Şimdi Ara

arkadaşlar bu iki notebook için kıyas lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu iki notebook arasında kararsız kalan bir arkadaş için kıyas yaparmısınız lütfen

http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=21.07.095
    FUJITSU SIEMENS M1425 CENT. 1.7GHZ
    15.4'''' Wide View TFT WXGA renkli ekran (1280x800)
    Intel Centrino Pentium M 1.7GHz işlemci (735-1.7 Dothan)
    512MB (2x256) DDR 333MHz Bellek (max 1GB)
    DVD-RW Dual Double Layer sürücü (CD 24x/CD-R 24x/CD-RW 20x, 10x/ DVD 8x/DVD+R 8x /DVD-R 8x/DVD+RW 5x, 4x/DVD-RW 5x, 4x/DVD+R DL 5x, 2.4x)
    80GB HDD, dahili 56K fax/modem ve 10/100 ethernet combo
    entegre Wireless Lan 2200 B/G kablosuz iletişim
    Li-lon pil (4 saate kadar pil kapasitesi)
    128MB bellekli ATI Radeon 9700 Ekran kartı IEEE 1394 (FireWire)
    TV-out S Video çıkışı
    3x USB 2.0 port, 1xCRT, 1x Mikrofon in, 1x headphone out, 1x line in, 4 in 1 flash card port (SD/MS/MMS/MSPRO)
    1x type I/II PCMCIA Slot, 1xSPDIF
    Stereo hoparlör ve mikrofon
    Q Türkçe klavye
    MS WinXP Home TR
    MS Works Suite 2004
    Norman anti-virus ve Adobe Acrobat Reader 6.0, Win DVD 5, Nero CD-Maker 6, Adobe Photoshop Album 1.0, Adobe Photoshop Elements 2.0 yazılımları
    kolay erişim tuşları
    358x272x25,3/33,1mm, 3Kg
    2 yıl garanti

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=21.07.093
    FUJITSU SIEMENS A1640 SEMP3000
    Genel Özellikler:

İşlemci:
    Mobil AMD Sempron 3000+ işlemci, 256KB Önbellek
    Ekran:
    15.4'' Aktif TFT XGA renkli ekran (1280x800)
    Bellek:
    512 (2x256) MB DDR 333MHz Bellek
    Sabit Disk:
    60GB
    Optik Sürücüler:
    DVD-RW sürücü (Dual Double Layer) (24x CD, 24x CD-R, 10x, 20x CD-RW, 8x DVD, 8x DVD+R, 8x DVD-R, 4x, 5x DVD+RW, 4x, 5x DVD-RW, 2.4x, 5x DVD+R DL),
    Grafik Kartı:
    Max. 128MB paylaşımlı AGP 8x
    (256 Bit 3D-engine, Direct X 8.1) SIS M760 entegre grafik chipset
    Ses İşlemcisi:
    Cirrus logic CS4299-XQ, 2 adet dahili hoparlör, Ses düğmesi, Dahili mikrofon, Mikrofon girişi, Kulaklık çıkışı
    Modem/LAN:
    56K Modem ve 10/100 eth. combo
    Bağlantı Arayüzleri: 3x USB 2.0 portu,
    1x CRT,
    1x Type I/II PC Card slot (32 bit),
    1x mikrofon girişi,
    1x kulaklık çıkışı,
    1x line-in,
    4 in 1 flash cardport SD/MS/MMC/MSPRO,
    1x IEEE 1394,
    1x SPDIF, kolay erişim tuşları
    Garanti:
    2 Yıl Servis Merkezinde

• 1425 her konuda fark atar amd li modeline.BEnde de 1424 var ekran kartı 9700SE ve ram i 256 sadece farkı bu.Aynı kasa .herşeyleri tamamen aynı.Ve ben çok menunum.Sen daha ii bir ekran kartlı modeliyle asla pişman olmassın.Hiç düşünmeden 1425 al
  • En baştaki farkları Ekran kartları. AMD işlemcili model'in ekran kartı paylaşımlı. Bu en büyük eksiği. İlla iki laptop'tan birini alacaksan 1nci sistemi al derim. Den olsam ikisinide almam. 1. sistemin bence eksikleri İşlemcisinin Dothan'lı olması (FSB hızı 400Mhz) ve Ram'lerinin DDR 333Mhz olmasıdır.
  • tabiki fujitsu... diğerinden çok daha performanslı...
  • ak_onair heryerde bunu sölüyorsun.ancak ben geçen gün pcworld sayısında ddr2 ramlarin çok fark yaratmadığını 533 mhz lik hızın tabiki performansı etkiliyeceği ama çok fazla da bir performans artışı yaratmayacağını söyledi.YAni bu kadar farkı olmayan bişey için kaliteli ve güzel bir ürünü niçin alınmaz diyorsun hemen anlamıyorum.TAkmışsın kafanı bis sonomadır gidiyor.Ancak insanlar yyanlarında taşıyacakları aletlerin şık olmasını ve iyi güvenilir bir markanın desteğini arkalarında hissetmelerini de istiyorlar...sırf bir çipset yüzünden bunları nasıl görmezden gelip hemen alınmaz damgsı vuruyosun.bu çok yanlış bişe bence.

