Şimdi Ara

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası Final | Türkiye - ABD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.683
Cevap
0
Favori
79.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 28 Ağustos – 12 Eylül tarihleri arasında Türkiye'de organize edilecek 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nın kura çekimi bugün İstanbul Çırağan Kempinski Otel'de gerçekleştirildi.

    Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi basketbolcularından biri olarak kabul edilen Nijerya asıllı Birleşik Amerikalı eski oyuncu Hakeem Olajuwon başta olmak üzere yıldız oyuncular, antrenörler ve basketbol dünyasından birçok ünlü ismin katıldığı kura çekimi, özel yayınla NTV Spor ekranına geldi.

    Kuraya 2. torbadan giren milli takım, 1. torbadan Yunanistan, 3. torbadan Porto Riko, 4. torbadan Rusya, 5. torbadan Çin ve 6. torbadan Fildişi Sahili ile birlikte C Grubu'nda yer aldı.

    Ay-yıldızlılar grup maçlarını Ankara'da oynarken, B Grubu'nda yer alan ABD ise İstanbul'da salona çıkacak. D Grubu karşılaşmalarını İzmir'de, A Grubu ise Kayseri'de maçlarını oynayaca
    Gruplarda ilk 4 sırayı alan takımlar bir üst tura çıkacak. Gruplarında ilk 4 sırayı alacak takımların
    katılacağı, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun da önerisiyle FIBA Yönetim Kurulu'nun aldığı kararla formatı değiştirilen 8'li final maçları 4 güne yayılacak.

    Aynı değişiklik doğrultusunda şampiyonanın final maçının oynanacağı son günde ise üçüncülük-dördüncülük ve beşincilik-altıncılık maçları da yapılacak.

    Şampiyonada 6'şar takımdan 4 grupta oynanacak birinci tur gruplarına, rekabet düzeyine göre her kıtadan dengeli dağılım yapıldı. Şampiyona formatı gereği, aynı grupta Avrupa kıtasından en fazla 3, Amerika kıtasından ise en fazla 2 takım bulundu.

    24 takımın yer aldığı 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nda gruplar şu şekilde oluştu:

    A Grubu (Kayseri): Arjantin, Sırbistan, Avustralya, Almanya, Angola, Ürdün

    B Grubu (İstanbul): ABD, Slovenya, Brezilya, Hırvatistan, İran, Tunus

    C Grubu (Ankara): Yunanistan, Türkiye, Porto Riko, Rusya, Çin, Fildişi Sahili

    D Grubu (İzmir): İspanya, Fransa, Kanada, Litvanya, Yeni Zelanda, Lübnan


    DÜNYA ŞAMPİYONASI'NIN YAYINCISI NTV VE NTV SPOR
    Türkiye'nin ev sahibi olarak katıldığı şampiyonada grup maçları 28 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında İstanbul, Ankara, İzmir ve Kayseri'de oynanacak.

    12 Eylül’e kadar devam edecek Dünya basketbolunun bu en önemli turnuvasının resmi yayıncısı ise NTV ve NTV Spor... Şampiyonayı NTV ve NTV Spor canlı yayınlarla ekrana getirecek.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Gayet iyi gruba düştük.İşimize karışılmadan ! oynarsak yenilgi bile almadan çıkabiliriz..Yunanistan dan çok Poto Riko dan çekiniyorum...
    Fildişi ni de istiyordum bakalım nasıl bir takım Aslında gruptaki rakiplerimizin az daha kolay olmasını istemiyordum..Malum sonraki turlarda daha güçlüleri ile oynyacağız bu durumda.
  • yunanistan-rusya-fildişi torbalarından çekilecek en iyi kuralardı. umarım adil bi kadro seçimi yapılır. yalnız çapraz grubumuzda tehlikeli takımlar var..
  • Yunanistan'la eşleşmediğimiz turnuva yok gibi. Hayır Yunanistan'ı çok istiyordum açıkçası, onlara karşı her maçımızda yok Yunan lobi faaliyetleri, yok 30 sn hücum gibi çok enteresan olaylar oluyordu. Bakalım şimdi elimizden kurtulabilecekler mi?
  • hazır yunanlılarla eşleşmişken maçları izmir'de oynasak güzel bi jest olurdu :-P hem de izmir'e gitmek için bahane çıkardı bana...
  • İzmir grubu hiç fena değil aslında ama Almanya da olsaydı süper olurdu.Kanada'da azıcık da olsa Nash'in katılma ihtimali var mı??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrt0392 -- 15 Aralık 2009; 18:53:00 >
  • final nere oynanacak arkadaşlar?
  • nash gelmez sanıyorum, final de sinan erdem dome'da oynanır herhalde. 20bin kapasite, boru değil..
  • final halkapınarda oynansın

