Şimdi Ara

--- Ford Focus MK III 2011 ---

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.381
Cevap
1
Favori
139.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |RS| -- 17 Ocak 2010; 20:10:19 >

• Powertrain powershift şanzıman:

• Yazık olmuş gerçekten. Öncelikle arka tarafı Focus ile özdeşleşen yukarıdan aşağıya uzanan farlardan vaz geçmeleri beni üzdü. Ayrıca sedan ilk bakışta kesinlikle Fluence a benziyor ve bence simetrisi pek hoş durmayan bir dizayn. İç taraf ise dikkat ederseniz, i30 ile başlayan ardından Cruze ile devam eden ve şu sıralar yeni Astrada gördüğümüz şeklin tıpa tıp aynısı...

Umarım bu şekilde çıkartmazlar...
  • Bu arada linkten anladığım kadarı ile ABD pazarı için üretilmiş model bu(umarım öyledir...)
  • Yeni focus, focus I gibi global bir model olacak dolayısıyla ufak tefek farklılıklar hariç satışa bu şekilde sunulur. Bu arada bu fotoğraflar gerçek kesinleşmiş fotoğraflar.

İç mekan fotoğraflarını ise Ford zaten daha önce yeni cmax ile duyurmuştu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |RS| -- 11 Ocak 2010; 12:55:58 >
  • umarım degıldır dıyecem ama resmı fotolar dedınız amerıka olan modeller olacagını sanmıyorum cunku avrupaya daha yakın tasarımlar bunlar amerıkan modeller daha kaslı ve kesın hatlı oluyor.....

nedense beyenmedım sedan cok daha iyi olmus ama hb olmamış gibi ozellıkle arka far tasarımı asya araclarını anımsattı ceed falan gıbı....
  • Focus bu tiple cikarsa, satis rakamlarinda volvo ile saab ile falan kapisir heralde.

Bu ne arkadas ya simdiki focus bundan 1000 kat daha guzel.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Focus 1 vs Golf IV ?
    12 yıl önce açıldı
    2006 Toyota Yaris Blue İncelemesi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Estetik olmamış. Ön tarafı güzel. İç mekan da 25cm'lik vites dışında güzel.

Arkası ise rezalet.

edit: Sedan'ın arkası nispeten güzel.

Fakat linea fluence tarzı bir araba olmuş.

edit2: Kia Ceed demeyi de unutmuşum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 11 Ocak 2010; 13:25:36 >
  • Bunu tasarlayan rüyasında Kia ve renault u görmüş
  • Ben Bayıldım, Helal Olsun , Bu araba piyasaya çıktığında özellikle Turbo basınçlı motorlarıyla çok can yakıcak gibi.
  • Fluence olmuş bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: otmotvmhndsi

Bu arada linkten anladığım kadarı ile ABD pazarı için üretilmiş model bu(umarım öyledir...)

hürriyet gazetesinde fordun amerika tasarım bölümünün başına geçen murat gülerle röportajını okumuştum, yeni çıkacak focus hakkında söylediği yeni focusun aynen fiesta gibi global bir model olacağı, yani bu şu demek amerikada satılan focus ile avrupada satılan focus arasında tasarım farklılığı bulunmayacak, gerçi amerikada satılan fiestada ufak tefek değişik detaylar var belki focusta avrupada küçük detaylarla gelir, yani tamponlar farklı olabilir vs falan..
  • Biraz da yazılı bilgi vereyim

İşte yeni 2010 Ford Focus
    Kompakt sınıfın iddialı otomobili Ford Focus, üçüncü nesliyle tüketicilerin beğenisine sunuldu.

Bugün kapılarını açan 2010 Uluslar arası Kuzey Amerika Otomobil Fuarı'nın yıldızı belli oldu. Lansmanı gerçekleştirilen üçüncü nesil Ford Focus, Avrupa'da tasarlandı. Markanın C-Car ismini verdiği platform üzerinde yükselen yeni Focus'un satışına yıl sonunda başlanacak. Ford ilk defa tüm pazarlarda aynı Focus modelini satacak. Daha önceki nesillerde Amerika ve Avrupa pazarları için farklı Focus modelleri geliştiriliyordu. Otomobil markanın Almanya'daki merkezinde geliştirilirken, şanzıman için İngiltere ofisinden destek alınmış.
    Selefinden daha sportif görünen araç beş kapı hatchback ve sedan karoser tiplerine sahip olacak. Otomobilin iç mekanında yeni geliştirilen MyFord Touch eğlence sistemi bulunacak. Ayrıca anahtarsız giriş sistemi, geri görüş kamerası, yarı otomatik paralel park sistemi otomobilin teknolojik oyuncaklarından bir kaçı olarak sıralanıyor.
    Otomobilin motor gamında da değişiklikler olacak. Ecoboost teknolojili 1.6 litrelik benzinli motorun yanında yine aynı hacimde iyileştirilmiş Duratorq TDCi dizel motor da kullanılacak. En yeni motorsa 2.0 litrelik direkt enjeksiyonlu, iki bağımsız değişken eksantrik milli Ti-VCT motor olacak. Bu motor mevcut 2.0 litrelik motordan 20 HP daha fazla güç üretecek. Çift debriyajlı elektro hidrolik otomatik şanzıman olan Powershift, tüm motor seçeneklerinde opsiyonel olarak sunulacak.

Kaynak:http://www.otomobilal.com/Haber/1_manset/691_iste_yeni_2010_ford_focus

Diğer fotoğraflar - --http://www.otomobilal.com/Galeriler/109-1-18_iste_yeni_2010_ford_focus

• Benim beklentim özellikle yeni Fiesta dan sonra yüksekti.Bunlar pek hoşuma gitmedi açıkçası.Yinede canlı görmek lazım.Şu havalandırma deliklerinin dikey olmasına bir türlü alışamadım.Her markadan birşeyler var gibi sanki.
  • içi gayet hoş, dışı biraz daha agresif olabilirdi (ön)
    fiyat abartı olmaz inş. güzel olmuş.
  • doğrusunu söylemek gerekirse bana dış tasarımından çok iç tasarımı heyecan verdi, iç tasarımında olabilecek en iyi focus mekanı tasarlanmış, güncel modelde olan kasvetli soğuk sade iç mekan gitmiş yerine çok daha modern vede teknolojik olan bir iç mekan gelmiş..
  • sedan versiyonun arka tarafı fluenceye aşırı derece benziyor
  • videoyu seyrettimde birşey dikkatimi çekti;
    sedan versiyonun arka jantlar dahamı büyük? banamı öyle geldi?
  • bunların ikisini birbirine benzeten manava elma almaya giderken armut alır gelir çünkü onlarıda birbirine benzetir, yapmayın arkadaşlar fluance yakından inceledim ben focusla alakası yok aracın ayrıca focusun arkası daha kısa coupe tarzında fluence arkası uzun ve tam bir sedan şeklinde...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.