Şimdi Ara

İkinci el otomobil alacaklara MÜJDE !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
3.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Meclis'te kabul edilen kanunla ikinci el araç alım-satımındaki vergiler ve noter masraflarının azaltılması nedeniyle araç alım-satımı ucuzladı.

Kabul edilen yasayla araç alım-satımındaki Maliye Bakanlığı tarafından alınan vergiler ortadan kaldırıldı. Noterlerin aldığı ücrette 20 lira ile sınırlandırıldı.

MASRAFLAR YÜZDE 50 DÜŞECEK

Noterler, araç alım satımında alınan maktu ücretin 20 lira ile sınırlandırılmasına karşı çıkıyordu. Araç bedelinin binde 1'i kadar ücret alınmasını istiyordu. Ancak Meclis bu ücreti 20 lira ile sınırladı. Yapılan değişiklikle ikinci el araç alım satımında ödenen miktarın da yüzde 50 düşeceği belirtildi.

Türkiye'nin en büyük kurumsal ikinci el alım satım markalarından DOD'dan yeni yasaya destek geldi. DOD İş Geliştirme ve Fiyatlandırma Şefi Barış Diker, tescil masraflarının en önemli kalemi olan noter masrafının çok cüzi bir rakama indirilmesinin devir işleminin toplamda yüzde 50'ye yakın oranda ucuzlamasını sağlayacağını söyledi. Diker, "Böylece trafik tescil ve sigorta masrafı dışında ciddi bir kalem kalmamış oluyor. Bu da tüketiciye maliyet avantajı olarak yansıyacak ve kayıtdışılığı büyük oranda düşürecektir. İkinci el araç satışları da canlanacak" dedi.

Diker, uygulamanın kısa vadede bazı zorluklarını olabileceğini ancak birkaç ay içinde mevcut durumdan çok daha iyi işleyen ve tüketiciye önemli avantaj sağlayan bir düzene geçilebileceğini sözlerine ekledi.

Meclis'te kabul edilen yasayla araç satış işlemlerindeki noter harç ve vergileri de azaltıldı.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu yeni araba aldığını ve 370 TL ödediğini belirtirken, "Ödediğim paranın 300 TL'si vergi, geri kalan 70 TL'si ise noter masrafı idi. Yeni düzenleme olsaydı 300 TL'yi Maliye almayacaktı, noterin alacağı da 20 TL'ye düşecekti. 370 TL yerine sadece 20 TL ödeyecektim" dedi.

kaynak: internethaber

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangerousman -- 26 Aralık 2009; 15:10:57 >

• Yürülüğe ne zaman girecek acaba?
  • 1 Ocak 2010'da yürürlüğe girecek. Fakat mayısın 10 una kadar posta masrafı olarak ek 20 tl alınacak. online alt yapısı hazırlanana kadar, yani mayısa kadar 45 tl falan. mayıstan sonra araç tüm masraflarıyla üstüne almak 25 tl'ye fln düşecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: res80

1 Ocak 2010'da yürürlüğe girecek. Fakat mayısın 10 una kadar posta masrafı olarak ek 20 tl alınacak. online alt yapısı hazırlanana kadar, yani mayısa kadar 45 tl falan. mayıstan sonra araç tüm masraflarıyla üstüne almak 25 tl'ye fln düşecek.

gercekten boyle olursa mukemmel olur...

sevındım daha yenı 500 tlye yakın masraf ettık aracı ustumuze alablmek ıcın

• 2. el piyasasını biraz olsun canlandıracağını düşünüyorum
  • Çok şükür...
    Umarım denildiği gibi olur herşey.
  • araba alma arefesindeyim arıyorum dıyelim yanlıs konusmayalım 1 ocaktan sonra 45 lira ise super olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 45 TL'ye düşer, satıcılar 300 TL daha fazla ister arabasına olur biter ! ÖTV indide ne oldu ? Araç fiyatları zamlandı. Yiyecekte KDV iner, hooop una, şekere v.s zam. Ekmek v.s kdv'si inen yiyecekler yine aynı paraya...

