. 1.5 paket sigara içiyorum. Oğlumun büyüdüğünü görmek istediğim için bırakmak istiyorum. Daha önce Zyban, Manyetik biorezonans, ve saf-i irade yöntemleri ile denemelerim maksimum 2-3 günlük bırakmalarla neticelendi.
    İşin özü sigara içmekten keyif alıyorum. Ama bunun sonu yok. Bu nedenle karar verdim bırakmaya.
    İlacın birsürü yan etkisini okumuştum. Bu nedenle ilaç saatlerini 10:00 ve 22:00 olarak ayarladım. Bugün 5nci gün. Mide bulantısı yok. Ama çok hafif reflü mü tetikledi. Gece HD kalitesinde enterasan rüyalar en sık bahsedilen yan etki ama bende olmadı. Sigara isteğine gelince, herangi bir azalma ilk 3 gün hissetmedim. 2-3 gündür hafif nezleyim. Ondan mıdır bilmem ama tadında bir çamurlaşma olmaya başladı. Sonuna kadar içmek istemiyorum genellikle, bazende iki tane üst üste yakıyorum. Şimdilik azaltmak yada isteğimi dizginlemek için kendimi zorlamıyorum. 10ncu günü bırakma günü olarak belirledim. Biraz depresif ve melankolik bir ruh hali kaplıyor içinizi. Ota boka sinirlenip duygulanabiliyorsunuz. Biraz da sigarayı bırakma konusunu özgüven sorunu haline getirdiğim için sinirliyim.

    Bu irade sınavı kendime olan saygımla ilgili biraz. Umarım sigaraya olan isteksizlik tam doza geçtikten sonra biraz daha artar.



    Oğlunuzun büyüdüğünü görmeye çalşmak iyi düşünce, ama yine de keyif almaktan sizin vazgeçmeniz ve sizin "sigarayı oğlumun büyümesini görmek için bırakmam gerekiyor" demeniz gerekiyor!
    Champix öyle sigara içilmesine karşı veya sigara içen başkalarına karşı bir tiksinti veya rahatsızlık oluşturmuyor sanıyorum. Hiç olmazsa bende oluşturmadı, gerçi başkaları içerken hafifçe rahatsız oluyorum ve onlardan uzakta olmaya çalışıyorum. Ama şu var ki 8. günden sonra "bugün bırakacağım" dediğinizde sigarayı bırakıyorsunuz!
    Aralık 29'de sigarayı bıraktım, tüm ilaç dozları yani 3 aylık süre bitti, neredeyse 3.5 aydır içmiyorum sigarayı!
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.