Şimdi Ara

Uyduneti RT-205 Modemle Kablosuz Hale Getirmek ( Resimli anlatım )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
5
Favori
7.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biçok arkadaş bu sorunu yaşıyor ve yüzlerce soru sorulmuş forumda. Anlatacağım şekilde ben iki farklı bilgisayara kablosuz bağlanabiliyorum. Şimdi gelelim modem ayarlarına.

Öncelikle bilgisayarımızla RT-205 Modemi ethernet aracılığıyla bağlıyoruz ve explorer ı açarak adres yerinehttp://192.168.2.1 yazarak ayarlar bölümüne giriyoruz. Ben hiçbi isim şifre yazmadan ayarlara girebiliyorum.
    Modem arayüzüne bağlandıktan sonra sol tarafta menüyü göreceksiniz.

1 - ADSL ---> ADSL Modu yerine tıklıyoruz ve " NO_MODE " seçiyoruz.

2 - ADSL ---> ADSL Ayarlarını tıkladığımızda açılan sayfadan " PVC Adı " sekmesinin altındaki " vc1 " i tıklıyoruz.

3 - Karşımıza gelen ekranda ayarları aşagıdaki gibi değiştiriyoz. (Protocol olarak DHCP seçildi. Fakat eğer disabled seceneği çıkarsa - özellikle diğer marka modemlerde - onuda işaretleyebilirsiniz.)

4 - Sol taraftaki menüden YEREL AĞ -> IP Ayarları ve DHCP sekmesini tıklıyoruz. Açılan sayfadan "DHCP Sunucusu ve Aktarıcısı Kapat" seceneğini işaretliyoruz

Ayarları yaptıktan sonra " Kaydet " diyerek çıkış yapıyoruz ve Uyunet modemimizle Kablosuz modemimizi ethernet aracılığıyla birbirine bağlıyoruz. Bi süre bekledikten sonra iki modemde bağlantı kuracak ve bilgisayarınıza kablosuz bi şekilde ip vererek bağlanabilmenizi sağlayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakasupi -- 22 Eylül 2014; 16:45:48 >

• Güzel bir anlatım olmuş arayanlar için
  • kendimde internette araştırmalarım sonucu ulaştım bu bilgilere..Alıntıdır, paylaşan arkadaşa çok teşekkür ediyorum ancak kim olduğunu bilmiyorum çünkü ulaştığım kaynakda alıntıdır diye yazmış.Sonuçta önemli olan paylaşıp herkesin sorunlarına çözüm yaratabilmek ;)
  •  Uyduneti RT-205 Modemle Kablosuz Hale Getirmek ( Resimli anlatım )

Kablolu uydunet modemlerini kablosuz hale getirebilmek için konu açan veya pm ile soran üyelere. Resimdeki yöntemi aktardım, bir kaç marka modemde sorun çıkmadı. Yöntemi uygulayıp başarılı olan bir üye bile bölümde yardımcı olabilmek için sizin gibi resimlerle anlatmadı.

@fakasupi Resimlerle anlatığınız için teşekkürler.

Ekleme: Lütfen büyük boyutlu resimlerde, resimlerin liklerini "simage" kodu içine alınız
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• http://forum.donanimhaber.com/m_35254345/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm#35254345

Vermiş olduğum linkde açmış olduğunuz konu'nun linkini ekledim
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • bu ayarlara göre airties rt 211 de denedim. çalıştı. sadece şunu eklemek isterim.
    bu ayarlaradan önce kablosuz ağ güvenliğini (şifre ve kablosuz ağ adını) ayarlamayı unutmayın.
    bu işlem sonunda modemin arayüzüne reset atmadan ulaşamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fakasupi

Öncelikle bilgisayarımızla RT-205 Modemi ethernet aracılığıyla bağlıyoruz ve explorer ı açarak adres yerinehttp://192.168.2.1 yazarak ayarlar bölümüne giriyoruz. Ben hiçbi isim şifre yazmadan ayarlara girebiliyorum.
    Modem arayüzüne bağlandıktan sonra sol tarafta menüyü göreceksiniz.

air ties rt 205 in üzerinde lan ve adsl diye toplamda 2 adet giriş var.
    bilgisayarla rt 205 arasındaki eternet kablosu sagdecene 205 in lan portu üzerinden baglanabiliyor. geriye router üzerinde birde adsl port girişi yuvası kalıyor.
    Bu durumda router ın arayüzüne girebilmek için bu meyanda kablonetten gelen eternet kalosunuda pc yemi giriyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scmscm -- 16 Mayıs 2014; 22:31:03 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

3 - Karşımıza gelen ekranda ayarları aşagıdaki gibi değiştiriyoz. (Protocol olarak DHCP seçildi. Fakat eğer disabled seceneği çıkarsa - özellikle diğer marka modemlerde - onuda işaretleyebilirsiniz.)

Diger maddelerdeki resimlerde ne yapılması gerektigi yazdıklarınızdan anlaşılıyor.Sagdece bu maddedeki resmi tekrar yülemek mümkünmü
  • scmscm S kullanıcısına yanıt
    simdi yeniden yüklüyorum resimleri..malum eski konu olunca resimlerde gitmis. ( bu arada 5 senelik resimler hala duruyormus pc de sansin var :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakasupi -- 22 Eylül 2014; 16:49:02 >
  • airties'ın tüm modelleri aynı mantıkla mı çalışıyor
    diğer modellerde de bu işlemleri yapabilirmiyiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

simdi yeniden yüklüyorum resimleri..malum eski konu olunca resimlerde gitmis. ( bu arada 5 senelik resimler hala duruyormus pc de sansin var :)

ilginize teşekkür
  • 4. resimdeki görülen 192.168.2.3 uydunet in o andaki görecegimiz (tabiki bizde bu farklı bir deger olarakta gözükebilir) ip degerimidir ?

Yoksa bende gözükecek ip degerin son hanesini 1 birim yükseltecekmiyim. (örnegin son rakkamım 4 gözüküyorsa ben 3 veya 5 olarakmı girecegim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scmscm -- 25 Eylül 2014; 12:25:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: scmscm

4. resimdeki görülen 192.168.2.3 uydunet in o andaki görecegimiz (tabiki bizde bu farklı bir deger olarakta gözükebilir) ip degerimidir ?

Yoksa bende gözükecek ip degerin son hanesini 1 birim yükseltecekmiyim. (örnegin son rakkamım 4 gözüküyorsa ben 3 veya 5 olarakmı girecegim)

diğer modemin ip sinden farklı ver.. örnek 192.168.2.33 gibi..

bu ayardan sonra modem arayüzüne giremiyorsunuz.. buda dhcp yi kapatmaktan oluyor sanırım.. giren varsa örneklerse iyi olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi computeron -- 25 Eylül 2014; 14:38:06 >
  • konu takibimde kalsın
    güzel açıklama yapmış arkadaşımız ellerine sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: computeron
    diğer modemin ip sinden farklı ver.. örnek 192.168.2.33 gibi..

Diger modem dediginiz 205 in uydunete itibatı öncesi uydunet modemin internet üzerindeyken gözüken ip sidir degilmi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.