     2010 Dünya Basketbol Şampiyonası Final | Türkiye - ABD


    her iki haftada bir burdayım ikinci evim gibi burası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elbryan -- 15 Aralık 2009; 19:53:58 >
  • jasikevicius ve kaukenas gelecekmiş. ak47 de geleceğini açıklamıştı zaten. dirk her zamanki gibi dünden razı ama cuban'ın ne karar vereceği muallakta. dirk gelirse kaman da gelir bence ki bu almanları çeyrek final(+) adayı yapar..
  • Şampiyonluk paketi bileti için para biriktirmeye acilen başlamam lazım ki biletler çıkınca hemen atlayayım en önlere..500 kağıt izleyeceğim maçların yanında hiçbirşey valla Acaba ne zaman satışa çıkabilir ?
  • gruplarda ilk 3 mü çıkıyor?
  • ilk 4 takım çıkıyor. çapraz eşleşme ile 1. ile 4. ve 2. ile 3. oynuyor.
  • B ve D grupları bizim gruba göre zorlu. Hayırlısıyla bakalım. İtalya da Avrupa şampiyonasına katılsaydı davetiye alabilirdi.
  • Bu işi berbat edeceğiz gibi.Kobe Bryant'ın "Briant" yazılması, bu maskot.Rezalet.
  • yahu maskot b.ktan ama hangi organizasyon maskota göre değer kazandı ya da kaybetti ki? ben 2002 ya da 2006'nın maskotlarını hatırlamıyorum bile. bence herkes umutlu baksın ki güzel olsun. rezalet sadece tbf'nin değil tüm türkiye'nin olur ve bundan sonra bin yıl örnek gösterirler, bi tane organızasyon vermezler.. ben birkaç ay önce gönüllü olmak için başvuruda bulundum mesela t.demirel ve ekibinden nefret etmeme rağmen. herkes elinden geleni yapmalı. mesela hıncal uluç geçenlerde 'kayseri'de taraftarları bira içen takımlar gelirse nolucak?' dedi. kayseri gar ve çevresinde bira satan bir yer olmamasının yanında bira kelimesine alerjisi olan insanlar var. fakat almanlar orada kasa kasa bira içerken 'seve seve' gülümseyecekler. ülkenin imajına kara leke getirecek her şey bizi bitirir. antalya gibi bir pazara bi salon bi stadyum yapamayanlar utansın ama bu saatten sonra her şeyi göğüslemek lazım. düşünsenize abd maça çıkamıyor, nedeni köprüde sıkışıp kalması. aman diyelim aman.. turgay da çıkmış bugüne kadarki en iyi world cup olacak diyor, sonumuz hayrolsun..




  • maskot bugün saat kulesi'ndeydi, millet fotograf falan çekiliyordu. bence fena değil, zaten adem'in dediği gibi önem teşkil eden bir şey de değil. 5-10 yıl sonra kimse hatırlamaz maskotu falan. japonya sumo güreşçisi koymuştu 2006'da. biz de kırkpınar'dan bir pehlivan mı koysaydık, ne yapsaydık?





  • Gasol İzmir'de Litvanya'nın da gelmesine sevineceğim. Taraftarı muhteşem.
  • @eyoruk

    Hocam işine karışmak gibi olmasın ama şu başlığı bir değiştirsen daha iyi olur Türkiye de yapılacak şampiyonaya yakışacak daha güzel bir başlık


    Örnek: Tanjevic ile 2010 Türkiye Dünya Şampiyonası filan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucifer34 -- 1 Şubat 2010; 16:53:28 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.