Başkaları kazanır, kimse dert etmesin. Ha şimdi ha sonra, hiç farketmez. Kafanıza göre bir araba bulursanız kaçırmayın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_AggReSSiVe

45 TL'ye düşer, satıcılar 300 TL daha fazla ister arabasına olur biter ! ÖTV indide ne oldu ? Araç fiyatları zamlandı. Yiyecekte KDV iner, hooop una, şekere v.s zam. Ekmek v.s kdv'si inen yiyecekler yine aynı paraya...

Başkaları kazanır, kimse dert etmesin. Ha şimdi ha sonra, hiç farketmez. Kafanıza göre bir araba bulursanız kaçırmayın...

Kesinlikler katılıyorum. Elinde araba olanlar daha fiyatlı satacaklardır araçlarını. ÖTV zamanı da öyle oldu. Sanki ikinci el araçlarla ilgili bir olay vardı. Ötv indirimi kalktı piyasa komple %5-10 yükseldi. Fırsatçı dolu ortalık. En güzeli şimdiden bir araç bulup beğenip alım satımını 1 Ocak'tan sonra yapmak olacaktır.

• noterleri bitir, eczacıları bitir, işcileri bitir.. peki vatandaş nrede çalışıp para kazanacak onuda bi söyleyi versinler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 27 Aralık 2009; 15:27:42 >
  • Vatandaşa yönelik bir çalışmada bile acımasızca eleştiri yapıyorsunuz ya pes doğrusu.. bırakın siyasi yaklaşımı ya yapılan işin niteliğine bakın.. ikinci el piyasası azda olsa canlanacaktır..
  • Bence 45TL çok da kötü bira rakam değil. 500TL lik bir rakam gerçekten çok uçuk. 10000TL ye araba alıyorsun %5 komisyon veriyor gibi oluyorsun resmen. Bir de online alışveriş sitelerini eleştirirler komisyon alıyor diye. Bu ne peki?

• quote:

Orijinalden alıntı: EcheLoN_

noterleri bitir, eczacıları bitir, işcileri bitir.. peki vatandaş nrede çalışıp para kazanacak onuda bi söyleyi versinler

10 kişinin rahatı için 1000 kişiyi ezmektir bu düpedüz. Biraz mantıklı yorum yapın. Baştan beri yapılan bir hata düzeltiliyor siz ise tepki veriyorsunuz.
  • Noterde alınan paranın çok büyük bir miktarı zaten harç ve vergi. Devlet bundan vazgeçiyorsa ne güzel.
    Ama bu açık illa bir şekilde kapatılır o da kesin..
  • Milleti yolmadan para kazanmak, fırsatçı değil yeni fırsatlar yaratan kişilerden olmak lazım.
    10 kişi para kazanacak diye 100 kişinin hızını azaltılmaz. Ama o 10 kişinin kafası çalışıyorsa 100 kişinin işini hızlandırır yine para kazanır.
    İnsanlar önüne çıkan engeli kaldırırlar kuralı değişmez.
    Bu memleket popülizden çok kaybetti.
    Ayrıca ilgi ne kadar azalsa da notere, eczacıya, işçiye hep ihtiyaç olacaktır.
  • elbette güzel birşey ama

binlerce tl verip araç alıyorken,şu masraftaki 300 tl gerçekten çok batıyor muydu size ben onu merak ediyorum?

yanlış anlaşılmasın son derece güzel olmuş eywallah ama 20 bin tl verirken 300 çokta umrumda olmaz açıkcası

edit:ha şöyle birşey var,eğer o 300 lira bana batacaksa,demekki hesap kitapta yanlış var! 20000 lik araba almayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V.K. -- 30 Aralık 2009; 15:42:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: V.K.
    ha şöyle birşey var,eğer o 300 lira bana batacaksa,demekki hesap kitapta yanlış var! 20000 lik araba almayın

Tamam.
  • en çok galericilere ve alım satımcılara yarar
  • Masraflar %50 düşecek yani giren %50'yi masraftan çıkartıp benzinden monteleyecekler. Ne güzel.
  • OOLLEEEEEYYYY!!
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.