datron pro200 gibi markalara laf atmıyorum.tabiki bunlar da sonuço larak intel işlemci fujitsu hdd kullanıyor.ancak marka güvenilirliği ve BÜYÜKLÜĞÜ de son derece öenmli.VE bence bu sonoma platformu da devrim niteliğinde bir yenilik değil.5.1 ses desteği ram desteği ve bi de veriyolu hızı biras artırılmış durumda.Ancak bunlar diğer aletleri hiçbirzaman alınmaz kılmıyorlar.

• +1

quote:

Orijinalinden alıntı: ICARUS

ak_onair heryerde bunu sölüyorsun.ancak ben geçen gün pcworld sayısında ddr2 ramlarin çok fark yaratmadığını 533 mhz lik hızın tabiki performansı etkiliyeceği ama çok fazla da bir performans artışı yaratmayacağını söyledi.YAni bu kadar farkı olmayan bişey için kaliteli ve güzel bir ürünü niçin alınmaz diyorsun hemen anlamıyorum.TAkmışsın kafanı bis sonomadır gidiyor.Ancak insanlar yyanlarında taşıyacakları aletlerin şık olmasını ve iyi güvenilir bir markanın desteğini arkalarında hissetmelerini de istiyorlar...sırf bir çipset yüzünden bunları nasıl görmezden gelip hemen alınmaz damgsı vuruyosun.bu çok yanlış bişe bence.

datron pro200 gibi markalara laf atmıyorum.tabiki bunlar da sonuço larak intel işlemci fujitsu hdd kullanıyor.ancak marka güvenilirliği ve BÜYÜKLÜĞÜ de son derece öenmli.VE bence bu sonoma platformu da devrim niteliğinde bir yenilik değil.5.1 ses desteği ram desteği ve bi de veriyolu hızı biras artırılmış durumda.Ancak bunlar diğer aletleri hiçbirzaman alınmaz kılmıyorlar.

• fs 1425

kullanan herkesin yorumları olumlu yönde bende inceleme fırsatı buldum gerçekten çok alınası bir makine
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sonuça kişisel olarak tercihi etkileyebilir ama Sonoma bir devrim değil küçük bir ilerleme olarak gösterilmiş. Aynı şekilde Sonoma 64bit desteği olmayan (en azından şu anda öyle gözüküyopr ilerde BIOS update ile olabileceği söyleniyor ama kesin bir bilgim yok.) bir sistem. Bunun için Turion işlemcilere takılmış olan arkadaşlar bulunmakta.

Yorumsuz olarak aşağıdaki linkleri veriyorum. Kendi tercihinize yön vermek için bilgi alabilirsiniz.Ben öyle yapmıştım.
    Sonoma ile ilgili inceleme yazısını bu linkten okuyabilirsiniz.
    http://www6.tomshardware.com/mobile/20050119/index.html

855 ve 915 chipsetlerin kaşılaştırılması
    http://www6.tomshardware.com/mobile/20050511/intel_915gm-08.html

• centrino olanı al......
    laptop işlemcisi
    ekran kartıda iş yapar..........
  • quote:

ak_onair heryerde bunu sölüyorsun.ancak ben geçen gün pcworld sayısında ddr2 ramlarin çok fark yaratmadığını 533 mhz lik hızın tabiki performansı etkiliyeceği ama çok fazla da bir performans artışı yaratmayacağını söyledi.YAni bu kadar farkı olmayan bişey için kaliteli ve güzel bir ürünü niçin alınmaz diyorsun hemen anlamıyorum.TAkmışsın kafanı bis sonomadır gidiyor.Ancak insanlar yyanlarında taşıyacakları aletlerin şık olmasını ve iyi güvenilir bir markanın desteğini arkalarında hissetmelerini de istiyorlar...sırf bir çipset yüzünden bunları nasıl görmezden gelip hemen alınmaz damgsı vuruyosun.bu çok yanlış bişe bence.

++1

ben de akonair a katılmıyorum
    ama iyi niyetinden de süphem yokk...

• tercihim 1425 ten yana olurdu
  • quote:

Orijinalinden alıntı: kharon

quote:

++1

ben de akonair a katılmıyorum
    ama iyi niyetinden de süphem yokk...

Sevgili Kharon ve Acer - ICARUS'a yazdığı cevap'ı lütfen okuyunuz- Cevabınız varsa lütfen PM'e atın. İnsanları yormya gerek yok
    http://forum.donanimhaber.com/m_3708532/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ak_onair -- 13 Ağustos 2005, 13:01:56 >

• o kadar da memnun değilim. pil çok gitmiyor.....ayrıca çok ısınıyor
  • 1425 alıpta şikayetçi olan görmedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: ICARUS

bu ak_onair hep bunu yapıyosun..dikkatimi cekiyor..insanları yanlıs yonlendiriyosun...takmıssın kafaya sonoma..yanlıs sartlandırma yapıyosun ve yanlıs yonlendirme geliyor arkasından..sonoma devrim mevrim degilllllllllllll...arada senin dedigin kadar fark yok arkadasım..nerdne nası soyluyosun bunları..nası denedin?nası bu kadar net olabiliyosun...butun dergiler,yabancı reviewlar arada o kadar da fark yok diyo,bizim efendi mercedes le fiat araba karsılastıryo gibi davranıyor...tamam almısken tabii ki sonoma tercih edilir bu vakiiten sonra ama hala centrino olup harici ekran kartı ile iyi bir fiyat/perf veren pcler var..

• quote:

Orjinalden alıntı: mkafkas

quote:

Orjinalden alıntı: ICARUS

bu ak_onair hep bunu yapıyosun..dikkatimi cekiyor..insanları yanlıs yonlendiriyosun...takmıssın kafaya sonoma..yanlıs sartlandırma yapıyosun ve yanlıs yonlendirme geliyor arkasından..sonoma devrim mevrim degilllllllllllll...arada senin dedigin kadar fark yok arkadasım..nerdne nası soyluyosun bunları..nası denedin?nası bu kadar net olabiliyosun...butun dergiler,yabancı reviewlar arada o kadar da fark yok diyo,bizim efendi mercedes le fiat araba karsılastıryo gibi davranıyor...tamam almısken tabii ki sonoma tercih edilir bu vakiiten sonra ama hala centrino olup harici ekran kartı ile iyi bir fiyat/perf veren pcler var..

+1 yürü bea kim tutar seni ben tutmam mrk etme

• ilki in beğendim ben
  • bi de kendince bi liste olusturmus, onu insanlara dikte ettiriyorsun... neymiş 15" yerine 15,4" kesinlikle alınmalıymıs... niye arkadasım? 15,4 evet daha geniş oldugu için klavye duzeni rahat, o yuzden hep bişeyler yazmak zorunda olan insanlara kolay gelebilir ve cok sık film izleyen insanlara (!) uygun olur ama 15" alısmıs bir insana buyuk ve hantal gelebiliyor..ben bi arkadasıma hayatta wide screen aldıramadım mesela..ne gerek var dedi..film milm dedim..yaw film elestirmeni gibi hergun on tane film mi izlicem dedi..mantıklı..alan herkes film manyagı mı oluyo sanki...oyunlarda falan iyi olabilir..ama sonuc olarak illa 15,4 alınmalı tavrı cok sacma..ihtiyaca, kişiye gore degişir yaw..gecen de bi yerde birisine SONOMA PLATFORMLU CENTRİNO İŞLEMCİLİ laptop al demişssin..yaw ikisi de paltform..bin defa dendi centrino işlemci adı degil diye..yani hadi bu hatayı yeni yetme biri yapar da,senin gibi laptop profesoru yazınca cok sasırdım cok sayın hocam..yazdıkların iyi niyetli, insanlara yardımcı olmaya calıstıgına hic suphe yok ama saplantıların yanlıs yon veriyor digerlerine..her dedigin dedik gibi bi tavrın var..heralde ona buna mesaj yazacam derken kafan iyice karıstı..bi tatil yap artık

• ikincisini de düşünmek gerekiyooo
  • Ya bence o kadar farketmez f/s siemens olması yeter hem kız gibi kibar narin ve şık üstelik servisi de dört dörtlük.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.